|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčki 2007
18.5.2009 11:10:46   
andreja2000
Lana38 aja,sem ti prej misla še tole napisat.
Jaz sem user posted image  dobila nekje že drugi mesec,pa sem še polno dojila.Tako je bilo pri Evi in Lari.Pri Evi sem potem hitro žal izgubila mleko,Laro pa sem dojila 8 mesecev.Tako,da je z to user posted image  pri dojenju kar različno.Pri tebi je kar fajn,da je tako dolgo nisi imela.

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
18.5.2009 11:21:01   
ursa1981
Ojla,

po dolgem času se spet oglašam. Berem vas dokaj redno, a pisati se ne spravim.
Naša Anja je že prava babauser posted image Zdaj imamo 12 zobkov in pa vse priprabvljeno da dobimo še trojkiceuser posted image

Danes sem izvedela tudi, da smo dobili prostor v željenem vrtci in naslednji teden imamo selitevuser posted image  Upam, da se bo hitro navadila, glede na to da tu ni bilo problemov upam, da jih tudi zdaj ne bo.

Drugače pa so se zdaj zadeve s prehladi malček umirile in upam, da bo tako čim dalj.

Drugače se pa pripravljamo na gradnjo, čakamo zidarja, ki pa nas vleče za nos že en tedenuser posted image  Baje pride delat v sredo oz. četrtekuser posted image  Upam, da to drži.

No, toliko na hitro, pa še nekaj slikic:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1602
19.5.2009 7:19:36   
lana38
Včeraj sem samo brala. Ni bilo časa za pisanje.
ursa1981 lepo, da si se malo še oglasila in napisala, kako ste. Lepe slikice.
andreja2000, danes imate obletnico. Kako hudo je še vedno, čeprav je minilo že nekaj časa, a ne?
Tim je pa danes star 17 mesecev. Čas beži, da je groza.
No, moram v službo.
LP

lana38

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
19.5.2009 8:28:12   
andreja2000
IZVIRNO SPOROČILO: lana38

andreja2000, danes imate obletnico. Kako hudo je še vedno, čeprav je minilo že nekaj časa, a ne?

LP

ja,Lana,danes so minila že 4 leta,neverjetno,jaz pa sem se zjutraj ob pol petih zbudila(taki čas sem namreč rodila Tino).
Ja,še vedno je hudo,posebno te obletnice.
Ja,vašemu Timu pa seveda čestitke za 17 mesecevuser posted image ,čas res beži...

ursa1981 lepe slikiceuser posted image ,pa lepo,da si se malo oglasila!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
19.5.2009 9:32:38   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: ursa1981

Danes sem izvedela tudi, da smo dobili prostor v željenem vrtci in naslednji teden imamo selitevuser posted image  Upam, da se bo hitro navadila, glede na to da tu ni bilo problemov upam, da jih tudi zdaj ne bo.

A se selite v Kekca? Jaz sem jih pa zadnjič kar sama klicala in prosila, da Lovrota do septembra pustijo kar v tej skupinici v Mojci, ker tam res uživa. Vzgojiteljice so bile pa totalno žalostne, ker so izvedele, da septembra odhaja v Kekca. In ne samo njegove....očitno je naš fantek tak mali šarmer, ki očara vse po vrstiuser posted image . Je pa velika verjetnost, da bosta potem septembra z Anjo v isti skupini, ker sta v Kekcu menda samo dve jaslični.

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
19.5.2009 11:24:18   
lana38
Za otroka mora biti kar stresno, če mora menjati vrtec. Že mene bi zmotilo, pa sem že odrasla oseba, če bi morala kar zamenjati sodelavce. Z Blažem smo večkrat govorili o menjavi stanovanja, pa je on vedno rekel, da noče nikamor, če bi moral zamenjati šolo in sošolce. Torej je to pravi šok za otroka.
LP

lana38

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
19.5.2009 12:26:53   
pikica*

Za otroka mora biti kar stresno, če mora menjati vrtec. Že mene bi zmotilo, pa sem že odrasla oseba, če bi morala kar zamenjati sodelavce. Z Blažem smo večkrat govorili o menjavi stanovanja, pa je on vedno rekel, da noče nikamor, če bi moral zamenjati šolo in sošolce. Torej je to pravi šok za otroka.
LP

Seveda je za otroka stresna menjava vrtca.  Drži pa tudi to, da so to ena taka zelo prilagodljiva bitjeca. V našem primeru (in kot vem, velja to tudi za ursa1981) gre pač za to, da decembra nismo dobili tistega vrtca, ki smo ga želeli. Zdaj pa je možnost, da gre otrok tja. Pa ne gre za kaprico. V našem konkretnem primeru gre za to, da sta otroka v različnih enotah. To pomeni, da nam ogromno časa pobere dostavljanje otrok v vrtec in potem pobiranje. Pa ne, da se mi ne bi dalo. Težava je v tem, da je lahko otrok v vrtcu samo 9 ur. To pomeni, da je vse skupaj eno samo norenje in nerviranje. Ko bosta Lovro in Zoja v isti enoti vrtca, bo vse skupaj precej lažje.

Ko so otroci večji, so pa itak proti vsem spremembamuser posted image . Jaz sem se tudi upirala z vsemi štirimi, ko smo se selili iz bloka v hišo. Pa ni bila neka grozna razdalja, šola je ostala ista, prijatelji v bistvu tudi (samo malenkost dlje so bili kot prej), ampak spremembe in najstniki pač ne grejo skupajuser posted image . Če bi se starši pri selitvah ipd. ravnali po otrocih, bi bili zabetonirani na enem mestu. Ne rečem, da bi jih hotela odpeljat nekam bogu za hrbtom in jih odrezat od sveta.....v tem primeru bi odpor sprejela. Če bi šlo pa samo za selitev iz enega konca mesta na drugega, bi otrokovo mnenje sicer sprejela, ni pa nujno, da bi se odločila v skladu z njim (v takem pirmeru niti ni potrebno menjat šole).

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
19.5.2009 12:34:00   
ursa1981
lana38 - no tukaj se s tabo ne strinjam povsem. Sama sem delala v vrtcu med počitnicami 3 leta, mami je delala v vrtcu v jaslih več kot 30 let in nikoli ni imela slabih izkušenj, če so prišli otroci z drugega vrtca. Je pa res, da je odvisno od otroka. Jaz mislim, da naša Anja večjih težav ne bo imela, ker jih tudi pri uvajanju v ta vrtec ni imela. Po drugi strani pa saj se tudi v vrtcih kar naprej menjujejo vzgojiteljice in pomočnice pa se otroci navadijo, pa vedno novi otroci hodijo, ipd....Je pa to nekaj naravnega, da se okolje spreminja, pa saj se morajo tudi na to navaditi, kaj jih še čaka vse v življenju a neuser posted image

pikica* - ja mi se selimo, ker je čisto vseeno ali se selimo zdaj ali pa septembra - pa nekako nama ta vrtec bolj ustreza zaradi bližine. Tudi mi bomo pogrešali star vrtec, pa vzgojieljice in varuhinje, Anja pa še posebej stopnice, ker se je tako lepo navadila hoditi po njih da kar vriska ko jih zagleda:) Ampak pravijo, da je vsaka stvar za nekaj dobra. Ja mogoče bosta pa res v isti skupini, naša Anja bo zdaj pri gospe Dragici a nato ne bo v tej skupini itak pa je to le dober mesec potem se pa skupine iz Kekca in Mojce itak združijo tako, da bodo otroci že med poletjem spoznavali druge obraze.

Sem vesela, da smo le dobili žejen vrtec, po drugi strani pa vesela, da smo bili najprej zavrnjeni, ker je Anja dobila nova znanja v tem vrtcu, ki jih tu na žalost nebi - predvsem hoja po stopnicah.

No, lepo se mejte.

PAPA

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
19.5.2009 17:41:04   
lana38
Vsak se pač po svoje odloča, glede selitev ipd. Meni osebno bi se tud bilo zelo težko privaditi, če bi se morala seliti čisto na drugi konec mesta. Pravzaprav mi sploh tam niti okolje ni všeč. Tako da bi že sama težko šla. Res je, da so otroci prilagodljivi, ampak če mi je vedno omenil, da ne bi rad menjal šole in sošolcev, zakaj bi se potem po vsej sili morala seliti na tako območje, kjer bi to bilo treba. Pač čakamo, da se pojavi kaj primernejšega. Saj pa vendar starši nismo tako egoistični, da bi moralo biti vse po naše. Jaz bi bila zelo nesrečna, če bi moj otrok vsak dan žalosten šel v šolo. Tudi ko je bil še manjši 2. ali3. razred je vedno govoril, da ne bi rad menjal šole. takrat ga sigurno še ni mučila puberteta.
Lp

lana38

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
20.5.2009 7:49:36   
pikica*

Vsak se pač po svoje odloča, glede selitev ipd. Meni osebno bi se tud bilo zelo težko privaditi, če bi se morala seliti čisto na drugi konec mesta. Pravzaprav mi sploh tam niti okolje ni všeč. Tako da bi že sama težko šla. Res je, da so otroci prilagodljivi, ampak če mi je vedno omenil, da ne bi rad menjal šole in sošolcev, zakaj bi se potem po vsej sili morala seliti na tako območje, kjer bi to bilo treba. Pač čakamo, da se pojavi kaj primernejšega. Saj pa vendar starši nismo tako egoistični, da bi moralo biti vse po naše. Jaz bi bila zelo nesrečna, če bi moj otrok vsak dan žalosten šel v šolo. Tudi ko je bil še manjši 2. ali3. razred je vedno govoril, da ne bi rad menjal šole. takrat ga sigurno še ni mučila puberteta.
Lp

No, pri selitvi na drugi konec mesta je bilo mišljeno bolj teoretično. Ptuja ne poznam in nimam pojma kakšen je drugi konec mesta v vašem primeruuser posted image . Je pa logično, da se ne bi selila nekam, kjer ti ni všečuser posted image . Ampak, če bi  šlo pa za selitev nekam, kjer bi bili pogoji za življenje boljši, otrokove želje (kar se tiče selitve) pač ne bi bile na prvem mestu. Npr., da živiš v nekem 2-sobnem stanovanju (4-članska družina), otrok čisto zadovoljen s šolo in sošolci. Potem pa dobiš možnost it v neko 4-sobno stanovanje, super lokacija, super šola in ti otrok skomplicira, da ne bi šel tja. A bi ostala?
Otroci se zelo hitro navadijo sprememb. Jasno, da je tudi v 2. razredu rekel, da ne bi menjal. Naša Zoja že zdaj, ko ji omenim, da bi se kam preselili, pravi, da ne gre. Kaj pa, ko gre v srednjo šolo? Takrat zamenja šolo in sošolce, mogoče celo kraj.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
20.5.2009 11:06:19   
andreja2000
Hojla!
Ura je že 11,jaz pa še danes nisem naredila nič pametnegauser posted image ,sem šla v trgovino in pristala na kavici z bivšo sodelavko in se komaj sedaj vrnila domov,no pa tudi to mora kdaj bit.

Ko sem jaz imela še samo sina sva se tudi dosti selila.Prvo smo živeli pri njegovih starših,nato sva šla z sinom živet v Velenje,nato pa nazaj v naš kraj,pa nekaj časa sva bila pri mojih starših,potem sva se pa preselila v svoje stanovanje-garsonjera,nato sem dobila večje stanovanje,kjer smo še danes.Jaz osebno imam rada spremembe,za otroka pa baje toliko selitve,kot smo jo imeli mi ni najbolje-no tako mi je rekla takratna sinova pediatrinja,ampak včasih pač ne gre drugače.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
20.5.2009 11:12:43   
lana38
Mi živimo v 1,5 sobnem stanovanju, pa smo 4 člani. Stanovanj, ki niso nekje tu blizu sploh ne hodimo gledat, čeprav so večja. Iščemo stanovanje, ki bo tukaj na tej lokaciji, da ne bo spremeb za otroke. Prav to gledava oba, ne samo jaz. meni se zdi to zelo pomembno, da ne bo moj otrok vsak dan hodil žalosten v šolo.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 1612
20.5.2009 12:48:08   
vetrnica
Mi smo se pa ravno ta mesec preselili. Zoja ni imela skoraj nobenih problemov. Prvo noč je bilo malo težje spati, zdaj pa spi celo boljše kot je prej tam, kjer smo prej stanovali. Je verjetno še tako majhna, da jo bolj potegne najino počutje kot sprememba okolja.
Po mojem mnenju za otroka selitev ni tako velik problem, oz temu ne dajem prednosti pred ostalimi + in - za selitev. Če bo na novi lokaciji toliko več +, bo pač moral tudi otrok malo potrpeti. Saj, kaj ko pa menja šolo (včasih so bile podružnične šole in so se čez par let prestavili v centralno in tam niso ostali vsi sošolci skupaj, pa potem prehod v sš, ko se lahko celo zgodi, da bo šel edini iz razreda,...), pa se mora ravno tako prilagoditi.

Mi gremo pa v nedeljo že na dopust user posted image . Si bomo privoščili kar 3 tedne oddiha. Malo bomo skombinirali z moževim izobraževanjem in si bomo ogledali še del italije (rim, neapelj, pompeje). Upam, da bo vreme lepo in ne prevroče.

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
20.5.2009 12:51:44   
andreja2000
IZVIRNO SPOROČILO: vetrnica

Mi gremo pa v nedeljo že na dopust user posted image . Si bomo privoščili kar 3 tedne oddiha. Malo bomo skombinirali z moževim izobraževanjem in si bomo ogledali še del italije (rim, neapelj, pompeje). Upam, da bo vreme lepo in ne prevroče.

user posted image user posted image user posted image ,o,super,vam res privoščim lepo vreme!

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
20.5.2009 15:17:16   
lana38
Ja, čez 2 meseca bom pa tudi jaz že čofotala v morju in že komaj čakam.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 1615
20.5.2009 17:37:57   
botrca
Jaz pa imam vsak dan terapije in blokade hrbtenice, pa nimam kaj dosti časa za rr, ker je Jan doma. Ko pa se popoldan najeva greva ven in naju ni do 19-20h.

Greva zdaj počasi perilo obesit in končno malo ven, v upanju da ni tako vroče.
Komaj čakam morje...user posted image user posted image

Se tipkamo...user posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
21.5.2009 8:12:51   
andreja2000
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Jaz pa imam vsak dan terapije in blokade hrbtenice

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
21.5.2009 11:25:18   
lana38
Danes pa bo kar 30°. Pa naj bo, se bomo v senco skrili. Jaz imam raje vročino kot zimo. V službi pa nam že  klima laufa.user posted image
botrca, upam, da bodo terapije in blokade pomagale.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 1618
22.5.2009 10:56:32   
andreja2000
Pozdravljene!

Ja,tudi danes je že kar vroče,mi to paše...
Problem pa imam pri naši Evi,ker enostavno ji ne upam dat na njo kratke hlačke,ki ne bi pokrivale kolen,saj naša še vedno samo teka in to res ful hitro,zato tudi pogostokrat pade.Lara je pri tej starosti lepo hodila,ni kar naprej tekala,zato je redko padla,Eva pa bi imela že čisto razbita kolena,če jih ne bi imela pokrita.Saj na travi ni problem,po asvaltu,kjer pa najraje teka,pa nastane problem,zato vedno gledam,da ima take hlačke,da so kolena pokrita,samo ji bo pa tako oblečeni kar prevroče.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
22.5.2009 11:20:47   
lana38
Jaz imam zdaj v tej vročini Tima samo v bodyju.
Včeraj sva bila popoldan pri P, ker je imel vročino, ko sem prišla domov. Ima vneto žrelo, zaenkrat je še samo virusno. Tako da sva dobila samo svečke proti vročini. Do ponedeljka pa mora miniti, drugače greva nazaj.
Blaž je pa danes na izletu. Včeraj sva prišla s Timom domov ob 19.30 in sem ga pustila atiju. Pa sva šla šele z Blažem v trgovino po hrano in prigrizke za v nahrbtnik. Sploh nisem bila nič doma.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 1620
22.5.2009 13:07:46   
andreja2000
Jaz bi jo tudi rada imela kar v bodiju,ampak kaj ko bodo potem nogice zaradi njenega letanja čisto razbiteuser posted image
Za Tima user posted image  in upam,da se čim prej pozdravi!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
22.5.2009 22:08:51   
botrca
Lana38 upam, da je Tim boljši user posted image user posted image user posted image ...da mine vročina.
Jaz imam tudi Jana v bodiju ko sva doma, za ven mu dam še samo kr.hlače, pa kaj čem če pade še neštetokrat bo. Andreja2000 veš kak tudi Jan teče ko hodi user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image ...prav smešen je. Pa vse buške in kraste bodo zarastle samo da so zdravi.

Meni blokade in terapije malo bolj pomagajo ampak ne povsem, glih toliko da sem malo več z Janom ampak se moram do konca življenja pazit. Sranje...pa še tvegano je če bom še kdaj noseča...user posted image .

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

Neposredna povezava do sporočila: 1622
24.5.2009 8:28:07   
lana38
Tim je bil včeraj čisto brez vročine. V petek pa se mu je pojavila samo zvečer. Upam, da bo zdaj že čisto OK.
Skoraj nobena se več ne javlja tukaj gor. Ja, lepo vreme pa ni časa, saj tudi meni ga zmanjkuje.
Lepo nedeljo vsem. Nekam siva je, pa so rekli, da bo sonček in 31°°.
LP

lana38

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
24.5.2009 10:35:52   
soncek.djukelica
živjo,

tudi me smo zunaj le v bodiju, pa namažem ju z kremo in to je to! ena pa mi je malce občutljiva na vročino, kar tudi ni tok čudno, ker sem tudi jaz in jaz sem se ponavadi kar skrila pred soncem do 16 ure!

glede selitve otroka iz enega vrtca v drugega bi ga pa jaz preselila,ker se držim tistega načela,ki ga imajo na letalu,da prvo daj masko z kisikom sebi, šele potem otroku! sej ne,da ne bi otroka upoštevala, moram pa reči,da dokler sem jaz v kontroli je tudi otrok! je pa najbolj,da imaš vrtec in službo nekje blizu, ne da se fjakaš z enega konca na drugega!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
24.5.2009 13:41:57   
Raho
Po dolgem času se vam oglašam...

Enostavno nimam časa. Mi ga zmanjkuje na celi fronti in včasih si res zaželim, da bi dan imel 26 ur. Nonstop nekam bezlam, potem letim domov, da sem pred večerom doma, da otroke vsaj spat dam. Ta teden sem bila na štirih službenih poteh. Malo preveč celo za moje pojme. Jutri in pojutršnjem sem spet terenska - ampak vidim, da se bo do konca junija umirilo. mislim, da je to edino kar šteje.

Mi smo po starem - počasi, ampak res počasi rastemo, vmes smo bili na dopustu v Čatežu, Črtomira smo izpisali iz vrtca zaradi ponavljajočih se bolezni, tako da je sedaj doma. In odkar je doma ni niti enkrat zbolel. Živa pa je tako ali tako korenina.user posted image user posted image user posted image user posted image Končno je začela spati enkrat na dan, tako da nama ostaja malo več časa za druženje. V glavnem se imamo lepo. Kam bomo šli na dopust še nimam pojmauser posted image . Vem le, da septembra gremo v Disneyland za 5 dni. Kam pa boste vi kaj šli dopustnikovat?

Taki pa smo skoraj pri letu in pol:
user posted image

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Likovne počitnice za otroke, zimske počitn...
Otroci bodo v času zimskih likovnih počitnic, ki jih organizira NIČ ART likovna šola, ustvarjali v ateljeju in v galerij...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.