|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
11.6.2009 8:57:21   
anaj22
dobro jutro user posted image

ste pridno čvekale user posted image user posted image
sem itak pol stavri pozabila

debata o prepovedani hrani, ste že vse obdelala
debata o kg, rajš nebi mam ful velik trebuh skor tak kot sodelovka ki bo avgusta rodila

nč moram šibat me razbojnik kliče

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
11.6.2009 9:18:38   
Netta
jutro,

uf tale novica z bezgom me je pa kar šokirala...jaz sem to pomlad spila bezgovega sirupa na hektolitreuser posted image   za to sem pa res prvič slišala, ostalih prepovedi se pa kar držim, čeprav sem že prebolela toksoplazmozo...nikoli ne veš

kilce - zaenkrat sem še na 0+user posted image , imam pa še od prejšnjega poroda nekaj zaloge tak da ni panikeuser posted image ampak trebuh pa tak, kot sem ga imela prejšnjič v petem mesecu...ma mam res  vse raztegnjeno izgledauser posted image

kopalke - nekaj me zanima...konec meseca se odpravljamo na morje, a nimam nobenih pametnih kopalk...mi je pa ginekologinja rekla da ni fajn da sonce sije direkt na  gol trebuh...jaz pa nobenih enodelnih...a mislite da mi bodo take navadne, morda kakšno številko večje prav, al grem rajš v lov za nosečniške? pa katera ve kje se jih dobi?

hmmm, a je slovensko morje sploh primerno za kopanje...vem da odsvetujejo bazen zarad bakterij, ampak tud tale naša voda tam dol ni glih nek zgled čistosti ane??

imejte se fajn, papa

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
11.6.2009 9:31:05   
kaja13
Kilogrami.... matr, 1,5kg sem v prednosti. Bo treba na dietouser posted image . Pred 10 dnevi sem nehala teči, apetit je pa isti. Po moje bom spet tečt začelauser posted image . Vijolica... a ni grozno kako se mišice počasi nabirajo in hitro kopnijo!

Dopust... med prvo nosečnostjo sem razmišljala kot večina od vas in sem šla na dopust v Rabac. Groza od groze; takšna gužva je bila, da smo na štuke ležali. Dopust sva predčasno zaključila in šetkala po Ljubljani. Med drugo nosečnostjo sem šla pa na Brač in uživala (vikend imamo tam).
Letos gremo če 1 teden na Pag, avgusta pa na Brač. Jaz razmišljam v smislu, da imajo tam tudi zdravnike.. pa itak ne bo šlo nič narobeuser posted image . Priznam pa, da me med prvo nosečnostjo živ bog ne bi prepričal, da grem na trajekt ali letalo.
Bistvo je, da se na dopustu dobro počutimo, pa tud če je to v domačem lavorjuuser posted image .

Nosečniška roba... hvala vsem za info. Bo treba malo naokoli, ker tale Benetton je za bol trebušaste in bokaste.
Shopgirl... zraven (v Benettonu) so bile pa same nosečke v 7-8 mesecu in so me gledale v smislu "a ne moreš počakati, da ti trebuh zraste?"user posted image

Lana24... ko me glava boli (sedaj) mi čisto nič ne pomaga. Edino če ležim mi je bolje, kar pa v službi glih ne zgleda.

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
11.6.2009 9:35:50   
kaja13
Mirjam80... če boš na plaži do cca. 10.30 in po 16.00 (kar itak na veliko priporočajo), po moje ni nobene drame, če imaš gol trebuh. Jaz jih v življenju nisem nosila, pa imam doma dva zdrava fanta. Sončenje se itak odsvetuje, ne samo nosečnicam. Glede na to, da imaš doma malo dete, pa itak ne boš imela časa za kakšno poležavanje na plažiuser posted image . Med prvo nosečnostjo (ko sem se lahko še kdaj na plažo ulegla) sem si kar kakšno majico čez trebuh vrgla, ker me je mali začel brcat tam, kjer je sonce sijalouser posted image .

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
11.6.2009 9:40:34   
tami2212
Dobro jutro!

Da vas potolažim glede kg!Moja sestra je prve tri mesece shujšaja 10kg, ker je vse zbruhala, nato pa se je zredila od 3. meseca do konca 30 kg! To je čist odvisno od ženske do ženske...nekatere se zredijo v prvem trimesečju tudi 5 kg, pa se jim potem kg počasneje nabirajo. Sploh pa, sestra je leto po porodu imela že nazaj svoje kg.Bomo že vidle, ponoči ustajati...kh bodo šle dol, ne smemo se preveč obremenjevt, čeprav vem, da ni fajn stopit na tehtnico in vsak dan malo več pokaže...
Vidim, da ene že pridno nakupujete, pridne. Meni se ne da. Spet mi je ful slabo, boli me glava. Tiste, ki greste v kratkem na nuhalno-držim pesti, jaz gem jutri in že KOMAJ ČAKAM!

lp

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
11.6.2009 10:05:35   
anaj22
mirjam meni se zdijo enodelne kopalke brez veze, sam še neki kar te otesnuje, pa  še nerodne so za preoblačit ker itak ni dobro met mokrih stvari na sebi. Jaz sem prišla lani v porodnišnico z ful rajvim trebuhom, ker mi je ful pasalo bočasno posončit tisti ogromen buši pa malemu je tudi pasalo in so se potem sestre ful zafrkavala da je Jaka zato tako temen ker je mami trebuh sončila user posted image

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu tami2212)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
11.6.2009 10:38:47   
Zibka
Mirjam80,
jaz sem vidla pa krasne kopalke za nosečnice v C&A v Celju: dvodelne- spodnji del tak lep diskreten (ne bikinke al pa ful izrezan), zgornji pa tak kot ena majčka z naramnicami z zlo odprtim hrbtom. No, ne vem če se bi tudi tebi dopadel, ampak men se je zdel super, pa tut cena je bla normalna, čeprav se ne sepomnim natančno.
Bi se pa jaz tudi strinjala, da trebuščka ni za izpostavljati soncu.

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
11.6.2009 10:47:17   
Emili1
Ojla,

Glede hrane: jaz sem zadjič jedla polenovko na belo oziroma namaz bakala. zdej se pa sekiram, da sem ga mogoče posrala..ker menda to ribo sam posušijo, pa zmeljejo..in zdaj ne vem kok je to termično obdelano. Ma jaz upam, da jeuser posted image A katera kaj ve??

Kopalke:
tud jaz mislim, da so enodelne nepraktične, kar imaš tok mokrega blaga gor. Sicer pa jaz sem skoz v senci, za na plažo pa bo kaka tunika pela.

Lp!

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
11.6.2009 11:41:33   
*nivea
user posted image               user posted image           user posted image

user posted image PDP~NICK(starost)~(?.user posted image ,?.user posted image )~KRAJ~PREGLED~NS~SPOL

user posted image 1.12.      
~  BeeBee (26) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ Maribor ~ 8.5 ~ 22.5. ~user posted image   
~ robika (?) ~ (3.user posted image  2.user posted image )
~  Nelly08 (?) ~ (?user posted image   ?user posted image ) ~ 22.5.
user posted image 2.12.
~ anonimnauser posted image (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted image )  
~ pikapolonica8 (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted image )       
~ terida  (31) ~ (2.user posted image 1.user posted image ) ~ Ljubljana 
user posted image 3.12.
~ neanja duo (31) ~ (3.user posted image   2.user posted image ) ~ 4.5.
user posted image  5.12.
~ maychi17 (?) ~ (2.user posted image  1.user posted image )
user posted image  6.12.
~ sasi_M  (29) ~ (?.user posted image  ?.user posted image ) ~ Novo mesto ~ 7.5.
 user posted image 7.12.
~ martinca  (24) ~ (2.user posted image 1.user posted image ) ~ Jurovski dol ~ 17.6. ~ 29.5. ~ user posted image    
~ jenny17(28) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ 17.6. ~ 21.5.   
 user posted image 8.12
~ bejbibu  (22) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ Celje ~ 15.6. ~ 30.5. ~ user posted image                       
~ anaj22   (25) ~ (2.user posted image 1.user posted image ) ~ Medvode    ~ 1.7.  
~ lana24  (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted image ) ~ Ljubljana ~ 12.6. ~ 27.5
~ dvojčica83 (26) (1.user posted image  0.user posted image )
~ zibka   (26) ~ (1.user posted image   0.user posted image ) ~ Celje  ~ 18.6. ~ user posted image    

user posted image 10.12.
~ kaja13 (?) ~ (3.user posted image    2.user posted image )                          
~ anonimna (?) ~ (?.user posted image    ?.user posted image ) ~ 15.5 ~ 1.6.
~ timchy(28) ~ (2.user posted image  1.user posted image ) ~ Velike Lašče
~ *katika* (23)~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~  Maribor ~ 15.5. ~ 3.6.

user posted image  11.12.
~ summer725 (25) ~ (1.user posted image    0.user posted image ~ Ljubljana ~ 5.6.                       
user posted image  14.12.
~ Emili1    (?) ~ (1.user posted image   0.user posted image ~ Ljubljana ~ 3.6.
~ ShopGirl (24) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ 25.5.
user posted image  15.12.
~ tintara (32) ~ (3.user posted image   2.user posted image )
~ elly79 (29) ~ (1.user posted image   0.user posted image )

user posted image  16.12.
~ zalbi (29) ~ (2.user posted image   1.user posted image ) ~ Ljubljana ~ 25.5. ~ 3.6.
~  vijolca (28) ~ (1.user posted image  0user posted image Ljubljana
~ Neža7  (28) ~ (3.user posted image 1.user posted image ) ~ Celje ~ 12.6.
~ tf (31) ~ (1.user posted image  0.user posted image )    - Kranj ,  22.04, 26.05 ~ 29.05

user posted image  17.12.
~ Anuš (29) ~ (2.user posted image   2.user posted image ) ~ Ljubljana ~ 19.5.
user posted image  19.12.
~ tulpika (33) ~ (2.user posted image  0.user posted image ) ~ 12.6.
~ riba83 (26) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ 16.6. ~ 11.6.
user posted image   21.12.
~ ANKOM (?) ~ (2.user posted image   1.user posted image )
user posted image  22.12.
~ cv3rklic4 (?) ~ (2user posted image    1.user posted image )
~ tami2212 (29) ~ (2.user posted image 0.user posted image ) ~ Idrija ~ 9.7. 
user posted image 24 12.
~ babysuprise (?) ~ (3user posted image     2user posted image ) Celje  ~ 12.6.

user posted image 25.12.
~ anonimna user posted image (?) ~ (?.user posted image  2.user posted image ) ~ 6.5.
~ marusi (31) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ 12.5.
~ moniz (38) ~ (1.user posted image  0.user posted image )
~ nEzY (24) ~ (1.user posted image   0.user posted image ) ~ Kranj ~ 15.6.
~ natasa28 (29) ~ (3user posted image    0user posted image ) okolica Mb. ~ 11.6. 19.6.
user posted image  28.12.
~ *mojca* (27) ~ (2.user posted image  1.user posted image ) ~ Ljubljana ~ 13.7. ~ 17.6.
user posted image  31.12.
~ zmajči25 (32) ~ (2.user posted image    1.user posted image ) ~ Koper   

user posted image xx.12.    
~ evangelie (27) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ 20.5.                         
~ SAFIRA (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted image )
~ mirjam80 (28) ~ (4.user posted image  1.user posted image ) ~ 15.5.
~ ammam (?) ~ (3.user posted image  2user posted image ) ~ 6.5.
~ *nivea    (27) ~ (1.user posted image   0.user posted image~ 30.6. 

user posted image   01.01.2010
~ METULJ1 (28) ~ (1.user posted image   0.user posted image~ Novo mesto  ~18.5. ~15.6.

TRENUTNO NAS JE 49 SREČK user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:  
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
    PREGLEDI           
    user posted image   DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA
  • Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA       SEZNAM ZA BODOČE MAMICE
    NOSEČNOST                    ŠOLA ZA STARŠE
    NOSEČNIŠKI KALK.         VSE O NOSEČNOSTI
    MAMA.SI                           NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo:

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ  

• urejanje dokumentacije:
    Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
    vloga S-1/1
    priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
    vloga S-1/2
    Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
    Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
    Priznanje očetovstva
    Kako do otroškega dodatka?

< Sporočilo je popravil *nivea -- 11.6.2009 11:44:18 >

(odgovor članu Emili1)
  • Neposredna povezava do sporočila: 1034
    11.6.2009 12:00:05   
    babysurprise
    IZVIRNO SPOROČILO: marusi

babysurprise: mhm... o hrvaški in hrvatih raje ne bi.... imam približno tako mnenje kot moj prijatelj o italiji: da bi bila najlepša država na svetu, če tam ne bi bilo italijanov...

bezeg:

user posted image  nekaj bo na tem ja, mogoče nam bo pa jelinčič zrihtal istro pa recmo še cres pa lošinj. pol pa ne rabmo več hrvaške.

neža js sem se 2x čez 20 pa sem uspela enkrat v skoraj letu shujšat, drugič pa še ne ker je dete še majhno. nisem pa nikoli bila zobotrebec. vedno sem imela par kilc več kot ostale punce, sam je pa res da sem se s športom ukvarjala. ob porodu mi je šlo po 10kg dol.
    ti si pa veliko zgubila. kaj je hb? če smem vprašat s kolko si pa štartala prvič?

vijolca user posted image  js tut ne vem kje so jo dobili. upam samo, da mi bo pogled nanjo včasih mal apetit pregnal user posted image  ker tretjo dieto po porodu za 13kg se pa ne grem več. pa prijeten šoping. sem ravno zjutraj ugotovila da oprijete majčke več ne skrijejo trebuha...

anaj22 ja ene majo take mičkene trebuhe še tik pred porodom.

mirjam80 kaj pa praviš na one majčke + hlače kopalke? vidla sem jih pa v emporiumu. vse na enem mestu, pogledaš firmo, pa kupiš drugje cenej za ziher 30€.

kaja13 zakaj si pa nehala tečt? mene špika, ne upam. alternativa rolerji pa orbitrek. Prežene apetit po nezdravi hrani user posted image  pa zdaj bom telovadla dokler mi voda ne odteče, ker sem ravno spet na postavi ko mi je všeč, pa da eno leto lenarim, bom rabla pol leta da nazaj pridem user posted image a v fitnes kaj hodiš?

tami2212 js tut jutri user posted image  bom držala tut zate. kdaj imaš?

zibka men so tut všeč te kopalke z majčkami. drugi teden kaj nabavljaš?

zdaj pa verjamem v božička :-)

(odgovor članu marusi)
    Neposredna povezava do sporočila: 1035
    11.6.2009 12:00:55   
    Anonimen
    ola bejbe!!
    jaz sem po 14h dneh spet na šihtu, kar ok! ni tazga navala, tko da počasi dobivam spet "delavni občutek" :) so pa eni tok "zategnjeni", da mi je kar slab ratal k sm stopila v pisarne! ampak ne bom dolgo tu, kmal dobim svojo in sm ful vesela user posted image user posted image  
    drugače pa vse OK, na veliko zdej pijem :D pop. grem pa mogoče v Lj., da vidim, če imajo kaj novega v HMju!  
    skratka, lp!

(odgovor članu Emili1)
      Neposredna povezava do sporočila: 1036
    11.6.2009 12:22:40   
    kaja13
    Babysurprise... v bistvu sem nehala tečt, ker sem imela prejšnjo sredo biopsijo horionskih resic in je kao 1 teden treba počivat. Prej me je pa že 2x motilo, da me je med tekom fuuul na WC prijelo. Takoj, ko sem se ustavila je bilo pa OK. Očitno mi je med tekom, cela zadevščna dol pritiskala.. na mehur. Pušenjaku sem zastavila vprašanje, kdaj lahko po posegu začnem z vadbo in bom videla kaj mi bo odgovoril. Probala bom tečt, če pa ne bo šlo, bom šla na fitnes na kolo in orbitrek... se mi kr meša, ker sem navajena skos športat. Pred nosečnostjo sem 4-5x na teden nekaj počela (tek, aerobika). Dnevno vidim, kako se mi mišice topijo in nastaja celulituser posted image .

Med prejšnjima nosečnostima se nisem veliko0 zredila... cca 10-12 kg, sam kaj ko mi zadnjih 5kg nikakor ni šlo dol. Fuul sem se namatrala. Kolegice, ki so se zredila po 25 kg, so pa v pol leta vse skinle. Pa da se razumemo... oba sem dojila eno leto... tko, da pri meni tudi pravljica "dojenje topi kile" ne drži.

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 1037
    11.6.2009 12:47:19   
    Anonimen
    @kaja: dej no, nc se ne obremenjuj zarad kil :) važn, da bo otroček zdrav in ok!

(odgovor članu kaja13)
      Neposredna povezava do sporočila: 1038
    11.6.2009 12:52:54   
    babysurprise
    kaja13 men tut ni jasn kak lahk eni hitr shujšajo user posted image  js sem ob porodu zgubila 10. sam je še velik ostalo. tazadnje kile so najbolj zategle. sem pa začela letos s telovadbo, ker mi kile nikakor niso šle dol. ijn je pomagalo, sam mam še viška user posted image  celutlit je menda v paketu, sej pol zgine. kak ti pa rata ob dveh otročkih? men aerobika ne znese. sam tisto kar lahk doma nardim (ko spijo) al pa da gremo skupaj.

(odgovor članu kaja13)
    Neposredna povezava do sporočila: 1039
    11.6.2009 12:54:19   
    babysurprise
    nezy gibanje sprošča, veš kak si na izi pol...  sej ni vse v kilcah

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 1040
    11.6.2009 13:20:43   
    marusi
    emili1 ne sekiraj se! bakala je kugan in to kar precej časa! sem ga delala trikrat: prvič, zadnjič in nikoli več! lahko ga mirno ješ, pa še zdrav je, ker ima ribjo mast (poleg ostalega) noter! meni poleti manj paše, ga pa vseeno kar nekja pojem :)

gibanje: jaz sem tudi ves čas nekaj počela, tudi vsaj 4-5 krat na teden! zdaj se pa kar ne spravim: na pilatesu mi posdtane slabo, pa full čudno zgleda, ko trikrat med eno uro tečem ven... , aerobika, skakanje, tek mi ne gre, ker imam full čuden občutek v trebuhu (by the way - moj trebuh je primeren za 6 emsec:(), plavat mi je fino, samo kaj ko je še tako mrzlo, sem pa plavala v bazenu. moja G mi je sicer odsvetovala, pušenjak, pa je rekel, da ni skrbi...  no pa kar nekaj se sprehajam... amppak sem kot crknjeno kjluse.. brez energije, brez kondicije, zadiham se takoj..,
    rolanje in kolesarjenje pa odsvetujejo, zaradi možnosti poškodb (ker moraš potem na RTG, ki pa v nosečnosti ni priporočljiv).
    orbitrek, ja... to bi bila verjetno res varianta... a ga ima katera? me zanima, kakšne imate izkušnje z njim, tiste, ki ga imate, ki ste ga poizkusile...

kopalke: mislim, da se tem kopalkam z majičko in hlačkami reče trikinke ali nekaj takega... pa letos so full moderne in jih imajo povsod. jaz bom kar v navadnih kopalkah, pa če bo treba se bom s pareom pokrila... itak bom pa (po ne vem kolik letih) letos zgleda bolj v senci, ker se mi na soncu full začne vrteti in pritisk mi full pade....

no, pa uživajte še naprej :)

(odgovor članu babysurprise)
    Neposredna povezava do sporočila: 1041
    11.6.2009 13:23:32   
    natasa28
    Tudi jaz sem s že 3. pregleda, vse je bilo ok,veliki smo že 55mm(84) kar ustreza 12 t4d in pdp-ju 20.12 (ampak zenkrat ga še ni popravljala,) čeprav je po zm 11t6d, smo precej zrastli v zadnjih dveh tednih, zaenkrat kaže vse ok, bolniško mi je še podaljšala za 3 tedne pol pa da bomo vidli, po mojem mi bo paslalo malo iti delat. Dopust kje daleč pa mi je odsvetovala, tako da planirana Turčija letos vsekakor odpade. Mi pa je še nadalje odsvetovala kopanje v vroči vodi in kakih toplicah, ne vem pa če to velja za vse bazene, ker nekateri pa plavanje v nosečnosti priporočajo. Imate kake izkušnje s tem.
    Utogestan mi je še napisala 3 škatle ampak je rekla počasi zmanjševat dozo tako da končam z 1 ali max 2 tabletama na dan.. Tifol naj bi še tudi do naslednjega pregleda 2.7. jemala.

Neposredna povezava do sporočila: 1042
    11.6.2009 13:24:45   
    natasa28

user posted image               user posted image           user posted image

user posted image PDP~NICK(starost)~(?.user posted image ,?.user posted image )~KRAJ~PREGLED~NS~SPOL

user posted image 1.12.      
    ~  BeeBee (26) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ Maribor ~ 8.5 ~ 22.5. ~user posted image   
    ~ robika (?) ~ (3.user posted image  2.user posted image )
    ~  Nelly08 (?) ~ (?user posted image   ?user posted image ) ~ 22.5.
    user posted image 2.12.
    ~ anonimnauser posted image (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted image )  
    ~ pikapolonica8 (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted image )       
    ~ terida  (31) ~ (2.user posted image 1.user posted image ) ~ Ljubljana 
    user posted image 3.12.
    ~ neanja duo (31) ~ (3.user posted image   2.user posted image ) ~ 4.5.
    user posted image  5.12.
    ~ maychi17 (?) ~ (2.user posted image  1.user posted image )
    user posted image  6.12.
    ~ sasi_M  (29) ~ (?.user posted image  ?.user posted image ) ~ Novo mesto ~ 7.5.
     user posted image 7.12.
    ~ martinca  (24) ~ (2.user posted image 1.user posted image ) ~ Jurovski dol ~ 17.6. ~ 29.5. ~ user posted image    
    ~ jenny17(28) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ 17.6. ~ 21.5.   
     user posted image 8.12
    ~ bejbibu  (22) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ Celje ~ 15.6. ~ 30.5. ~ user posted image                       
    ~ anaj22   (25) ~ (2.user posted image 1.user posted image ) ~ Medvode    ~ 1.7.  
    ~ lana24  (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted image ) ~ Ljubljana ~ 12.6. ~ 27.5
    ~ dvojčica83 (26) (1.user posted image  0.user posted image )
    ~ zibka   (26) ~ (1.user posted image   0.user posted image ) ~ Celje  ~ 18.6. ~ user posted image    

user posted image 10.12.
    ~ kaja13 (?) ~ (3.user posted image    2.user posted image )                          
    ~ anonimna (?) ~ (?.user posted image    ?.user posted image ) ~ 15.5 ~ 1.6.
    ~ timchy(28) ~ (2.user posted image  1.user posted image ) ~ Velike Lašče
    ~ *katika* (23)~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~  Maribor ~ 15.5. ~ 3.6.

user posted image  11.12.
    ~ summer725 (25) ~ (1.user posted image    0.user posted image ~ Ljubljana ~ 5.6.                       
    user posted image  14.12.
    ~ Emili1    (?) ~ (1.user posted image   0.user posted image ~ Ljubljana ~ 3.6.
    ~ ShopGirl (24) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ 25.5.
    user posted image  15.12.
    ~ tintara (32) ~ (3.user posted image   2.user posted image )
    ~ elly79 (29) ~ (1.user posted image   0.user posted image )

user posted image  16.12.
    ~ zalbi (29) ~ (2.user posted image   1.user posted image ) ~ Ljubljana ~ 25.5. ~ 3.6.
    ~  vijolca (28) ~ (1.user posted image  0user posted image Ljubljana
    ~ Neža7  (28) ~ (3.user posted image 1.user posted image ) ~ Celje ~ 12.6.
    ~ tf (31) ~ (1.user posted image  0.user posted image )    - Kranj ,  22.04, 26.05 ~ 29.05

user posted image  17.12.
    ~ Anuš (29) ~ (2.user posted image   2.user posted image ) ~ Ljubljana ~ 19.5.
    user posted image  19.12.
    ~ tulpika (33) ~ (2.user posted image  0.user posted image ) ~ 12.6.
    ~ riba83 (26) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ 16.6. ~ 11.6.
    user posted image   21.12.
    ~ ANKOM (?) ~ (2.user posted image   1.user posted image )
    user posted image  22.12.
    ~ cv3rklic4 (?) ~ (2user posted image    1.user posted image )
    ~ tami2212 (29) ~ (2.user posted image 0.user posted image ) ~ Idrija ~ 9.7. 
    user posted image 24 12.
    ~ babysuprise (?) ~ (3user posted image     2user posted image ) Celje  ~ 12.6.

user posted image 25.12.
    ~ anonimna user posted image (?) ~ (?.user posted image  2.user posted image ) ~ 6.5.
    ~ marusi (31) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ 12.5.
    ~ moniz (38) ~ (1.user posted image  0.user posted image )
    ~ nEzY (24) ~ (1.user posted image   0.user posted image ) ~ Kranj ~ 15.6.
    ~ natasa28 (29) ~ (3user posted image    0user posted image ) okolica Mb. ~ 11.6~2.7. 19.6.
    user posted image  28.12.
    ~ *mojca* (27) ~ (2.user posted image  1.user posted image ) ~ Ljubljana ~ 13.7. ~ 17.6.
    user posted image  31.12.
    ~ zmajči25 (32) ~ (2.user posted image    1.user posted image ) ~ Koper   

user posted image xx.12.    
    ~ evangelie (27) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ 20.5.                         
    ~ SAFIRA (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted image )
    ~ mirjam80 (28) ~ (4.user posted image  1.user posted image ) ~ 15.5.
    ~ ammam (?) ~ (3.user posted image  2user posted image ) ~ 6.5.
    ~ *nivea    (27) ~ (1.user posted image   0.user posted image~ 30.6. 

user posted image   01.01.2010
    ~ METULJ1 (28) ~ (1.user posted image   0.user posted image~ Novo mesto  ~18.5. ~15.6.

TRENUTNO NAS JE 49 SREČK user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
    Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:  
    PRVO TRIMESEČJE:
    LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
    LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
    LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
    PREGLEDI           
    user posted image   DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA
  • Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA       SEZNAM ZA BODOČE MAMICE
    NOSEČNOST                    ŠOLA ZA STARŠE
    NOSEČNIŠKI KALK.         VSE O NOSEČNOSTI
    MAMA.SI                           NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo:

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ  

• urejanje dokumentacije:
    Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
    vloga S-1/1
    priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
    vloga S-1/2
    Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
    Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
    Priznanje očetovstva
    Kako do otroškega dodatka?

[/quote]

(odgovor članu *nivea)
  • Neposredna povezava do sporočila: 1043
    11.6.2009 13:35:38   
    Anonimen
    @baby: ja saj vem, tut js sm bl "športna"  - sej eš vedno lahko, vendar se treba prilagodit počas :)

Neposredna povezava do sporočila: 1044
    11.6.2009 14:06:23   
    kaja13
    Nezy...zakaj se je treba prilagodituser posted image ... saj se hecam, saj vem! Ampak živcira me pa vseeno, ko mimo bloka milion ljudi teče, jaz pa ne moremuser posted image .

Babysurprise.... kako mi je zneslo? Čist brez problema.. tko z užitkom sem si vzela kakšno uro parkrat na teden zase. Pri prvem otroku sem ful pretiravala in nisem šla nikamor do njegovega 1 leta. Potem sem pa ravno začela športat, ko se mi je spet plus pokazal. Tko, da v bistvu 2,5 leti nisem nič pametnega (kar se športa tiče) počela. Ko je imel pa drugi 4 mesece, sem vzela superge in šla tečt... veš kako z užitkom. Mir, tišina, veter v lasehuser posted image .... Čez pol leta sem pretekla 21km na Ljubljanskem maratonu.  Moram priznati, da zelo pomaga, ker imam res super moža (še dobro, da ne bere ta forumuser posted image ), ki mu nikoli ni bilo problem froclov počuvat.

Pa še manjši "grafični prikaz": doma imam 4,5 l in 2,5l stara fanta, oba tipična škorpiona... si lahko misliš kako mir in tišina pašetauser posted image . Po moje bom po ta tretjem 3 ure na dan tekla... sam še varuško moram najti.

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 1045
    11.6.2009 14:41:51   
    *Mojca*
    Dan dan!

Kaja carica! Kapo dol za maraton. Jaz imam tudi to v planu...enkrat....pred prvim user posted image sem tud tekla 3-4x tedensko, potem pa se čisto polenila. Shame on me. Najprej so me psihirali da ne smem tečt ker dojim in se mleko skisa user posted image , potem je bila zima, potem pa plusek. Tukaj gre veliko pripisati tudi moji lenobi user posted image

Kar se tiče kil sem se prejšnjič zredila okrog 13 kil (na koncu se nisem več vagala), po 5 mesecih pa sem že bila v minusu. Je pri meni dojenje res topilo vse maščobe user posted image Upam, da bo tudi zdaj tako. Sicer pa sem se odločila, da bom do naslednjega poletja spet fit. Potem pa lahko gremo skupaj na maraton user posted image

Mene pa že 3 dni mučijo hudi glavoboli, ko se uležem pa se mi vrti. Se probam brzdat glede tablet, ampak včeraj brez lekadola res ni šlo user posted image Mislim, da je vse skupaj povezano s prehladom in ker ta počasi mineva, upam da bo minil tudi glavobol.

Kopalke: bom imela kar normalne. Itak pa računam, da ne bomo na soncu med najhujšo vročino.

Zdaj pa gremo v baby center v akcijo za novo marelco za tavelikega. Tiste, ki imate izkušnje mi povejte kako se vam zdi tale:

http://www.pegperego.si/si/novo-sportni-vozicek-si-completo-titanio-stripes-i7473.shtml

Kolebam med tem in Maclarnom:

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=196607

Lep dan še naprej!

< Sporočilo je popravil *Mojca* -- 11.6.2009 14:42:03 >

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
    Sara, 26.12.2009

(odgovor članu kaja13)
    Neposredna povezava do sporočila: 1046
    11.6.2009 18:09:36   
    Emili1
    Marusi hvala za odgovor, si me pomirila. Jaz sem jedla kupljenega iz merkatorja. SIcer je res to tak namaz, ki paše bolj pozimi....ampak kdo bi gledal na letne čase. user posted image Si pa ful pridna, da si se ga sama lotila kuhat.

Gibanje: nimam kaj napisat. user posted image Bravo za vse tiste ki tečete.. Jaz sem bolj za organizirano vadbo, zdej čez poletje pa je ne poteka, no vsaj tam kamor bi jaz hodila.. Septembra pa začnem z nosečniškim pilatesom-

Tabela: no comment. user posted image Ne vem kdo si je to izmislu.

Ko smo že pri hrani, se priporočam za recept za kako sadno torto user posted image

Lepo se imejte!

(odgovor članu *Mojca*)
    Neposredna povezava do sporočila: 1047
    11.6.2009 18:40:46   
    martinca
    mojca, jaz bi izbrala Peg Perego, ker ima večja kolesa. 

(odgovor članu anaj22)
    Neposredna povezava do sporočila: 1048
    11.6.2009 22:46:55   
    babysurprise
    marusi a maš apetit? jst res ne vem za recept ampak zdaj jem normalno pa je počutje tut v redu. a železo maš v redu? od tega tut zaspan rataš. z orbitrekom sem pa fajn shujšala. ponavadi v času poročil, da ti hitrej čas mine zraven, mal telovadbe zraven pa vsak dan... meni ni žal. odvisno kam ga daš. če je v kleti se ti že do tja ne da user posted image  

nezy, kaja13 user posted image  men tut ful manjka tisti mir, ko greš tečt.

kaja13 pol si pa precej ista kot js. prvo pupo nisem nikomur pustila da jo kdo prime do ene 6m. vedno in vsepovsod sem jo s seboj jemala. zdaj je dobre 4l stara. druga je še mičkena, še 1l ne, sam jo dam takoj v varstvo babici, da skočim v vrtec, na pošto... sam z laufanjem mi ni vmes nikol zalaufalo. ponavadi pa nisem tekla več kot 10km. dobra si za 21km user posted image  js sem hitro odnehala, ko sem opazla da se da hitrej maščobo pokurit in mišice napravih mestih našpanat. sem začela trenirat en borilni šport, kolo, rolarji, orbitrek pol je pa že časa zmankal. ti sam ponucaj možeka, dokler lahko. naš ata je velik zdoma, pa ne gre.

mojca hitr se izgovor najde user posted image  mene je lepga dneva primlo, da nisem več čokolade jedla. sem rekla za probo 3t. pa pol 2t. sem se vmes pregrešila ampak po 6m mi sploh ne paše več. pa ne vem če je bla vse to volja al naključje, sem pa opazla, da po čokoladi nimam čisto nič energije več. zdaj sem na suhem sadju in bananah. po novem letu bomo pa že na forumu dojenček skupaj štele pretečene kilometre user posted image  pa mogoče bomo res kdaj na kakem teku skupaj user posted image
    voziček: nad marelami sama nisem navdušena, se mi pa zdi prvi lepši, boljši, cenejši pa še dežno prevleko ima zraven. bolj fensi zgleda user posted image

punce kolki letniki ste vi?
    js mam tu okol same "stare" mamice, v glavnem sprehod z vozičkom in je to to.

(odgovor članu marusi)
    Neposredna povezava do sporočila: 1049
    11.6.2009 22:48:20   
    kajkakr
    zdravo še jz se vm pridružim še ena decemberkauser posted image
    rodila naj bi 19.12 in komej čakam. tako sm navdušena da je joj, slabosti imam tako malo da me je nonstop strah da ni kej narobe. aha tko da se mal prestavm prihajam iz kranja stara sm 20 let in je to moje prvo dete

user posted image uživaajte pa čim manj slabosti ;)

(odgovor članu martinca)
    Neposredna povezava do sporočila: 1050
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
    He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
    7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
    Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
    пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.