|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009
14.5.2009 14:25:21   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

IZVIRNO SPOROČILO: jernejav

Mozoljčki- Anže jih je pred kakšnim tednom imem ogromno, še po uhicah...Potem pa sem ga pričela umivati z vodo v kateri sem prekuhala kamilice. Dodajam jo tudi ko se kopava. Vsi mozoljčki so zginli v roku 2 dni in dobil je izredno lepo kožo.user posted image user posted image user posted image  

super nasvet

mleko nadomestno:najbolj hvalijo aptamil

detelja:kako je šikana ,čeprav je jokcava na slikci user posted image user posted image tukaj ni jokcana ampak smo očke pucal pa glih po kopanju je pa izgleda tako...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
14.5.2009 14:44:44   
jernejav
Jaz si šiv mažem z arganovim oljem, tako so nam svetovali v MŠ, dobi pa se v lekarni.... Meni so v odpusnici napisali da ne smem zanositi 1 leto po carskem rezu.

Kontracepcija - Jaz razmišljam da bi se odločila za mireno.
Res da je Anže moj prvi otrok, on pa ima že dva iz prejšnega zakona. Njegov sin živi z namauser posted image , on pa je poklicni šofer in ga med tednom ni, tako da trenutno ne razmišljam o še eni user posted image , kaj bo pa čas prinesel pa ne vem...
Anže in bratec Jan
user posted image

Brez tebe življenje se prazno mi zdi
vsebino mu daješ edino le ti...

Anže je v najino življenje prijokal 28.3.2009

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
14.5.2009 14:47:28   
jernejav
IZVIRNO SPOROČILO: detelja

Mozoljčki- Anže jih je pred kakšnim tednom imem ogromno, še po uhicah...Potem pa sem ga pričela umivati z vodo v kateri sem prekuhala kamilice. Dodajam jo tudi ko se kopava. Vsi mozoljčki so zginli v roku 2 dni in dobil je izredno lepo kožo.user posted image user posted image user posted image  

super nasvet

detelja:kako je šikana ,čeprav je jokcava na slikci user posted image user posted image tukaj ni jokcana ampak smo očke pucal pa glih po kopanju je pa izgleda tako...

Sem kupila malo pakiranje HIPP PRE.
Zvečer bom pa videla kako bo, mogoče pa mi ne bo treba dodati.

Duda- mi imamo Nuk silikonsko in jo vleče da kr cmoka user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
14.5.2009 14:48:09   
jernejav
Mislim duda ni silikonska, pač pa latex....

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
14.5.2009 14:48:54   
kpmk
L & L - ti si imela 3* cr?  hvala za odg

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
14.5.2009 14:51:40   
kpmk
jernejav - meni v odpusnici nič ne pišeuser posted image  no pa sej ali bomo imeli še enega ali ne, bo potrebno še par debat user posted image .

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
14.5.2009 15:11:54   
angelito
hoj drage mamice

danes ima nasa vita 1 mesec user posted image user posted image

zjutraj sva bili na prvem pregledu pri pediatrinji in sem z njo zelo zadovoljna... imamo dr. cimperman v murglah... vito je zeloooo pohvalila in rekla, da odlicno napreduje, da je mocna punca, da ima dobro razvite misice in dober kontakt z ocmi... skratka, jaz sem kar cvetela, ko je tako lepo govorila o moji puncki in jo hvalila... tezka je 4165 g in meri 56,5 cm... od porodne teže je dobila 765 g kar je o.k. => zdravnica je rekla, da se obicajno zredijo med 600 in 1000 g ... je pac bolj dolga in ni bajsek :-)... se ne sekiram... imava pa napotnico za kontrolni UZ kolkov, ker je bila medenicna (ceprav je imela v P 1A kolke)... pa dobila sem recept za AD3 kapljice in je rekla, da ne vplivajo na krce in da je to le fama, ki krozi po forumih... sicer pa, da naj sprobam sama => npr. ji dajem kapljice 1 teden, nato pa cca. 4 dni ne... in vidim razliko... jaz bom sprobala, ker ji zaupam... je tudi pediatrinja fantovih necakov in druzinska prijateljica moje prijateljice...

cveta => a greva na sladoled v tivolija? kaj pravis? bi se kar spodobilo, ne?

nenalena => midve mava kar nekaj skupnih tock (weleda, dr. hauschka, skratka naravne stvari... avto in stanovanje brez klime user posted image )..., pa se blizu stanujeva => jaz sem namrec na prulah ... golovec, grad, stara ljubljana... vse je blizu... lahko se kaj zmenimo tiste, ki smo na tem koncu (vem, da se ena na barjanski stanuje, pa ne vem katerauser posted image )... kaj pravite

sem pa hotla zadnjic slikico od moje vite gor dat, pa ni in ni slo... direktno na forum je itak ne znam dati... v album pa mi tudi ni prijelo... upam, da sem prav delala... ze toliko casa nisem, da sem ze pozabila...

evo, zdaj greva pa s princesko na sprehoda... danes mi cel dan neki dremucka... se ji pozna, da je mogla zgodaj vstati, ker sva imeli ob 8.00 ze pediatrinjo...

lep dan! se se kaj javim!

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
14.5.2009 15:27:15   
ninica23
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

Babuške vprašanje user posted image : Mi imamo Aventove flaške, sedaj sva pa zasledila v letaku od Baby centra, da obstajajo še neke Tommeejeve s posebnim cucljom, ki je oblikovan kot bradavica in ima tudi ventil za preprečevanje nastajanja trebušnih krčev. Tudi flaška je take bolj vesoljske oblike. Ima katera morda kakšne izkušnje s temi flaškami, ker se mi zdijo fajn in bi mi kar "prešaltali" na njih. Hvala. user posted image

user posted image mi2 uporabljava to flaško in je mali navdušen nad njo,celo preveč - ker se dojima+dodatek aptamila,tak da včasih sploh noče več zize zagrabit,na flaško pa na polno vleče... user posted image tak da že razmišljamo o pumpici... težav s krči za zaenkrat (HB) še nismo doživeli user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
14.5.2009 15:57:50   
L & L

IZVIRNO SPOROČILO: kpmk

Ja to je bil moj tretji cr in moram reč da sem imela vedno dobre izkušnje s tem, sploh zdaj v tretje ker sem imela spinalno anestezijo, se pravi da sem bila pokonci, spremljala sem celo operacijo, takoj sem slišala malega in videla tudi pa še moj lubi je bil lahko zraven.
CR sem imela pa zaradi fetalnih distresov, se pravi otroku je padel utrip med popadki iz 160 na 40, no ja pri prvih dveh, trtji pa je itak pol napovedan.
Pri prvem sem bila 15 min v porodni, pri drugem pa 6 ur, se pravi če bi pri drugem rodila prej bi šlo naravno tako pa je bil potreben cr, pač mi ni usojeno roditi naravno tako je, hvala bogu da obstaja tudi ta način da se reši mamo in otroka.
LP

Patrik 24.6.2005
Loris 14.8.2006
Orson 15.4.2009
I & L 26.6.2004

http://patrik-loris.moj-album.com/

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
14.5.2009 16:00:50   
L & L
Angelito slikico si daj na shrani.si pol jo pa tukaj pripopaš.

Patrik 24.6.2005
Loris 14.8.2006
Orson 15.4.2009
I & L 26.6.2004

http://patrik-loris.moj-album.com/

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
14.5.2009 16:05:06   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: detelja

super nasvet

aha ,no tak je tudi naš k mu očke pucamuser posted image kako bo šele naš zgledal po prvem kopanjuuser posted image in kako bo potekalo,bo jok ali ga ne bo -bomo videli user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 1336
14.5.2009 16:05:08   
sonček85
nena.super za prvo kopanje user posted image user posted image user posted image user posted image
jernejav.u kako lepa slikca,
angelito:super za posvetovalnico in 1m user posted image user posted image user posted image user posted image slikca:probaj dati preko shrani .si

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1337
14.5.2009 16:43:00   
NinaMM
Hej, mamice!

Da se še mi malo javimo ...

Mozoljčki: naša Zarja jih ima tudi polno po obrazu, ampak se mi zdi, da gre že na bolje. Sem ji pa tudi zdajle skuhala kamilice in jo bom umivala po obrazu. A grejo vašim tudi laski že dol? Zarja je bila precej čupava, ko se je rodila, zdaj pa je spredaj že čisto plešasta user posted image  Zadaj pa ima prav dolge laske.

Krčki: Ja, jih imamo. Sploh, dokler se ne pokaka. Najhuje je zvečer, dobi kar histerični napad, krili z rokicami, brca ko zmešana ... In enih 10 minut je nihče ne pomiri. Meni gre pa tudi kar na jok zraven user posted image

Dojenje: Pri nas zaenrat super, HB. Jo izključno dojim in upam, da tako tudi ostane. Če ne drugega, je izjemno praktično. user posted image

Oblačenje: Vroče! Jaz jo imam v bombažnem bodiju, hlačkah in nogavičkah. Za ven ji dam eno tanko kapico in jopico, pokrijem jo samo zjutraj ali zvečer. Pa je ves čas topla.

Kopanje: Zarja uživa v vodi na polno user posted image  Jokca, ko jo damo ven in oblačimo, pa še to ne vedno. Je pa res, da sploh ne mara kapic nosit in ji gre na živce, ko jo po kopanju dobi user posted image

Spanje: Se kar ne upam hvalit, da ne bo potem kakšne katastrofe ... Super pridna je, ponoči mi spi od šest do osem ur v kosu.

angelito: Super za pregled, smo vsi trije mislili na vaju danes user posted image

NenaLena: Tebi pa res en velik objemček od naju z Zarjo! Pa prenesi ga še Eli. user posted image

user posted image  - midva pod določenim kotom že lahko user posted image  Ampak jaz sem dobila samo dva šiva, pa full so se mi hitro zacelili. Boli me edino trtica, če predolgo sedim, sicer je vse super.

Prvi pregled: Mi ga imamo 25.5.

LP

14. 4. 09 se je rodila najina Zarja.

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
14.5.2009 16:49:39   
tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

Babuške vprašanje user posted image : Mi imamo Aventove flaške, sedaj sva pa zasledila v letaku od Baby centra, da obstajajo še neke Tommeejeve s posebnim cucljom, ki je oblikovan kot bradavica in ima tudi ventil za preprečevanje nastajanja trebušnih krčev. Tudi flaška je take bolj vesoljske oblike. Ima katera morda kakšne izkušnje s temi flaškami, ker se mi zdijo fajn in bi mi kar "prešaltali" na njih. Hvala. user posted image

meni so najboljse MAM. Tud TT so ok. Odvisno kaksne bradavice imas user posted image Glede joka otroka - pri brini sem bila ista - vse me je sesulo, zdaj pa .. se veliko boljs drzim..

angelito user posted image za 1m.. sladoled v tivoliju - sem bila glih v petek z eno aprilcico user posted image Morda se celo se kaj javi tu gor user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1339
   RE: Aprilski krof(e)ki 2009
14.5.2009 17:18:40   
brigita23
alo punce

kaj počnete??? Mi smo se ravno naspaliuser posted image ...smo imeli kr težko noč...krči nam niso dali miru, tako da HB da smo imeli koroške kapljice ki so na koncu pomagale in naš Nik je končno zaspal.
Joj se mi je tako smilil ko ga je zvijalaouser posted image , smo vse poskusili pa ni pomagalo.....so pa krči prišli vrjetno ker je mami jedla polnozrnat kruhuser posted image
Danes smo hoteli it prvič za par minutk ven, pa ima ati en nujn sestanik in ne moremouser posted image , saj mami ne more iz drugega nadstropja po stopnicah sama nesti voziček in Nikauser posted image , dvigala pa ni.
No pri nas je bila patronažna in nas tehtala smo že pridobiliuser posted image user posted image user posted image  iz P smo šli s 3900, de imamo 4140, kar pomeni da se lepo dojivauser posted image . Sem ga tehtala pred in po podoju in je bila razlika 90user posted image .
Kako pa ste ve kaj in vaši malčki in malčice? Aja sem se naročila za posvetovalnico, jo imamo 3.6.09. Šive so mi pobrali ven, zdej je še zatrdlina in bolečina....ampak bo žeuser posted image

punce ki ste imele CR-zanima me s čim ste mazale brazgotino po tem ko ste pobrale šive ven??...kako dolgo vam je ostal buši?

čišča-ko ste imele čiščo, s čim ste se umivale spodaj? Je katera uporabljala hipermangan? Ali ste imele tako pekočo bolečino kot pri vnetju?

britje-kdaj ste se 1. spodaj pobrile?

sladoled-je vaše srčke zvijalo če ste jedle sladoled? Men se ga tak luštauser posted image .

joj sem radovedna a neuser posted image user posted image user posted image ...hvala vam že vnaprej za odgovore.user posted image

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
14.5.2009 17:26:20   
nmag
Če se boste kaj menile za sladoled v Tivolijo se tudi jaz javim,če lahko jaz imam Gregata doma in tam bi se lahko zamotil z igro,ko bi me klepetale.

Moji sončki Nejc...Matic...Ana...Gregor...prišla je pa še Karolina

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
14.5.2009 17:28:25   
sonček85
čišča-tu pa tam me malo zapeče še a ne bolj kot ja
britje.1t po prihodu domov
jaz sem jedla sladoled sam se ne spomnem da bi ga zvijalo -samo raje jej tiste kupljenega v trg.kot pa kje zunaj.Aja jaz sem ga 1x zunaj pa je bilo ok.

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

Neposredna povezava do sporočila: 1342
14.5.2009 17:49:38   
brigita23
moja porodna zgodba....

Vse se je začelo že v petek zvečer...torej 1.5. z bolečim zobom kot veste, takrat še ta bolečina ni bila tako huda da ni bilo za zdržat, zato sem zjutraj ko sem šla iz CTGja vprašala v ZD dežurnega zobozdravnika kako je s tem...pa me je odslovil, češ da v zadnjih 3 mesecih nosečnosti ne smejo nič delati z zobmi, zaradi sproženja porodauser posted image ...in me lepo poslal domov....bolj kot je ura tekla, večje so bile bolečine in zateklina, zato sem se zvečer obrnila na prvat zobozdravnico v Izlakah, ki dela 24h na dan. Peljala sva se k njej in ona mi je na živo zvrtala že tako razbolen zobuser posted image user posted image user posted image , nakar ugotovi da mi ne more pomagat, da je treba zob izdret. V navalu bolečin me z hladilnim gelom in zdravilom v zobu pošlje domov....češ naj grem drugi dan h G in mi mora ta napisati potrdilo, da mi lahko zob izdrejo in da ona na svojo roko tega pač ne upa storit.
Noč je bila muka....jst sem mislila da se mi bo zmešalo od bolečin...spala nisem niti minute, celo na alternativno zdravilko sem se obrnila. Komaj sem čakala, da je jutro....in evo poleg bolečine zoba so se začeli še blagi popadki. Moj me pelje k dežurnemu zobozdravniku, potrkam in vljudno povprašam, če lahko samo pogledajo ali mi bodo zob izdrli...pa reče sestra " ja gospa tukaj so vsi primeri nujni, delamo do 12.30h če hočete počakajte na vrsto ali pa ne...kakor želite"...in jst v jok...od olečin, nemočnosti, vsega...moj me potolaži in pelje v P češ bova že našla G, ki nama bo napisal potrdilo, da mi smejo izdreti zob. No tako se je tudi res zgodilo, naletim na Dr. Pirca in mu razložim vso situacijo...ta mi reče da ni problema, napiše potrdilo in grem...kličem v Izlake, da imam potrebne papirje in če zdaj lahko pridem na puljenje...pa se me prijazno znebi z izgovorom, da moram it nazaj h G in da mi ta mora predpisat antibiotik, katerega moram 2 dni jemat in nato lahko pridem na puljenjeuser posted image user posted image user posted image ....jst p sem vedela da ne bom zdržala še dva dni...vrnem se nazj v P in res mi G da antibiotik...dobila sem kr flaško direktno v žil...pa tudi popadki so še vedno bili. Tudi naš Nik je še bil nekako živahen. Ko mi steče antibiotik, sem bila odločena da se vrnem v ZD in zahtevam da mi spulijo zob...pridem tja in grem kr notri...pokažem potrdilo, povem da sem prejela antibiotik, pa mi reče zobozdravnica stara ko svet (sorry)...ja gospa če ste pa antibiotik dobla, pol bo pa zdej itak dobro in vas bo nehalo bolet...pulili pa ne bomo. Malo še na živo povrta, da zdravilo in me napoti domov. Ko sem prišla domov pa so se muke nadaljevale...bolečina in nato še vročina...vse višj, pa popadki...vrnem se v P, kjer zaženejo vik in krik, češ da sta v Ce P zaradi podobnega primera umrla 2 dojenčka....jst pa v ok, saj svojga Nika skoraj  nisem več čutila...takoj sem dobila še eno flašo antibiotika in bila hospitalizirana...nisem smela nič pit niti jest. Jokala sem kot dež...saj me je bilo strah kaj bo...moj me je tolažil, čeprav je bil tudi sam na robu živčnega zloma...okoli 19.30 povem sestri da malega zelo slabo oz nič ne čutim in zopet me da na Ctg...zdej so bili popadki na 5 min, Nik pa miren kot nikoli....pride zdravnica me pregleda...odprta sem bila komaj 2 cm...pogleda me in reče...gospa mene skrbi za otroka, pa tudi vi ste že čistu na koncu z močmi...jst bi naredila CR če podpišete...za otroka je lahko sepsa usodna. Takoj sem podpisala in že so me začeli pripravljati na CR...na hitro sem se uspela poslovit z grenkim priokusom in kratkim poljubom od svojega dragega in že so me odpeljali. Ko so me devali na mizo in pripravljali na CR, mi je poglavi hodilo le eno, do bo z Nikom vse vredu....in nato neznosna bolečina...uffffff...nikoli je ne bom pozabila, predrli so mi namreč mehur..na živo...in nato se ne spomnim več... ko sem se prebudila sem ob sebi zagledala svojega dragega, ki me je srečno poljubil in mi povedal da imamo zdravega fantka, ki je tako lep...takoj mi je pokazal sliko na telefonu in se mi zahvalil, ker sem mu rodila otroka...čez nekaj časa sem dobila Nika na 1. podoj in ne boste vrjele, naš Nik je bil ustvarjen sesalec...takoj nama je steklo....jst pa sem zopet jokala...ne od bolečin ki so seveda bile še kako prisotne, dokler nisem dobila ketonala, temveč od sreče...moj mali čudež. Čudovit, še zdaj se ga ne morem nagledat.
No vrjetno vas zanima kaj se je zgodilo z zobomuser posted image ...nehal me je bolet, vendar so me l+kljub temu poslali na operacijo tega zoba, 3. dan in zdej ga ni več. Bila sem še 2 dni na intenzivni in nato se je stanje začelo počasi izboljševati. Zdaj ko razmišljam za nazaj je vse skupj zanemerljivo v primerjavi z našim zdravim in velikim Nikom...vseeno pa to ni bil porod, ki sem ga želela in tudi bolečina ki sem jo morala pretrpeti ne bo tako hitro pozabljena.

Lep pozdrav vsem....bi pa rada povedala še to, da sem bila z Ce P zelo zadovoljna, tudi z vsem osebjem in dvema G, ki sta meni in mojemu Niku rešila življenje oz. storila maksimalno, da je vse steklo kot je.

Veste  parvijo, da sta porod in zobobol dve najhujši bolečini v življenju...tako da jst sem dobro utrjenauser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1343
14.5.2009 17:50:50   
brigita23

čišča-tu pa tam me malo zapeče še a ne bolj kot ja
britje.1t po prihodu domov
jaz sem jedla sladoled sam se ne spomnem da bi ga zvijalo -samo raje jej tiste kupljenega v trg.kot pa kje zunaj.Aja jaz sem ga 1x zunaj pa je bilo ok.

o hvala sonček....uffff se bomo mi tudi briliuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 1344
14.5.2009 17:51:19   
brigita23
zdej pa moram it...ziza kličeuser posted image ...se še javim kaj

Neposredna povezava do sporočila: 1345
14.5.2009 18:02:59   
Anonimen

Nenalena - tudi jst sem rekla da sploh ne več nobenega otroka, čeprav sva si želela 2. Sedaj pa ko je res porod oz. celotna iskušnja malo zbledela pa že razmišljava (ker sva si želela enega za drugim) in če se bom odločila se vsekakor ne bom odločila za vaginalni porod oz bom želela vse v naprej vedet, da me ne bi ponovno matrali kot so me prvič! Ne bi se več pustila in bi kdaj uveljavljala in vstrajala pri svojem!
Šiv- potem si bom pa jaz tudi mazala, saj najbrž ni nič narobe z mandljevim oljem mazat user posted image

Jaz si strašansko želim vsaj še enega, če ne dva otroka, saj želim Eli dat izkušnjo sestrstva oz. bratstva. Toda še en CR?! user posted image Absolutno pa raje še sto CR kot pa še enkrat takšna izkušnja s poskusom vaginalnega kot sem jo imela. Bo res treba orng razmislit. Vseeno pa mislim, da po CR ni dobro prehitro zanosit, saj je CR vseeno operacija in je telesu fajn dat čas, da popolnoma okreva. Predvsem pa maternici, saj je bila razrezana. Prehitro nov CR lahko poveča možnosti za raztrganine maternice, zato bi jaz vsaj eno leto gotovo počakala.

(odgovor članu kpmk)
  Neposredna povezava do sporočila: 1346
14.5.2009 18:10:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: L & L

NENALENA mi imamo to flaško sem jo dobila zraven črpalke in meni je zakon, na cuclju ima en tak ventilček kjer grejo ven mehurčki ko pije, jaz jo uporabljam za dodatek pa za čajček, cucelj je pa tak ko ena harmonika, skratka zadovoljna sem znjo.
Kar se pa tiče ponovne zanositve po cr je pa takole, jaz sem prvič po 4,5 mesecih, pa je bilo vse ok, zdaj sem pa po 2-eh letih, je pa fajn da mal počakaš da se vse normalizira, priporočajo 2 leti, rana naj bi bla po 6-ih tednih popolnoma zaceljena, če so okoliščine normalne.
Mažem se pa tut jaz s TEA tree od justa.
LP

Super, pol bomo pa poskusili še to flaško, sta sedaj v akciji dve za okrog 5€. Se mi zdi cucelj resnično bolj podoben dojki, ker Ela ima s to Aventovo še vedno včasih težave. Ok, težave je imela tudi z mojo bradavico user posted image user posted image user posted image , toda mogoče ji bo pa ta cucelj bolj ustrezal.
Se strinjam, da ni dobro preveč hiteti z zanositvijo po CR. Jaz bom gotovo počakala še vsaj eno leto, če ne več.

(odgovor članu L & L)
  Neposredna povezava do sporočila: 1347
14.5.2009 18:20:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: angelito

hoj drage mamice

danes ima nasa vita 1 mesec user posted image user posted image

zjutraj sva bili na prvem pregledu pri pediatrinji in sem z njo zelo zadovoljna... imamo dr. cimperman v murglah... vito je zeloooo pohvalila in rekla, da odlicno napreduje, da je mocna punca, da ima dobro razvite misice in dober kontakt z ocmi... skratka, jaz sem kar cvetela, ko je tako lepo govorila o moji puncki in jo hvalila... tezka je 4165 g in meri 56,5 cm... od porodne teže je dobila 765 g kar je o.k. => zdravnica je rekla, da se obicajno zredijo med 600 in 1000 g ... je pac bolj dolga in ni bajsek :-)... se ne sekiram... imava pa napotnico za kontrolni UZ kolkov, ker je bila medenicna (ceprav je imela v P 1A kolke)... pa dobila sem recept za AD3 kapljice in je rekla, da ne vplivajo na krce in da je to le fama, ki krozi po forumih... sicer pa, da naj sprobam sama => npr. ji dajem kapljice 1 teden, nato pa cca. 4 dni ne... in vidim razliko... jaz bom sprobala, ker ji zaupam... je tudi pediatrinja fantovih necakov in druzinska prijateljica moje prijateljice...

cveta => a greva na sladoled v tivolija? kaj pravis? bi se kar spodobilo, ne?

nenalena => midve mava kar nekaj skupnih tock (weleda, dr. hauschka, skratka naravne stvari... avto in stanovanje brez klime user posted image )..., pa se blizu stanujeva => jaz sem namrec na prulah ... golovec, grad, stara ljubljana... vse je blizu... lahko se kaj zmenimo tiste, ki smo na tem koncu (vem, da se ena na barjanski stanuje, pa ne vem katerauser posted image )... kaj pravite

sem pa hotla zadnjic slikico od moje vite gor dat, pa ni in ni slo... direktno na forum je itak ne znam dati... v album pa mi tudi ni prijelo... upam, da sem prav delala... ze toliko casa nisem, da sem ze pozabila...

evo, zdaj greva pa s princesko na sprehoda... danes mi cel dan neki dremucka... se ji pozna, da je mogla zgodaj vstati, ker sva imeli ob 8.00 ze pediatrinjo...

lep dan! se se kaj javim!

Najina Ela je tudi suhica (jutri bo stara 4t, pa imamo slabih 3400g), ne vem če bo do prvega pregleda pridobila 600g, toda kaj češ, saj sta tudi mamica in oči bolj drobna in suha user posted image . Bomo videli. Vsekakor se pa ne mislim obremenjevati s težo, če bo naša miška zdrava in se bo dobro počutila. Madonca pa ta statistika. user posted image

Absolutno sem za user posted image user posted image user posted image skupne sprehode in da se spoznamo, toda jaz moram še prej priti do moči za sprehode user posted image user posted image user posted image . Zaenkrat hodim še kot stara baba in so sprehodi le v troje in še to le za par metrov. Toda, ko se bo odprla moja sezona sprehodov, vsekakor javim tle na rr in se zmenimo me, ki smo blizu doma. Mislim, da smo sedaj že tri: jaz, ti in tinaaja. Pa gotovo se še kakšna najde. To bomo zafilale PST in Rožnik. Pa Tivoli. user posted image user posted image user posted image

Vprašanje user posted image : Vse nekaj omenjate te AD3 kapljice. Saj vem, da bi morala vedeti, toda nimam pojma, za kaj gre. user posted image user posted image user posted image Na pomoč! user posted image

(odgovor članu angelito)
  Neposredna povezava do sporočila: 1348
14.5.2009 18:23:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: L & L

Ja to je bil moj tretji cr in moram reč da sem imela vedno dobre izkušnje s tem, sploh zdaj v tretje ker sem imela spinalno anestezijo, se pravi da sem bila pokonci, spremljala sem celo operacijo, takoj sem slišala malega in videla tudi pa še moj lubi je bil lahko zraven.
CR sem imela pa zaradi fetalnih distresov, se pravi otroku je padel utrip med popadki iz 160 na 40, no ja pri prvih dveh, trtji pa je itak pol napovedan.
Pri prvem sem bila 15 min v porodni, pri drugem pa 6 ur, se pravi če bi pri drugem rodila prej bi šlo naravno tako pa je bil potreben cr, pač mi ni usojeno roditi naravno tako je, hvala bogu da obstaja tudi ta način da se reši mamo in otroka.
LP

Čestitke L&L user posted image user posted image user posted image ! Še je upanje za nas, ki smo rodile s CR user posted image user posted image . Pa so ti vedno v isto rano zarezali, ali imaš sedaj tri vrstice šivov? Pa si zato med tretjo nosečnostjo imela kaj več težav (da je bila na primer maternica manj raztegljiva ali kaj podobnega, čisto laično razmišljam)?

(odgovor članu L & L)
  Neposredna povezava do sporočila: 1349
14.5.2009 18:40:27   
*Junona*
Evo pupe, Zara in ati spančkata na kavču, js pa bom napisala porodno zgodbo ko imam čas.user posted image user posted image user posted image

Začelo se je 23. zvečer ob 22. uri z rahlimi krči podobnimi kot pri menstruaciji. Za foro pogledam na uro in ugotovim, da se ponavljajo na 10 min. Rečem mojemu, da si že tako želim it rodit, da mi psiha dela na polno in da se mi zdi, da imam popadke.user posted image user posted image user posted image Okoli 23.30 se z dragim spravima v postelji, nakar me zagrabi zelo močan krč tam spodaj, hkrati pa me nekaj zapeče globoko v luliki. Vstanem, se naslonim na komodo in čakam, da krč mine. Rečem mojemu, da zgleda, da mi tamala na mehur pritiska in da grem lulat. Pridem na stranišče in nisem mogla nič kaj lulat,čisto malo. Se obrišem, vstanem, potegnem hlače gor in...začelo je kapljati in nato še malo bolj kapljati.user posted image user posted image user posted image Jeeeeeee, šli bomo v Rim.user posted image user posted image user posted image user posted image Srce mi je podivjalo, letim v spalnico, rečem mojemu, voda mi odteka, grema.user posted image Še moja starša zbudim in bila sta tako prikupno zmedena, mami je rekla, gremo. Nihče v naši hiši ni mogel već spat, tudi sestrca in njen fant ne. Midva z dragim se odperavima v P, popadke v avtu sem imela že na 2 min in zelo močne. V P me priklopijo na CTG, pregleda me G, odprta sem bila samo 1 cm. Popadki moji močni na 2 min, ampak prekratki. Namesto dolgi 1 min, samo 30 sek. Dobim klistir in že sma z dragim v porodni. Bab'ca mi reče, da sem še vedno 1 cm odprta in da ponoči ne dajejo umetnih popadkov...ufff. js pa take bolečine, odpirala se nisem oz. zelo počasi, kaj pa zdaj? Prosim za protibolečinsko injekcijo, dobim  Dolantin, nič ne pomaga, bolečine so še vedno hude, celo bruhala sem. Okoli 6-ih zjutraj sem bila že tako izmučena, da sem rekla bab'ci, da mi je vseeno ali mi dajo EA ali Ultivo, js ne morem več. Pride anestezist, odločim se za Ultivo. Takoj po pričetku uporabe, je bila razlika očitna. Bolečina se je zmanjšala za nekje 50% ali še več proti prej lahko rečem. Skratka, z Ultivo sem zadovoljna. Stranski učinek Ultive pri meni: obraz me je tako srbel, da sem si ga sčohala do krvi, tudi po telesu me je koža srbela. Ampak to bolj od začetka, potem je nehalo. Nazadnje sem med popadki spala in če sem si pravočasno dozirala, sem tudi popadek predremala, tako da me je moj dragi budil pred vsakim popadkom, da sem si pravočasno dozirala. Na koncu mi je že kar on doziral, ker je spremljal dogajanje na računalniku, anestezist mu je prej vse razložćil, kako program za Ultivo deluje. Pri samem iztisu in že malo prej pa mi je dragi odklopil Ultivo oz. je nismo več dozirali. Bila sem rezana, šivi so že šli ven. Moj dragi je bil 1A, res mi je pomagal, zelo sem vesela, da je bil zraven mene oz. naju z Zaro Marie. Jaz sem se še kakšno uro po porodu počutila zelo slabo, bruhala sem. Zara se je takrat cartala pri atiju. Je pa super občutek, ko dobiš otročka. ki ga tako dolgo čakaš na svoje prsi.

Evo, to je moja porodna zgodba.user posted image

< Sporočilo je popravil *Junona* -- 14.5.2009 18:42:24 >

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?