kaminek
|
Javljam se s svojo porodno zgodbo, ki gre takole: V soboto, 20.6., okoli 6. ure zjutraj začutim na postelji čuden občutek, kot da mi bo glih kar nekaj odteklo iz nožnice. Se vstanem iz postelje in še ne pridem do dnevnega prostora, pa mi odteče malo vode. To odtekanje se je pojavljalo še kar naprej, po malem. Zbudim moža in rečem, da greva. On se čist skulirano vstane, mi reče, naj ne hitim, se oblečeva in odpeljeva v P novo mesto. Tam me sprejme ena super babca (Tanja), me priklopi na ctg, vzame kri za epiduralno (za vsak slučaj, vendar to ni bila moja opcija), me G pregleda in reče, da sem za na oddelek. Tako pristanem na oddelku, kjer mi še vedno odteka voda-po malem. Pr men pa rahli popadki, zelo neredni. Proti večeru se vse umiri, ponoči pa kot da ni bilo nič. V nedeljo, 21.6., me pregleda zloglasni G in reče, da grem v porodno. Jst pa še butasto vprašam, ja a pol se več ne vrnem na oddelek????Halo. sploh se nism zavedala, kaj mi je reku. Jst lepo v sobo, se spakiram, vzamem potrebne stvari in lepo maširam proti porodni sobi, kjer sm si izbrala roza. Ob 9.15 mi začnejo šopat umetne, ker nism mela nič svojih. Ob pol dveh popoldne mi primejo na 5 minut in tisti, ta hudi. Si rečem ok, to je to, sej zdej bo pa šlo hitr. Pa še nč-odprta samo 3-4 cm, še vedno oddebeljen mat.vrat itd. grem predihavat popadke na hodnik za enih 45 min, nakar se vrnem, ker se mi je zdelo, da bom kr skup zlezla od bolečin. Do 17.-ih sm zdržala z umetnimi, nakar mi babca spomne, da lahko vzamem epiduralno (je vidla, da vse počasi napreduje in da me bo še fejst namatralo, če vztrajam pri brezbolečinskem porodu). Takoj sm ji pritrdila, naj pokličejo anesteziologa čim prej, ker ne bom zdržala. In res, anesteziolog pride v roku pol ure, mi nastavi kanal, še 2 al 3 polne popadke občutim, nato pa postopoma čedalje manj, vendar sm jih čez ves porod čutila kot blaga oblika, sm jih predihavala, ampak je bilo to božje olajšanje, vam povem. Okoli 20. ure sm bila odprta 7-8 cm in kmalu se je osebje začelo pripravljat na iztis. Eno uro pred koncem, so mi ukinili epiduralno, tako da sm imela zopet močne popadke med iztisom. Ker naša pupa ni in ni hotla it vn, so poklical G in ta je pritiskal na trebuh cca. 20 min. sm misnla, da ne bom preživela. Morm se zahvalt osebju porodnega bloka, ker je vztrajalo pri naravnem iztisu in se niso takoj odločl za vakuum ali pa cr, ker je bla naša patricija težka (4780g) in imela obseg glavice 40 cm. HB, da me je babca prerezala in tako preprečila raztrganine. Tako je po mukah k nama v naročje prišla najina patricija ob 22.24 (nedelja zvečer). Tako, takšna je moja porodna zgodba, poporodno vam pa še napišem kdaj drugič. Sedaj vam pa raje pokažem naš velik sonček. pri mamici in še z nasmeškom
|