gajka
|
Evo nas! Mi smo včeraj prispeli z morja. Ko se je Rok ravno dodobra aklimatiziral, je bilo pa vsega konec. Je pa začel na morju delati prve korake. No, čisto ta prvi koraki so bili res smešni, je premikal nogice kot kakšen sumo borec. Zdaj razmišljam, da bi jo z v.d. taščo mahnila še malo na morje od četrtka do sobote, v nedeljo smo vabljeni pa na krst od Rokovega mrzlega bratranca, ki je samo 3 dni mlajši od njega. Sem na hitro preletela zadeve, pa sem videla, da je bilo nekaj debate o ''prepovedani'' hrani do 1 leta in hitrejšem uvajanju določene hrane zaradi vrtca. No, mi ''problema'' s hrano v vrtcu letos še ne bomo imeli, ker bo Rok na polni negi pri mojih starših. Je pa poskusil že nudeljne v juhi, ki so seveda delani s celim jajcem in ni bilo problema. Malo čuftov je že jedel (jajca, mešano meso, torej tudi svinjina), pa tudi špinačo delam z domačim kravjim mlekom, pa paradižnik (mezga, pelati) v kuhi tudi uporabljam. Ne rečem, da vsak dan je ''prepovedane'' zadeve, ampak so pa že tudi malo na jedilniku. Konec koncev je pa že tudi krepko preko 10 mesecev! Tiste mozoljčke, ki jih je imel okoli ust, smo pa tudi uspešno ukrotili z Riboderminom, tako da zaenkrat (trkam na les!) še ne kaže na kakšne alergije! Pa glede kopanja v morski vodi... Rok je večkrat namakal nogice in rokice v morju, pa ni bilo nič hudega. Je pa prav lepo pokazal, da je voda malo hladna, vsakokrat, ko se je vode prvič dotaknil. Takrat je vedno pomočil podplatke v vodo in jih hitro potegnil k sebi kot kakšna žaba, potem pa jih je počasi stegoval v vodo. Celega v vodo še nisva dajala, ker voda le še ni tako topla kot poleti. Sva mu pa v eno plastično gajbo nalila nekaj morkse vode in jo malo ''otoplila'' s pitno toplo vodo, da je bila nekaj °C toplejša (nekako dvomim, da je mešanica imela sploh blizu 30°C), pa je ful veselo čofotal v njej. Tako, da nič bat, ker tudi otroci več kot očitno vedo, kdaj jim je temperatura vode dovolj ugodna in ne grejo kar na polno v vodo! Še fotka improviziranega čofotalnika: Sem pa danes že veselo prala prevleko z avtosedeža. Je Rok včeraj, kmalu ko smo štartali iz Izole, začel s tistimi značilnimi napenjajočimi zvoki in kmalu blaženo zaspal. In ko smo prišli do Vodic, do staršev od , ga moj lepo vzame ven (Rok je imel samo pleničko in majčko) in je palček očitno nafilal plenico za nekaj dni naprej in nazaj, tako da je pri robovih orng spustila in je bilo vse pokakano, prevleka, pasovi, Rok po nogicah...! Potem sva stolček za silo očistila in malo zluftala, da smo vsaj lahko nadaljevali pot do doma, danes pa sem se lotila pranja. Pa še o oblačenju na morju. Rok je imal kar precej časa samo bodi s kratkimi, samo kratko majčko, ali pa celo samo pleničko, ker je bilo res vroče. Sva ga pa že zjutraj dobro celega namazala s kremo za sončenje in ga ni čisto nič opeklo. Pa seveda na soncu je bila obvezna uporaba klobučka, pa večinoma smo se zadrževali bolj v senci. Aja, v soboto smo se s čolnom peljali še na kratek izlet v Italijo, smo šli pogledat gradova Miramar in Devin iz vode. Smo Roka kar brez osebne malo švercali. Osebno je pa dobil ravno med našim dopustom, sem jo včeraj videla in je obupna! Rokovo sliko so uspeli razširit in ima ful okroglo glavo, pa še nek čuden kontrast so nastavili in izgleda kot da bi imel črne lase, v splošnem pa kot kak uvožen varnostnik! Pa očitno je bil to naš daleč najdražji dopust! Sva šla v Izoli novo Versotko testirat in sva jo potem kar naročila. Končno bo vsaj en normalen družinski avto pri hiši! Uf, malo me ni, pa že cel roman naklofam. Zdaj pa preventivno raje grem, da se še česa ne spomnim.
< Sporočilo je popravil gajka -- 25.5.2009 16:00:44 >
|