|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2009
16.6.2009 10:32:48   
lindi1
Men so punce rekle,da ti da ginekologinja en pildek,pa da greš potem na socialno,sam ne vem pa,kako je,če si na internetu naročiš....mene to zanima...

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 3776
16.6.2009 10:33:55   
lindi1
ker pakete imaš na novorojenček.com se mi  zdi,in recinko podjetje....

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 3777
16.6.2009 10:33:55   
ninasiki
dobro juuutrooo user posted image user posted image

jst sm pa fuuuuull vesela nama je učeri najin user posted image  full polepšu večer ker ko sva se pogovarjala je začeu brcat in sm rekla mojmu naj se mi uleže na noge in opazuje če bo slučajno vidu kej da se premika no in midva obadva pozorno opazujeva in kr naenkrat se zatrese moj buško in čez minutko dve še enkrat sva bla tok vesela user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sploh pa moj k je končno vidu brcike user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  zdej jih bo mogu sam še začutit pa bo pika na i

naši partnerji so mal smotani čeprou jst teh problemou nimam ker mava skupno družbo vs pa čist zastopm kako je se pa strinjam k je ena napisala da se  je treba pogovort in dat jasno vedt da pa ko se bojo naši babyji rodil  pa ne bo konc sveta ampak se bo pa to mogl mal umirit ker je pa zdej družina na prvem mestu in ne družba sej ne rečm prej kdaj pa kdaj na pivo ne pa to skos delat

lindi držim pesti da se čim prej vrne vse na stare tire in za dobre rezultate na MF

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 3778
16.6.2009 10:36:59   
lindi1
NINASIKI hvala,jaz tudi močno upam,še dobro,da je mojuser posted image tak  srček
,da z njim nimam nič problemov in se mi ni treba nič sekirati

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 3779
16.6.2009 10:55:08   
stuhica
lindi pravijo d alepa beseda lepo mesto najde.. psojusi z pogovorom, pa tkao kot so punce že napisale... tudi ti si se odločila da s eodpoveš svoji delni" uživaški"user posted image ne vem če je ravno pravi izraz,  svobodi za nekaj kar je najlepšega na svetu - otročka... user posted image ! in prav je tako...

Sprašujem se le kakšn smisel bi imelo moje življenje brez otrok!?? Moj Alvin je moje največje bogastvo in moj drugi zakladek pride oktobra... user posted image

Ja naš je tud včasih smotan - ampak bolj zato ker drugi tolk vplivajo na njega... ampak se pa počasi tudi to spreminja na bolje tako da... upam da ob dojel nekega lepega dne... nočem pa več pritiskat nanga ker je pol še slabše, če sam pizdim , pa tud zdej k mam cuker nočem sploh pizdit več ker smao seb škodujem in svojemu otročku...

Komaj čakam drug teden v sredo imam morfologijo--- upam le da bo vse ok...

Želim vam lep dan grem še mal seminarsko piat sme tamalga dala v varstvo... čeprav se mi nič ne da...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 3780
16.6.2009 11:14:03   
Anonimen
Evo punce smo že spregleda, v službiuser posted image .

Smo 23 4/7t, srček lepo bije, UZ ni bilo. Izmerili smo MV, ki je dolg 2,8 cm ni ravno najdaljši tako, da moram lepo počasi na sprehodih, seveda nič težkega in pa piti moram še vedno Mg.
Zredila sem se 5,5kg. Se pozna, da sem zadnje 4t bolj počivala zaradi MV. Tako, da je rekla, da ni panike, ker sem bila prej suha, vendar pač če sem manj aktivna moram tudi vnos zmanjšat. Se pravi jaz osebno vem, da se moram pri sladkarija zadržati. user posted image Voda je Ok.

Naslednji pregled 14.7.09

.

(odgovor članu stuhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3781
16.6.2009 11:46:15   
HelloKitty1
Ojla punce,

vidm da ste kr pridne pri čvekanju user posted image  ... prav je tako
Mi smo pa v petek imeli MF in je rekla da je vse ok, da je naš sonček še malenkost večji kot naj bi bil za to starostuser posted image user posted image .. se pravi da je po mamiciuser posted image user posted image .
Mere so bile v 21t1d take:
BPD 50,1
AC 161,9
FTA 2085,85
FL 35,8
je to ok a ne?
Drugače ej pa tudi mene poslala še na merjenje materničnega vratu v porodnišnico, pred 1 mesecem sem imela dolžino MV 2 cm... sedaj pa ni nič rekla, baje pa da to vpliva na prezgodnji porod a ne? No sedaj morm na meritev pa bomo vidl kaj bodo rekli.
Kar se tiče naših dragih pa morm povedat da imam neverjetno srečo, povsod bi šel z mano ( razen v štacuneuser posted image ), vse bi naredil namesto mene , s kolegi ne gre nikamor, če ne grem še jaz zraven, no kadj pa kdaj se gre peljat z motorjem, sam to pa itak da ne morem sedaj zravenuser posted image ..
Naslednji pregled imamo 10.7.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3782
16.6.2009 11:46:38   
mateja8
Dan....

...jaz sem pa danes kar ležala, ker me v dimljah tako noga boli, da komaj hodim. In to že tretji dan. Ne vem kako mi lahko že sedaj pritiska na živc, če še nimam velikega trebuha. No mogoče mi pa ravno zato. Res ne vem kako bom zdržala do konca če se komaj vlačim po hiši sem in tja.

Me zanima če ima še katera težave s tem??

Drugače bebi veselo brca in miga, tako da zvečer, ko se z user posted image  spraviva na sedežno moj da roko na trebuh in to bebi za očija uprizarja prave predstave v prevračanju. Drugač pa se tudi na trebuščku full vidi kako brca in miga.

Vsem čestitke za uspešne preglede in lepa bušije. Bom tut jst slikco prlimala - se bom zdej slikala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3783
16.6.2009 12:01:42   
mateja8
Spet jst.....sem slikala bušija. Danes je 22t 5d.

user posted image

So moje sodelavke mojga user posted image  hecale, da ne verjamejo da se tu not skriva bebi. Ga je ena vprašala če je bil z mano na kakem ultrazvoku, da ga slučajno ne vlečem za nos. Men se pa sploh ne zdi tako majhen. Ne?

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 3784
16.6.2009 12:21:14   
Februarka08
Mateja8 res imaš eleganten trebuščekuser posted image user posted image proti mojemu ga sploh ni... joj, jaz sem pa taka da me na momente prav skrbi kakšna bom konec septembrauser posted image user posted image user posted image
Lindi zate pa user posted image user posted image da se čimprej vse vrne na svoje stalnice. Pazi nase in na sončka v tebiuser posted image

Moj dragi... ne vem kakšno srečo imam jaz, ampak on ne hodi nikamor, razen ko grejo na šihtno zabavo ali ko majo na šihtu fešte ipd. Da bi se dobil s kolegi in šel na pivo, pomoje da še ni šeluser posted image pravi, da to ni zanj, da nima kaj delat po gostilnahuser posted image user posted image raje doma v miru spije pivo jaz sem pa sploh srečnauser posted image ne vem kako bi folgala z nekom, ki ima stalno neke izhodeuser posted image to ni zame, sem preveč zajec, bi me blo skoz neki strah ipd... tako da se mi res smilite nekatere ko nimate svojih dragih zvečer domauser posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 3785
16.6.2009 13:03:53   
*chance*
Dan...

Februarka08 tudi jaz imam tako srečo s svojim user posted image in je potem včasih ga kar težko kam spravit, ker jaz sem pa bolj luftarski tipuser posted image user posted image user posted image

Mateja8 imaš res majhnega bušija, ga najbrž nosiš bolj v križu, kot jaz.user posted image Drugače je pa mene včeraj tudi v dimljah tak presekalo, da sem komaj vstala s stolauser posted image vendar je potem po kakih 10 min bolečina popustila... je imel naš user posted image včeraj intenzivno aerobno vadbo.user posted image user posted image user posted image

HelloKitty1, pravoda user posted image za uspešno opravljene preglede.

Sedaj pa na solatko in mladi krompirčekuser posted image

Lep dan vsemuser posted image

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 3786
16.6.2009 13:39:38   
Suzikaa
Pozdravljene bodoče mamice user posted image

Za vse tiste,ki mate probleme z bolečimi nogami (jaz imam user posted image in ni fajn, ko zvečer ležem v posteljo in mi noge kar žarijo) pa tudi za tiste,ki se bojite krčnih žil:

Venitan, krema - Venitan krema je zeliščno zdravilo za lokalno zdravljenje bolezni ven. Priporočamo jo pri občutku teže v nogah ter za otekle in boleče noge zaradi venskega zastoja, ki je posledica dolgotrajnega stanja, sedenja ali nosečnosti, krčnih žilah itd. (4,77 EUR)

Herbion Aesculus, gel - Gel Herbion Aesculus pomaga pri motnjah perifernega venskega obtoka in venski stazi, krčnih žilah in površinskih vnetjih ven, udarninah in podplutbah, utrujenosti nog po stanju ali hoji. (4,22 EUR)

-ne križaj in spodvijaj nog,
-izogibaj se vročini,
- naj nog tam spodi ne tišči kaka elastika,
- oblivaj si noge z mrzlo vodo, da okrepiš malo prekrvavitev,
-ko ležiš,imej noge nad višino trupa.

Pa lep pozdrav vsem!

(odgovor članu *chance*)
Neposredna povezava do sporočila: 3787
16.6.2009 14:26:59   
*chance*
Uff, sem se najedla...
Suzikaa
hvala za koristne informacije...
Jaz si bom kar obe nabavila, ker imam zares grozno težke noge, pa zatekajo mi od vročine, da o popokanih žilicah sploh ne govorim... Potem bom pa sporočila katera je boljšauser posted image user posted image user posted image ker po moje bo tole poletje zares doooolgooo in mučno za moje že tako težke noge in moram tudi njim posvetit malo več pozornosti. user posted image Naj jim bo!user posted image

(odgovor članu Suzikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3788
16.6.2009 15:44:13   
LINDI
Hvala vsem za lepe misli upam,da se vse uredi tako kot je trebauser posted image
Sem ravno z  MORFOLOGIJE,je rekla zdravnica,da je vse v redu ,da drugače nikoli ne reče stoprocentno,ampak,daNAJ BI BIL FANTEK user posted image user posted image  

(odgovor članu *chance*)
Neposredna povezava do sporočila: 3789
16.6.2009 15:52:32   
najčka
En lep pozdrav, sem ravno iz pregleda, mam čist zanič vodo, pa železa mi manjka, pa še boskopan moram jest proti bolečinam. mi je reku naj se čim prej naročim na MF, sem klicala pa se nihče ne javi. Bom zjutri poskusla. Drugač pa je sam srčka poslušal, pa tko mal mi z rokami premrcvaril trebuh, in pravi naj bi bilo z user posted image vse ok. Naslednji pregled imam 14.7 za MF pa še sporočim jutri. 

(odgovor članu *chance*)
Neposredna povezava do sporočila: 3790
16.6.2009 15:54:36   
HelloKitty1
Lindi , super !!! To pa bo fantkov v oktobru user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 3791
16.6.2009 16:43:31   
ninasiki
najčka od dvanajstih pa do treh delajo v porodnišnici svaj mislm user posted image  če me ni spomin izdau user posted image user posted image  
midva pa začneva 6.7 z šolo za starše user posted image user posted image  je pr ns na našm koncu že zaklučenauser posted image

zdej se grem pa rihtat ker greva z dragim v kitajsko user posted image user posted image  obožujem jo

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu HelloKitty1)
Neposredna povezava do sporočila: 3792
16.6.2009 17:01:30   
najčka
Ninasiki hvala za info, ampak sem klicala tam od pol dveh do treh pa se ni nihče javil. Ah bom že, če ne bom šla pa tja pa popiuser posted image k to telefonarjenje in naročanje povsod mi gre res že mal na jetra.

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 3793
16.6.2009 17:09:10   
Crystall
Ola!

Tudi mi smo s pregleda. Teža je ista kot pred nosečnostjo user posted image user posted image  Doslej sem shujšala 3 kg in te 3 dobil tudi nazaj. Ginekolog mi je naredil najprej ginekološki pregled, vaginalni ultrazvok in še navadni ultrazvok. Vse je tko kot mora biti. Res si je vzel čas zame. En aplavz za mojega ginekologa. Doslej je bilo vse vedno bolj na hitro, tokrat me je pa prav pozitivno presenetil.

Danes mi je še ravnatelj povedal, da mi bo podaljšal pogodbo. Juhuhu. Tako, da v septembru delam še do porodniške in bom imela porodniško 70% plače. Jupijaaaaaajaaaaaa. Res imam krasen dan za sabo!

Šolo za starše začenjava 2. julija. Super! Da nas ne bo kaj prehitelo. user posted image

Od 4.11.2009 najino življenje bogati BLAŽ :)

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 3794
16.6.2009 18:00:07   
mateja8
Crystall mene pa zanima kako to, da boš mela porodnišo 70% plače, saj je plačana 100% plače. Sem pač mal firbčna.

Lepo, da začnete z materinsko šolo, še lepše pa je, da nama ni treba it. Sem svojo G. vprašala če morva it, ker sva pred petimi leti hodila in pol tut v praksi vse čez dala user posted image , pa je rekla da ni potrebe. Moj  user posted image  bo z mano pri porodu in mi je zanj samo še enkrat potrdilo o opravljeni materinski šoli napisala, tako da mava to urejen.

Bolečih nog jaz nimam, me pa v dimljah boli ker mi na živc pritiska, za to pa ni zdravil. Počivanja in pa malo lahkega razgibavanja. Danes sem cel dan v horizontalnem položaju pa nič bolš. Ah, bo že. Če sem prvič zdržala, ko me je glih tako tiščal na živc, bom tut zdej.

Pazite nase in na bebije.

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 3795
16.6.2009 18:09:54   
Crystall
Mateja8 ... če delaš manj kot 3 leta imaš 70% plače; če delaš pa več kot 3 leta je pa porodniška 100% plača. Če se motim, naj me kdo popravi!

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 3796
16.6.2009 18:32:55   
*chance*
Kaj res? To pa prvič slišim... Zakaj pa bi bila taka nepravičnost???user posted image user posted image user posted image Kaj pa je tisti ki dela manj kot 3 leta manj vreden kot tisti, ki dela več kot tri leta, vseeno pa oba od vsega začetka vplačujeta od svoje plače svoj del??? Ni logike...user posted image
Sicer pa, za vse ki vas zanima... direkt iz Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkihuser posted image

39. člen
Pravica do starševskega nadomestila (porodniške)

Pravico do starševskega nadomestila imajo tiste osebe, ki imajo pravico do starševskega dopusta in so bile zavarovane po tem zakonu pred dnevom nastopa posamezne vrste starševskega dopusta.
Pravico do starševskega nadomestila imajo tudi osebe, ki nimajo pravice do starševskega dopusta, če so bile zavarovane po tem zakonu najmanj dvanajst mesecev v zadnjih treh letih pred uveljavljanjem pravice do starševskega nadomestila.

41. člen
Osnova za izračun starševskega nadomestila

Osnova za posamezno vrsto starševskega nadomestila je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v skladu z 9. členom tega zakona v zadnjih 12 mesecih pred vložitvijo prve vloge za starševski dopust.
Za izračun osnove za posamezno vrsto starševskega nadomestila se ne glede na obračunane prispevke, ne štejejo:
– prejemki za delo, ki ga je delavec opravil zunaj okvira rednega dela (na primer delo preko polnega delovnega časa, ki presega omejitve, določene z zakonom, sodelovanje v izpitni komisiji, predavanja izven redne zaposlitve);
– prejemki, ki pomenijo povračilo materialnih stroškov (na primer dnevnice, kilometrine, terenski dodatki, dodatek za ločeno življenje, dodatek za prehrano, potni stroški, prevoz na delo);
– regres za letni dopust;
– nagrade ob delovnih jubilejih;
– prejemki v naravi, razen kadar pomenijo sestavni del plače po pogodbi o zaposlitvi in so od njih plačani prispevki;
– odpravnine, prejemki zaradi upokojitve ali priprave na upokojitev;
– prejemki v obliki delnic, obveznic in drugih vrednostnih papirjev;
– drugi prejemki, ki so bili delavcu izplačani poleg plače.
Če so bili za zavarovanca obračunani prispevki za starševsko varstvo za krajše obdobje kot je to določeno v prvem odstavku tega člena, se mu za manjkajoče mesece kot osnova upošteva 55% minimalne plače.
Za zavarovanca iz drugega odstavka 39. člena tega zakona se kot osnova upošteva 55% minimalne plače. Tako določena osnova se za vsak mesec zavarovanja za starševsko varstvo, ki ga je imel v zadnjih treh letih pred uveljavitvijo pravice do starševskega nadomestila, poveča za 2% minimalne plače, vendar največ za 50% minimalne plače.

44. člen
Višina starševskega nadomestila

Starševsko nadomestilo za polno odsotnost z dela znaša 100% osnove.
Starševsko nadomestilo za delno odsotnost z dela je enako sorazmernemu delu delne odsotnosti z dela...

Tako da zakaj bi Crystall dobivala le 70% porodniško, je logično samo v primeru, da je tudi njen sedanji OD znašal le 70% celote.user posted image user posted image user posted image Ne vem no, sklepam po tem, kar sem prebrala...user posted image

Zdaj pa spat ;)

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 3797
16.6.2009 18:42:23   
Crystall
No, nej še katera pokomentira, ker bi bila zelooooo vesela, če bi dobila celo plačo!!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *chance*)
Neposredna povezava do sporočila: 3798
16.6.2009 19:02:33   
Crystall
Jz sm prava kokoška!!!! Dobim 100% porodniško, ker sem zadnjih 12 mesecev delala (100% plača). Jaz sem vse neki zabrkljala. Jao jao.

Zdaj pa veselje: JUPIIIIIIIIII JAAAAA JAAAAA user posted image user posted image user posted image  Še več bomo lahko za hiško šparali user posted image

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 3799
16.6.2009 19:27:44   
LINDI
kAKO PA GLEDAJO NA TO,ČE IMAŠ BOLNIŠKO VERJETNO JE POTEM VELIKO MANJ,PA SAJ BOM ŽE VIDELA,NE KO JO DOBIM

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 3800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?