grahek85
|
Živjo! Spet posrano vreme v prestolnici No ja, menda je povsod tako. Bljak. upam, da bo za praznike bolš. Sem pa nazaj s faksa, sem morala nesti potrdilo o opravljeni praksi. Samo pa zjutraj sploh nisem vedela, če bom lahko šla, ker se mi je kri ulila iz nosa ko gejzir in je trajalo 20 min, da se mi je umirilo Kar ni bilo konca... Menda se to v nosečnosti kar pogosto zgodi, sploh če si bolj nagnjen k temu. Meni sicer že par let več ni kriza, samo včasih je bilo pa kar pogosto. Je kateri izmed vas, ki že imate pikote, tudi tekla kri iz nosa v nosečnosti? IZVIRNO SPOROČILO: majčyca Magnezijev tabletk pa si jaz še nisem kupila - kaj jih lahko kupim samo v lekarni ali jih imajo mogoče tudi v DM-u? Pa katere mi priporočate, ali so samo ene? Jaz imam ene iz DM-a, prav njihove znamke - das gesunde plus. So v taki tubici z zelenim pokrovčkom, kot vse šumečke. Samo jih pa ne pijem več, ker mi zelo škodijo za kislino, ker sem že tako bolj boga na tem področju. Če nisi občutljiva, ne b smelo bit nič narobe. Okus majo pa čisto kot limonina cedevita IZVIRNO SPOROČILO: majčyca Punce, pa še eno vprašanje imam - slišala sem, da nosečnice ne bi smele jest paštete zaradi dodatka jeter. Jaz sem do zdaj jedla Agreto Junior, ki jo obožujem, zdaj pa ne vem kaj naj. Ve jete pašteto? Jaz kjer sem brala, ni nič pisalo o probelmatičnih jetrih v paštetah, ampak veliko o listeriozi, salmoneli in toksi. Jetra so verjetno mišljena kot problematična zaradi vitamina A. V Argeti jih je 10% (jo mam doma ful, ker jo tudi obožujem, edino tunina mi je boljša), kar se mi ne zdi tako kritično, če pogledaš, koliko si namažeš na kruh in potem zračunaš, da je desetina tega jetra in koliko je potem tam vitamina A. Pa še Argeta v konzervici je steriliziran izdelek, kar jo naredi edino ok za nosečke zaradi prej omenjenih težav, pa pomoje skuri tudi velik del kritičnega vitamina A. Povsod, kjer sem brala, je pisalo, da nosečke lahko samo paštete v konzervicah - te so čisto ok. Verjetno pa v zmernih količinah, ne zdaj 10 paštet na dan pojest IZVIRNO SPOROČILO: tuliipa polho3006 jaz sem vlih zjutraj gledala, da mi nekam počasi te dlake rastejo. upam, da tako ostane. se ne spomnem kdaj sem si noge nazadnje obrila pa jih imam zdaj ful malo, pa še tanke so. (ker drugače imam jaz s tem vedno probleme) mama je rekla, da sploh ni imela dlak, ko je bila zame noseča..da bi bilo vsaj tako tudi pri meni Pri meni isto Vsaj en pozitiven učinek zgodnje nosečnosti, ob vseh tegobah
< Sporočilo je popravil grahek85 -- 23.6.2009 10:34:22 >