Anonimen
|
Dan ! IZVIRNO SPOROČILO: gajka Da ne bo kakšnih nesporazumov, kdaj in kje je v sredo srečanje : Srečanje v Celju: Kdaj: 03.06.2009, od 10h dalje Kje: PlayCafe (v/ob Dvorani Zlatorog), v primeru slabega vremena v Planetu Tuš zgoraj Če so kakšne pripombe oz. predlogi, kar na plan z njimi! gajka, super si tole naredila! S pomočjo tega načrta, pa res ne more nihče zgrešit. Sicer mi posnetek deluje starinsko, kot da bi bil iz 60-tih let , samo stavbe so pa prave..... In še kakšen seznamček, katere se sploh lahko pričakuje: (kar citirajte in se dopišite) PABLO - Otmar Pri nas bo pa dva dni zatišje. Imam juhuuu pooblastilo, da sem sedaj od nedelje pa do srede "ta glavna" . Skupaj z Otmarjem, ampak še malo bolj od njega ...... Ati pa sploh nima besede . Smo včeraj odpeljali Erazma na Pohorje za 4 dni. Joj, še lansko leto sem bila prepričana, da so 4-letniki še premajhni, da bi šli sami na letovanje (pa naj bo na morje ali v hribe), pa se zgleda v enem letu veliko stvari in misli obrne drugače. Otrokom se je mešalo od veselja in navdušenja. Samo da se vsi vrnejo celi in zdravi! Bogatejši pa za več kot prikolico zlata! Izkušnja bo neprecenljiva za njihovo življenje, karakter pa bo tudi pridobival na trdnosti. Je bilo dogovorjeno, da se starši bolj kot ne izmuznemo na hitro brez pretiranega poslavljanja. Pa to sploh ni bilo potrebno načrtovati. Otroci nas itak sploh niso "Šmirglali" . Ko nas je zadel svež, hladen in čist "pohorski " zrak, otrokom pa je dodatno glavo zmešalo še morje igral takšnih in drugačnih, smo bili otroci in starši v trenutku na dveh različnih bregovih z različnimi valovnimi dolžinami. Starševska dobronamerna svarila, opozorila, lepe misli...otrokom so bila popolnoma brez pomena. Nekdo od staršev je pripomnil, da se njemu kompletno zmeša 4-dni ob 16 otrocih s 100% otroško energijo . Pa je prav, da je tako! Morajo biti otroci, morajo biti živahni, morajo čez takšno divjo fazo vrtčevskega življenja. Da jo res vsi odnesejo brez večjih poškodb (manjših bo za izvoz) in da se vsi živi in zdravi vrnejo domov! Smrkavi bodo pa mislim da vsi, ker se je res nenormalno ohladilo....Naj se naigrajo in naužijejo narave in lepo izkoristijo druženje z vrstniki - prijatelji! Sem že prejšnjič spraševala tiste, ki imate 4 in več letnike doma, pa ste punce kompletno spregledale. Res me zanima, zato še enkrat sprašujem. Ali hodijo vaši otroci (4-6) let kaj na letovanja z vrtcem npr. v hribe ali na morje? V vašem vrtcu sploh letovanja omogočajo? Včasih so to baje bolj prakticirali, sedaj pa prakticirajo le redki vrtci. Res se nekako bojijo organizirati. Je problem v zakonodaji, tudi v denarju (čeprav je to kot dodatna dejavnost in samoplačniška), v volji pa tudi (dostikrat ni interesa, prevelika odgovornost in breme).... Sayuri, matejchi,....in še nekaj vas ima 4-in več letnike doma. Ste jih že kdaj peljali na letovanje? Kako se je obneslo in kakšne so bile izkušnje?! Pa mnenje iz stroke me tudi zanima (Nell, Erin, kaja02,....še katera dela v vrtcu). Kaj pa tiste, ki vam je "avgustovček 08" prvi otrok? Si lahko predstavljate, da bi vaše miškoline in miškolinke čez 3 leta poslale samostojno v "svet"? sayuri - čestitke Filipu za praznovanje 5-ke ! sandra - za prijeten dopust!!! IZVIRNO SPOROČILO: matejchi gajka poskusi od Alete sadje s polnovrednimi kosmiči.. že po vonju je tako zdrava "čutiti"... pa okus je tudi ok... Pri nas je tudi Alete na prvem mestu (že Erazma smo "razvajali" s tem), nato je milupa, hipp je pa vsaj pri nas . In še naša dva pripopam. Tamali raziskovalec Otmar. Tavelik raziskovalec, že malo utrujen, Erazem in njegov tamali fan. .
< Sporočilo je popravil PABLO -- 1.6.2009 11:40:27 >
|