Bethany
|
No, pa da še na kratko opišem naš izletek na obalo. Tašča in tast sta ta teden dol, v Salineri v Strunjanu in smo imeli v planu, da gremo v sredo zjutraj dol, mal na obisk, mal plavat in na kak sprehod. Potem pa se moj dragi v torek po službi, ob šestih, spomni, kako bi bilo fletno se jutri že zbuditi dol, na morju in kr pokliče ata, da rezervira eno sobo za nas. No, pa smo se na hitro spakirali, Elino najedli (brokoli z grahom ni šel ravno lahko v ritko...) in ob pol osmih že štartali iz Celja. Fajn je bilo, ko je bila cesta dokaj prazna, se je dalo lepo gladko peljati, ni bilo veliko tovornjakov in samo ENO delo na cesti, celo pot! Je bil hec, ravno rečem, tam nekje že mimo Loma smo bili:"ja, kaj pa je zdaj to? nobenega dela na cesti??" (na najini zadnji poti na morje jih je bilo najmanj šest!)... no, in čez sekundo znak za delo na cesti, heh! V Strunjan smo prispeli petnajst čez devet, v eni uri in 45 min! Kar vredu, ne? Pa ni bilo divjanja, tam okoli 130-140 km/h. Elina je malo oddremala v avtu, da je bila potem ful dobro razpoložena in je kr vriskala, ko je z babico na balkonu gledala morje in lučke ob obali. Smo imeli še večerjo, kar na balkonu sobe, midva pršut in sir, Elina pa riževo kašico za lahko noč. Potem pa rihtanje v pižamo, pripravljanje Elininega kotička za spanje, ker smo bili prepozni, da bi pripravili posteljico, med nama pa tudi ni mogla spati, ker sta bili ločeni postelji, postavljeni skupaj, vmes pa luknja. Pa smo ji zrihtali na tleh, na dveh penah za na plažo, dekici, okrog in okrog pouštri in tista pregrinjala iz postelje, vse skupaj zavito v jogi rjuho, pa njeno spalno vrečo sem imela zraven pa seveda njeno ninico za spanje. No, kako smo spali, sem tak že napisala... Zjutraj pa na zajtrk, smo jo kar v vozeku postavili ob mizo, jedle pa sma malo skute in hipp-ove bananine in breskove kašice. Je bila ful pridna, je jedla, se okrog razgledovala, enga malo večjega fantka pri sosednji mizi pecala, da mu je bilo kr nerodno Potem pa smo se zapeljali do Portoroža, se tam sprehodili od Lucije do Bernardina in nazaj, je bil lušten sprehod, Elino sem obrnila v vozičku, da je gledala naprej in čist v sedeč položaj, se ji je ful dopadlo. Je kr pozabila zaspat. hehe!! Nato pa nazaj v Strunjan in kooopaaat v hotelski bazen. Kak je bilo luštno! Tak je uživala v vodi. Moj je še lahk končno izkoristil "plavalno vrečko" za fotoaparat in jo je slikal v vodi in pod vodo. Ful fajn izgledajo fotke. Bom dala kako gor. Elina je bila že kar precej zmatrana, pa še voda je naredila svoje, ampak je še lepo zdržala, da smo šli na kosilo in ga v miru pojedli, celo nekaj Fruteka (korenček, cvetača in krompir) je pojedla, potem pa v avtu, takoj ko smo zpeljali zaspala čisto do doma. Izletek je res super uspel!! Mojmu je ful pasal, da se je mal odklopil od gužve na šihtu, men pa tudi, da mi je malo popestrilo sicer tako podobne dni.
|