kerala
|
Ojla, se še jaz malo javim... Danes se pri meni vse vrti okoli poroda - bila sem na ogledu porodnišnice Izola. Točno to, kar sem pričakovala, se je tudi izkazalo. Punce še vedno poslušno ubogajo, vprašanj skoraj nič, zavedanje o novih možnostih in prostopkih pri porodu, kjer naj bi se upoštevalo želje porodnice, ne pa utečene prakse babice, je še na relativno nizkem nivoju. Prav namenoma sem spraševala, če dovolijo piti med porodom, pa je bil odgovor ekstremno negativen. Argtumentirali so z dolgo znanimi argumenti, najnovejše smernice WHO pa za njih niso relevantne, ker oni itak obvladajo že toliko let. Za handling so sicer slišali, vendar je bil ton ob odgovoru prav tako negativno nastrojen, kot kaj se jaz spet grem... Ma ne vem, moj si želi, da bi bila blizu, da bi bili lahko hitro pri meni, jaz pa se bolj nagibam k umirjenem porodu, kjer ne bo treba za vsako mojo željo poslušati pridig, po možnosti celo žaljenja ali zgražanja... Včeraj sva imela z mojim prav dolgo debato o porodu in poporodnem obdobju. Čisto me je presenetil, kako aktivno se je vključil v to doganjaje in kako intenzivno ga tudi on doživlja. Čisto drugače kot prvič in drugič. Tudi kar se tiče poroda, je zagotovil, da bo on pri babicah dosegel vse, kar se bova zmenila, tako da porodnega načrta ne potrebujeva. Ko sem mu omenila, da bi v Postojni dojenčka raje dala čez noč v oskrbo babice, je bil čisto proti, češ kaj pa veš če bi tam jokal, da dobi že takoj po po rojstvu negativno izkušnjo na tem svetu... In predlagal je, da bo on 24 ur pri meni in ga bo on čez noč pazil. V Postojni imajo menda to možnost, če je seveda soba prosta... V bistvu sem prav raznežena. Kaj pa ve, ste že odločene vse glede poroda, boste pisale porodni načrt? Sams, sem skoraj pozabila - katero železo pa ti jemlješ? Meni je takoooo fajn, odkar sem na Ferrumu, nimam več nobenih težav z zaprtjem. Če jemlješ Retafer, reci, naj ti ga zamenja, kolikor vem se pri njem zaprtje pogosto pojavlja. Slišala pa sem tudi par negativnih o "novi" ginekologinji, ki je nadomestila mojo nosečo G. Eni od mojih sotelovadk je namreč raje, kot da preveri zaprtje MV ,svetovala, naj se pač raje ne kopa, da ne bi prišlo do infekcij. Koliko sem jaz prebrala, je kopanje, še posebaj v morju, zelo priporočljivo. In da se naj ne bi kopal, ker se G ne da pogledati MV . Joj, se že psihično pripravljam na četrtek, ko grem prvič k njej. Bom kar zahtevala, da me pogleda! S tem me že ne bo odpravila! Joj, že zdaj sem jezna... Kako pa ste ostale s kontrolo MV, posebaj, če se odpravljate na morje? Sladoled... mene je kar groza, včasih se komaj zadržujem, če imam Hagen-Daaz doma, nikakor ne najdem argumenta, da ne bi požrla, pa še skrivam ga pred drugimi, me jar sram... No, do sedaj sem ga HB komaj 2x kupila. Drugi pa me ne ganejo, zarad mene se lahko tudi v skrinji pokvarijo. Če pa sem v Kopru, pa ne morem mimo Kepice... ko zdaj razmišljam, me tako mika, da bom kar dragega verjetno prepričala, da greva na "kratek špancir" do Kopra... No, pupike, pa lepo spančkajte!