Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 12:32:03
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: tulpek Dost mam tega. Upam, da me danes pa pregledu razveselijo, čeprav vedno bolj dvomim, da bom sploh šla kdaj rodit . Mogoče boš pa ti prva, ki boš kar ostala Sori, sej te ne bom dražila več Boš šla boš šla, ko boš najmanj pričakovala, boš videla Ej, sem že js tudi pomislila, da bom kar noseča ostala. Malemu bi že pasalo. Ampak to, da bom šla, ko bom najmanj pričakovala, pa ni več možno... vsako minuto pričakujem . Pregled: spet nič od nič, ctg - ok, uz pregled - vse OK... se vidimo jutri. Sem se z zmenila, da ne bo brcal na ctg-ju in da bom rekla, da skoraj nič več ne miga... pa ni hotel sodelovat in je prav lepo razgrajal. Ja pa neha pričakovat no Ena lanska februarka je rodila po pedikuri, si to probala Little Miss seveda je zelo fajn imeti očka in moža ob sebi prve dni po porodu, ampak mi2 z Bety sva pisali v smislu sobivanja partnerja s teboj v P Drugače pa se strinjam da je prav, da je nekaj dni doma, ko prideš iz P, ker so to za družinico čisto posebni dnevi
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 12:35:39
|
|
|
|
sontschica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11 Sonschica.....Tvoja razmišljanja so tudi naša.....Jaz osebno mislim, da tam poskušajo zdravniki vse skupaj malo zamešati, da le ne bi stvar prišla v javnost in cela resnica....Upam, da to Jasmina zdaj ne bere!..... hvala za odgovor...čeprav bi bilo prav, da bi takšne stvari šle v javnost, ker to se ne bi smelo dogajat nikjer...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 12:51:55
|
|
|
|
Tanik
|
dajte mi povedat kako je s CTG-jem če tamal spi? a more bit buden?
Žan 4.10.2009:50 cm, 3050 g 6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec) 30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec) 11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 12:57:08
|
|
|
|
sontschica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik dajte mi povedat kako je s CTG-jem če tamal spi? a more bit buden? men je rekla G, da mora biti buden, ker drugače ne pokaže CTG realnega stanja oz. nakazuje, da bi blo lahko kej narobe.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 12:59:57
|
|
|
|
Tanik
|
IZVIRNO SPOROČILO: sontschica IZVIRNO SPOROČILO: Tanik dajte mi povedat kako je s CTG-jem če tamal spi? a more bit buden? men je rekla G, da mora biti buden, ker drugače ne pokaže CTG realnega stanja oz. nakazuje, da bi blo lahko kej narobe. me prav zanima če bo naš tamal ob petih buden ko imam ctg. saj zvečer poročam.
Žan 4.10.2009:50 cm, 3050 g 6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec) 30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec) 11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:02:18
|
|
|
|
Nepoznana
|
Naša pupa je zadnjič očitno dremala, ko sem bila na CTG-ju, pa mi je sestra po 15 minutah naročila, da sem se obrnila (iz desnega na levi bok) in pol se je, kot po navadi, bejba zbudila in je blo ok. Sem jo pa pozabila vprašat, v čem je hec, da bejbi bedi...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:03:27
|
|
|
|
sontschica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik IZVIRNO SPOROČILO: sontschica IZVIRNO SPOROČILO: Tanik dajte mi povedat kako je s CTG-jem če tamal spi? a more bit buden? men je rekla G, da mora biti buden, ker drugače ne pokaže CTG realnega stanja oz. nakazuje, da bi blo lahko kej narobe. me prav zanima če bo naš tamal ob petih buden ko imam ctg. saj zvečer poročam. pri meni je pred 2 tednoma spal, pa mi je babca tok prerukala trebuh (po moje ene 5 minut), da me je že kar bolelo, sam se je pa zbudil.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:05:05
|
|
|
|
sontschica
|
aja, ker ko spi, se izpiše na CTGju ravna črta (tista, ki drugače meri popadke). vsaj jaz tko sklepam, ker so popadki nekako povezani z gibanjem .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:05:08
|
|
|
|
litlleMiss
|
Dolenjka..a tak sta vidve mislile To pa se strinjam z vama Škoda je samo da treba delit sobo še z nekom čeprav je meni to pomagalo, ker je bila moja ''cimra'' že mamica in mi je veliko stvari povedala. Lp
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:09:07
|
|
|
|
polari
|
Dajte mi malo opisat, kak zgledajo vaši ctg-ji....... Jaz se samo vležem na postlo na hrbet, mi da na trebuh malo gela, pa gor eno okroglo-za merit pač, ki si jo sama držim, pa je to to...mašinca poleg pa riše krivulje in čuje se srček....nihče me ne vpraša ali gleda, če mali spi al bedi, al ruka..nisem na boku...danes sem pa imela dve taki za merit, eno na zg.delu trebuha, s pasom pripeto-za popadke, pa eno sem držala.....na trebuhu blizu popka....in to je to.....
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:11:33
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik IZVIRNO SPOROČILO: sontschica IZVIRNO SPOROČILO: Tanik dajte mi povedat kako je s CTG-jem če tamal spi? a more bit buden? men je rekla G, da mora biti buden, ker drugače ne pokaže CTG realnega stanja oz. nakazuje, da bi blo lahko kej narobe. me prav zanima če bo naš tamal ob petih buden ko imam ctg. saj zvečer poročam. Veste, kaj vse js počnem, da se zbudi : delam počepe, jem čokolado in kekse tam, hodim, se sklanjam, se pogovarjam z ... ampak danes, ko bi ga lepo pustila spat, da bi mislili, da je v stiski, je pa veselo razgrajal.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:11:52
|
|
|
|
sontschica
|
IZVIRNO SPOROČILO: polari Dajte mi malo opisat, kak zgledajo vaši ctg-ji....... Jaz se samo vležem na postlo na hrbet, mi da na trebuh malo gela, pa gor eno okroglo-za merit pač, ki si jo sama držim, pa je to to...mašinca poleg pa riše krivulje in čuje se srček....nihče me ne vpraša ali gleda, če mali spi al bedi, al ruka..nisem na boku...danes sem pa imela dve taki za merit, eno na zg.delu trebuha, s pasom pripeto-za popadke, pa eno sem držala.....na trebuhu blizu popka....in to je to..... ja približno tako je tudi pri meni, sam da moram ležati na boku. pri nas babca vsake tok časa malce prečekira, kaj se izpisuje na CTGju, ker če se ravna črta, ti mal preruka trebuh in to je to.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:13:02
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: sontschica aja, ker ko spi, se izpiše na CTGju ravna črta (tista, ki drugače meri popadke). vsaj jaz tko sklepam, ker so popadki nekako povezani z gibanjem . Pri meni ni to nič kaj dosti povezano, razen če nacilja senzor za popadke. Saj sta dve črti, ena za in ena za popadke.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:15:26
|
|
|
|
Mož*
|
Čestitke, Casiopeja, Maks in Klemen bosta torej svečke pihala na isti dan. Lep pozdrav!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:15:58
|
|
|
|
Nepoznana
|
Polari, precej podobno je pri meni izgledal CTG. Sestra mi je naročila, da se uležem kakor mi paše (na hrbtu pri meni odpade, ker me vse tišči in boli), torej sem se zvalila na bok, potem pa mi je naštimala tisti dve okrogli zadevi gor - pripela mi jih je z elastičnima trakovoma, tako, da mi ni bilo treba držat, mašinca je pa risala dve krivulji - eno za srčni utrip (baje je normalno od 120 do 160, naša bejba je imela skoz okrog 139), drugo za popadke. Me je pa pustila 15 minut, pol prišla preverit kako deluje, videla, da bejbi miruje, sem zamenjala položaj in me pustila še 15 minut pri miru. Hm, če ima pa gibanje otroka kaj povezave s popadki, pa ne bi vedela...Ker meni je CTG zaznal popadke tudi ko je bila bejba pri miru...Čeprav jih jaz nisem čutila.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:16:35
|
|
|
|
tulpek
|
Če je samo en senzor, ki je namazan z gelom, je za spremljanje . Tisti drug, brez gela, je pa za popadke. Pri nas lahko počneš skoraj karkoli. Sicer te hočejo najprej dat ležat na bok, ampak ker js tega ne morem, ker imam malega pod rebri na tisti strani, na kateri bi mogla ležat, ležim na hrbtu. In se blazno čudijo, da mi to paše, boka se pa izogibam. Prejšnji teden sem dvakrat sedela, pa hodila... vsega po malo.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:18:39
|
|
|
|
jullie
|
..dan punce.. se vam po parih dneh javljam..prej nisem bila sposobna ..dva dni me že zob boli..za pop.izdit... zbolela sem..vsaka mišica me boli..hodit prav ne morem, ker se mi zdi, da mi bo glavica ven pogledala pa še včeraj sem imela skoz neke krče in bolečine v križu..skratka začela sem jamrat .. ..zdaj sem pravkar prišla od zobozdravnice..mi je zob odprla..ampak mene še vedno fuuuuul boli..tak, da bom čez 2-3 dni šla nazaj , da mi ga spuli... itak mi je vedno delal probleme ta zob.. ..jest nič prav ne morem niti nimam apetita... skratka podn od podna.. ...................................................... ..dost jamranja... ...ČESTITKE VSEM, KI STE RODILE... vas je blo kr nekaj v tem času... ...pa ful lepe bebice imate.. .............................................................. Tulpek tebi pa seveda čimprejšnji porod .................................................................. jutri imam CTG in bomo videli kako bo in kaj so tiste bolečine včeraj pomenile... polari pri meni sta vedno na CTG-ju dva ''merilna kroga'', ki mi ju pritrdi z elastiko.. eden zame in eden za bebico..
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:19:38
|
|
|
|
sontschica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nepoznana Hm, če ima pa gibanje otroka kaj povezave s popadki, pa ne bi vedela...Ker meni je CTG zaznal popadke tudi ko je bila bejba pri miru...Čeprav jih jaz nisem čutila. sej jaz tut ne vem, sam sklepam na koncu bomo že doktorirale iz CTGjev, popadkov, razno raznih znakov, nasploh iz
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:20:26
|
|
|
|
klaja
|
CTG v Mb-ju ponavadi sediš (vsaj v prejšnjih nosečnostih sem), sedaj še nisem bila, ga pa imam v sredo. Naj bi se dojenček premikal, ampak ni neke panike, če se ne.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:25:54
|
|
|
|
Nepoznana
|
IZVIRNO SPOROČILO: sontschica IZVIRNO SPOROČILO: Nepoznana Hm, če ima pa gibanje otroka kaj povezave s popadki, pa ne bi vedela...Ker meni je CTG zaznal popadke tudi ko je bila bejba pri miru...Čeprav jih jaz nisem čutila. sej jaz tut ne vem, sam sklepam na koncu bomo že doktorirale iz CTGjev, popadkov, razno raznih znakov, nasploh iz Mene moj zafrkava, da se sploh ne znam več drugega pogovarjat in kr zavija z očmi, ko začnem spet kaj na glas razmišljat in razglabljat. Pa ima precej visok prag potrpljenja in me je dolgo poslušal in prenašal, ker marsikaj tudi njega zanima. Očitno sem presegla njegovo mejo
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:30:45
|
|
|
|
polari
|
IZVIRNO SPOROČILO: sontschica sej jaz tut ne vem, sam sklepam na koncu bomo že doktorirale iz CTGjev, popadkov, razno raznih znakov, nasploh iz Hvala.. .....za odgovore....tak me je zanimalo malo....... Ja, prave strokovnjakinje smo že....
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:39:52
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: klaja CTG v Mb-ju ponavadi sediš (vsaj v prejšnjih nosečnostih sem), sedaj še nisem bila, ga pa imam v sredo. Naj bi se dojenček premikal, ampak ni neke panike, če se ne. Pri nas se mora premikat oz. pulz se mu mora gibat, drugače te prerukajo oz. sosedo se kar obdržali in ji sprožili porod.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:45:46
|
|
|
|
klaja
|
Tulpek a tako, potem se bom pa prej raje čokolade najedla, da ga predramim, ziher je ziher
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:50:00
|
|
|
|
tulpek
|
Js sem se pa danes trudila, da ne bi migal, pa ni hotel sodelovat . Sem upala, da bi me kar v porodno poslali . Prejšnji teden sem bila pa vedno 1 uro priklopljena, da je vsaj malo pobrcal.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 7.9.2009 13:54:15
|
|
|
|
Nepoznana
|
Tulpek, tale tvoj je pa res en navihanček... Vsak dan te bolj razumem, da imaš počasi dovolj...Pa imam jaz še 13 dni. Raje ne pomislim, da se mi to lahko zavleče na en mesec, pa še PDP mi pride na nedeljo, to se pravi, v najslabšem primeru, če grem čez rok 14 dni, mi bodo šele 15 dan sprožili. Brrrr, raje ne pomislim na to.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?