![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 15:49:00
|
|
|
|
sonček33
|
Ojla. Mi smo doma. Super duper fajn dopust. Uživancija na celi črti in niti vreme nam ni prišlo do živega. Več o dopustu pa v večerni izdaji Matr kolk bom mogla prebrat... A smo fajn?
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 16:17:26
|
|
|
|
snikolina
|
Živjo, 3 dni me ni blo. Naklofale ste pa kot da me ni blo 1 teden Pridne. Lep sončen pozdravček
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 19:28:22
|
|
|
|
Zvezdica
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 Ojla. Mi smo doma. Super duper fajn dopust. Uživancija na celi črti in niti vreme nam ni prišlo do živega. Več o dopustu pa v večerni izdaji Matr kolk bom mogla prebrat... A smo fajn? WB Sonček in snikolina Ja, punce so čvekale, mi bl mal, k je bil tamalček prehlajen. Zdaj smo ok, danes smo bli cel dan zunaj. Super. Aja, danes mi je med kosilom spilil paradižnik iz krožnika, (solata precej močno okisana) in ko je v usta vtaknil, je bil ves srečen,cuzal, vlekel in od paradižnika ostala sam kožica. in je hotu še, pa niserm upala dat. A mislite da lahko dam svež paradižnikk? zdaj ga grem uspavat, Ker se mu že fuzla...men pa tud.
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 20:02:19
|
|
|
|
Zvezdica
|
naš tamal je šel z atijem v kino. in se je spedenal... pravi da je k dr. house a ni fletkan? grem k patrik kruli...sploh ne joka ampak KRULI!!!!
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 20:11:51
|
|
|
|
Zvezdica
|
ok...nikjer nobene. Sem tamalga v spalnico nesla in je nehajl jokcat, ma tolk je vroče no. Sovražim klimo, ampak v dneh ko je taka sopara si pa želim, da bi jo imela. No, grem. K teli moji monologi niso baš zanimivo branje.
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 20:18:32
|
|
|
|
barba
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha uprašanje: kakšna je M po pordou, a je podobna kot pred zanostvijo, a se še uravnava, glede na to da sm 1 M že dobila, kako bo poj naprej, kako je bilo pri vas??? pr men je bla po prvem porodu M čist brez bolečin in je trajala 5 dni. Zdej jo še nimam, sam upam, da bo znosno. Pred zanositvijo sem imela pa tako boleče M, da sem 2x celo skup padla, prvi dan M sm pa sam ležala, tud jest nisem mogla. Ciklus se je men postavu po parih mesecih, prej je blo pa tko tko. Joj, men je ratal zdele mal dolgcajt. Tine spi, mož je šel pa mal na zrak, Meta je pa že dopoldne šla na počitnice. Se mi je kar cmok naredu k sva se poslovile. Tamala pa vsa naspidirana, komi čakala, da se odpelja. Sva se s sestro zmenile, da se slišva pol k Meta zaspi. IZVIRNO SPOROČILO: krtekxx čez dan spi od 11.30 do 14.30, pol pa ob pol 8h koma do 4-5h zjutri A ste prepričane, da se to da navadit? Mslim, da se vmes ne zbudi 1x, 2x, 3x,...5x? po pravic povedan ga nism preveč navajala ... edin ponoč okol 2h se mal zbudi, pa mu dam dudo, pobožam in spi naprej ... vsak otrok je drgač ... čeprov sta moja dva okol tega čist glih Zvezdica - mali je odličen Jst si grem pa po en sladoled ...
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 20:20:13
|
|
|
|
Zvezdica
|
Meta je pa že dopoldne šla na počitnice. Se mi je kar cmok naredu k sva se poslovile. Tamala pa vsa naspidirana, komi čakala, da se odpelja. Sva se s sestro zmenile, da se slišva pol k Meta zaspi. bravo za meto in maico :) Verjetno uživa..ti pa imaš čas lahko samo zase. A američanka še najeda?
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 20:26:21
|
|
|
|
barba
|
Učeri smo mel piknik za taščin RD in svakinja vid kolibrija. Vsa pametna neki razlaga, da ga je ziher vidla in kok je majhen .... pol pa prleti en ogromen žužek Drgač ne najeda več ... smo jo parkrat prizemljil in ji oštro nazaj povedal in je nehala. Itak se je vsi otepamo k kar predavanje drži in za nami hod. Kr neki ... sej v tork popoldne gre nazaj
< Sporočilo je popravil barba -- 4.7.2009 20:27:27 >
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 20:30:21
|
|
|
|
farfala
|
o zvezdica, kaki frajer
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 20:39:38
|
|
|
|
Zvezdica
|
Kr neki ... sej v tork popoldne gre nazaj skrajn cajt . od kod pa je iz ZDA?
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 20:40:33
|
|
|
|
Zvezdica
|
IZVIRNO SPOROČILO: farfala o zvezdica, kaki frajer vem
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 20:58:13
|
|
|
|
farfala
|
zvezdica s paradižnikom bom jaz pa previdna, ker zna bit alergen,šele po 1 letu se mi zdi, da ga lahko daješ, pa še to olupljenega in brez koščic.Jaz dobim alergijo po rokah, če se dotaknem listov paradižnika, posebej, če so mokri. Meni je pa danes Samo, ko sem ga imela v naročju, potisnil mojo roko, v kateri je bila hruška v svoja usta in glodal, ko zmešan, ni hotel izpustit , potem pa v jok, ko sem rekla, da je dovolj. Tu se mi zdi je kar lepo prikazano,kako uvajat http://otrocarije.googlepages.com/Prehranadojenka.pdf
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 21:02:21
|
|
|
|
farfala
|
imamo vrtiljak od tiny love, pa še vedno dela , čeprav Samo ni ravno nežen z njim.Je bil pa v popravilu že naslednji dan, ko sem ga kupila, ker se ni več vrtel , samo zdaj je OK sonček, snikolina poročajta malo kak je blo
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 21:03:59
|
|
|
|
lunica12
|
Ooooo Zvezdica kako je zrihtan tamali Dej povej mi kako nardiš da slikico direkt sem prilimaš,k js ne znam Oooo farfala lepo si tole našla In kje ste drugače punce bolj slabo danes pišete
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 21:05:02
|
|
|
|
Zvezdica
|
zvezdica s paradižnikom bom jaz pa previdna, ker zna bit alergen,šele po 1 letu se mi zdi, da ga lahko daješ, pa še to olupljenega in brez košči pismo jast sem res že vse pozabila. Pa kok sem bila dosledna pr liamu, zdaj se ah.... Mi paradižnik itak jemo brez peškic, ker so slaba stran paradižnika pozabla že zakaj. Meni je pa danes Samo, ko sem ga imela v naročju, potisnil mojo roko, v kateri je bila hruška v svoja usta in glodal, ko zmešan, ni hotel izpustit se vidi da je že čas. nam naši mulčki vse povejo sami. Vidva že kaj uvajata GH?
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 21:08:43
|
|
|
|
Zvezdica
|
Ooooo Zvezdica kako je zrihtan tamali Dej povej mi kako nardiš da slikico direkt sem prilimaš,k js ne znam greš na sikomat.com, izbereš sliko, daš naloži, ti nardi link za forume, daš copy paste na rr in to je to. mal čudn napisan, sam upam, da razumeš. jast mam maca pa je vse drgač. Je pa simpl, probaj.
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 21:13:58
|
|
|
|
farfala
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdica se vidi da je že čas. nam naši mulčki vse povejo sami. Vidva že kaj uvajata GH? Počasi, ja,je že jedel korenček, krompir, bučke, to imamo sedaj doma , riževo kašico, pa očitno sva začela s sadjem , tud brezglutenski keksi so mu dobri, dobi enega na dan.Ampak mleka pa spije nekam malo zadnje čase. Sem kupla neke eko jabolke v sparu pa raje čakam, da bodo naše zrele. .Samo na morju pa ne bomo imeli domače zelenjave in sadja
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 21:22:27
|
|
|
|
khurde
|
čer, zvezdica, kok je liam frajer!!! vrtiljak imam en drug, kr en, čist na izi, hvalabogu, ker ga ne mara sploh (gleda še, sam muske pa ne prenese, kar tulit začne) snikolina, ti si nas ozmerjala z moroni, k se po blatu valajo pol se pa za tri dni potuhnila ..... krtekxx, jaz ne verjamem, da se da otroka tko navadit, vsaj tok male ne pomoje so si sam različni al pa se sam jaz s tem tolažim sem pa že na začetku ugotovila, da če tamalo ne dam spat kadar hoče (čez dan), zvečer težje zaspi, ponoči slabše spi in je sploh klinac ... tko da kakšno zbujanje pri njej ne bi prišlo v poštev, sem en dan celo načrtno jo imela zbujeno več kot bi ona sama želela, pa je bila noč pol res podn... pa naslednji dan tud, tko da po mojem mnenju eni spijo tko, eni drugač, enkrat se bo pa že uredil ... sam kdaj sonček, kaj si pol kej brala na dopustu?
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 21:23:20
|
|
|
|
lunica12
|
Aha zvezdica sem razumela Hvala Ja farfala mene tudi malo skrbi kako bo na morju Ko je vse drugačr kot tle pri nas v sloveniji
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 21:28:33
|
|
|
|
Nea
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdica Ooooo Zvezdica kako je zrihtan tamali Dej povej mi kako nardiš da slikico direkt sem prilimaš,k js ne znam greš na slikomat.com Večer! Vidno utrujena sem Že od 6 ure sem na nogah. Dopoldan kuhala in bila 2 uri na igrišču s prijateljico in njenimi otroci (skupaj 5 otrok: 5l, 4l, 3l, 3l, dojenček). Bilo je fajn in so otroci uživali. Potem pa imeli kosilo in pakirala darila za petletnika. bili smo namreč na RD. Bilo je fajn, ampak ker sem že nenaspana in crknjena se mi ni preveč dalo z drugimi pogovarjat. Niti lačna nisem bila, čeprav je hrane bilo ogromno. Zdaj pa mi kruli Sama sem si kriva. Zvezdica - joj kaj je frajer In kaj sta šla gledat? Tudi jaz se bi paradnižniku do naslednjega leta izogibala. Naš Erik je včeraj dobil kos jabolka in ga je cuzal in cuzal, pol pa mu je oči z žlico malo soka pobral... iiii komaj je dočakl da dobi naslednjo žličko... Z uvajanjem začnemo čez 10 dni, ko bo 5.5m. Tako sem tudi pri punčkah začela.
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 21:33:13
|
|
|
|
farfala
|
IZVIRNO SPOROČILO: khurde krtekxx, jaz ne verjamem, da se da otroka tko navadit, vsaj tok male ne pomoje so si sam različni al pa se sam jaz s tem tolažim sem pa že na začetku ugotovila, da če tamalo ne dam spat kadar hoče (čez dan), zvečer težje zaspi, ponoči slabše spi in je sploh klinac ... tko da po mojem mnenju eni spijo tko, eni drugač, enkrat se bo pa že uredil ... sam kdaj Se popolnoma strinjam, ker je pri nas enako, če čez dan ne zaspi, je tečen ko driska, zvečer in ponoči pa prava katastrofa. Pa čez dan, ko zaspi se vedno, ampak res vedno zbudi čez 30 minut.Če sva v vozičku zaspi nazaj, če je v posteljici pa ni šans.Tako, da ni variante, da bi recimo spal 1x ali 2x dalj časa, ampak zdaj že dolgo časa spi 3x po pol ure. Ga ne morem tu na nič navadit ali odvadit .Bo že enkrat
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 21:41:14
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: lunica12 Aja punce pa dej če katera ve kaj bi blo da moja ko je kašico tako dela kot da bo bruhala ko pogoltne?A je mogoče zato ko še ni navajena al kaj? Aja pa je imela kdaj katera mazilo tobrex za oči...Men nikakor ne uspe kako bi ji dala v oko mazilo ja lohk da se tko kt davi, požirat resno hrano hrano je drgač kt mlek jo bo milo, brezskrbi....za tobrex pa pojma nimaš, reči za kapljice, jst ne razumem kok morjo mazilo dat za otroke, ko lohk sam sanjaš, da ga notri spraviš aja, pa pr vnetju oči je ful pomemno da se skoz menja plenica po glavo, oz. pri večjih da se povšter preoblači, pa igračke perejo oz. dajo v zamrzovalnik, ker bakterije iz tega pol nazaj v oko pridejo in se nikakor ne znebiš tega sranja. jst sem uli 7 prevlek za povšter sešila, plust tiste k so original, tko da je ja zadost, k sam med vikendi perem naš tamal je še ooo lejga nšga tamladga fletko.... aja, ono o menstruaciji jst ne morm komentirat, k sem jo nazadnje mela enkrt 2006 mi se mamo fajn, tolk da veste
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 21:41:14
|
|
|
|
Nea
|
Pri nas je spanje tudi katastrofa. Zbujanje na 2 uri. Čez dan pa ima lep ritem in 2x zaspi za dlje časa, vmes pa včasih še malo zadrema. V vozičku nikoli ne spi, večinoma se dere ker mu ni všeč. Recepta ni... upam, da bo trajalo SAMO do 2. leta tako kot pri sestricah. To pomeni, da mi ostane še 1l in 7m.
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 4.7.2009 21:42:18
|
|
|
|
snikolina
|
Dober večer, mladiček je končno zaspal. Zdej mamo štale, ker se zvečer še extra dolgo na vseh štirih gunca naprej in nazaj-sploh noče nehat. Potem pa, ko začne že ful cvilit, vem, da je čas za spančkanje. takle mamo. Zvezdica ful je luškan, pa fajn se je zrihtou Nič se nisem potuhnila Khurde, , na Dolenjsko sem šla pa so me tam zadržali še en dan. Je blo prou luštno. Mami je bla non stop z Anžetom in sta počela bedarije. Sprobala sem novi voziček-specialen, praktičen, fajn, res. Danes sem kupila še un senčnik, superca! V glavnem, mini dopustek je bil uspešen, oblaufala sva vse prijatelje in prijateljice, sosede, sorodnike. Ko mačke ni, miši plešejo (moj je službeno v nemčiji ) Naslednjo soboto pa menda po obiskih v Ljubljano. In verjetno v Sombrerota na kafe. Jst nisem še nič začela z uvajanjem. Je pa, se mi zdi, že pripravljen, ker kadar jem jogurt ali kaj na žličko, vsakič, ko nesem k ustom jih tudi on odpre Bo treba mal začet. Ker samo žličko pozna-mogoče zato, kaj pa vem. Farfala dobro si tole za uvajanje našla, hvala.
< Sporočilo je popravil snikolina -- 4.7.2009 21:44:30 >
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiKakšna je prava postelja za dojenčka in ot...Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.