Žaži
|
IZVIRNO SPOROČILO: marijaa Moj je bil tudi prisoten pri prvem proodu. Mi je bil v veliko oporo , me je vzpodbujal in nekaj časa držal za roko, pa božal po laseh. Pol so mu simbolično dali popokovino za prerezat. Ko so me pa šivali so ga prosili, da gre ven. Se mi zdi, da se tudi osebje lepše in prijaznejše obnaša, če je partner ali kdo drug prisoten. Je pa moj vse pofotkal. Sedaj drugič pa verjetno ne bo mogel biti zraven a ne , ke predvidevam, da bom imela carski rez. Žaži A tvoj je bil pri carskem rezu zraven? A si v Izoli ali v Postojni rodila? Seveda je bil zraven pri CR, v Postojni je vse mogoče, sploh ni bilo debate . Zato, pa mene v Izoli ne vidijo, razen če bi se kaj hudo zakompliciralo in bo morala do najbližje porodnišnice . Tako da bom imela tudi tokrat najverjetneje CR in mož bo ponovno zraven, je to že povedal. Pa v Postojni je tako, da je lahko partner od prve minute, ko greš v porodno zraven in do konca, v Izoli (vsaj po mojih info od vseh kolegic, ki s tam rodile) pa ga kličejo samo na koncu. Phe, do takrat pa ure dolgo prepuščena sama sebi, še preklinjat ga ne morem . Je pa potem več mesecev kasneje povedal, da ko je tam sedel zraven pri CR, da sicer res ne vidi kaj delajo, da pa je videl kako je parkrat kri po tleh tekla pa je nek kos dol padel, pa kaka krvava gaza..............tako, da moraš res imeti kar trden želodec za bit pri CR. Ampak osebje je bilo res fenomenalno, pa edina sem bila tisto noč in so imeli res časa zame in zanj tudi, on je celo večerjo dobil, pa kavo, jaz pa samo požirke vode . In pravi, da mu nihče ne bo vzel prvega trenutka, pa takrat gre potem on z na merjenje in nego, pa zavijejo mu ga in sta se potem še eno uro cartala in ko sem prišla jaz ven iz operacijske, smo se na hodniku srečali in kar ni mogel nehat govoriti kako je lep, kako je meni podoben, pa kako je lep......čisto je bil adijo, tako čustvenega sem ga menda videla samo enkrat do takrat . Aja, slikala pa midva nič nisva, sem rekla da nočem slik iz porodne, pa samega poroda (če bi šel naravno), da si želim jaz to v svojem spominu zapomniti z vtisi. Slikal je samo potem ko so ga očistili in preden so mu popkovino prerezali, ena tako luštkano slikico in zvok je zraven posnel, kako je nežno zajokal in potem sredi noči poslal to slikico moji mami .
|