|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009
12.5.2009 12:52:27   
tassika
Rožica boš videla, da bo hitro minilo, tebi gre vsaj čas malo hitreje, meni se pa vleče, se hočem zaposlit, pa mi zmanjka idej, pospravljat se mi pa več kot je nujno ne da, danes sem iskala vse za kopalnico, ki jo bova prenavljala, pa nisem nič posebnega našla, sploh si ne predstavljam kako bo izgledalo in pol se mi je zelo težko odločit. Jaz imam tudi revijo nosečnost in pa še eno, pa mislim da tudi piše notri o porodnišnicah. Giotti za katero te zanima, pa bom malo pogledala.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
12.5.2009 13:09:30   
summer410
IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Saj jaz ne bom čakala toliko časa, toliko, da se ohladi, dalj ko pustiš bolj je trden in pa malo bolj navlažen zaradi skute, jaz mislim, da ga bom okoli 6 zvečer že napadlauser posted image

jz grem pa rižev narastek delat ko pridem domov....user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
12.5.2009 13:21:15   
tassika
Tudi to je dobro, samo meni pečica preslabo dela, da bi mi ga prepekla, potem pa improviziram s takimi malo lažjimi zadevamiuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu summer410)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
12.5.2009 13:35:25   
mayamaya
kar tako naprej punce, bom še jaz dobila kakšno idejo kaj skuhat za kosilo. sej mi zaenkrat vse paše, mi pa tudi že vse leze ven z ušes user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
12.5.2009 13:36:40   
summer410
pol ga pa speci v nizkem pekaču....jz ga v nizkem zato, ker ga mam tako rajši...ti ga pa zarad pečice....jz mam sam kakšne 5 cm visokega:)

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
12.5.2009 14:12:06   
pi82ka
Ojla punce, jaz sem še vedno bolna...staklna sem neko virozo, od kašlanja in smrkanja me že vse trebušne mišice bolijo. Pa skoz ko mi lekadol popusti imam vročino sicer 37.2 ampak je.
Juti imam nuhalno...upam da bo vse o.k. in da se končno znebim te viroze.

Nikolinca mene tudi boli levi jajčnik, oziroma tam nekje kjer je levi jajčnik. Sam jaz sem imela operacijo zaradi izven maternične na levi strani v jajcevodu in G pravi da verjetno zaradi tega...ampak da ni nč hudga. Pa tud če nisi nič operiran te lahko boli samo na eni strani,...morda je bolj občutliv. Tako so meni razložili. Sicer ta teden, me full boli ta del, ker sem se napenjala pri smrkanju in kašlanju.

Kar se tiče porod, pa se bom prepustila strokovnjakom, kot sem se nazadnje pri operaciji in so tako dobro poskrbeli zame, da sem bila prav presenečna. Prijazni so bili res vsi, ob gužvi ki so jo tkrat imeli tega res nisem pričakovala.
Se bom pa seveda pozanimala kako in kaj ampak probala jim bom zaupat. Je pa res da imajo ženske tako zelo različna mnenja in zgodbe, da se človek težko odloči kako in kaj. Eni pohvalijo eno porodnišnico in način poroda, spet druge pa drug način in porodnišnico.
Zakaj pa bi imeli svojo sobo? Ne vem, jaz sploh nisem pomislila na to, da bi jo imela. Včasih prav pride družba, je par res, da če imaš v sobi nekoga ki te non stop moti al pa komandira je pa valda zoprno. Intima pa to itak ni, ker porod je bil vedno v družbi več ljudi in pač ni zasebnosti. Sam moje mnenje.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 1906
12.5.2009 15:15:06   
giotti
O, Tassika, kako si ti pridna. Boš res poiskala informacije namesto mene? Mi res pride prav vsaka informacijo, ki je ne rabim sama zbrskati, ker je toliko stvari za prebrat in za poiskat in se izobrazit, da se mi zdi, da me bo vse prehitelo. Prej sem samo čakala, kdaj bom zanosila, zdaj se mi pa zdi, da bo to zletelo mimo mene kot strel iz puške in da se sploh nimam časa ukvarjati z vsem, kar sem želela v nosečnosti ... še zdaj nisem začela pisati dnevnika, pa mi je to tako velika želja. Da ne govorim o vajah ter meditaciji... Tole službo bi bilo treba ukinit, pa bi bilo vse drugače, ma ne gre in hvala bogu da ne gre, to pomeni, da je nosečnost zdrava!

Porodnišnice? Ja, saj v tem je fora, da nimam pojma, da se bom na podlagi tovrstnih odgovorov odločila zanjo. Ampak recimo, da so mi najbolj priročne Ljubljana, Postojna, Koper, Brežice, notranje pa me najbolj vleče v Maribor, ker sem tam spoznala res prečudovite ljudi, ko sem bila na operaciji. No, potem pa tik čez mejo v Avstriji kakšen porodni center, če se da na zavarovalnico, vendar ne verjamem. Pri nas pa žal porodnih centrov nimamo user posted image ...

pi82ka, ja, ravno zato, da bom sama, si želim svojo sobo, ne zato, da bom imela obiske. Oziroma da bom sama z dojenčkom, tudi ponoči. In da ne bo zraven še mamica z drugim dojenčkom. Torej, bistvo svoje sobe je, da bi bila sama v njej, da bi počela, kar bi želela, tudi če bi želela peti na primer ali pa izvajti ne vem kakšne obrede in da s tem ne bi niti jaz motila drugih mamic, niti one mene.

Da porod ni intima, pa jaz vidim kot izredno velik problem. Zato sem se začela s tem tako zgodaj ukvarjati, ker gotovo je nekje večja intima kot kje drugje. Gotovo ni povsod enako. No, in to moram izvedeti, kakšne so razlike. Vsaj teoretično za notranji mir, potem gre itak vse svojo pot ...

Želim vam vsem, da bi vas čim manj bolelo in skrbelo.

Še dve uri do NS ... ne vem, kam naj se dam, za službo itak ne morem več delat od vznemirjenja in pričakovanja, ker bo tudi moj dragi prvič videl pikico. Zdaj mi pa več ni žal, da sem se odločila za NS, še včeraj zvečer sem se pa nekaj totalno zasekirala v smislu, kaj mi je treba zdaj merit dojenčka, itak ga absolutno sprejemam in imam rada točno takšnega, kot je ...

Pupe, vsem vam in vašim bušijem user posted image

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
12.5.2009 15:59:04   
rožica13
No še jaz malo o hrani. Včeraj sem naredila avokadovo juho (sploh ni imelo po avokadu, zelo dobra) in šparglje s holandsko omako in cel kuhan krompir. Danes pa bo kaj bol na hitro ker sem do zadnjega delala da mi za pol manj ostane. Sicer pa jaz itak pojem ogromno zelenjave in sadja že tako, zdaj pa sploh gledam da je čim bol zdravo in da se ne mešajo beljakovine in OH.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
12.5.2009 16:25:30   
Anonimen
Živjo souser posted image !

Evo NS je za mano, rezultati so vredu 1: 8347, kaže da bomo dobil še eno punčko. No itak to ni 100%, bomo videl če bo na morfologiji še vednouser posted image user posted image . Meri pa 6,5 cm, Gaja je v tem času merila 5,6cm.

Naslednji pregled mam 17.6.

Giotti jest sm v prve rodila v Lj. pa mi je blo uredu. Ne vem kako je s sobami, če hočeš bit sam, verjetno se da zmenit. Men so sprožili porod, babca je bla skoz zraven pa še študentka, dr. pa je vmes prišla mal pogledat.user posted image  maš pa skoz zravn. Kako je blo pri tebi na NS?

Tolk zaenkrat,papa

(odgovor članu rožica13)
  Neposredna povezava do sporočila: 1909
12.5.2009 16:31:04   
sashy
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

Imam vprašanje za tiste, ki ste že rodile brez komplikacij. Je bila z vami samo babica ali tudi zdravnik? Je babica vodila porod ali zdravnik? Se da babico izbirati ali pač ne moreš in je tista, na katero tisti trenutek naletiš? Imaš lahko takoj po rojstvu in potem skoz otroka ves čas pri sebi ali ti ga vzamejo? Si lahko doplačaš in si sam v sobi?

No jaz ti dam lahko nekaj informacij. Rodila sem v Lj porodnišnici, babico si lahko izbereš samo v primeru, da še že prej dogovoriš (kakšen mesec pred PDP) pa praksa je taka, da ji še kaj denarčka stišneš v roko glih zato, da bo res takrat s tabo, ker ni nujno, da bo ravno takrat delala.
No v porodno pa hodijo vsi "od poncija do pilata", študentje, babice, zdravniki na koncu ko se je začela akcija je bilo ene šest opazovalcev en zdravnik pa dve babice (sej sploh ne vem še kdo vse, ker me takrat res ni zanimal sam, da svojo pikico v roke dobim). Ker so me mogl mal prerezat, sem bila šivana in me je šivala zdravnica. Otroka sem pa takoj dobila na trebuh čim je ven prišel, potem so mi ga za par minut vzel, user posted image  je prerezal popkovino, oni so ga očistl (medtem je mene zasiša) in je bil spet pri meni, da sva se kar poskušala dojit. No potem sva bila tako tri ure skupaj v porodni, user posted image  je mogu pa domov (ob treh, ko so bili obiski, je lahko prišel nazaj v sobo, kamor so naju namestili). Od takrat naprej je pa skos ob tebi. Tri dni si še tam, da ti pokažejo handling pa dojenje pa previjanje pa take stvari pol greš pa domov, če je z obema vse v redu.

Tako na hitro iz lastnih izkušenjuser posted image

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
12.5.2009 18:05:29   
sanjacka
Zdravo punce! Zanima me,  kaj menite glede solarija? Bliža se poletje in  v našem salonu se vsi tako pridno sončijo, le jaz sem od februarja čisto pobledela, saj se nisem niti enkrat sončila...Poznam kar nekaj žensk, ki so v solarij hodile celo nosečnost, sama pa sem previdna!
Sicer pa, komaj čakam tudi jaz, da začutim prve občutke mojega user posted image ! Moram priznat, da pri prvem otročičku se ne spomnim, kdaj sem prvič ga začutila, vem le, kako je  bil pozneje živahen in igral nogomet tako kot danes! Sinek je star že 10 let.Mogoče si že preveč želim,da ga začutim, so neki trenutki, ko se mi nekaj dogaja, neki pritisk, pa me malo ščipa, a tistih metuljčkov še niuser posted image  , upam pa da bodo kmalu! Lepo se imejte in rada vas berem, ko bom imela spet kakšno vprašanje se oglasim. LPuser posted image     

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
12.5.2009 19:00:45   
nina68
Danes smo imeli NS in evo nas. Naš malček je velik 83 mm, tveganje pa imam glede na moja leta 40+ 1:385, kar je Dr.Pušenjak rekel, da je ok. Je pa imel kar malce problemov pri merjenju, ker je malček ležal v tako čudnem položaju, da ga nikakor ni mogel izmeriti, čeprav ga je skoz dražil da bi se premaknil. Vendar se ni dal motiti, z rokicami in nogicami je veselo migal, a prestaviti se nikakor ni hotel, tako, da mi je potem naredil vaginalno izmero tveganja. Sicer pa 99,9% rezulatate izvem po opravljeni AC, ki mi jo bo delal prav tako on. Se pa je dr.Pušenjak v celoti posvetil in se je kar namatral, da je lahko opravil pregled do konca. Tako, da se bila z njim zadovoljna. 

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
12.5.2009 19:23:38   
mashy
Punce, ste mi kar lušte naredile z vsemi recepti in idejami za papcat user posted image  Sama nimam ne volje (ko pridem iz službe) ne energije za kuhat, tako da vedno gledam, kaj se da v najkrajšem možnem času naredit. Danes je bil na sporedu kus kus in paradižnikova solata.

Za solarij se jaz proti. Že tako ali tako ni zdrav, kaj še le sedaj, ko je koža bolj občutljiva.

Vsem pa čestitke tudi za NS!

(odgovor članu nina68)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
12.5.2009 19:35:00   
ninka80
user posted image user posted image vsem za opravljene NS. Mene čaka v četrek. Sem pa imela prejšnji teden pregled, pa mi je delal UZ, tko da sem vidla našo pikico in je reku, da je vse OK. Sam reku mi je, das em preveč shujšala, naj pazim. Ampak sej mam dost zaloge....user posted image user posted image

Trebuščke maste lepe, sam ste vse take suhice, tko da bom jst svojga obloženga kr skrivalauser posted image user posted image

Solarij, nisem pristaš, tko da ne bi vedla, kaj pravijo.

Porodnišnica, jst grem spet v Brežice, še katera??

lp

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu mashy)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
12.5.2009 20:17:30   
valerija77
Živjo

Jaz sem imela danes pregled in je fakin spal in bil čisto pri miru. Tako se tudi spola ni dalo videti. Šele minutko pred koncem pregleda se je predramil in obrnil glavico. Dobila sem 2 slikci, pozabla pa mi ga je zmeriti tako da ne vem koliko je velik. Naslednji pregled imam pa 10.6.

Jaz sem rodila v Celju. Pri porodu sem bila sama. Ob meni je bila celo noč čudovita babica. Zjutraj pa se jih je kar vsulo v sobo. Zdravnik pride šele na koncu. Meni so tudi dali dete na trebuh, potem sem prerezala popkovnico in potem so mi ga vzeli ker so me morali zašiti in očediti dete. Potem sem ga dobila nazaj in ga imela ves čas ob sebi.

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
12.5.2009 20:39:06   
pi82ka
Jah pri teh  ginekoloških zadevah zasebnosti res ni, ko sem bila jaz lani na urgenci sta bila v sobi 2 zdravnika ,2 sestri in mislim da trije ali 4 neki študentje al kaj jaz vem kaj. Pa se mi je doktor lepo predtavu pa njegov dr. asistent tud in zelo prijazno reku: Ja gospa kar slečte se. A ja sem rekla, kar slečem se nej. A vas bo tolk notr v sob...no pa so se začle vsi full smejat z mano vred, čeprav je bila situacija resna,..so se pol odstranl in so ostal notr sam trije no še sestra je odšla ven in na zdavniški hodnik pustila odprta vrata,...ja kaj čmo njim je to nekaj vsakdanjega. ha,ha,ha

pridne bodite

Jutri je dan ko bom videla mojo pikico, upam da bo vse o.k. Po NS pa poročam kako in kaj.

lp,

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 1916
13.5.2009 9:04:27   
korala
Živjo, punce! Še malo, pa bo za vsemi NS. Pi82ka, srečno danes. user posted image Midve imava na isti dan PDP, tako da te bo zanimivo brati, kako je bilo. In zdravje? Si že bolje? Jaz sem prehlad prebolela med prvomajskimi in se cajtala s čajem, Granobilom in Medexovim sirupom. Pa je šlo počaaaasi mimo.
In Giotti? Je slavni dohtar upravičil sloves? user posted image
Ko že govorite o porodnišnicah... Jaz bom rodila v KR. Ene jo hvalijo, druge spet pišejo grozne stvari, ampak razmišljam pozitivno, pa še blizu sem doma. Nimam pa še nobenih izkušenj od prej, ker je to moj prvi user posted image .
Drugače sem pa ok, trebušček že malo raste, občutek imam, da bo ta otročiček ležal zelo nizko, ker se vam boči višje kot meni. Pa hlače me tiščijo, samo še kakšen cm fore imam. user posted image

Lep dan vsem!

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
13.5.2009 10:12:37   
pi82ka
Ja prehlad ...bolje sem, nisem še čist o.k., vročina 37.
Sem pa mal nervozna za popoldne ko imam NS. A mava na isti dan Korala-no super, bova lahko mal primerjale.

lpuser posted image  

(odgovor članu korala)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
13.5.2009 10:27:08   
korala
Isti, ja. user posted image Bova pa videli, kaj bodo na NS rekli. Jaz jo imam v ponedeljek. Brrrrrrrr.

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
13.5.2009 10:28:08   
Anonimen
user posted image
user posted image user posted image

PDP / NICK    (STAR.)    (?user posted image ,?user posted image )   NAS. PREGLED NS SPOL

30.10. 
user posted image Nončika (27 )               (2.user posted image , user posted image )      15.05                   user posted image
31.10. 
user posted image rožica13 (24)               (1.user posted image ,user posted image )        21.5.                   user posted image  

user posted image soča (? )                        (?.user posted image ,?.user posted image )     18.03                  user posted image
user posted image murkica (24)                (1.user posted image , ?.user posted image )    15.5.                   user posted image
01.11.         
user posted image piška goriška (33)        (1.user posted image , 1.user posted image )                            user posted image
user posted image marby 
user posted image  katja34 (36)               (4.user posted image , 4.user posted image )    15.5.                   user posted image
02.11.             
user posted image pocahontas (29)          (2.user posted image , ?.user posted image )     16.03.                 user posted image

user posted image Pikica28 (28)              (1.user posted image , ?.user posted image )      13.5.                  user posted image

user posted image lucky girl (?)                (1., ?.user posted image )              ?                      user posted image

user posted image stuhica   (30)               (4. ,?. )                  ?

user posted image  sanjacka (34)              (2. ,?user posted image )            21.5                   user posted image            
03.11
user posted image  Toba (?)                        (2.user posted image ,?.user posted image )       14.5.    28.5.      user posted image
user posted image  Monika985 (? )             (?.user posted image ,?.user posted image )       13.5.                   user posted image
user posted image  Maša88 (? )                  (?.user posted image ,?.user posted image )        ?          ?             user posted image
04.11.  
user posted image Bojana82 (?)                 (?.user posted image ,?.user posted image )       
?                         user posted image
user posted image Perlica76 (?)                 (?.user posted image ,?.user posted image )        20.5.                  user posted image
05.11.  
user posted image Anonimna (?)                 (?.user posted image ,?.user posted image )       02.04.                 user posted image
06.11. 

7.11.
user posted image Lupinica (23)                 (2.user posted image ,?.user posted image )       22.4.                   user posted image         
user posted image daisy1980 (28)             (1user posted image ,1user posted image )         2.6.                     user posted image
user posted image tante (?)                         (?. ,?.user posted image )           7.5.                      user posted image   
08.11.  
user posted image aurarina (?)                   (1.user posted image ,user posted image )         
  ?                          user posted image
user posted image zanka (?)                       (2. ,?.user posted image )           15.4.                    user posted image
09.11.
user posted image m031281(27)               (?.user posted image ,?.user posted image )         02.04.                 user posted image

user posted image  Pecorella (?)                  (1. ,1.user posted image )           7.5.                      user posted image   
10.11.  
user posted image robikA (?)                       (3. ,?.user posted image )              ?                        user posted image
user posted image  mayamaya (?)              (1. ,?.user posted image )           16.6                     user posted image
11.11.  
user posted image srecna_zvezda (?)         (2.user posted image ,?.user posted image )         
?                         user posted image
user posted image divja (26)                       (1.user posted image ,?. user posted image )       12.5.                    user posted image
12.11.    
user posted image *i.am.happy* (?)            (?.user posted image  ,?user posted image )        30.3                     user posted image
user posted image  jona3 (31)                     (3.user posted image ,3user posted image       29.5.                    user posted image       
13.11.  
user posted image nina68 (40)                    (3.user posted image ,user posted image         30.4.     AC 29.5. user posted image

user posted image valerija77 (31)              (2.user posted image ,?.user posted image )        12.5.                    user posted image         
14.11.
user posted image Nezy85 (23)                   (2.user posted image ,?.user posted image )        07.05.                  user posted image   
15.11. 
user posted image  Mashy (27)                     (1.user posted image ,1.user posted image )        2.6.                       user posted image       
user posted image sasika (31)                     (?.user posted image ,?.user posted image )        08.04.                    user posted image
user posted image ninka80 (28)                  (2. user posted image ,2. user posted image )     6.5.          14.5.      user posted image
16.11.

user posted image  iribiri (?)                         (?.user posted image ,?.user posted image           ?                          user posted image
17.11.
user posted image among_the_clouds(?)    (2.user posted image ,?.user posted image        21.5                       user posted image            
18.11. 
19.11.
user posted image stelaJ (?)                         (1. user posted image ,?.user posted image )           ?                         user posted image       
user posted image  MajchaT (?)                    (1.user posted image  ,?.user posted image )           ?                         user posted image            
user posted image december06 (30)           (2.user posted image , 2.user posted image )        14.5.       14.5.     user posted image                    
20.11.
user posted image pikapoka83 (26)             (2.user posted image  ,2.user posted image )        
2.6.                       user posted image          
user posted image sashy (20)                       (2.user posted image ,?.user posted image )         10.6.                     user posted image     
21.11
user posted image summer410 (29)            (1.user posted image ,?.user posted image )         23.4.                      user posted image       
22.11.
user posted image nina7 (27)                       (2.user posted image ,2user posted image )         
17.6.                       user posted image
user posted image moglan (?)                       (?.user posted image  ,?user posted image )         21.4                       user posted image
user posted image  giotti  (33)                       (2.user posted image ,?.user posted image )         30.3.                     user posted image
user posted image Menta (27)                      (1.user posted image ,?.user posted image )         20.4.                      user posted image
23.11.
user posted image tassika (25)                    (2.user posted image ,?.user posted image )         22.5.    15.5.           user posted image

24.11.
user posted image bellamia (?)                    (2.user posted image ,2.user posted image )             ?                           user posted image
25.11.
user posted image  eva 1(?)                         (3.user posted image ,user posted image )            
21.5.      18.5.         user posted image
user posted image  karmyka (22)                (2.user posted image ,3user posted image )         16.6.        19.5.        user posted image
28.11.
user posted image korala (?)                       (?.user posted image  ,?user posted image )            ?            18.5.        user posted image       
user posted image pi82ka (26)                   (1.user posted image ,1.user posted image )         4.6.                          user posted image      
29.11.
user posted image mariee 
(25)                   (1.user posted image ,?.user posted image )          6.4.        
18.5.         user posted image
30.11.
user posted image  katyn (26)                    (1.user posted image ,1.user posted image )         4.5.         19.5.         user posted image
XX.XX. 
user posted image **lunica** (?)             (?.user posted image , ?.user posted image )          ?                                user posted image
user posted image D.Mateja  (?)                 (?.user posted image , ?.user posted image )         
?                               user posted image
user posted image anonimnauser posted image (?)       (3.user posted image ,?.user posted image )           22.04.                     user posted image
user posted image monika985 (26)            (1.user posted image ,?.user posted image )          15.04.                     user posted image        

Skupaj: 
 user posted image :    0

user posted image :     2

user posted image  :     59

user posted image + user posted image + user posted image  = 61

Z nami so začeleuser posted image user posted image user posted image

KulGirl   user posted image
Žana21 user posted image
nincrli   user posted image

polmaja user posted image  
water lilyuser posted image
Twixy user posted image user posted image  
MalaRožauser posted image
miki23user posted image

user posted image                                     user posted image
ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
    PREGLEDI           
    user posted image   DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA       SEZNAM ZA BODOČE MAMICE
    NOSEČNOST                    ŠOLA ZA STARŠE
    NOSEČNIŠKI KALK.         VSE O NOSEČNOSTI
    MAMA.SI                           NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo:

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ 

• urejanje dokumentacije:
    Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
    vloga S-1/1
    priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
    vloga S-1/2
    Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
    Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
    Priznanje očetovstva
    Kako do otroškega dodatka

user posted image

< Sporočilo je popravil nina7 -- 13.5.2009 10:36:17 >

(odgovor članu tassika)
  •   Neposredna povezava do sporočila: 1920
    13.5.2009 10:39:01   
    giotti
    IZVIRNO SPOROČILO: pi82ka

Jah pri teh  ginekoloških zadevah zasebnosti res ni, ko sem bila jaz lani na urgenci sta bila v sobi 2 zdravnika ,2 sestri in mislim da trije ali 4 neki študentje al kaj jaz vem kaj. Pa se mi je doktor lepo predtavu pa njegov dr. asistent tud in zelo prijazno reku: Ja gospa kar slečte se. A ja sem rekla, kar slečem se nej. A vas bo tolk notr v sob...no pa so se začle vsi full smejat z mano vred, čeprav je bila situacija resna,..so se pol odstranl in so ostal notr sam trije no še sestra je odšla ven in na zdavniški hodnik pustila odprta vrata,...ja kaj čmo njim je to nekaj vsakdanjega. ha,ha,ha

pridne bodite

Jutri je dan ko bom videla mojo pikico, upam da bo vse o.k. Po NS pa poročam kako in kaj.

lp,

Popolnoma enako je bilo pri meni lani. Pa nisem bila samo enkrat na urgenci, ker mi po spontanem splavu hormon beta HCG ni hotel pasti, se je to vleklo in vleklo. Niso vedeli, kaj naj z menoj, al abrazija al ne, me gledali, šlatali, od zdravnikov do študentov in sester. Da ne govorim o tem, kako grob je bil en zdravnik s tisto palco za UZ. Joj, ne smem se niti spomniti. Da bi porod tako potekal, bi se mi čist zmešalo. Spakiram in grem domov rodit, resnično!

Drugače pa ful hvala pupe za vse informacije o porodnišnicah. Lepo si jih kopiram, da bom imela na enem mestu čimveč informacij. Seveda je treba it tudi osebno tja in povprašati vse, kar te znaima, ampak prave izkušnje ne odtehtajo tone teorije.

Zanima me, ali je sploh kakšna pupa, ki ni rodila leže na hrbtu, ampak v karšnemkoli drugem položaju ali pa celo v vodi??

Glede NS, to je bila naravnost fantastična izkušnja, o kateri se mi je smejalo in potem sanjalo še celo noč. Gospodič Pušenjak je totalno simpatičen dečko, z uhančkom v desnem ušesu, pravi frajer, ki pa je povrhu vsega tako velik strokovnjak. Če to ni privlačno, potem ne vem, kaj je. Meni je njegova energija, pristop, način govora totalno ustrezal in čisto sem bila presenečena, ko je preklopil na 3D oziroma 4D in se res ful, ful potrudil, da mi je posnel 3 filmčke v 4D. Vse skupaj je bilo, kot punce pravijo 75 € (60 nuhalna, 15 CD). Sem se pa tako smejala, ne vem zakaj mi je bilo vse skupaj totalno smešno, da sem se morala resno skoncentrirat, da je lahko snemal, pa da se nisem tresla.

Zmeril je vse na hitro med pogovorm z nami, kar mi je bilo fantastično. Neverjetno, kako obvlada in meri in to tako spontano, da sploh ne veš, kdaj je že vse zmeril in zračunal in seveda povedal spol. In itak je fantek, kar sem od samega začetka čutila! Skratka, midva sva bila popolnoma zadovoljena in srečna. Malo smo še na koncu debatirali, zahvalila sem se mu za forum in to je to. Aja, me je pa malo zaskrbelo, ker je tako zelo pritiskal na trebuh, se mi ni sanjalo, da je to "dovoljeno", pa se je samo smejal in rekel, da ne smem preveč skrbet. Pa sem mu rekla, da mora razumet, da je to najin prvi otrok ... skratka, res lepa izkušnja, ki je ne bi zamenjala za nič na svetu. Od včeraj do danes pa sem že ene 50-krat pogledala filmčke, čist so hudi user posted image

Tudi ostalim želim tako lepo izkušnjo na NS in srečno user posted image

< Sporočilo je popravil giotti -- 13.5.2009 10:42:35 >

(odgovor članu pi82ka)
    Neposredna povezava do sporočila: 1921
    13.5.2009 11:03:25   
    summer410
    ojla punce...čestitke za dobro opravjene NSuser posted image
    jz sem nardila včeraj killer narastek:))njami,....
    dons pa pečen piščanček in mlad krompir:)tak za idejo mal...

kar se tiče solarija sem striktno proti...tud če niste noseče...user posted image
    v nosečnosti, pa mislim, da rezen žarkov škodi tudi dejstvo da se pikice segrevajo pod tistimi žarnicami, tako da zame je to noway

(odgovor članu giotti)
    Neposredna povezava do sporočila: 1922
    13.5.2009 11:33:30   
    korala
    Giotti, SUPER! user posted image

Ja, jaz sem tudi proti solarijem nasploh. Nepotrebni se mi zdijo, pa še sonček je zastonj. user posted image

Ko se že pogovarjate o hrani in nebeško dobrih receptih, me zanima, je katera mogoče vegetarijanka? Jaz mesa ne jem, jem pa ribe, vse mlečne izdelke, jajca. Skratka, razen mesa - vse.

Neposredna povezava do sporočila: 1923
    13.5.2009 11:46:50   
    giotti
    Aja, glede solarija pa sploh nimam besed. Zame nekaj, kar je tako škodljivo in celo povzroča kožnega raka, še v mislih ne obstaja, kaj šele, da bi se šla v nosečnosti nekaj takega. Žal mi je samo za nevednost ljudi, ki plačujejo za tovrstne storitve user posted image

Korala, jaz ne jem nobene živali, tudi rib ne.

(odgovor članu korala)
    Neposredna povezava do sporočila: 1924
    13.5.2009 11:50:23   
    giotti
    IZVIRNO SPOROČILO: nina68

Danes smo imeli NS in evo nas. Naš malček je velik 83 mm, tveganje pa imam glede na moja leta 40+ 1:385, kar je Dr.Pušenjak rekel, da je ok. Je pa imel kar malce problemov pri merjenju, ker je malček ležal v tako čudnem položaju, da ga nikakor ni mogel izmeriti, čeprav ga je skoz dražil da bi se premaknil. Vendar se ni dal motiti, z rokicami in nogicami je veselo migal, a prestaviti se nikakor ni hotel, tako, da mi je potem naredil vaginalno izmero tveganja. Sicer pa 99,9% rezulatate izvem po opravljeni AC, ki mi jo bo delal prav tako on. Se pa je dr.Pušenjak v celoti posvetil in se je kar namatral, da je lahko opravil pregled do konca. Tako, da se bila z njim zadovoljna. 

Bravo, Nina user posted image Ej, pojma nimam, katera si bila, ker je bilo tam toliko parov, da se izgubiš. Kar tri ordinacije na enem kupu. Kaj za spol vama je povedal al nista vprašala?
    Zakaj pa greš na AC?

(odgovor članu nina68)
    Neposredna povezava do sporočila: 1925
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
    Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
    Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
    Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
    пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?