Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 20:06:53
|
|
|
|
julam
|
evo, da izkoristim gužvo doma : GH: jaz sem pri vseh začela s polento (redko, zmešano z AM, ker svojega imam glih za glih) ali pa z rižolinotom. potem pa z zelenjavo: bučko, kolerabico, korenček, krompir, špinačo. vse razen špinače skuham na sopari, v vodo od zelenjave vmešam AM, zelenjavo pa speštam z vilico. tako počasi nastane pravi obrok. pri dojenčici sva šele na začetku pri bučki, ker imam ravno domače. potem bom pa začela še s sadjem - jabolčka, banano, borovnice,... baje da je fuul dobro banana in bučka , mogoče probam. pa v sadne kašice bom dodala polento kasneje, da bo bolj nasitno, ali pa ajdovo kašo. naša nima nobenih problemov z večjimi koščki, upam, da ostane tako. za pit bom dajala kar vodo. pripravljenost na GH: če bi jaz čakalaa na prve zobke, bi tud morala dojit do 11m pri obeh. Meni se zdi naša ful pripravljena, gleda nas in požira z očmi. Ko zdaj vidi žličko, maha z rokcami in se smeje. alarm
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 20:09:26
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Prosim povejte kaj ste ve prvo začele uvajati in kako?????? Tiji sem za začetek stisnila svež korenček. Najprej sem ga naribala, pol pa stisnila skozi cunjo. Kompliciranje, ja, ampak nekako mi na začetek ne pašejo kupljeni sokovi. Pa še časa sem imela na pretek. Mogoče bo pri Niki drugače... Aja, dala sem ji pa po žlički. Še zdaj se velikokrat spomneva z mojim, kako je mljaskala zraven. S čem začneš, je tudi po moje vseeno. Ni povezano s tem, kaj bo otrok kasneje imel raje. Jaz sem začela s korenčkom, ima pa raje sadje in sladkarije.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 20:09:31
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Sem včeraj po dolgem času načrpala 80ml... s tem, da pred tem nisem kakšnih 8 ur dojila. to je zihr od ljubljanskega zraka Ali pa od več počivanja...
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 20:09:35
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 Jaz sem da danes Valentinu naredila kombinacijo 3/4 banane z borovnicami in jabolkom, vsega skupaj je bilo 140ml, pa je vse zmazal. Sem ugotovila, da mu ta hrana bolj paše kot AM, ker tega več poje. Bom počasi pričela uvajati že 2 obroka GH. Saj sedaj že 1 mesec počasi GH, vsako hrano 2 dni poskušava. Do sedaj še ni bilo nobene reakcije oz. alergije. Se pa mu je zelooo poboljšala prebava! Prej je kakal na 2-3 dni enkrat. Sedaj pa čisto vsak dan, včasih tudi 2x. Mogoče ve tudi kaj takega opažate? Super za prebavo in super za tvojega velike jedca! Agrumi - čim kasneje. Tija je po pomaranči ali mandarini še po enem letu takoj dobila rdečo ritko. So pa agrumi alergeni, če se ne motim.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 20:46:41
|
|
|
|
julam
|
prebava se z uvajanjem GH po mojih izkušnjah večkrat spremeni. zaprtje, ki je doletelo oba moja fanta in večino mladičev mojih znank, sem jaz reševala predvsem s suhimi slivami. bomo videl, kaj bo to pot!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 20:56:26
|
|
|
|
julam
|
IZVIRNO SPOROČILO: trinity22 IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 pitje- Jaz mu dajem za piti Nestle-jev jabolčni sok, ki ga redčim v razmerju 1:3, torej eno enoto soka in 3 enote vode (kar iz pipe). Korenčkovega nimajo, imajo še multivitaminskega. Kdaj se lahko začnejo agrumi dajati? Na soku sicer piše, da je od 4. meseca dalje.. zakaj rečiš sok ... je gost al sladkan, al kaj? Pa to mu dajše po flaški za odžejat? Jaz sem ji dala z žličko .. do zdaj ni pila s flaške pa je tudi sedaj ne bi rada navajala na to, al je to neizbežno? Sprašujem, ker ne vem, ne ker bi hotla nagajat moja fantiča nista imela nikoli flaške, pila sta po žlički, nato pa direkt na magični lonček. upam, da tudi tokrat uidemo flaški, da bo ena stvar manj za odvajat.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 20:57:02
|
|
|
|
Najaa
|
julam, Tijo je tud na začetku GH zaprla in sem prav tako reševala s suhimi slivami. Ni imela ne vem kakih problemov, verjetno ravno zarad sliv ne. Punce, definitivno je nekaj pri meni na rač. narobe, da imam tole okence čudno in da imam pri seznamu hieroglife. Pri tašči mi je vse super delalo... Bo moj pol mal pogledal... Ko mu bom prepustila rač. To pa še ne vem, kdaj bo. Kje pa je MaJaLe in novitete na seznamu? Kaj ti je žal, da si kej rekla, ker je toliko dela s tem? (moram te mal)
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 20:59:57
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: julam IZVIRNO SPOROČILO: trinity22 IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 pitje- Jaz mu dajem za piti Nestle-jev jabolčni sok, ki ga redčim v razmerju 1:3, torej eno enoto soka in 3 enote vode (kar iz pipe). Korenčkovega nimajo, imajo še multivitaminskega. Kdaj se lahko začnejo agrumi dajati? Na soku sicer piše, da je od 4. meseca dalje.. zakaj rečiš sok ... je gost al sladkan, al kaj? Pa to mu dajše po flaški za odžejat? Jaz sem ji dala z žličko .. do zdaj ni pila s flaške pa je tudi sedaj ne bi rada navajala na to, al je to neizbežno? Sprašujem, ker ne vem, ne ker bi hotla nagajat moja fantiča nista imela nikoli flaške, pila sta po žlički, nato pa direkt na magični lonček. upam, da tudi tokrat uidemo flaški, da bo ena stvar manj za odvajat. haha, spet isto pri Tiji. Čeprav je flaško imela nekaj časa - po 6m do kakega leta, dokler ni začela pit s slamico (tisto navadno, ne v lončku). Magičnega lončka ni nikoli sprejela, pa še tako "srečo" sem imela, da sem kupila dva, ki sta bila tako magična, da sta oba puščala. Pa tudi druge lončke smo sprobali, pa ji noben ni bil pretirano všeč. Tako da je imela kar flaško, odvajat pa ni bilo treba, ker se ni tak navadla na njo. Al pa ji je bila navadna slamica tako všeč, da je v trenutku pozabla na flaško. Začeli pa sva prav tako z žličko. Joj se ponavljam. To sem danes menda že parkrat napisala.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 21:00:06
|
|
|
|
julam
|
aja, skor sem pozabila,da smo danes dobil drugo pikico in drugo dozo proti rota. nove mere so pa: 5900g in 62cm. sicer pa tudi če me brišete s seznama, saj še vedno nimam slikc, moja prisotnost je pa tud bolj boga. Sej lahko kej 'pametnega' povem tud, če nisem na seznamu, a ne
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 21:02:52
|
|
|
|
julam
|
nam je pa magični super služil. No, pri prvem sem mela malo težav naučit ga, pri malem sem pa pogruntala foro: je bil žejen, pa sem dala not vodo, potem sem pa ustnik dodatno namočla z vodo in je pač potegnil kot pri dojenju In je steklo . Se mi pa zdi, da so te magični bolj kot ne za dojene , ker je treba kar fajn potegnit. ugibam...
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 21:09:38
|
|
|
|
Najaa
|
Sej Tija je bila dojena... pa ni šlo. Pa tud puščal nam je in sem po hitrem postopku nehala z njim. Imela je pa nekaj mesecev nukovo flaško, pol pa sem jo en dan sam stran dala in je pila naprej s slamico.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 21:14:37
|
|
|
|
julam
|
no, kako so si otroc različni. moj tamali fantolin ima še zdej pri skoraj 3l jutranji obred, ko sedi na kahlici pred tv in z magičnim, polnim mleka . mogoče mi pa tamala zaštrajka
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 21:17:58
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: trinity22 IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 pitje- Jaz mu dajem za piti Nestle-jev jabolčni sok, ki ga redčim v razmerju 1:3, torej eno enoto soka in 3 enote vode (kar iz pipe). Korenčkovega nimajo, imajo še multivitaminskega. Kdaj se lahko začnejo agrumi dajati? Na soku sicer piše, da je od 4. meseca dalje.. zakaj rečiš sok ... je gost al sladkan, al kaj? Pa to mu dajše po flaški za odžejat? Jaz sem ji dala z žličko .. do zdaj ni pila s flaške pa je tudi sedaj ne bi rada navajala na to, al je to neizbežno? Sprašujem, ker ne vem, ne ker bi hotla nagajat Jaz ga redčim zato, ker sem tako prebrala v "Paparici". Pa se mi tudi zdi bolje, da spije več vode kot soka. Pač moje mnenje. Pije pa zelo rad tako razredčenega, ga spije cca 150ml na dan. Pije pa po flaški, ja.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 21:18:00
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: helimaša hej! tko.....me sva prišle iz pregleda......uspešno drugo cepljenje........podatki...... 62,5cm, 6300g.......prvi zobek 20.7....... naslednje cepljenje......25.9 pr nas je edino kar je novega da imamo zobek.....drugače pa vse po starem......mal je čez dan bol tečka.....ponoči pa še vedno uspešno spimo celo noč......včer je celo spala od 22.00 do 8.30......brez hranjenja vmes......ponavadi najkasnej ob šestih jemo in potem spimo do devetih, desetih.......drgač se pa kr not držimo ker je itak ful vroče....al pa smo na terasi...... se še kej tipkamo..... papa Vauuuuu! To pa je menda prvi zobek med marčevskimi otroci, ne? Čestitam!!!!!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 21:18:02
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 Jaz sem da danes Valentinu naredila kombinacijo 3/4 banane z borovnicami in jabolkom, vsega skupaj je bilo 140ml, pa je vse zmazal. Sem ugotovila, da mu ta hrana bolj paše kot AM, ker tega več poje. Bom počasi pričela uvajati že 2 obroka GH. Saj sedaj že 1 mesec počasi GH, vsako hrano 2 dni poskušava. Do sedaj še ni bilo nobene reakcije oz. alergije. Se pa mu je zelooo poboljšala prebava! Prej je kakal na 2-3 dni enkrat. Sedaj pa čisto vsak dan, včasih tudi 2x. Mogoče ve tudi kaj takega opažate? Super za prebavo in super za tvojega velike jedca! Agrumi - čim kasneje. Tija je po pomaranči ali mandarini še po enem letu takoj dobila rdečo ritko. So pa agrumi alergeni, če se ne motim. Ja, hvala Najaa, se mi je zdelo. Zato tudi ne bom kupila onega sokeca, ki vsebuje pomaranče.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 21:18:04
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: julam prebava se z uvajanjem GH po mojih izkušnjah večkrat spremeni. zaprtje, ki je doletelo oba moja fanta in večino mladičev mojih znank, sem jaz reševala predvsem s suhimi slivami. bomo videl, kaj bo to pot! Aja, pri mojem se je fulll popravila. Danes je bil kar 3x pokakan.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 21:23:59
|
|
|
|
Najaa
|
Aja, pozabila sem povedat, da zdaj pa že par dni tudi Nika spije malo čaja po flaški. Tam ene 50ml na dan. Sem vesela, ker čez dan je večinoma na AM in je fajn, da dobi mal druge tekočine.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 21:24:11
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa VSE NAJBOLJŠE ZA 5 MESECEV LEON OD MAJALE! VSE NAJBOLJŠE ZA 4 MESECE NEO OD PIRURI! čestitaaaammm !!! IZVIRNO SPOROČILO: felix7 aja, pa glasovat ne pozabite kje pa?? IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 Nič ni nobene, grem knjigo brati: Znanost o vzgoji! Res je super knjiga, kar požiram strani v njej. Super, da ste jo svetovale, saj ne vem več katera. Vseeno hvala! res je super ja.. Zdaj bomo namesto na kavice ko gremo na sprehod hodile v park in tam knjigo brale! Hvala Pupa in Felix za priporočilo.. sadni sokovi.. midve uporbljava sokove od Fruteka in jih ko je full vroče redčim, drugače pa ne. Pije jih v vsakem primeru..prav požira jih. prav tako, ko ji kakšno kašico doma pripravim. Tako usta odpira da joj.. IZVIRNO SPOROČILO: helimaša pr nas je edino kar je novega da imamo zobek.... super za zobek
< Sporočilo je popravil tasa_m -- 21.7.2009 21:25:06 >
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 21:24:34
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Aja, pozabila sem povedat, da zdaj pa že par dni tudi Nika spije malo čaja po flaški. Tam ene 50ml na dan. Sem vesela, ker čez dan je večinoma na AM in je fajn, da dobi mal druge tekočine. super bravo Nika.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 21:31:08
|
|
|
|
helimaša
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 IZVIRNO SPOROČILO: helimaša hej! tko.....me sva prišle iz pregleda......uspešno drugo cepljenje........podatki...... 62,5cm, 6300g.......prvi zobek 20.7....... naslednje cepljenje......25.9 pr nas je edino kar je novega da imamo zobek.....drugače pa vse po starem......mal je čez dan bol tečka.....ponoči pa še vedno uspešno spimo celo noč......včer je celo spala od 22.00 do 8.30......brez hranjenja vmes......ponavadi najkasnej ob šestih jemo in potem spimo do devetih, desetih.......drgač se pa kr not držimo ker je itak ful vroče....al pa smo na terasi...... se še kej tipkamo..... papa Vauuuuu! To pa je menda prvi zobek med marčevskimi otroci, ne? Čestitam!!!!! no pa naj bo ena stvar ki je prva med nami
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 21:37:50
|
|
|
|
Najaa
|
Zobke bomo tudi imele v seznamu, ne? MaJaLeeeeeeeeeee, kje siiiiiiiii???
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 21:41:07
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Zobke bomo tudi imele v seznamu, ne? MaJaLeeeeeeeeeee, kje siiiiiiiii??? a te je strah,da bo tebe seznam počakal? :DDDD
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 21:58:06
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Zobke bomo tudi imele v seznamu, ne? MaJaLeeeeeeeeeee, kje siiiiiiiii??? Jaaaaaaa! Super ideja!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 21:59:29
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m res je super ja.. Zdaj bomo namesto na kavice ko gremo na sprehod hodile v park in tam knjigo brale! Hvala Pupa in Felix za priporočilo.. Hvala res!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 21.7.2009 22:03:58
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: spps IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Zobke bomo tudi imele v seznamu, ne? MaJaLeeeeeeeeeee, kje siiiiiiiii??? a te je strah,da bo tebe seznam počakal? :DDDD Ne ne, ni me strah. Jaz ga ne morem rihtat. Vsaj doma ne. Vse, ki berete knjigo Znanost o vzgoji - se jo dobi v knjižnici?
|
|
|
Imesuzi89Katero ime Vam je bolj všeč?Melanie (
84%)
Amy Lee (
16%)
Število vseh glasov: 164Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!