Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 20.8.2009 15:03:36
|
|
|
|
ljupka
|
Mi pa žal gremo v toplice 2x na leto na morje evo letos 1 dan bazena v NM pa ni(sramota),tako da še brez rokavčkov ne plava in ne vem gdaj se bo naučil! Na kolesu ima tudi še pomožna koleščka,ga kolo kakor je Katjuša rekla ne zanima preveč pa doma nimam prostora okoli hiše je sama cesta,dvorišče je majhno in visi,na sredini je gnoj,če hočem da se mal bolj vozi ga moram pelat na šolsko igrišče,kaj pa otkar smo v gradnji bolj mal cajta. Žal moram priznat,da sva mal zanemarila njihov razvoj,saj zdaj se bomo vselil,pa bo več časa!
|
|
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 20.8.2009 16:09:04
|
|
|
|
tanjusi
|
moj osem letnik je bil isti vsaka stvar je rabla svoj čas , da je njemu prišlo do živega, začelo se je že s črko r, barve, kolo , plavanje vsaka stvar ga od začetka sploh ni zanimala , smo se z njim pogovarjali, ukvarjali, (vzgojiteljica v vrtcu je rekla da jo skrbi da je barvno slep, ker so mu ble barve španska vas) pol pa vsaka stvar dobesedno čez noč, ko smo že vsi obupali se je pa njemu odprlo, tako da brez skrbi, otroci vse nadoknadijo
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 20.8.2009 18:09:24
|
|
|
|
Teni_
|
Moji2 se še tudi vozita s koleščki, pa bo že. Jima tudi ni v neko veselje in ju niti ne mislim silit. Niko tudi barve mučijo. Pa se bojo že vse naučili.
|
|
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 20.8.2009 18:47:38
|
|
|
|
Katjusa
|
mi smo bli včasih vesel če smo mel kolo in smo se cele dneve vozl zdej majo pa kolo pa tricikel pa poganjalčka pa kak traktor, pa velik tovornjak.... in se ne posvetijo tolk kolesu in je vse kasneje.... ma bojo že če prej ne do takrat, da se ženjo...:)
|
|
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 20.8.2009 19:34:58
|
|
|
|
ljupka
|
Jaz kolesa sploh nisem imela soseda mi ga je v 4 razredu posodila,da sem se naučila vozit! Mojega sedaj zanimajo samo gormiti!Sedaj se zanima kako se dojenček razvija ,vsak dan me vpraša kako je velik in kako se rodi... Jaz se tud preveč ne sekiram ,kakor je rekla Katjuša do poroke bo obvladal,ne rabi biti najboljši,najslapši tudi ni!Barve je poznal pri 2 letih Ana jih pri 3 letih še ne pozna! Vse se bodo še naučili,saj so šele začeli živet,kmalu bodo vedli več kakor vem jaz!
|
|
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 20.8.2009 19:49:13
|
|
|
|
tanjusi
|
naša hišica je končno dobila ograje na balkonih, kolk je lepa , sem prav vesela. Pa še eno vprašanje kateri tablete ste jemale,(jemljeete) z folno kislino, zdaj berem da je tega več, ko sem mela prvega otroka 11,5 let, tega še sploh ni blo, pri drugem mi jih je predpisala g na prvi kontroli, sedaj pa se očitno jejo že ob načrtovanju. Jaz mam še za en teden kt , počakam na pol pa začnem jest to folnio kisslino, sam se moram še odločit katero.
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 20.8.2009 20:28:45
|
|
|
|
ljupka
|
Od marca sem jemala tablete TIFOL!Sedaj sem pa začela jemat Elevit,ker ima še ostalih vitaminov velik in več folne kisline,samo kakor berem vse jih ne prenašajo dobro! Jaz sem pa zaprta tudi do 3 dni pijem donat pa mi nič ne pomaga!Kaj bi mi še nucalo!Pri prvih dveh nisem bila zaprta!
|
|
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 20.8.2009 20:30:30
|
|
|
|
ljupka
|
Tanjuši kakšno ograjo ste pa dal?Nas to še čaka imamo samo en majhen balkon 5m dolk!
|
|
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 20.8.2009 20:33:09
|
|
|
|
tanjusi
|
Tanjuši kakšno ograjo ste pa dal?Nas to še čaka imamo samo en majhen balkon 5m dolk! leseno, mamo 3 kratke pa en dolg balkon, en nam je ograjo nardil, pol je možek sam pobarval dans pa je prišel montirat pa men zelo lepo zgleda...
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 20.8.2009 20:33:54
|
|
|
|
tanjusi
|
samo kakor berem vse jih ne prenašajo dobro! kakšni bi lahko bli ti negativni učinki?
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 20.8.2009 21:09:21
|
|
|
|
ljupka
|
Blato postane temnejše,moje je sem danes opazila!Zaprtost,samo jaz sem bila že prej zaprta!Slabost! Isabeaux ,pa Katjuša jih mislim jemleta skos in jih priporočata in nikoli nista nič rekli,da bi bilo kaj narobe! Nevem moraš probat pa boš videla samo po moje noben stranski učinek ni tako hud! Ima pa veliko vitaminov in mineralov! Vitamin A 1080,0ug B1 1,6mg B2 1,8mg B6 2,6mg B12 4,0ug C 100,0mg D3 12,5ug E 15,0mg kalcijev pantotenat 10,0mg biatin 0,2mg folna kislina 0,8mg nikotinamid 19,0mg 7 MINERALOV IN ELEMENTOV V SLEDOVIH železo 60,0 mg kalcij 125,0mg baker 1,0mg magnezij 100,0mg fosfor 125,0mg cink 7,5mg Elevit stane okrok 10€ samo glej kaj je vse noter,a v tifolu je samo folna kislina in stane nekaj več kakor 6 €.
< Sporočilo je popravil ljupka -- 20.8.2009 21:11:18 >
|
|
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 20.8.2009 21:46:34
|
|
|
|
dašabina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa ja mi2 tekmujema katera ima največ pust nama malo veselja.... sej sem rekla da sem zraven
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 20.8.2009 22:25:10
|
|
|
|
Teni_
|
IZVIRNO SPOROČILO: dašabina IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa ja mi2 tekmujema katera ima največ pust nama malo veselja.... sej sem rekla da sem zraven
|
|
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 21.8.2009 8:02:33
|
|
|
|
tanjusi
|
lato postane temnejše,moje je sem danes opazila!Zaprtost,samo jaz sem bila že prej zaprta!Slabost! Isabeaux ,pa Katjuša jih mislim jemleta skos in jih priporočata in nikoli nista nič rekli,da bi bilo kaj narobe! Nevem moraš probat pa boš videla samo po moje noben stranski učinek ni tako hud! hvala ljupka ko si se potrudila , bom najbrž tole kupila...
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 21.8.2009 9:06:16
|
|
|
|
mojamura
|
dobro jutro punce....pozabila sem vam povedat, da sem bila predvčerajšnjim z malim v MB, sva nekaj kupovala. pa se pelje en moški za nama s biciklom in kihne, pa mu moj mali reče: "Na zdlavje" pa se ta moški pela mimo mene me sune v ramo in reče: "Totega pubeca pa nimaš nič privzgojenega!" pa rečem jaz: "Pa saj vam je rekel na zdravje....kaj je s tem narobe??" pa reče on:"Ja ja ja najbrž mi je to rekel....zdaj boš pa še rekla da sem gluh" mislim svašta
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 21.8.2009 9:08:51
|
|
|
|
Katjusa
|
Dobro jutro:) Moj pravi, da je dons petek jst pa da je četrtek in sem ugotovila, da je res petek torej mi en dan fali IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi lato postane temnejše,moje je sem danes opazila!Zaprtost,samo jaz sem bila že prej zaprta!Slabost! Isabeaux ,pa Katjuša jih mislim jemleta skos in jih priporočata in nikoli nista nič rekli,da bi bilo kaj narobe! Nevem moraš probat pa boš videla samo po moje noben stranski učinek ni tako hud! hvala ljupka ko si se potrudila , bom najbrž tole kupila... jst jem samo tifol.... pa še to ga trenutno ne
|
|
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 21.8.2009 9:10:27
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura dobro jutro punce....pozabila sem vam povedat, da sem bila predvčerajšnjim z malim v MB, sva nekaj kupovala. pa se pelje en moški za nama s biciklom in kihne, pa mu moj mali reče: "Na zdlavje" pa se ta moški pela mimo mene me sune v ramo in reče: "Totega pubeca pa nimaš nič privzgojenega!" pa rečem jaz: "Pa saj vam je rekel na zdravje....kaj je s tem narobe??" pa reče on:"Ja ja ja najbrž mi je to rekel....zdaj boš pa še rekla da sem gluh" mislim svašta kriza kak folk hodi okol
|
|
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 21.8.2009 9:15:18
|
|
|
|
NATAŠA35
|
o madonca kak folk hodi naokoli...jaz bi mu nazaj rekla eno, poslala bi ga nekam... jaz jemljem elevit, pa ko jih popijem prešaltala na tifol...mi je tako rekla v lekarni, da ga smem jemat eno škatlico, potem pa prešaltat na drugo - recimo tifol, pa ne vem zakaj
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 21.8.2009 9:35:56
|
|
|
|
mojamura
|
saj sem mu mislila nekaj zinit, pa se mi zdi za malo se spuščat na njegov nivo. sama pri sebi pa sem si mislila, da bi ga mali res moral poslati v tri krasne - mogoče bi mu pa bilo to bolj všeč
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 21.8.2009 10:28:44
|
|
|
|
ljupka
|
Oprosti Katjuša sem bila prepričana ,da si mi ti svetovala Elevit sem se zmotila moram nazaj pogledat,je že dolgo tega! Mojamura,jaz mislim ,da je tale premal vzgojen ,kaj si je pa tvoj sinko mislil,groza! V navodilih piše ,da ga začnemo jemati en mesec pred nosečnostjo,ves čas med nosečnostjo in dokler ne nehate dojiti,to je njihovo priporočilo! Meni ni nič rekla,da ga lahko jemljem samo en mesec! Moram pogledat tisto temo elevit,ki ženske pišejo o tem!
|
|
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 21.8.2009 11:08:18
|
|
|
|
NATAŠA35
|
jaz sem kupila predno sem šla na morje in mi je tako svetovala, da je bolje samo en mesec jemat, potem pa prešaltat na kaj drugega ...ko sem klicala svojo G, pa je sestra rekla, da naj takoj grem kupit tifol... jaz bom zdaj popila te elevit tabletke, potem pa na tifol... samo kaj ko kaki dan pozabim vzet tableto
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 21.8.2009 11:17:10
|
|
|
|
isabeaux
|
Živjo pupe...uh pridne...kolk ste se razpisale... Moja m je točna k urca....je prišla v vsej svoji veličini.... ...tko da jah...nov krog spet...pa saj bo enkrat se bo zaključilo z in pol z zdravo ....pa bo.... Jah v Mb...pa se res sreča nori folk...kak so eni prismojeni...ne morem verjet...no po drugi strani pa lahko,...ker sem jaz tudi že čuda slišala.... Glede elevita...in tifola...bolj priporočljiv je elevit, ker ima vse ostale potrebne vitamine...in to lekarnarko ki je rekla, da moreš menjat po enem mesecu ...bi jazb nazaj v šolo poslala...noro...ni res...če imaš dinare...pa če ti je lahko ješ elevit celo življenje...ne pa samo en mesec...eh bedarije... no jaz sem ta mesec tudi prešaltala na tifol, ker je cenejši...čeprav pa moraš pri tifolu vzet 2 x 1 na dan da imaš dovolj folne ( 8 mmg) je namreč potrebuje zarodek za normalno razvitje nevralne cevi....vse do 12 tedna... Teni ...super za to da je splavala.... Ostale pa ne se obremenjevat glede tega kdaj bodo speljali in kdaj splavali,...kdaj se naučili barv....mimgrede ...isti vzgojiteljici, ki je rekla tako bedarijo...da je vbarvno slep, bi tud dala knjižico...pa saj ni usposobljena za take izjave,...razen če je z njim naredila teste in je tiflopedagog...ej svašta! ..... No tole sem vam še želela napisati....in verjemite mi vem kaj govorim..... Za vsako učenje je najprej potrebno zorenje...torej po domače....če želimo da otrok shodi...mora najprej dozoret njegov centralni živčni sistem, ter seveda mora biti tudi dovolj zadostni fizični kondiciji, da bo to lahko naredil....če želimo da se bo otrok peljal brez koles...je prav tako najprej potrebno, da se motorični center v možganih odzove na fizično okoljske dražljaje in transferira znanje od prej, ko se je otrok ozil z malimi kolesci na sedanji položaj.....po domače...če center b možganih ne bo dovolj zrel, da bi sprejel vse te informacije in jih predelal..potem otrok še ne bo sposoben se peljat brez kolic.... Pri plavanju je enaka zadeva kot pri kolesu....ker je vključen motorični center .... Pri barvah in učenju drugih izkustvenih reči...pa je zadeva seveda povezana s kognitivnim mišljenjem...in to pomeni da je povezana z drugo poloblo možgan....(saj veste...centre za motoriko in gibanje, čutila imamo na eni strani - kontra pa na drugi strani so kognitivni centri)...spet pa je dejstvo...da motra biti otrok dovolj zrel, da se bo potem lahko nekih zadev naučil... In ta zrelost je zelo različna...pri nekaterih otrocih dozori najprej ena polobla poem druga...redko zorita istočasno...kar pomeni da en otrok bo prej shodil...kasneje spregovoril ali obratno....enako kasneje...en se bo prej naučil s kolesom se peljat samostojno in bo barve in črke obbvladal kasneje in obratno.... Vse pa je seveda tudi odvisno od dražljajev iz okolja...kar pomeni, da vaša vzpodbuda ogromno pomaga, da določeni centri prej dozorio in seveda živčni dražljaji preko končičev stečejo hitreje .... Upam da sem pomagala in da nisem preveč strokovna.... Sedaj pa šibam,...ker je moj mali zbolel...ima ful visoko vročino, drisko in teče mu z noska...pa moram z njim k zdravniku.... Lepo mi bodite...se tipkamo kasnej....by
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 21.8.2009 11:21:40
|
|
|
|
isabeaux
|
IZVIRNO SPOROČILO: NATAŠA35 jaz sem kupila predno sem šla na morje in mi je tako svetovala, da je bolje samo en mesec jemat, potem pa prešaltat na kaj drugega ...ko sem klicala svojo G, pa je sestra rekla, da naj takoj grem kupit tifol... jaz bom zdaj popila te elevit tabletke, potem pa na tifol... samo kaj ko kaki dan pozabim vzet tableto ti kar lepo jej elevit sedaj ko si že srečka nosečka....čeprav ni dobro da kak dan pozabiš...poskusi si jih nastavit ob kavi al pa ob zajtrku...kosilu...ni važno kdaj jo vzameš...sam vzami jo...ker sicer lahko pride pri zarodku do resnih težav... Zapletov pri zapiraju nevralne cevi - spina bifida...ko potem dobesedno hrbtenjača pobegne navzven...oz. je otrok potem invalid...cerebralec ali bog ne daj celo spastik ( čisto nepokreten)... Zdaj pusti ampak od danes naprej pa resno jemlji te tabletke...ker je najmanj kar lahko prispevaš k zdravemu razvoju tvoje bebice...če boš jemala tifol jemlji po dve do 12 . tedna... Pa brez zamere...ampak res je hudo, ko veš kaj se lahko zgodi...brez folne kisline.... Res da je verjetnost...če je sploh ne bi jemala,....1 proti 800 pa vendar.... by sedaj pa res šibam...
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 21.8.2009 13:32:10
|
|
|
|
dašabina
|
Isabeaux, si mi dala malo mislit s temi %...že cel dan samo nekaj tuhtam, ne daj bože, da imam 5 min frej, grem še Pušenjaka brat, tako da sem čist mim, pa mam in kar lije iz mene, mrzim ta občutek.... danes niste pa nič zgovorne, hitite delat, da boste čimprej frej....uživajte....
|
|
RE: V pričakovanju 3. + 21.8.2009 13:50:11
|
|
|
|
NATAŠA35
|
hvala isa za pojasnilo... jaz mam elevit kar v hladilniku, pa sem včerja pozabila vzet, tak da ne bo panike...res pa je da sem prej jemala vitaminske tablete, kjer je folne kisline veliko - ene nove oriflame tablete, tak da ni panike... oh isa po moje bo pa ta 18 (čeprav nesrečna št. samo če jo sešteješ pa je srečna) zate magični...močno upam
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako povečati možnosti za zanositevTo so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Zadnje s foruma
sindarinPoznate naziv oz znak dobra igrača, ki ga podeljuje Ministrstvo za šolstvo in šport?ne, ampak me zanima (
48%)
ne, me ne zanima (
7%)
da in se tudi pozanimam o izboru (
29%)
da, ampak me sploh ne zanima (
16%)
Število vseh glasov: 231Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!