|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčki 2007
12.5.2009 21:25:19   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: andreja2000

So me včeraj v vrtcu opozorili,da naj vsaki dan pregledam Evo,saj so se pojavili klopi

Joj na to sem pa čisto pozabila. Moram tudi jaz svojega pregledat. Kdaj in ali je katera že cepila svoje otroke proti klopnemu meningitisu? 

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 1576
12.5.2009 21:26:43   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: loncica

Duda: dajte mi povedat tiste, ki jih imate v vrtcu in imajo še dudo. A jim jo date zraven da jim jo potem dajo ko grejo spat? Ne vem, če mi ga bo ratatlo odvadit do septembra.

Zakaj pa do septembrauser posted image  Jaz ga ravno odvajam in jo ima sicer zraven v nahrbtniku ampak je zaenkrat misija uspešnauser posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
12.5.2009 21:28:56   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Ker imamo priblizno enako stare otrocke bi vas vprasala, kako kaj soijo vasi malcki?

Brez problema prespijo celo noc v svoji posteljici?

Kako jih zvecer uspavate?

Včasih ga dam k sebi in ga zibam, včasih kar v njegovi postelji. Prespi pa celo noč, kakor kdaj. Ko je prehlajen spi z nama, ko mu grejo zobeki in je siten spi z nama. Ma glavno da prespi pa četudi ne v svoji postelji.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 1578
13.5.2009 7:13:38   
lana38
Klopi so res ena zoprna zadeva. Mene je kar strah, tudi če vidim, da ga imam jaz sama, ne da bi ga še našla Timu ali Blažu. Cepljen pa ni nihče proti klopnemu meningitisu. saj tudi če se proti temu cepiš, klopi prenašajo še boreliozo. proti boreliozi pa ni cepiva, tako da je vseeno nevarno, tudi če se cepiš.

lana38

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 1579
13.5.2009 10:40:15   
andreja2000
Pri nas tudi ni nihče razen mojega,ki veliko dela v gozdu,cepljen proti klopnemu meningitisu.

Včeraj popoldan smo šli prižgat svečke mami in sestri,pa neke rožice sem nasadila in samo sekunda nepazljivosti in že je Eva zgrabila vroč pokrov od sveče.Takoj sem ji rokico dala pod mrzlo vodo,jokala je tako hudo,da se mi je kar srce paralo,ni in ni nehala jokati,v hipu je bila vsa potna.Rokico sem ji zavila v mrzlo coto in smo se šli pokazat k zdravniku.Je Z.sprva mislila,da ji bo treba kožico dol trgat,potem pa se je odločila,da ne bo,če pa bi bilo slabše,pa naj pridemo nazaj.Rekla je,naj ji damo še svečko proti bolečinam in da smo pravilno ravnali,ker smo rokico dali takoj pod mrzlo vodo.Potem pa smo doma sedeli tri ure na sedežni in Eva je ves čas imela rokico namočeno v hladno vodo,če pa jo je dala malo iz vode,je pa spet začela jokat.Se mi je tako grozno smilila,da ni za povedat.
No,HB,pa je danes že boljše in je več ne boli.

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1580
13.5.2009 12:48:58   
lana38
Joj, groza, to jo je pa moralo res boleti. Meni je to enkrat naredil Blaž, samo je bil že dosti večji. Mislim, da je bil star okrog 5 ali 6 let. On je že točno vedel, da tega ne bi smel prijeti, samo je bil pa tako poln energije in živahen, da ga skoraj nisi mogel ustaviti. Danes je pa čisto miren dečko. Morda ga že puberteta meče.user posted image
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 1581
14.5.2009 11:02:35   
andreja2000
Lana38 Lara je pa kontra kot tvoj Blaž,brej je bila tako mirna in lahko vodljiva deklica,sedaj jo pa fejst buberteta meče in je zelo živahnauser posted image .
Ja,Evo je pa res fejst bolelo,boščika moja!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1582
14.5.2009 11:28:37   
lana38
andreja2000, a sva samo še midve tukaj ostali?
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 1583
14.5.2009 12:37:16   
andreja2000
Tako kaže,ja!user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1584
14.5.2009 13:16:47   
botrca
Danes so me klicali iz vrtca, da ima Jan 37,8 vročine in naj pridem ponj. Mu doma zmerim pa je imel samo 37,3. Bomo videli ali bo kaj slabše. Moram ga spremljat, ker se je pojavila zopet škrlatinka ampak ne v njegovi skupini.

Andreja2000 spomnila sem se, kako pa je s tvojo teto?

Neposredna povezava do sporočila: 1585
14.5.2009 22:30:01   
botrca
Očitno bom imela očitno pestro noč...Jan že celi dan ima-nima vročine. Zvečer je imel največ 38,3 in sem mu dala svečko ki niti po eni uri ni primla. Sem mu zopet zmerila in dala še eno. Zdaj sem bila pri njem in ni več vroč kot je bil pa spoten je, tak da mislim da je tokrat primla. Pa nekaj malega je pil ampak ne dosti. Jutri zjutraj pa greva k P.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 1586
15.5.2009 8:07:31   
lana38
botrcauser posted image user posted image user posted image zate in za Jana, da se čimprej pozdravi.
Jaz imam pa danes dopust. Kako paše dopust v petek.user posted image Pri mojih starših menjavajo okna v stanovanju, pa sem jaz s Timom.
Jutri in v nedeljo pa imamo v Termah Ptuj tekmovanje v plavanju. Upam, da bo lepo vreme, ker je zunaj.
LP

lana38

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 1587
15.5.2009 12:16:27   
andreja2000
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Andreja2000 spomnila sem se, kako pa je s tvojo teto?

Hvala,botrca,da si se spomnila,ja žal se ji je rak razširil na bezgavke,tako kot se je tudi zgodilo pri moji mamci in sestri.Sedaj še vedno ima kemoterapije,nato sledijo obsevanja.No,drugače pa se teta drži kar pogumno,vsaj videt je tako.
Ej,ubogi Jan,tudi Eva je imela predvčerajšnjim malenkost povišano temperaturo,sem ji dala kalpol,potem pa je več ni imela.Ne vem,morda so krivi zobki,ker ji lezejo ven,bomo videli kako bo dalje.
Upam,da se Jan čim prej pozdravi!

Lana38 danes pa  je lušno,če imaš dopust,bosta lahko s Timom lepo uživala.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
15.5.2009 14:21:59   
t*e*j*k*a
Hej hej

Vidim, da ste samo še tri redne ostaleuser posted image

Glede uspavanja in spanja. Uspavamo ga na naročju obvezno, zaspi v 5-10 minutah, tako da nam ni težko, spi pa potem načeloma celo noč, včasih se enkrat zbudi, ampak ga ne jemljem iz posteljice, ampak ga dam nazaj ležat in potem zaspi. To naredim že kar v spanju.

Mi smo pridni, vedno je nasmejan, zobkov imamo 15, 16 na poti, potem pa samo še vse 5-keuser posted image

Mi delamo na drugemuser posted image , upam da čimprej rata. Smo se tako odločili, ker službe ne dobim neke primerne svoji izobrazbi, celo življenje pa tudi ne mislim bit leteča tako kot v tej službi, ki jo zdej opravljam.

Se še slišmo kej, Andreja2000 glede kavice, za katero smo se že zdavnaj zmenili pa mislim, da do morja se bova uspele dobituser posted image

Uživajte čao

Neposredna povezava do sporočila: 1589
15.5.2009 14:35:41   
soncek.djukelica
živjo,

spet ena, ki se ne javlja pogosto! Smo pa bolj pogosto zunaj in otroka prav uživata!Zabavata se z kanticami, lopatke, včasih se skušata skopat na pumpi, kosita travo... Res dobro,da imamo vrt in sta mi pod kontrolo!

Spanje; je slabše kot pred letom dni!user posted image Itak,da se mi zbujata vsaj 1x na noč, le redke so noči,ko prespimo do zjutraj!user posted image Jima pa uturim flaško z sokom in zaspita nazaj, šit pa je, da se meni včasih zgodi,da jaz ne morem takoj zaspati nazaj!user posted image Tudi pri nas ne prakticiramo uspavanje na rokah, so tudi izjeme, ampak jima rečem,da gresta aja,aja in ju dam v posteljico! Včasih protestirata,ampak ni jima pomoči! user posted image

Glede osvojenih veščin pa znata že pometat, brisat mizo, tudi igrače pospravita kdaj v škatlo; da bi jedle z žlico glih še ne, kdaj pa kdaj, z vilico sta kar vešči, jo neseta v usta, nista pa se še upiknili!

Mlajša mi je bila spet bolna, smo bile  na inhalacijah ventulina, na srečo sem kar hitro reagirala in jo peljala k pediatru, če bi čakala, bi spet pristala na pediatriji!

Glede klopov sem se tudi jaz pogovarjala z svojo P za cepljenje, pa je rekla,da pri tako majhnih otrocih bolezen izveni, da pa je najboljša zaščita ta,da otroka preslečeš, ko prideš iz gozda,saj se klop najprej prisesa na obleko in čez nekaj časa zleze na kožo!

Vse vas lepo pozdravljam!

Neposredna povezava do sporočila: 1590
15.5.2009 20:32:14   
botrca
Ne vem če niso zobi ali pa slinavka. Danes sva bila pri P in nima nič vneto, pa škrlatinka tudi ni zaenkrat. Jutri greva še 1x k dežurni, je njegova P tam,ker se danes nikakor ni polulal pa smo šli domov in zdaj je moj mož odnesel urin v laboratorij na Vošnjakovo. Ma grozno, danes smo od 6h do 13h hodli po zdravnikih jaz in Jan.
Jaz sem dobila blokade in jih bom še pa na neko raztegovanje bom šla v pon.

Jan mi že več kot pol ure spi, ta vročina smotana kako ga zdela. Je mi tudi ne kaj dosti. Upam, da ne bo kaj hujšega in da so samo zobi.

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1591
15.5.2009 20:43:44   
botrca

ja žal se ji je rak razširil na bezgavke,tako kot se je tudi zgodilo pri moji mamci in sestri.Sedaj še vedno ima kemoterapije,nato sledijo obsevanja.No,drugače pa se teta drži kar pogumno,vsaj videt je tako.

Eh, pa daj no kaj je možno? Kdaj se bodo tragedije nehale pri tebi? Veš kaj sem razmišljala si se šla ti malo pregledat?

Neposredna povezava do sporočila: 1592
15.5.2009 20:45:13   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: t*e*j*k*a

Mi delamo na drugemuser posted image , upam da čimprej rata.

Držim pesti in upam, da se ne bosta predolgo matrala. Javi ko zagledaš dve črtici user posted image .

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 1593
16.5.2009 7:59:00   
lana38
Jaz in Tim sva včeraj bila na srečanju decemberk z mame. Bilo je fajn . Imamo v Ptuju eno super gostilno z igrali. Jo je mat3ja22 odkrila. Ona se tudi že dolgo ni javila tukaj. Je pa spet user posted image in bo septembra mamica. Naši otročki so prav uživali in kar naenkrat je minilo. Tim je najprej kar celo uro spal v vozičku, sem že mislila da bo vse prespal in zamudil.
Danes in jutri pa imamo v Termah Ptuj tekmovanje v plavanju. Blaž in ati sta že tam. Mi2 s Timom pa greva, ko se on zbudi.
LP

lana38

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 1594
16.5.2009 12:31:30   
botrca
Moji sumi so potrjeni, Jan ima slinavko. Dobil je neko kremo s katero mu mažem nebo in upam, da bo kmalu minilo. Vročine od snoči nima.
Zdaj spi, ker sva se pri P zadržala. Jaz sem ravno jedla, pa šibam v horizontalo k njemuuser posted image .

se tipkamo...

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
16.5.2009 20:46:44   
lana38
botrca, še enkrat za Janauser posted image user posted image user posted image .Naj se čimprej pozdravi.
Vidim, da vas nič ni bilo doma. Mi smo pa uživali v termah na zraku. Timu sem tudi nogice namočila. Sama pa se nisem kopala. Pred 3 dnevi sem dobila prvo user posted image po porodu. Pa nisem vedela zakaj, če še vedno dojim. Očitno sta 2 obroka premalo, da bi še dražlo brez user posted image . Pa nekje sem prebrala, da se telo po 16 mesecih dojenja vrne v svoje stanje pred user posted image , ne glede na dojenje. No, Tim bo tako zdaj kmalu že 17 mesecev imel.
LP

lana38

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
16.5.2009 20:48:29   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: lana38

botrca, še enkrat za Janauser posted image user posted image user posted image .Naj se čimprej pozdravi.

hvala user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1597
18.5.2009 7:12:25   
lana38
No, včeraj je bilo pa čisto zatišje. Niti ene tukaj gor. Mi smo bili spet v termah. je bil še 2. del tekmovanja. Včeraj smo tudi Tima kopali, je bilo tako super vroče. Pravo poletje. Prav užival je, sploh ni hotel iz vode.user posted image
Grem spet delat, pa 3 dni sem bila doma in mine to kot šus.
LP

lana38

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 1598
18.5.2009 8:04:01   
barni
Hvala vsem za vase odgovore glede spanja in uspavanja. Sem ze mislila, da sem edina, ki otroka zvecer sama uspava oziroma mu pri tem pomaga.

Vcasih ko se pogovarjam z mamicami imam obcutek, da vse otroka polozijo v posteljo in grejo ven, otrok pa zaspi sam brez besed.

No jaz se zdaj trudim, da jo uspavam tako, da jo malo nesem, potem odlozim v njeno posteljico in jo drzim za rokico tako dolgo, dokler ne zaspi. To zaenkrat traja okoli 20-25 minut.
Ampak resnicno nimam srca, da bi jo pustila samo v sobici in bi ona jokala in prosila za mojo prisotnost. Pac mi to ne gre. CErpav mi pravijo nekateri, da me izsiljuje in izkorisca.

Drugace smo pa kar vredu, nasa je sicer rojena novembra, ker je pohitela in prisla na svet 4 tedne pred rokom. Zdaj bomo kmalu stari 1,5 let in je ze precej samostojna deklica. Precej zgovorna je, kadar ji pase, razume vse, kadar ji pase.

Skratka, obicajen otrok.

Se glede klopov; nasa ga je ze imela, in upam, da ga dolgo ne bo imela vec, ker mi je bila to taka drama, tisto cakanje 1 mesec, ce bi se slucajno kaj pojavilo... je pa fino vsak dan dobro pregledati otroka, ker prej ko klopa odstranis, manj moznosti je za okuzbo. SAmo POZOR! Nikakor ne mazite klopa z oljem in cim podobnim. S tem ga samo razkurite in potem je veliko vecja moznost za okuzbo, ker v smrtnem boju izloca velike kolicine vsebine svojega zelodca, tam pa zivijo ti nesrecni virusi. Samo s pinceto, dobro primi in potegni.

Pozdrav vsem!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1599
18.5.2009 9:36:55   
andreja2000

IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Eh, pa daj no kaj je možno? Kdaj se bodo tragedije nehale pri tebi? Veš kaj sem razmišljala si se šla ti malo pregledat?

ja,sem že lani opravila preizkave,ki mi pripadajo,letos pa spet ponovno.Mamografija mi pripada enkrat letno.
Hvala za skrb,botrca.user posted image
Ojoj,bogi Januser posted image ,slinavka zna biti  baje kar huda ,upam,da pri vas ne bo tako hudo in da se čim prej pozdravite.user posted image user posted image user posted image

t*e*j*k*a user posted image  da ste se odločili še za enega člana.Želim vam,da čim prej zagledate user posted image
Za kavico se pa bo res treba zmenit do morja.

sonchek.djukelica fajn ,da si se spet malo oglasila in nam povedala kako napredujeta punčki.

Lana38 super za vaše srečanje,je res moralo biti fajn,pa še dobro,da se je Tim zbudil,da ni res vse zamudiluser posted image ,ja priden fant,da tako lepo zaspi v vozičku.

barni  hvala,za nasvet glede klopov.Ja,sem jaz že tudi nekje slišala,da ni dobro klopa mazat z oljem.

Mi smo v soboto bili v LJ v parku zvončkov,kjer smo naši Tini prižgali svečko,saj bo jutri 4 leta odkar je med user posted image .
Potem smo šli še v živalski vrt,nato pa še k mojim sorodnikom v LJ.
Evi se je rokica lepo pocelila,smo pa bili v petek pri zdravniku,ki ji je predrl mehurje in stran porezal kožico.Bila je tako pridna in ni niti malo jokala.

joj,ga nekaj biksam user posted image ,sem sedaj popravila,upam!

< Sporočilo je popravil andreja2000 -- 18.5.2009 9:40:37 >

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Kam se lahko odpravite na Prešernov dan?
Na Prešernov dan (8. februarja) večina muzejev in galerij odpira svoja vrata. Pripravljajo pa tudi druge brezplačne dogo...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.