majčyca
|
Dan punce! Evo še mene malo tukaj. Sma se z lubijem ravno najedla, mmmmmm je bilo dobro, goveja juhica in musaka ter paradižnikova solata drugače pa mi je bilo celo dopoldne nekaj slabo, pa nasploh sem se nekam čudno počutila - čisto brez energije sem bila in sem se kar odločila, da ne bom več delala in sem šla domov (na srečo imam takšno delo, kjer si lahko sama razporejam delovni čas ). IZVIRNO SPOROČILO: grahek85 IZVIRNO SPOROČILO: majčyca Punce, pa še eno vprašanje imam - slišala sem, da nosečnice ne bi smele jest paštete zaradi dodatka jeter. Jaz sem do zdaj jedla Agreto Junior, ki jo obožujem, zdaj pa ne vem kaj naj. Ve jete pašteto? Jaz kjer sem brala, ni nič pisalo o probelmatičnih jetrih v paštetah, ampak veliko o listeriozi, salmoneli in toksi. Jetra so verjetno mišljena kot problematična zaradi vitamina A. V Argeti jih je 10% (jo mam doma ful, ker jo tudi obožujem, edino tunina mi je boljša), kar se mi ne zdi tako kritično, če pogledaš, koliko si namažeš na kruh in potem zračunaš, da je desetina tega jetra in koliko je potem tam vitamina A. Pa še Argeta v konzervici je steriliziran izdelek, kar jo naredi edino ok za nosečke zaradi prej omenjenih težav, pa pomoje skuri tudi velik del kritičnega vitamina A. Povsod, kjer sem brala, je pisalo, da nosečke lahko samo paštete v konzervicah - te so čisto ok. Verjetno pa v zmernih količinah, ne zdaj 10 paštet na dan pojest Ja sem videla, da piše, da je v Argeti samo 10% jeter, kar se meni tudi ne zdi ravno veliko. Jaz sem do zdaj pojedla vsak drugi dan recimo eno najmanjšo pašteto (Argeta Junior, ki so pakirane tudi tako male, da imaš eno ravno dovolj za en kos kruha). Kika99 - iskrene čestitke za tako super pregled upam, da bomo tudi vse ostale poročale o tako super pregledih IZVIRNO SPOROČILO: marijaa Razmišljamo, da bi v četrtek, ker sva oba prosta šli se kopat v bazen, na morju itak ne bo lepo vreme. Bi si dala tampon not. Kaj dosti se itak ne bi kopala, bolj sedela na robu čofotalnika kot običajno in čuvala našega povodnega možeka. A se katera hodi kopat v bazene? Ko sva bila z lubijem v Egiptu (prejšnji teden), sem se jaz normalno kopala v bazenu, pa nisem imela tamponov. Pa mislim, da ni zdaj nič narobe zaradi tega. IZVIRNO SPOROČILO: tuliipa Meni je moj zadnjič reku, da on bo definitivno z mano pri porodu.. sem bla prav srečna. Meni pa je ravno moj lubi včeraj rekel, da ni šans, da bi bil zraven pri porodu, bo pa definitivno v porodnišnici takrat. Ampak pri samem porodu pa res nima želje bit. Pa sem mu rekla, da ga tudi nisem nameravala silit v to, ker vem, da ko je sestra rodila, je bil svak celi bledi in živčen, pa je samo čakal zunaj pred porodno sobo, kako bi šele bilo, če bi bil zraven
|