Azzurra
|
Čestitke tina! Dinki - ne bom te citirala, ker se mi ne da iskat za nazaj tvoje izjave, ampak sem ti hotela rečt - ker si napisala zakaj so eni otroci tako pridni, drugi pa tako živi, da je treba skozi za njimi tečt - da je bolje zate, da TAKOJ PRENEHAŠ se to spraševat, ker boš boljše živela. Sicer ne mislim solit pameti k da sm celo požrla vso znanost, ampak o tem bi ti pa lahko ure in ure govorila, o mojih občutkih in razmišljanju ZAKAJ, ZAKAJ in ZAKAJ ene mamice lahko v miru spijejo kavo, skuhajo kosilo, pospravijo posodo, se usedejo in pojejo obrok v miru in ZAKAJ to pri nas, še po 3 letih, kolkor je star naš Liam, tega ne zmoremo. Še do pred kratkim sem zaradi tega zelo "trpela", kajti prepričana sem bila, da sem KRIVA JAZ, ker ne znam postavit mej, ker ne znam vzgajat in ker "je nekaj narobe", ker pa imam zdaj Dašo za primerjavo, ki je gor zrastla z istimi starši, z enako vzgojo in čisto na enak način, pa iskreno povem, da če smo slučajno sami z njo (pa Liam recimo spi) imamo POČITNICE!!!! Sicer je tudi ona nadpovprečno živahna, ampak tako kot on pa niti slučajno. Lahko ti Aleži kaj več pove o našem malem divjačku da ne bo kdo rekel, da pretiravam lahko aleži potrdi Ko sem se sprijaznila s tem, ko sem preklopila tudi v glavi s tem, da mi ne rabi nabijat slabe vesti in da nisem pogrnila pri vzgoji, sem začela bolj razumet mojega malega in od takrat imava tudi boljši odnos. Je pa res, da naš stalno "hodi po robu" in z eno nogico stalno tipa tisto...prepovedano...tisto "preko meje". To zna bit zelo utrujajoče, kot je utrujajoče skakanje za njim. Naš tati je v treh letih shujšal 20 kg, že tako je suh ko glista, ampak od vsega skakanja za njim in neprestanega šibanja (samo zakaj pa mene ne pobere 20 kil???? tok bi žihr mene pobralo, ne pa njega). Tak živko je naš mali, pri nas grejo v promet samo bicikli, poganjalci, skiroji, plezanje, skakanje, tek, skratka vse, kar zahteva maksimalno gibanje. Ko samo omenimo, da je počasi treba nehat, ker bomo šli not, na večerjo, kosilo, spat po kosilu....jao mene ljudi moji....en sam jok in stok ga je. on bi šibal tudi do desetih zvečer, brez problema. No, samo Liam je res ekstremno motoričen in res zahteva ogromno gibanja. no, se bom s tem kar navezala na Zofyino vprašanje... ZOFY naš Liam je bil težkokategornik, velik in težek hrust, sicer ne debel, pač pa prava mala mišica, tudi otepal se je (in se še vedno), stalno neki leti od njega, roke, noge, stalno nekaj maha, brca, nima sekunde miru. posledično sem od njega kasirala kar nekaj brc v trebuh, nikoli pa me ni nalašč. je blo pa kar težko, saj je imel takrat cca 13 - 14 kg. večinoma ga je nosil tati, samo potem je to Liam začel hudo izkoriščat in naš tati, ki tega NE BO PRIZNAL ZA NOBEN DENAR, ga je kratko malo razvadil. tako da imamo dve skrajnosti pri njemu. ali divja z gasom do konca, ali pa sitnari, da bi ga moj nosil. jaz sem ga nosila, če je bilo res potrebno. se je pa zgodilo, da se mi je zašibal na neko polje in da sem jaz takrat "čisto pozabila na trebuh", pa sem bila v 8. mesecu in sem tekla za njim ko gazela, ker mi je bežal. imeli smo tudi dvojni voziček, ki smo ga nikoli uporabili in sem ga prodala. kasneje mi je bilo malce žal, ampak ok, smo dali skozi. Zdaj pa smo kupili rikšo za bicikel in ima možnost montiranja tretjega kolesa in se oba otroka usedeta not in jih lahko v tem voziš. je kot nek malo večji in malo bolj čuden voziček za dvojčke, samo je pa zakon! se ful rada vozita not, zdaj na dopustu se bomo tako vozili od hotela do plaže, pa bo tako dovolj prostora za vse. je treba upoštevat vso prtljago, ki jo bomo nosli s sabo na plažo... Včasih smo pa imeli eno brisačo in to je blo vse.... BESEDE Daša sicer večinoma čeblja, ima pa že kar širok repertoar, tudi telebajski zna rečt, ker pride s komando od dvd-ja, ti jo pomoli pod nos in zahteva "telebajski". včeraj sem ji na magnetno tablo narisala srček, pa je kar sama vzkliknila "ssocek" Ful je kokica. no pa reče še mama, tata, nono, nona, iamo (Liam), oujo (živjo), kuh (kruh), kotek (piškot), mleko, Giga (Žiga od aleži), Mima (Marija) nina nana, kuza (kuža), muta (muca), vodo (voda) - in ko jo odneseš ven iz morja ali iz banjice, se ne strinja preveč in joče "aj vodo...aj vodo...aj vodo" in si prisloni rokico na čelo, ej, kot da gledaš filmsko igralko kako trpi , no pa ne bom več naštevala, ker se mi ne da. aja, samo še to, ki mi je ful smešno. ko hoče kaj skočit ali se hoče it kakšno igrico, ki se jo igramo, se nastavi v neko pozo in "ti ...tii...daj" (tri štiri zdaj) ha ha, dobra je! še to sem hotla rečt, pred par dnevi je padla in si odrsala kolena do krvi, je vstala, neki cmihnila in zašibala dalje. Liam, ki izgleda tak korenjak, bi še zdaj jokal. Včeraj je stopla na nekega čmrlja. je bila bosa. najprej sploh nisem vedela, ker je samo neki na pol počepnila, nekaj začebljala in dvignila nogo, pa vidim spodaj to beštijo! in brez muksnit je se je samo obrnila in odkrevsala naprej, nogico je naslonila samo na prste in šla...pa pogledam spodaj in vidim en velikanski pik in že ji je malo začelo zatekat. ej, ma niti pisnila ni ! jaz sem se pa ful ustrašla, sem se prav bala da ji bo ful zateklo, no pa ni blo hušega. Punca na mestu, ni kaj. Včeraj sem bila sama zvečer in sem ju kopala in sem malo drugače obrnila to navado kopanja in sem jo hotela odnest iz kopalnice najprej oblečt in sem ji mislila umit zobe potem, ko bi še Liama dala iz banje. ma ja! ko sem šla proti vratom je tako zatežila in se stegovala nazaj proti ščetki....si je mislila red, mama, red mora bit.... ajde, dovolj, se oglasim enkrat na sto let, pa takrat ornk, sicer pa mi RR neki šteka in vam povem, da mi je prav tečno, vedno ko iščem kak forum, me vrže ven, pa neki mi ga sere z zasebnimi sporočili, skratka prav moteče je. pa oblika mi tudi ni več všeč, je blo prej dost boljše, mogoče pa zato ker sem bila več gor in bolj navajena... zdej pa grem, držte pesti, da ne srečamo morskega psa na Braču in da pridemo živi in zdravi nazaj.
|