|
RE: Ribnica, Kočevje in okolica 25.5.2009 15:22:16
|
|
|
|
dulcinea
|
Alo babe žabe. Kako smo kaj? Je kaj ohladilo v Ribnci? Tle ni že 14 dni nč padalo. V bajti sedim v kratkih hlačah. Prej sem si pa spet noge v lavorju namakala. Kok je blo fajn Nogica, teh sokov pri nas ne kuhamo. Včasih smo delali šabeso - sok, sirupa nismo nikol. Oz, jaz sem predlani neki sprobavala, pa mi ni bil tko dober, kot če ga pijem pri eni žlahti. Iz melise pa naša mat nardi mentol. Liste mete (ne vem katere, ker jih ma ene 4 različne sorte) nabaše v steklenico s širokim vratom, pa vmes daje sladkor. Pol pa to na balkonu čmajzi nekaj dni, pol pa s šnopsom zalije. Po parih mescih pa precedi in dolije še šnops. Baje d je dobro. Pikica, tole sta pa z možem ful lepo nardila (piškote). Jaz ponavad nardim na tak način sam jagode. So mi pa všeč tko za dekoracijo na krožniku s pecivom, ker drugače je vse sam rjavo, rumeno, belo. Pol pa daš gor neki živo rdečega. Sayuri mi je predala Just, jaz pa njej dinarčke. Mende ti bo dala, ko te naslednjič zagleda. oooo, kakšne lepotičke so ble tvoje hčerkice. A sebe ne boš pa nč pokazala? Kaj pa nevesta pa ženin - a vesta, da ju tkole javno prikazuješ nan forumu? Se mi zdi, da se je N. ful spremenila v obraz, odkar jo nisem videla. Smrka, o keri kmetiji ti to govoriš? Kakšno grozdje? A spet druga kmetja? Ma ti si že prov ena kmetica ratala. Menčy, sožalje za Markovo staro mamo. Sayuri, joj kak lep kuža . A to je vaš, al je iz Lazov? Kakšna škoda. A je od starosti šel v pasja nebesa? Naj mu bo lepo tam gori Aha, sem prebrala naprej. So mi pa kar solze v oči stopile. Mate pa vse mlade očete. Moj je že par let odkar je imel 60. Pa sem mlajša od vas . Naš je imel orng fešto. No, in ker je čokoholik, sva mu z M. kupila 7 kilsko čokolado v Gorenjki. Najprej je mislu, da je slika, ker je res ogromna, pol k je pa odvil, so se mu pa kar očke zasvetile. Se mi zdi, da je bil tega najbolj vesel, pa ne zato, k sma mu midva to kupla. Pol jo je vsak dan jedel. Sayuri, uni peclji od češenj so tapravi, od jagod pa hrušk pa narežeš vejico od pušpana. A Franci se bo ženu? Kje so pa ostale? A Seny je še na morju? Sem bla v soboto v šparu. Se vidi d je Seny štimala, so kar preceje spremenili police Klepetka, javi se kaj, magari na ZS. Nasy se tud nič več ne javi. Zadnjič sem na mailu zasledila Sonjah, pa je sam napisala, da je na šihtu, pa da ji zmanjkuje časa za forum. Srki, a te je zamjalu tam v loznbodnu al kaj? Klavdi tud že en lep cajt ni blo naforum. A sem še koga pozabila? No ja, napište še kaj. Ke do 3. junija vas boš še brala, pol pa skor do konc junija ne več. No, razen če bo kje zastonj internet vleklo. Zdaj mam tak telefon, da lahko tud po netu srfam z njim .
----------------------------------------------------------------- Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.
|
|
|