pikica*
|
IZVIRNO SPOROČILO: barni Ker imamo priblizno enako stare otrocke bi vas vprasala, kako kaj soijo vasi malcki? Brez problema prespijo celo noc v svoji posteljici? Kako jih zvecer uspavate? Mene ze posteno roke bolijo, ker jo moram crkljati v narocju, dokler ne zaspi. Ponavadi se ponoci enkrat do dvakrat zbudi, vendar vcasih zaspi nazaj sama, vcasih pa moram k njej in ce ne gre, jo vzamem k sebi v posteljo. Rekla bi, da potrebuje precej blizine, tudi cez dan se veliko stiskamo, ceprav je tudi zelo samostojna in raziskovalna deklica. Predvidevam, da je v tej starosti obicajno, da otrok ne prespi vsake noci in da je tudi uspavanje lahko se vedno problem. Kaksne so vase izkusnje? Kar se spanja tiče je po moje odvisno od otroka do otroka. Pri uspavanju je pa odvisno od staršev . Jaz si ne predstavljam, da bi našega Lovrota uspavala na rokah, ker mi je 13kg za kaj takega čisto preveč. Pri nas je ponavadi tako, da ga okoli osmih (največkrat mož) odnesemo v njegovo posteljico (ponavadi ga vprašamo, če gre aja aja in ko je zaspan, ves navdušen pokima), mu damo flašo z vodo in gremo ven. To je to. V večini primerov tako potem tudi zaspi. Včasih se sicer še nekaj časa igra (takrat se sliši vriskanje, smejanje, ropotanje iz njegove sobe), ampak, ko ima dovolj, se vleže in zaspi. Nočno zbujanje je pa druga pesem. Včasih se zgodi, da prespimo celo noč, največkrat pa imamo eno do dve budnici. To pomeni, da Lovro začne jokat. Ko pridem do njega v sobo, mi v roke porine flašo in reče "to". To pomeni, da hoče še vode. V flaško jo nalijem za par požirkov in potem je mir. Je pa drugače tudi naš Lovro ena taka velika carta in se blazno rad stiska. Ampak zvečer mu paše njegov mir.
|