Nika v službi
|
Kaja, Kajica, mala frajlica - vse najboljše! Upam, da ti je Šparova torta teknila, sicer pa čuvaj prostor v trebuščku za ta pravo, slastno mamino torto v nedeljo! Teta beta, držimo pesti za ugodno vreme za vaše nedeljsko praznovanje. Enoletniki, ojej, kako čas beži, no. In praviš, da Daša plava že pravi kravl al kako?! A z rokavčki, šlaufom, brez vsega? Daj, napiši tole malo bolj natančno. Ker - kot sem že omenila - jaz razmišljam, da bi Niko dala v plavalni tečaj na jesen. A bi še kdo bil kandidat za G-rego? Saj vem, da vam je Lj. verjetno večini od rok, pa vendar - vprašat ni greh. Projekt "hiša" sem vam je tudi začel dogajat. Lepo, lepo. Naj le uspešno napreduje in seveda, ko bo kaj videt, lahko tudi prilepiš kakšno slikico. Rojevanje novega doma je vedno zanimivo gledat. Meni ena poslovna partnerica s Češke tekoče pošilja slikovna poročila o gradnji njenega domeka in je res krasno videti, kako raste hiška... Valla, tudi vi ste začeli s kinom, opala. Mi smo glede tega čisto zadaj. In verjetno tudi še nekaj časa ne pride v poštev, bi rekla. No, mogoče, če bi vrteli dirko F1 ali Rorija... Mimogrede, a sem vam že povedala novico tedna - kupujemo DVD! Ja, z udarcem strele se dokončno poslavljamo od našega starodobnika (še na VHS kasete) in zdaj počasi ogledujemo DVD-je. Poudarek je na počasi. Itak je tudi videorekorder že nekaj mesecev počival, si že dooolgo nismo ničesar pogledali. Je pa pozitivna stran tega, da bom omaro končno spodobno pospravila. Imam plan pometati stran čisto vse VHS kasete razen tistih od najine poroke ter mojih pevskih nastopov. Te bom prenesla na DVD-je, ostalo pa v koš. In potem, tam enkrat konec leta, vas bom poprosila za kakšno risanko. Pia, lepo si napisala Tažani. Jaz ne bi mogla bolje, zato se podpišem pod tvoje stavke. Go, go, Tažana! Kljub težavam, s katerimi se soočaš po vrnitvi Nine s počitnic, pa imam občutek, da se je obema oddih prilegel. Je tudi Nina uživala, kaj? Ti je odporočala, kako je bilo? Predvidevam, da sta zdaj tudi z tatijem zadeve uredila. Ti, kaj pa se naredi s tem gabezom? Moja mami ima tudi težave z venami.... Se priporočam za nasvet. Kje, poleg tvojega vrta, pa dobim to stvar? Sorči, tukaj sem res čisti luzer.... Nika ima pa jutri zadnji dan vrtca, nato pa mesec in pol počitnic. Včeraj je z navdušenjem izbirala darila za svojo vzg. Branko (glavna vzg. Teja je že na porodniški), pa za nadomestni Mojco in Tamaro. Zvečer sva pisali sporočila zahvale, risali, pisali, krancljali... , jutri pa vse skupaj odnese, se poslovi in žuuuur! Se že zelo veseli. A sem vam povedala, da je moj oče prodal svojega Clia (imenovanega Dizi)? Saj veste štorijo - ta je pa res že čisto čisto zadnji, ne bom več menjal, je rekel že pred leti, pa je vmes še 3 zamenjal. In zdaj spet. Nepoboljšljiv je. Zdaj imam dokončno potrditev, kje so se vzeli moji geni in navdušenje nad avtomobili. Če oče pri 72-ih letih z navdušenjem sede v vsak avto, ki ga Tomaž pripelje domov na test, pa ne bom jaz pri svojih rosnih 39-ih. In zdaj imamo zmešnjavo posebne vrste. Oče in mama sta uradno brez avta, vozita pa Niko v vrtec, pa po raznih opravkih in na kavice tudi rada hodita. Za to potrebujeta prevozno sredstvo. Midva s Tomažem avto tudi seveda rabiva za v službo. Tomaž ima službeno vozilo, ki pa ga lahko dobi popoldan in ga mora nazaj vrnit zjutraj, zato smo začasno dali najin avto očetu, midva pa se voziva s Tomaževim službenim. Dobava novega Clia je planirana za sredino avgusta (če nam po VIP-u ne uspe avta dobiti prej), tako da se bodo babi, dedi in Nika tudi v Strunjan verjetno odpeljali kar z našim avtom. Še dobro, da imamo Tomaža, sicer bi bilo kar zanimivo brez avta... Naredite si lep dan kljub dežju!