|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
7.6.2009 20:16:17   
*mugi
Lan že spi, čeprav smo imeli kričanjeuser posted image

Evo pa še ena njegova slikica

user posted image

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 4126
7.6.2009 21:37:41   
katja_p
A že lahk dajemo češnje?

5ra: kam je premaknjen tvoj post za varstvo? Ga ne najdem ...

(odgovor članu *mugi)
Neposredna povezava do sporočila: 4127
7.6.2009 22:00:22   
Tedi77
Jaz sem ji ta teden že ponudila češnje in ni bilo nobene negativne reakcije. Prav z veseljem jih je pomljaskala. Sem jih pa obdelala s paličnim mešalnikom (zaradi luščin) in dodala malo kosmičev, da sem zadevo zgostila.  

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4128
8.6.2009 9:09:36   
katja_p
Js sm naši dala samo pol češnje za cuzat. Bom še počakala, da čist dozorijo, pol jih bom pa probala ji zmixat.

Je pa mojo Tjašo banana čist zaprla oz. strdila kakec. Je včeri kr okala zraven, ko ni htela klobasica ven. SM ji pol noge pomagala vzdigovat, da je lažje potisnila ... user posted image

Dans boma pa začele še s popoldanskim obrokom. DO sedaj sva probala nekaj zelenjave in sadja, zdaj bom pa dopoldne dala sadje, pop pa zelenjavo.

A že kaj solite? Juho je ktera že dala? Kakšno?
Js še nism dala ji kakega mesa, bom v kratkem. Sem ji pa ponudila škorjico kruha, da ga je žvečila, pa mal ohrovta, ko sma ga mi2 mela za kosilo.

Imava pa v četrtek posvetovalnico in sporočim, kako smo veliki in težki.

(odgovor članu Tedi77)
Neposredna povezava do sporočila: 4129
8.6.2009 11:37:28   
arupnik3
živjo
mugi dobrodošla user posted image
vreme je za pop..... dež, sonce,...user posted image
no naša punca nima več vročine vendar zdaj mi manj je pa ene pikice je dobila po telesu in to ne more bit od hrane ker je od petka jedla samo mleko AM se gremo pokazat P če jutri ne bo bolš
češenj še nisem dala
babana tudi našo zapira zato jo dam čisto malo
solim še zmeraj nič ne
juho sem že dala govejo sam mal za probat in jo obožuje
mesa še nisem dala

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4130
8.6.2009 12:15:53   
nanaa
Ojla,

ja mi smo imeli včeraj krst in naša punčka je bila tako pridna, sem bila prav ponosna nanjo:), ko jo je župnik polil z vodo se mu je samo smejala. Vreme pa nam ni bilo naklonjeno, smo imeli vse pripravljeno za piknik, paviljončke postavljene, balone,... na srečo imamo pri mojih starših tako žur sobo, da smo se prestavili tja. Se mi je moj kar smilil je cel teden tako kosil okol bajte pa ribnik urejal, da bo ja vse lepo.
uglavnem to je za nami....sedaj pa morjeeeeeee, čez dobra dva tedna odrinemo, komaj čakam.

Hrana: joj mene tole uvjanje kar živčno dela. A ve ste jim že dale kaj glutena?
Pa še nekaj me zanima, me smo se do sedaj samo dojile, zdejsem pa nabavila Am pa ne vem a ji ga dam ali gremo kar na mleko?

(odgovor članu arupnik3)
Neposredna povezava do sporočila: 4131
8.6.2009 13:39:42   
arupnik3
nanaa jst bi ji dala najprej AM pri 1 letu pa mleko 

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4132
8.6.2009 14:49:53   
nanaa
boljš, da tako naredim, jl.

(odgovor članu arupnik3)
Neposredna povezava do sporočila: 4133
8.6.2009 15:09:09   
arupnik3
ja sej nekateri dajo pa pol navadnga kravjega mleka pol pa vode pa skup zmešajo ...............user posted image
sam jst bi ji še zmer najprej tko dala pol pa šele mleko user posted image

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4134
8.6.2009 16:02:37   
Suni
Čau, čau,
mene pa zanima če ste vse začele dajat svojim user posted image gosto hrano po žlički al katera kako drugače? Sem brala en članek na med.over.netu (http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/knjiga_alergije/uvajanje_goste_hrane.php), da je en način tudi tak, da otrok s prstki sam daje v usta hrano iz krožnika - a je to ktera prakticirala na začetku (ko se gre šele za okuse)? Mi bomo začeli z uvajanjem konec meseca, po dopolnjenih 6m.

LP!

(odgovor članu arupnik3)
Neposredna povezava do sporočila: 4135
8.6.2009 16:28:03   
*mugi
Živjoo..

Midva sva ravno prišla iz sprehoda. Mi je HB zaspal v vozičku in še zdaj spi user posted image user posted image  Že skoraj 3ure kar je itak rekord za njega user posted image

Noč smo meli katastrofalnouser posted image  Ob 3. se mi je zbudil in sploh ni hotel več zaspan nazaj.. Nonstop je neki jamral in mu nič ni pasalo. Sem mu dlesni malo pogledala in zgleda ga zobki mučijo.
Se je potem hotel dojit in sploh ni prav pil ampak me je sam v bradavice grizel in to do krvi user posted image
Sm rekla konc pa ga dala v svojo posteljo..

nanaa super za krst in tvojo pridno pupikouser posted image user posted image  Vreme pa je itak nikakvo.

(odgovor članu Suni)
Neposredna povezava do sporočila: 4136
8.6.2009 16:31:33   
*mugi
Suni jaz mu vedno dajem kar po žlički kolkr pač hoče jest,no user posted image  Včasih kr sam grabi po krožniku ampak mu ne pustim da je hrana vseposod razn v njegovih ustih.
Si pa mi dala idejo,da bi mogoče na tak način sam jedel GH in bom probala

(odgovor članu *mugi)
Neposredna povezava do sporočila: 4137
9.6.2009 8:38:25   
5ra_28

Dobro jutro...

IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

A že lahk dajemo češnje?

5ra: kam je premaknjen tvoj post za varstvo? Ga ne najdem ...

Katja..jaz sem češnje že dala, sam sem jo jo razkosala in z viličko olupila in mu sam sadež ponudila po koščik. Skremži se itak skoraj pri vsaki stvari, odpira pa usta, da bi še...user posted image

Moj post so mislim da izbrisali...ker so mislili da je oglas. Bom objavila ponovno!!!!!

GH.jaz dajem že do začetka po žlički, nočem da bi se navadil na prstke in roke. Hrana se je z žlico in pika. Moje mnjenje.

Zaprtost...jaz mu dajem albert kekse zmiksane v jabolko, v banano, pa moje müslije kar zmiksam zraven kl banani, pa še mal čokolade je zraven, pa je ful dobro, da ni vedno isti okus. Po banani ga ni nič zaprlo, pa poje celo na dan, v 2 obrokih.
Ko sem jaz začela uvajaz gostejšo herano (kašice na flaško), se imel bolj trd kakec in se bolj mučil! Sploh, če je imel res bolj gosto po flaški, ravno tolk da je teklo. Sem potem še dodala večerni in jutranji obrok AM, namest kašice, pa je bilo ok. Zdaj pije AM le še ponoči (1x) in zjutraj. Za večerjo je mlečna kašica po flaški, ostalo pa GH.
Pa če jaz kaj jem, pa me gleda zraven, mu kar ponudim, mal na prstek ali žličko dam...sladoled, kak moj sok, bilokaj... sam to je sam pikica na prstku.

Aja, glede glutena, jaz še testenin sicer ne dajem, na kekse pa en gledam, da piše, brez glutena, kupim kar navadne maslene. Pa tiste ki dajete sadne kašice iz stekleničke (za Hipp recimo vem), vsebujejo gluten!

Mi smo pa v nedeljo šli na izlet na Hrvaško, je šel mali pogledat prvič svojega pradedeka in prababico!! Sta že komaj čakala, da ga vidita.

Zamina me nekaj....za vas, ki imaste ali imate bolne mačlke... ali recimo veste, kje so se nahladili, da je bilo bolj mrzlo, pa ni bil dovolj oblečen, ali pa recimo vam ni jasno, do kod, ker res pazite?????!!!user posted image

Zato ker...naš Tai je vedno oblečen tako kot jaz..če imam jaz japonke, je on skoraj vedno brez zoknčkov v vozičku, kratki rokavi itd... Nikoli ne pretiravava in ga res navajava na normalno občaenje, ne pa pretiravanje... Včeraj recimo smo bili n a2 urnem sprehodu ob Dravi, pa gre mimo ena babaica z malčkom, malce starejšim (cca. 8 mesecev), pa je bil malček oblečen v dolge debelejše hlače, zokčne, čevlje, majica z dolgimi rokavi in trak za ušesa!!!!! Sprehajala sta se po soncu! (naj omenim, da je babica imela kapri hlače, kratke rokave in sandale!!). No, pa gremo mi 3 mimo, Tai pa brez zoknčkov, lanene bele hlačke in Carrebean majčko (saj je imel bodis kratkimi spodaj), pa šilt kapa...kot da je prišel iz plaže...v primerjavi z onim otrokom. Midva sva pa iela kapri hlače in japonke.

Končno smo trije:)

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4138
9.6.2009 9:25:05   
5ra_28
mugi..dobrodošla...midva sva za njainega sončka izbirala med Lan in Tai....no, in zdaj imamo Taia, vi pa Lana...user posted image

vse, ki imaste malčke bolane...user posted image user posted image naj čimprej ozdravijo...

nanaa...jaz bi tudi še dala AM, ne še kravje. Kravje baje okrog 1 leta.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4139
9.6.2009 9:37:22   
5ra_28
Katja...sem že objavila ponovno moj post. (otika...hvala za nasvet..kjeuser posted image ).
Če boste imele par minutk, bi prosila za mnjenje. Moj post je pod temo Vrtec in varstvo, 'privat varstvo s poučevanjem tujega jezika'. Razmišljam v tej smeri, da bi to opravljala, pa me zanimajo mnjenje in predvsem interesi, kolikšen bi bil odziv. Vsem hvala.

Zverina.....pa kje si ti???? Lepo,da si se oglasila...mene tudi ni bilo več kot 2 meseca, pa zdaj poelti bom tudi malo na RR. Kdaj bo naše srečanje na Trojanah????

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4140
9.6.2009 10:10:29   
5ra_28
A ima katera tisti nahrbtnik za nošenje otroka?? Ne mislim kengorujčka, ampak nahbrtnik.
Katja
, za tebe se spomnim, da si rekla..in še slikco pripopala...pa ne vem ali si takrat napisala, da si ga boš kupila ali da ga že imate??

A ga je že katera uporabljala??? Kako se obnese?

Sem recimo ena tistih, ki je od otroške opreme kupila le najnujnejše, voziček, posteljico, potem pa se seznam konča...nisem kupila ne kengorujčka, ne slinga, ne podloge za igranje, ne ležalnika, ne prenosne posteljice....nič. Pa se imava vseeno fino.user posted image

To zadevo pa bi recimo imela, za kakšne krajše izlete, kjer z vozičkom ne moreš. Pa itak ne za cel dan, ker otrok potem mora tudi spat.

V BC in Pikapoki stanejo recimo 100 €, 2 sta zdaj v akciji za 70, pravi pohodniški (namenjeni pravim pohodnikom in celodnevnemu nošenju otroka) pa so od 150 € naprej. Na bolhi sem ga kupila Chiccotovega, rabljenega za 10€. Danes mi ga gospa pošlje iz Kamnika.

Pa za tak denar...tudi če bo le to poeltje 5x noter. Čeprav gremo vsak vikend nekam.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4141
9.6.2009 10:11:32   
arupnik3
živjo
oblačenje jst oblečem Tjašo mal bolj kot sebe saj ko pihne mene mal zazebe pa skor nič ne čutim pa ko hodimo mi je vroče... malčki pa so pri miru v vozičku.... drugač pa aja sej res nismo bli zunaj skoraj en tedn user posted image BOLNI  sam je že bolje user posted image
hvala za user posted image user posted image
hrano bom dajala absolutno po žlički in ne da bo jedla s prsti user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4142
9.6.2009 10:59:45   
andya
POZOR! En decemberček je zadel 500eur. V akciji v Slovenskih novicah, kjer vsak dan izžrebajo nekaj emšo številk
1212008500505!!!

Ali je med nami??? Čestitke!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu arupnik3)
Neposredna povezava do sporočila: 4143
9.6.2009 11:30:46   
andya
sem prebrskala katera je rodila 12.12. Martka in Medika, samo imata punčk. Škoda, da ni zadela katera od nasuser posted image

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 4144
9.6.2009 15:19:17   
*mugi
Ojla..

Samo,da se vam javim malo, čakam da se Lan zbudi,da ga podojim ker pol Elo peljem k babici ker je zbolela pa nočem,da mi še tamali zboli.

IZVIRNO SPOROČILO: andya

sem prebrskala katera je rodila 12.12. Martka in Medika, samo imata punčk. Škoda, da ni zadela katera od nasuser posted image

Mi smo tudi 12.12 ampak žal nismo nismo nič zadeli.user posted image

5ra_28 moja sestra ima nahrbtnik in,če ga bomo rabli bo posodla.. Ampak sm ravno zadnjič dala Lana not in mu sploh ni blo všeč. In tut še ne sedi samostojno in je zgledlo,da mu je zelo neudobno.

Evo že alarm

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 4145
9.6.2009 16:15:00   
katja_p
Nahrbtnik: ja, mi smo ga že kupili, a Tjaše še nismo sprobali not. Smo rekli, da počakamo do 6m, ker je fajn, da je otrok že ful stabilen. Gremo v petek na prvo kratko turco.

Imamo pa Deuter KCIII

(odgovor članu *mugi)
Neposredna povezava do sporočila: 4146
9.6.2009 21:08:16   
nanaa
Ojla,

že dva dni ji poskušam dajati Am pa ga čisto zavrača, flaško prov z rokicami odriva stran in se steguje proti meni, ojoj, sedaj ga imam od Milupe bom šla kupit še kakšnega drugega.

Drugače pa smo imele danes zadnjo uro plavanja in smo dobile diplomouser posted image ,pa mamo smo imele s seboj, da naju je posnela...kaj je pa luksuz če imaš nekoga s seboj, da ti otroka zrihta.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4147
9.6.2009 23:20:13   
mamabranka
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Moja Tjaša pa ima dans 6m! user posted image  user posted image user posted image

Meso: kdaj lahko začnemo dajat meso? Midve zdaj jeva zelenjavne kašice pa sadne, zvečer kosmiče. Nasledn tedn bom popoldne ji začela daja zelenjavno kašico, da bo počas začela 2 obroka + večerja.
A meso skuhate in sesekljate v mešalniku?

Kaj pa riž? Ga samo ful razkuhate al še kaj pretlačite?

Že kaj solite zelenjavo?

Tud naš je praznoval ta dan.

Moj je že jedu riž, pa ga nism nič pretlačla. Jedu je rižoto, ki jo je skuhal oči za vse nas, samo manj je solil! Meso je že jedu, piščanc (narezan na male koščke), pa eno hipp kašico s telečjim mesom (mu ni bla všeč). Dam mu tud kruh, pa piškote,... Smo jedli tud že mlečni gres (mal vode, mal kravjega mleka, ker je blo tud za tavelkega kuhano), pa tud jogurt je že dobil,... Nič velik ne kompliciram!
Drugače mi pa naveliko bruha, vse kar je tekočega - tudi moj mlek. Se je premal zredil pa mamo zamenjani že obe malici z GH. Vse mu moram gostit, tako sem v juho dala krompir in vlivančke(juhe pa čest mal),... V jogurt pa sadje dam piškote,...

Drugač pa se mi že postavla na noge, Že pri 3mes. se je doktorci postavu na noge, pa sam hotla pogledat kako močno ma glavco. Sedi že sam, pa po dnevni se mi rola (hrbet-trebuh-hrbet-trebuh...)

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4148
10.6.2009 7:11:33   
katja_p
Naša se di že tud čist samostojno in posledično noče več ležat na hrbtu - mi začne kr trebušnjake dela pa neki stokat. In se zarad tega tud ne obrača. Pa ne mara bit na trebuhu. Jo včasih prav prisilim, da je vsak kako minutko, al pa da se vsaj mal na bok obrne.

Je pa taka bolj tiha, sramežljiva miška ... morm vprašat mamo, če sm js tud bla taka. Samo opazuje in si misli svoje user posted image

Tiste, ki imate punčare: a ima katera trde prsne bradavičke? Naša ima na levi trdo bunkico, ampak nism zdaj ziher, a to še čist od rojstva, al je to zadnje dni. Sm zdaj namreč opazla, ko jo primem pod pazduho. Imamo ju3 posvetovalnico pa bom vprašala, kaj je to.

(odgovor članu mamabranka)
Neposredna povezava do sporočila: 4149
10.6.2009 8:48:55   
5ra_28

Jutro...uh kako je sveže...bova mal na rolerje mahnila...

Katja...ja ta Deuter pa je baje prav profesionalen, sem mal brala, ko sem prejšnji teden iskala mal po netu. Jaz mojga za 10 € dobim danes po pošti. Ja, sedi že tudi samostojno, le ko se steguje za igračami na levo ali desno, ga včasih kar vrže.user posted image

Tai pa je zlo mal na hrbtu, ne na trebuščku!!!! Vedno ko ga dam na hrbet, se sam obrnem in je v sekundi na trebuščku. Plazi pa se pos voji blazini v dnevnem prostoru kar na prej, rita gor in se potiska, kak obrat v levo in v desno...

Za bradavičko pa kar vprašaj jutri. Midva pa imava danes posvetovalnico. Sva včeraj nesla lulanje v laboratorij, pa tam so mu kri vzeli. Sploh pisnil ni, ko ga je sestra piknila v prstek. Ma to še mene zaboli.user posted image

Aja, za soljenje, sem vedno pozabila napisat. Jaz mu zelenjave nisem solila, pire pa, ker bi res bil ugaben, če ga ne bi. Sam mal. Pa tud mal KM sem noter vlila, par kapljic, nič ne kompliciram. Mlečni riž pa sem skuhala po receptu na kulinariki. Najprej z vodo, potem pa AM sam prelila.

Nanaa...mislim da ni problem v mleku, katerega imaš, lahkos probaš vse, čeprav imajo res različne okuse in posledičlno vonjave- Zdaj se že toliko zaveda, da pač raje ziza pri mamici, kot pa neko flaško. Zato so nekateri dojeni otroci, ki se dolgo dojijo in se jim pozno začne uvajati GH, je potems ploh nočejo, bi še kar zizali. Ko so bili mali, so pojedli, kar si jim dal, flaško, zizio, vseeno, zdaj pa se bolj vsega zaveda. Mislim no, mal sem tudi brala že o tem. VSO SREČO.

Če dobim danes nahrbtnik, ga sprobam in javim.

Katja...naš Tai pa ni nič sramežljiv, sploh ne more bit pri miru minutko. Sam neki čeblja, tudi z neznanci, pa non stop bi nekaj delal ali šel.

dane spa posvetovalnica...me prav zanima teža, ker od kar je čez dan GH, se mi zdi da ga po nogicah kar zaliva. user posted image

nič, grem ...

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?