Naty*Taja
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Naty: ti si mela kake probleme pr zelenjavi s svojima dvema? Jaz sploh nisem delala neke znanstvene fantastike iz tega hranjenja. Enostavno sem jima dala stran od kosila. No ja, pri prvem sem sicer neki pacala od začetka, sam ker je blo to taka bedarija - sem skuhala pa je pojedel kako žličko pa potem spet drugič, ko je blo malo bi še... brezveze, pa tole zelenjava pa sadje, pa česa več pa manj, pa tile okusi...sej na koncu, ko so pa taki, kot našadva zdej, pa vse jedo tak, kot mi. kar jim pa ni všeč pa ne jedo niti potem. Al pa tudi začnejo... Res se cela znanstvena fantastika dela iz tega! Pa če pogledaš optimalno se s tem ubadamo vsi samo tam nekje od pol leta do enega otrokovega leta, potem pa mu damo vse... a ni brezveze? No v glavnem jaz sem potem kr tako prakticirala - kosilo neki takega vedno, da je bilo za malega kaj primernega (juha, s korenčkom pa kaka govednica nacufana, pa pire z omakco, pa piščanček s krompirjem, kaka kuhana zelenjava kr med omakco al pa s krompirjem...itd.) Pa ni blo nikol nekih problemov. Ko se mi je zazdelo vmes, da bi kaj bolj konkretnega kot mleko, pa sem kr kako jabolko z žličko nastrgala, al pa breskvico, al pa banano, hruško...skratka vse. Pa čokolešnik in te kašice. Fruteke sem kupovala pri prvem predvsem za na pot, ko smo kam šli, ki je pri 7 mesecih nehal z zizo. Tamala je pa do 11 m itak imela zizo povsod, če je bila fejst nuja, tak da smo tole kupljeno sr.. preskočili skor čist! Evo nekaj iz lastnih izkušenj, če bi vsa tista priporočila in nasvete poslušal se ti itak sfuzla. Pa večina zadev pri malih sploh ne drži. Kot pravim, našadva zdej jesta vse, kljub temu, da jima nisem približevala okusov vsakega posebej, neslano pa to!! Verjemte punce, da so nasveti naših babic veliko vredni in njihove izkušnje iz preteklosti tudi, ne pa to sodobno sranje okrog vsega tega...sama komercializacija!!! Vsaj moje mnenje je tako! Eh, zdej sem vam pa najedla, a? Se pardoniram ampak mogoče bo pa kateri kak živec prišparalo....