|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarski sončki 2009
27.5.2009 23:07:27   
Anonimen
ula, pa kaj se tebi ne zgodi, si že razmišljala kaj si bila v prejšnjem življenju?

afganistanski hrtuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4251
   [Brisano sporočilo]
27.5.2009 23:12:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4252
27.5.2009 23:15:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: niia

Sem šla pogledat kaj je to za eno čudo. Didn't like it.

Grem spat, lahko noč.

men je pa fajniuser posted image pa tak zmeden, zblojen pes, kr neki se zaletava,same nezgode se mu dogajajo( če si gledla kdaj snoopyja - oni pes čudni je kao ta hrtuser posted image ) mal prtišnjen....ko se pa v neki zapič, mačko, zajca, bo pa gonu tolk cajt da jo ujame...nepopustljivuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4253
27.5.2009 23:28:53   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: Jancci

"A gre lahko Meta z nama?? Ona je rekla, da bi šla...." WTF???????? Bomo še vzgajali!!!!  user posted image user posted image

naslednjič reč "ja, mi je omenila, ko sem jo dol nesla," mogoče bi pa človek pol le ugotovil, kakšne neumnosti klati

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

fjuuuu, poleti dete

user posted image user posted image user posted image  ja, sej verjamem, da bojo kakšne take zadeve pogost v mislih, sam pol, k gledam to malo, k v bistvu nič slabega noče in nič, še zasmeji se mi prav lepo, jaz pa take stvari v glav mela par ur nazaj user posted image  sej važn, da ostane v glav... me to kr precej iz tira vrže, ker zase ne morem rečt, da sem mela srečno otroštvo, pa kakšnih stvari nobenmu ne privoščim, sploh pa ne enemu malemu, k zdele mirno spi sred postle z rokami narazen k jezus, prbit na križu user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Jancci

Sonček mi nimamo nič ninice. No, al pa jo imamo.. moja joška user posted image user posted image

pod to se pa lah mirno podpišem user posted image  in res luštn poba!!!

uf, ronja, ne o sladoledih, sem ubrisana nanje... kupila 3 (!!!) banjice včeraj, danes imam samo še polovico ene. sam so ble res mal manjše (važn d mam opravičilo). glede tvoje storilnosti bi ti pa svetovala, da odpreš kak tečaj, pa da se lah prijavim, se usedem na tla in cel dan z odprtimi usti opazujem kok lah narediš z dvema malima. recepte bi pa tut jaz, ja, neki mi je zanimiv tist z rožmarinom. moram kak sladoled tut sama probat naredit, pa me zanima, če poznaš kako preverjeno in dobro osnovo za sladoled brez jajc?

jaz pa komi kaj naredim s tamalo čez dan. sama je lah max. 15 minut, pa če mam srečo je to dvakrat po 15 v dnevu. če jo dam, da me gleda, ji v 15 minutah rata dolgčas in hoče k meni. če jo dam v sling, se morva premikat, razen zvečer, ko lah mirno stojim, pa je čist zadovoljna not. eh, saj bo. zmer več mi pusti manevrskega prostora. user posted image

sam mi je pa zdej super, ko včas že prav pokaže, da hoče k men. ker me gleda, malo stegne rokice, pa kr trese se od razburjenja user posted image  in zraven itak prav luštno smeji, da ji ja ne moreš rečt ne. je to prvi moj opazil, ko jo je nosil okrog in ko jo je prinesel do mene, je začela migat, se trest in če še ne dojameva, se začne kar odganjat od njega, pojava mala user posted image

zdej grem pa brat karakterne lastnosti afganistanskih hrtov

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4254
27.5.2009 23:31:57   
Anonimen
zdej grem pa brat karakterne lastnosti afganistanskih hrtov

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 4255
27.5.2009 23:34:35   
Anonimen
Bistroumnost: visoka naravna inteligenca, močno izražen prvinski nagon; nižja poslušnostna in delovna inteligenca Zmožnost šolanja: nizka; zelo težko ga je motivirati za delo; obvezno brez grobosti, s potrpežljivostjo in doslednostjo; afganec mora biti zelo navezan na lastnika, da uboga na povelja; odličen za dirke in coursing, tudi agility Odnos do otrok: dober, če igra ni pregroba, drugače se raje umakne; ne bi ugriznil Odnos do drugih živali: da - z domačimi živalmi, ki jih pozna (psi, mačke, konji..); vse divje (gozdne) živali in manjše živali, ki bežijo, so zanj plen in jih preganja Odnos do tujcev: zadržan, vzvišen, ponosen; neagresiven Karakter: dostojanstven, ponosen, zadržan do tujcev, včasih trmast, neposlušen, zelo občutljiv in ne prenese grobosti, občutljiv na bolečino, doma miren in tih, zelo vdan in navezan na svojo družino, zato se težko navadi na nov dom, ne prenese samote; na sprehodu privre iz njega neobrzdana divjost in potreba po teku Domače okolje: dober hišni pes - miren in tih, vendar potrebuje vsak dan sprehod in tek Primeren lastnik: umirjen, dosleden in vztrajen, neagresiven Potencialni problemi obnašanja: hiperaktivnost, trma, neposlušnost, plašnost, uničevanje stvari zaradi dolgočasenja. Nasveti: zelo pomembna je zgodnja socializacija, navajanje na druge živali, psa je treba čim bolj navezati nase Opombe trenerjev: Težko ga je motivirati za delo. Opazuje okolico in hitro ga zbega vse, kar se premika. Hitro se naveliča ponavljanja vaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4256
27.5.2009 23:35:09   
khurde
Je pač nekaj posebnega in tako, kot v šolah dandanes otroke, ki ne spadajo v vzorec, ki so si ga ljudje zamislili, tretirajo kot nekaj nemogočega, nekoga, ki se ga ne da vzgajati, tudi inštruktorji pogosto delajo krivico psom, ki so pač prvobitni in še niso dodelani avtomati.

http://www.pasme-psi.com/pasje_pasme/afganistanskiHrt/index.php

< Sporočilo je popravil khurde -- 27.5.2009 23:36:02 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4257
27.5.2009 23:52:20   
Jancci
IZVIRNO SPOROČILO: khurde

k zdele mirno spi sred postle z rokami narazen k jezus, prbit na križu user posted image

user posted image  Itak so vsi glih. Meta pa še jamra zraven. Ne vem kaj ji ne paše danes.. je spet cuzala, pa še ni dobr user posted image  bom mogla zgleda k njej.. tko da lahko noč oz. dobro jutro! user posted image

Tako drobcene ročice,
pa se za vse večne čase oklenejo naših src.
(P Brown)

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 4258
28.5.2009 1:32:54   
prizadeta
pozdravljene. sicer ne spadam pod vaš forum ampak vam vseeno pišem. prijateljico, ki je tudi januarčica sem prosila za neko mnenje. svetovala mi je da naj pogledam na vaš forum. pri iskanju želenega podatka sem ponesreči prebrala tole:

IZVIRNO SPOROČILO: kiara24

Pa še to sem brala,da če so otroci nošeni, da hitreje dojemajo stavri in se hitreje učijo... pa mislim da to drži.

Imam sestrično k je svoj pupiko postavija  in jo pustila tam ker se ni nič pritoževala in če bo šlo tako naprej bo naša kamlu več znala kot pa ona sedaj pri 8smih. Malo pretiravam samo, nekatere se mi zdijo tako BZ, da majo otorka ne morem bit skoz prepuščen sam sebi ali kaj.user posted image

nehote sem z zgoraj omenjeno sestrično našla nekaj podobnosti in si dovolila preveriti, da ni slučajno podobnost kar enakost. na žalost sem ugotovila da se zgoraj citirano sporočilo nanaša prav name osebno.

draga kiara24 ne morem ti opisati razočaranja, ki sem ga doživela ob spoznanju kako slabo mnenje imaš o meni kot o mamici. prav tako od tebe nisem pričakovala, da si sposobna po izmenjavi nekaj mejlov, smsov in telefonskih pogovorov o meni podati tako obsodbo.

že mogoče da si prebrala da so nošeni otroci bolj dojemljivi in učeči. poglej si še kakšno strokovno literaturo o razvoju otroka, kjer boš sigurno zasledila, da je razvoj vsakega posameznega otroka povsem različen. eni prej shodijo eni spregovorijo. niti razvoj sorojencev ne gre vedno po "regelcih". če prvorojenec shodi pri 10. mesecih, ni nujno da bo tako tudi pri drugorojencu. glede na to da najbrž veliko bereš literaturo o otrocih, si najbrž dojela tudi to, da se tudi stroka razlikuje v mnenjih in mogoče boš kdaj kje zasledila da pa le ni dobro da je otrok ves čas nošen.

ko že govorim o nošenju se vračam nazaj k tvoji domnevi da je moja pupika skoz prepuščena sama sebi. a ti misliš da jo jest dojim tako da ona leži kr tm nek na tleh, jest ji pa od daleč brizgam mlek? se ti ne zdi, da je v trenutku ko je dojena tudi nošena? poleg tega še nisi preživela 24 ur z mojim otrokom, da bi videla koliko dejansko moja pupika je po naročjih. sem in tja se mi pa zdi popolnoma normalno in po zdravi kmečki pameti, da jo postavim in pustim tam k se nč ne pritožuje. sigurno je moj otrok vsak dan vsaj 15 do 30 minut na tleh na svoji prepogi in se samostojno igra. pa ne zato, ker jaz tko zahtevam, ampak ker ona tako želi. pa zakaj bi ves čas lezla vanjo, če ji najbrž čisto utreza, da se malo igra sama s svojimi igračkami. da si želi biti kdaj tudi malo prepuščena sama sebi mi je dala vedeti že kot 14-dnevna novorojenčica, ko je jokala popolnoma brez razloga in se je pomirila šele potem ko sem jo iz naročja odložila na posteljo. a tebi bi pasalo če bi te nekdo non stop mečkal po rokah?

Malo pretiravam samo, nekatere se mi zdijo tako BZ, da majo otorka ne morem bit skoz prepuščen sam sebi ali kaj... s tole tvojo izjavo si me prikazala kot eno ledeno kraljico nezmožno čustvovanja, ledeno hladno. a ti sploh veš kako močno sem si jaz želela otročka in kako brezpogojno jo ljubim? se mi zdi, da kar zelo pretiravaš ko pišeš da se ti zdi BZ da imajo ene otroka, k je itak ves čas prepuščen sam sebi. tudi to sem vzela zelo osebno. tvoja obtožba je zelo grda in mislim da popolnoma nepremišljena. res nisem vedela, da si zmožna česa takega. o tebi nisem nikoli govorila nič žalega. razen tega da sem jezna nate zaradi 10.5.

in če bo šlo tako naprej bo naša kamlu več znala kot pa ona sedaj pri 8smih... glede te izjave sem že napisala da si poglej literaturo, kjer boš sigurno zasledila da se fizični in psihični razvoj otrok razlikuje. sčasoma vsi spregovorijo, shodijo, odletijo z gnezda... ni mi mar če tvoj otrok prej shodi spregovori, se kotali, sedi... ker zame starševstvo ni tekmovanje kako napreden je moj otrok, kaj vse že zna, kaj vse ima, temveč je zame starševstvo življensko poslanstvo. trudila se bom da bodo moji otroci vzgojeni čim lepše in tako kot si jaz to predstavljam, ti pa boš najbrž enako storila pri svojih otrocih.

čeprav mogoče moji otroci ne bodo imeli vseh možnih materialnih dobrin in nošenja na rokah, bodo vseeno iz moje in iz očijeve strani deležni brezpogojne ljubezni.

januarčice še enkrat se vam opravičujem za vdor na vašo temo, ampak sem si nujno mogla olajšati bolečino. zdj bom mogoče loh celo zaspala. imejte rade svoje male zakladke, razvajajte jih z ljubeznijo in tako kot same mislite da je prav.

pa pa

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 4259
28.5.2009 6:40:12   
krtekxx
Kiara in przadeta, dejta se vidva raje o tem osebno pogovorit, ker najbrž nima smisla kuhati v nedogled neke zamere zaradi napisanega na forumu, kjer (stare babe) čvekamo vse sorte.

Kar se pa tiče nošenja otroka in pa tega, da je na tleh, je Veličkovičeva (tista ki "muči" dojenčke v kranjski razvojni ambulanti), enim mojim kolegom, ki so jo vprašali, kako naj otroka nosijo odgovorila: "Zakaj bi ga pa nosili?"

Moje laično mnenje (nisem še nič prebrala na to temo) glede tega, kateri bolj napreduje - nošeni ali nenošeni, tisti, ki starši "plešejo" okoli njega ali pa ne je, da to zavisi od otroka. Povedala vam bom moj oseben primer: doma sem iz kmetije, od rojstva dalje do ne vem kdaj me je mama tesno povijala, kot so dojenčke v tistih letih še povijali, z mano se ni ukvarjala nič, ker je imela preveč dela na kmetiji, puščala me je samo ure in ure v posteljici, na odeji na koncu njive, travnika...rezultat je, da je moja motorika taka, da lahko pri skoraj 40-ih splezam smer z oceno 7a (ni ne vem kaj, ampak tudi malo ne), se udeležujem gorskih tekov in sploh nisem slaba, smučam v hribih stvari, ki se komu zdijo ekstremistične; kar se pa pameti tiče lahko rečem, da sem za marsikoga dosegla zavidljivo stopnjo izobrazbe.

In še to: po moje ta forum res ni kraj, kjer bi lahko s prstom pokazale na koga in spregovorile kaj o njem, njej. Sploh pa ne o čem, kar kritiziramo. Opravljanje ni lepa lastnost. Čeprav smo menda ženske, ki se malce dolgočasimo, precej nagnjene k temu. In jaz nisem izvzeta.

(odgovor članu prizadeta)
Neposredna povezava do sporočila: 4260
28.5.2009 6:50:35   
krtekxx
A ni ql tale bike?
Se strinjam z mnenjem Ulle in Ronje. Lep je, varen pa tak način vožnje ni. Tudi zaradi tega ne, ker je otroški zic obešen na balanco, ki jo lahko mimogrede sunkovito zanese levo-desno, če se otrok nagne. Meni se prikolica zdi OK, vendar pa ne za naše prometne ceste, temveč za kolesarske steze, ki pa jih je pri nas veliko premalo. V Nemčiji mi je bilo to zelo všeč in se mi zdi zelo primerna dežela za tovrstne kolesarske izlete z manjšim otrokom. Bi pa v prikolico vsekakor ne dala otroka mlajšega od enega leta.

Neposredna povezava do sporočila: 4261
28.5.2009 7:24:10   
Anonimen
jst bi sam tko rekla - kiara se je mičkeno prenaglila mogoč, prizadeta pa je preveč osebnop vzela.user posted image
prov imata pa vsaka po svoje. jst itak skoz trobim, da otrok nej bo čim več na tleh, ampak definitivno se ga nej tud pestuje. sem pa ful proti ležalnikom, stolčkom, hojicam itd. to pa je katastrofa za otrokov razvoj. pa tud otroci so različno. ulo je blo treba ogromno prenosti pa preckljat, pa zaspat nikol sama, še zdej ne ( no, tri dni se neki napravljauser posted image ), neo je pa čist druga pesem, on je čist zadovoljn na tleh, pa če ga iz dveh metrov vsaj malo ogovoriš, pa sploh kar poskakuje od srečeuser posted image na rokah se velikokrat zvira in sitnari, ko ga dam pa na tla, je pa srečen. na tleh celo zaspi velikokrat ( groza ane user posted image ), tud če ga dam v postlco, bo sam zaspal, sam tega glih ne prakticiram ne vem kolk, ker pač zvečer se doji, pol pa zaspi in ga pač dam v postlco. valjda ga ne bom budila, pa pol budnega dala ležat, zato da bo kao sam zaspaluser posted image tko da ja, otroci so različni pa mamice smo tud različne, pa vsaka misli da je njen otrok najboljši, najlepši, najbolj pameten, spreten in napreden in vsaka misli da je edino njen način pravi in vsaka kritika na ta račun lohk kr neki hude krvi povzoči. brezveze. tko da lepo se umirta, pomenta, jaz sem skor ziher, da kiara ni tko hudo mislila, kot je prizadeta vzela, razumem pa obe strani.
mene tud določijo za slabo mamo, ker ne skočim v paniki in smrtnem strahu, ko mi tamala pade, pač pa jo čist mirno in hladno pustim, da se pač pobere in gre dalje. kaj hujšga!! če se sekiram? user posted image user posted image user posted image
tko da ja, otrok, k je velik na tleh bo motorično boljše napredoval, otrok k se ga pa veliko po rokah vlači, pa se mu skoz neki govori in tko, bo mogoč mal prej začel fojemat svet, stvari, prej bo čebljal, govoril. da se pa čist lepo to oboje združit.

tko, zdej  pa mojo pupo v vrtec peljemuser posted image

(odgovor članu krtekxx)
  Neposredna povezava do sporočila: 4262
28.5.2009 7:51:15   
Ploha
Ja user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4263
28.5.2009 7:58:28   
PAJO
dobro jutro in za vse ena kavica  user posted image

za lepši dan,ker danes je že sonček zunej in prov lepo,čeprav
bolj sveže.jz sm polna energije in greva že s tamalo v trgovino.....

lp vsem pa brez kregauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
vsaka nej svoje težave rešuje kje drugje,tukej se ne bomo kregal,ker
smo vesele mamice in polne energijeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image papa

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 4264
28.5.2009 8:13:46   
ronja
ronja, sam meni je pa prikolica čist nevarna...

ja, saj zato pa razmišljam, kaj je bolj varno - bicikel z dvema zicema gor je precej nestabilna zadeva- da bi ga sama zvrnila, se seveda ne bojim - bojim se, da te kdo zahakla, ok gre mimo... pa hitreje odletiš kot pa če si sam gor... Samo prikolica je pa tako, da pa sploh nimaš nobene kontrole nad tem, kaj se zadaj dogaja... Mislim, ti že furaš lepo, samo če pa kdo zbije zadevo, je pa še večji šit, verjetno... NO, hitreje se zgodi, ker je širša - po drugi strani pa ljudje bolj pazijo, ker jo bolj vidijo, na biciklu ne vejo, da maš 2 otroka gor... Saj pravim - ne vem, kaj je boljše, še zbiram mnenja, raziskujem, predno bomo kaj kupili, da bo varno.

khurde, brez skrbi, da boš dobra mami. Pač vsak ma kdaj trenutek slabosti, pa to ne pomeni, da je slab starš! Glavno, da svojih misli ne realizirašuser posted image . Meni je grozno, če moram bit kdaj bolj groba do svojih otrok, ker sem navajena, da se da vse nežno - samo nekaterih stvari ne moreš: ne moreš nežno noska spucat - mislim, ti si že lahko nežna, luštno pa še vseeno ni, navadno ti to dojenček tudi nedvoumno pokažeuser posted image . Isto je, ko jo s ceste potegneš, isto, ko ji kabel iz rok puliš,... In takrat te otrok pogleda s tistim očitajočim, presenečenim, zaprepadenim:"mami, kaj mi delaš?!" In se ti srce trga, pa če 100x veš, da prav delaš... Ga pač stisneš k sebi, potolažiš in poveš, zakaj je nekaj nevarno in upaš, da se bo čimprej naučil, da ne bo treba tega ponavljat v nedogled... Saj sva meli ravno z Ullo debato o temuser posted image . je pa grozno,ker nisi pripravljen, da bo to kdajkoli treba - potem se pa zgodi... Pa te grize slaba vest, pa zato pišeš na forumuuser posted image .

jst bi sam tko rekla - kiara se je mičkeno prenaglila mogoč, prizadeta pa je preveč osebnop vzela.user posted image prov imata pa vsaka po svoje.

ulla, zdaj si me pa razočarala: od kdaj pa ti tole tko "politically correct"? Diplomatski... Tega pa res nisem od tebe pričakovalauser posted image .
NO, meni se zdi logično, da je prizadeta vzela osebno, če je bilo pa nanjo mišljeno... Vsaki je hudo, če kdo reče, da je slaba mama, razen če je res 100%, da je to, kar kritizirajo, boljše za otroka. Pa še takrat se pritožujemo (v smislu "mi je rekla, da naj jo kar pustim jokat, uh, baba grozna"...user posted image )
Ampak prizadeta, veš, včasih pač vidimo nekaj, kar se nam ne zdi prav, pa si okoli tega celo sliko spredemo, pa ni nujno, da je slika prava. In potem ko kritiziramo sliko, ne kritiziramo dejanskega stanja, ampak to, kar imamo v glavi, da se dogaja. jaz se z nobeno prijateljico ne strinjam 100% glede vzgoje (hvalabogu, ne, sicer se ne bi mogle nič naučit ena od druge), pa seveda se mi kakšna stvar zdi čisto mimo, njim pa kaj, kar jaz počnem (začenši z dajanjem lulat, heheuser posted image ). Pa ljudje vedno gledamo feed-back, zato tudi toliko tekmovanja: hočeš vedet, da delaš prav, zato gledaš, kako se razvija tvoj otrok, kako se drugi... Da bi ves čas preverjal, če je vse ok z njim. In potem se hitro zaplezaš v to, da rečeš, da nekaj drugega pa ni ok, ker je pač tisti otrok drugačen. kar pa ni nujno povezano.
Ronja je ful motorična, sama od sebe se je obrnila že pri 2 mesecih, Lejla šele pri 4ih, pa še to ji je zdaj samo parkrat ratalo (pa ima istega očija in mami, zagotavljamuser posted image )... Pa z obema probam delat lepo handling (no, z Ronjo ga zdaj ni več treba, ampak sem ga), pa tudi Lejlo dajem v gl. na tla, ker smo pač v sobi vse skup... Samo sta pač različni.
Je pa res, da več dražljajev pomeni večjo stimulacijo za živčni sistem in s tem razvoj - do neke mere, seveda. Če greš čez, deluje vse skup "overwhelming", torej prenaporno in ima nasprotni, zaviralni učinek. POznam celo družino, kjer je mlajša hči HOTELA it iz rok v posteljico, pa da ji dajo mir, da je lahko zaspala. Babica je starše non stop sekirala, kako jo lahko jokajočo dajo iz rok, pa grejo stran, pa ji niso mogli dopovedat, da mala točno to rabi... niso vsi otroci glih. Ronji bi se pa glih utrgalo, da jo jokajočo dam v posteljo, pa grem... Bi mela po moje kmalu policijo na vratih, kaj delam z otrokom, da se tako zverinsko dereuser posted image . Lejla pa včasih tudi sama zaspi - ne glih pogosto, ampak se je že zgodilo...

Preveč rinit v otroka je ravnotako narobe kot premalo. tiste, ki se veliko ukvarjajo/mo z njimi, se hitro ujamejo/mo v past: "več je boljše", pa pozabijo/mo, da rabi otrok tudi svoj mir in čas za raziskovanje (to potem dobi, ker si tok crknjena, da mu z veseljem pustiš prostor in čas, da sam raziskuje, če le hočeuser posted image ).

sicer pa za svoje otroke ne mislim, da so povsod najnaj - ene stvari imajo ena boljše, druga druge, tretje pa en tretji otrok. Se mi ne zdi nič narobe, če mislim, da je recimo nečak ful ful ful bolj vztrajen, pa da se nekateri otroci ful bolj skoncentrirajo, pa da recimo Ula že ful govori, Ronja pa še ne. Pač, eni so boljši v nečem, drugi v drugem, kasneje se pa itak lahko še vse 5x obrne... Zamenjala ju pa seveda ne bi, da ne bo kdo narobe vzeluser posted image .

tko da ja, otrok, k je velik na tleh bo motorično boljše napredoval, otrok k se ga pa veliko po rokah vlači, pa se mu skoz neki govori in tko, bo mogoč mal prej začel fojemat svet, stvari, prej bo čebljal, govoril. da se pa čist lepo to oboje združit.

Hehe, v teoriji ja, v praksi pa... hm, Ronjo smo veliko več prenosili kot Lejlo, pa ji gre motorika res super, govor in to pa bolj tak tak. Razume čisto vse, je bila zdravnica včeraj čist paf, ko ji reče, odpri usta, ona odpre usta, reče, daj jezik ven, ona da jezik ven... Zadnjič sva bila še midva paf, ko smo gledali eno knjigico iz knjižnice, pa je znala pokazat en kup stvari, za katere vem, da jih nihče ni učil, ni jih bilo v drugih knjigah... ne vem, kje je to pobrala... Ampak govorit pa - mami pa babi, to je touser posted image . Noče rečt, če ne zna rečt perfektno, pa sva ful zadovoljna, kakorkoli je, samo ona ma svoj "quality control"user posted image . No, zdaj mamo še deda in dediuser posted image .

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 4265
28.5.2009 8:20:49   
ronja
Moja piška je pa danes boga! Tavelika piška mislim. Tamala je dobrovoljček, očitno ji cepljenje ni delalo preglavic (saj Ronji tudi ni taprvo). Zdaj obe spita. Ronja je pa dobila vročino (prvič po cepljenju) in že včeraj ej bila sitna, danes je pa bila čisto boga. Sem ji dala ful za pit, pa pol žličke calpola, pa en lahek zajtrk in jo dala nazaj spat, si je želela it. Upam, da ji pomaga, pa da se obe zbudita tipitopi.

Neposredna povezava do sporočila: 4266
28.5.2009 8:28:48   
Anonimen
ulla, zdaj si me pa razočarala: od kdaj pa ti tole tko "politically correct"? Diplomatski...

user posted image user posted image ma ni diplomatski, res tko mislim...mogoč to res iz tega izhaja, da jaz takih stvari ne jemljem osebno, pol se mi pa zdi da jih drugim tud ni trebauser posted image ma grozna sem, sej vem.....sam mene je praktično nemogoče užalit, al pa da bi zamerlauser posted image se lohk v eni stvari spičima totalno, o neki drugi bom pa s tabo normalno debatirala, brez kančka zamere....ko boma pa na uno temo pršle, se boma pa spet kregaleuser posted image kaj pa vem...mogoč res preveč iz tega pol izhajam, vem pa da re s nisop vsi taki...no po večini niso taki, sploh ko gre za otroke...men pa dol visi, kaj si kdo misli o men, o mojem obnašanju, življenju, o tem kaj in kako delam z otroci. sekundo ne povzročam pozornosti temuuser posted image ajd, sej se kej razkuham včas, sam dejansko me pa ne obremenjujejo te stvari...pa kot sem rekla obe strani zastopim v tem primeruuser posted image

napisala si pa v bistvu isto kt jaz, sam bl politišuser posted image kdo je zdej diplomatskiuser posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4267
28.5.2009 8:51:20   
ronja
napisala si pa v bistvu isto kt jaz, sam bl politišuser posted image kdo je zdej diplomatskiuser posted image

hehe, jaz tega nisemo nikoli zanikalauser posted image - se vedno trudim obe strani razumet (razen pri ekstremih, ala zlorabe itd...)  Za razliko od tebe, pač večkrat "res tako mislim"user posted image

No, seveda da se ne kregaš potem še povsod drugod. Samo tu sta imeli temo, kjer se ne strinjata - in sta pač vsaka podali svoji mnenji.

Jaz nisem tako 100% vase, da bi bila vedno ziher, da vse delam prav - probam zbirat ideje, kako kaj speljat boljše, če se mi zdi, da ni čisto kul ali pa če vidim, da nekaj dobro dela. To se mi zdi prav, ker nihče ni popoln, celo ti neuser posted image . Mal heca mora bituser posted image . zato poslušam, kaj imajo drugi povedat o moji vzgoji in včasih pretehtam tudi mnenje, ki je čisto nasproti mojemu... Ker včasih dejansko vidiš, da je pa vseeno nek point tam not. Ne delaš potem čisto tako, ampak lahko prilagodiš svojo reakcijo. temu se strokovno reče učenje, heheuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4268
28.5.2009 8:59:06   
Anonimen
Jaz nisem tako 100% vase, da bi bila vedno ziher

jaz tudi nisem, ko pa enkrat sem, pa sem! takrat me pa živ boh ne premakne...pa tud čist priznam, da mam blazoten ego in iz tega bi lohk bla katastrofa, sam ni...je pa blo prekleto dost trud treba vložit v to, da sploh znam sama s sabo shajat, pa da še kdo drug lohkuser posted image tko pač je.
in za določene stvari jst mne da mislim, ampak vem da jih delam pravuser posted image pa če cel svet drgač misli - njihov problemuser posted image katastrofa, ane.

zato poslušam, kaj imajo drugi povedat o moji vzgoji in včasih pretehtam tudi mnenje, ki je čisto nasproti mojemu... Ker včasih dejansko vidiš, da je pa vseeno nek point tam not.

sej jaz tud poslušam, pa tehtam, sam nardim pa tko, kt se men zdi. to pa ni kul, ker pač ne nardim po defoltu tko, kt se nekomu drugmu zdi. pa sem spet v ritiuser posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4269
28.5.2009 9:01:49   
Jancci
Babe ne ga srat, da nau spet dež.. pa tko lepo se že kaže!!  user posted image

Meta se je ponoči zbudila ... ob 11ih, 2eh. 5ih in 6ih.. konec spanja... pol se je na vsa usta smejala - vrjetno men, ker sem cela polomljena in pol se je hotla nosit - ena mala tečka in zdej spet spi user posted image user posted image  A smo spet v kakšnem hitrem obdobju rasti al kaj je to za ena fora??
Ne vem, a nej grem na morje al kwa?? Kolegica dol se ne javi.. mi zgleda ni usojeno?!user posted image

Tako drobcene ročice,
pa se za vse večne čase oklenejo naših src.
(P Brown)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4270
28.5.2009 9:02:23   
mimi30
jutrouser posted image

ulla in ronja super sta...vsaka na svoj način napisale prbližno enakouser posted image , da so si otroci zelo različni prav tako pa postopanje mamic...če se pogovarjamo o dveh stvareh, ki koristita otroku (pravilno nošenje in polaganje na tla) je čist od vsakega posameznega otroka odvisno v kakšnem razmerju je za njega dovolj.
mogoče še samo touser posted image ...dokler sem imela enega otroka sem mogoče veliko bolj primerjala z ostalimi... danes, ko imam dva pa kr enega z drugim in še bolj vidim kolk so si različni pa čeprav iz istega gnezdauser posted image ...pri prvem sem še mislila, da sem sama zaslužna  user posted image za to, da tako lepo zaspi v svoji postelji, se pridno in dosti sam igra na tleh, jamra, če je preveč na rokah,... premalo časa v dnevu sem se družila s tistimi mamicami, ki so imele svoje otroke veliko na rokah in sem zato mislila, da je to bolj njihova želja kot pa želja otrokuser posted image ...evo, zdaj si pa lahk sama skusim in se kr doma prepričam kako stvari stojijouser posted image .

kiara lepo poklič svojo sestrično in se pogovorita ter pobotajta, da bo spet vse o.k.

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4271
28.5.2009 9:05:40   
mimi30
dokler sem uspela z eno roko neki napisat sta vidve že krepko debato naprej razvileuser posted image ....rečta, da mata obe roke frajuser posted image , da nisem sam jaz tolk počasnauser posted image

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 4272
28.5.2009 9:08:23   
Ploha
jst sm tabol user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 4273
28.5.2009 9:12:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

jst sm tabol user posted image user posted image user posted image

ja, takoj za mnuser posted image

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 4274
28.5.2009 9:13:35   
mimi30
evo, zdaj sem mogla it malo previt...sem jo v roki držala ona ga je lepo nadevala in ji je vse gor po hrbtu zlezlo...vse ji je bilo treba preoblečtuser posted image ...kdaj je konc tega tekočega kakanjauser posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 4275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.