womanpolice
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pinky12 Lep pozdrav vsem skupaj! Že en cajt vas berem in moram povedat, da ste prave borke in kapo dol! Naj vam še jaz povem svojo zgodbo in malo pojamram; tudi naju čaka 1. IVF ( začenjala naj bi s femodenom ) in sicer kar po hitrem postopku. Lani marca, ko smo komaj dobro začeli delati na , so mi diagnosticirali revmatoidni artritis. Zaradi želje po otročku jemljem samo kortikosteroide (medrol), ki pa ne zadoščajo in me revmatologi nonstop gnjavijo, da bi začela z metotreksatom. Ta je učinkovit, jemat ga je treba vsaj nekaj let, pred zanositvijo pa se je potrebno čistit pol leta, tako hudo je strupen . Ker RA napreduje, sem zdaj že skoraj vsak dan šepava, sklepi na prstih rok so otečeni in okoreli, zapestja otekla, kolena boleča. Ampak kaj čmo, stara sem 33 let, otrok še nimava, riskiram torej invalidnost, saj se že zdaj včasih komaj premikam. Zato so me konziliarno dali naprej po seznamu, ampak dr. Reljič ni optimističen. Revma je pač vnetje povsod. Ampak če sem doslej že toliko trpela zaradi te revme in delam (ko delam) samo 4 ure, drugače pa sem nonstop na bolniški, sva se odločila da probava vsaj 2x, preden grem na strupena zdravila in za nekaj let pozabiva na bebico . No, postopka me ni strah, je pa tak, da ko ima hudič mlade.... 20 let sem imela točno na datum, na 28 dni, zadnje čase pa na 21, potem 24, zdaj pa - lejga - smo že dan 41 in nič! (delala test, dvakrat nič) Problem pa je, da 14.8. začnemo z dipherelne in bi torej sedaj po morala začeti s femodenom. Hudičke pa od nikoder! Kaj drugega kot it težit jutri mi očitno ne preostane. Punce, hvala če me boste prebrale, fajn se mejte in obilo pluskov povsod vam želim! MOrm povedat, da me je kr stisnal, ko sem brala tvoj post... Res vama privoščim, da vama čimprej uspe priti do vajine sreče... Niti si ne predstavljam, da bi bila na tvojem mestu... Upam, da bo vse v redu... Držim pestke...
|