|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009
11.5.2009 16:12:34   
sashy
Hoj!

Vidim, da pridno dajete bušije goruser posted image . No jaz sem pa ravno prišla od NS (meni je kar moj G opravil ta pregled, ker ima ravno nov UZ)  pa sem tolk srečna, da je vse OK, pa naš malček je tako poskočen! No pa še slikico sem dobila tako, da sem res vesela!

Nasledni pregled pri G imam 10.6. za seznamček.

Uživajte!

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
11.5.2009 16:27:18   
mashy
Tudi jaz sem se slikala user posted image  Slika pa je v albumu, upam, da se vidi... je pa danes točno 13 tednov user posted image
user posted image

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
11.5.2009 16:38:25   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Giotti ti kar beri knjige samo ne se preveč navezati na kakšne porodne načrte, pri aprilčicah smo imeli eno, ki je od samega začetka vedela vse, kako bo dojila, kako bo rodila, na koncu se je nažalost nekaj zakompliciralo in je imela CR in tudi dojiti ni mogla, mogoče zdaj že lahko in je bila ful razočarana in vse. Jaz pravim, moramo biti pripravljene, ampak vseeno vedeti, da se vedno lahko zgodi kaj na kar ne moremo vplivati.

Aja pa ti si še večja suhica kot jazuser posted image

Punce srečno jutri na NS in pa potem hitro poročanjeuser posted image

Ja, to ful vem, to sploh ni problem glede teh pričakovanj. Itak, če se zakomplicira, nimaš kaj, moraš se prepustit zdravnikom in pozabit na vse skupaj. To ti mora bit totalno jasno že od samega začetka. Ampak dejstvo pa je, da je 80 % porodov popolnoma nezakompliciranih, pri katerih je dovolj samo babica, in je super vedet, kaj in kako naj bi to potekalo. Na primer, kaj pustiti in kaj ne, kakšne so tvoje pravice, kaj pomenijo umetni popadki, kaj epiduralna, kakšni položaji so vse možni in da imaš do njih popolno pravico itd. Oziroma znat vprašati in delovati. In se znat pobunit, če na primer hočejo hitet s porodom, ti pa čutiš, da rabiš samo čas in sprostitev ... Da je na primer normalno, da se posteljica lahko rodi tudi do 2 uri kasnje, ne pa takoj po porodu in da če ne gre takoj ven, da ne dovoliš umetnih popadkov (ker njim se pač mudi in hočejo čimprej končati), ampak zahtevaš, da ti dajo čas itd. Ker porod je najbolj naravna stvar na svetu in ful intimna, vendar so jo v 60-ih naredili kot domeno medicine in v tem je problem. No, saj bom o tem še pisala, kaj vse mi hodi po glavi, ampak res se mi zdi veliko bolj pomembno vedeti o teh stvareh čimveč, veliko več kot na primer o vozičkih user posted image

Tassika, tole je bilo 11 tednov, da me vidiš zdaj, boš mislila, da je vmes minilo 5 tednov in ne eden user posted image Moram spet po fotoaprat, ker si ga midva sposojava, ga nimava. Pa od kod res ta trebuh? Kaj je notri? Pikica ima komaj 6 cm, to ne more bit od nje. Mogoče ve katera odgovor na to vprašanje user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
11.5.2009 16:40:28   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: sashy

Hoj!

Vidim, da pridno dajete bušije goruser posted image . No jaz sem pa ravno prišla od NS (meni je kar moj G opravil ta pregled, ker ima ravno nov UZ)  pa sem tolk srečna, da je vse OK, pa naš malček je tako poskočen! No pa še slikico sem dobila tako, da sem res vesela!

Nasledni pregled pri G imam 10.6. za seznamček.

Uživajte!

user posted image user posted image user posted image

Kar daj še ti svojega bušija gor. Pa kakšne slikce od UZ-jev so tudi most welcome!!!

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
11.5.2009 17:54:52   
sashy
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

Ja, to ful vem, to sploh ni problem glede teh pričakovanj. Itak, če se zakomplicira, nimaš kaj, moraš se prepustit zdravnikom in pozabit na vse skupaj. To ti mora bit totalno jasno že od samega začetka. Ampak dejstvo pa je, da je 80 % porodov popolnoma nezakompliciranih, pri katerih je dovolj samo babica, in je super vedet, kaj in kako naj bi to potekalo. Na primer, kaj pustiti in kaj ne, kakšne so tvoje pravice, kaj pomenijo umetni popadki, kaj epiduralna, kakšni položaji so vse možni in da imaš do njih popolno pravico itd. Oziroma znat vprašati in delovati. In se znat pobunit, če na primer hočejo hitet s porodom, ti pa čutiš, da rabiš samo čas in sprostitev ... Da je na primer normalno, da se posteljica lahko rodi tudi do 2 uri kasnje, ne pa takoj po porodu in da če ne gre takoj ven, da ne dovoliš umetnih popadkov (ker njim se pač mudi in hočejo čimprej končati), ampak zahtevaš, da ti dajo čas itd. Ker porod je najbolj naravna stvar na svetu in ful intimna, vendar so jo v 60-ih naredili kot domeno medicine in v tem je problem. No, saj bom o tem še pisala, kaj vse mi hodi po glavi, ampak res se mi zdi veliko bolj pomembno vedeti o teh stvareh čimveč, veliko več kot na primer o vozičkih user posted image

S tem se pa ne bi mogla bl strinjat.user posted image

Sama sem tudi veliko prebrala v prvi nosečnosti in resnično ti v porodni sobi podturijo vse, da gre porod ja čim hitrje.

Ker sem si želela naraven porod sem to tudi na začetku povedla in rekla sem, da želim roditi na pručki. Takoj so me začele prepričevat, da na paručki pa ni v redu, da sploh ne govorim s kakšnimi argumenti so nastopile. No potem sem slišala še dve sestri, (ki sta se po mojem namerno tako naglas pogovarjali, da sem ju slišala) ah saj pol se pa vse premislijo pa želijo kaj proti bolečinam, to vse na forumih staknejo. Na koncu sem se odločila, da bom raje rodila na postelji ampak vsaj to so mi ugodili, da v polsede in seveda brez umetnih popadkov ali protobolečinskih sredstev.
Najbolj žalostno je to, da na materinski šoli (govorim za ljubljansko porodnišnico) tako glasno govorijo, da ima porodnišnica alternativne načine poroda in upošteva vse želje porodnice in bla, bla, bla... kaj pa se dejansko dogaja je pa popolnoma druga zgodba. No ampak vseeno ni bilo vse tako zelo slabo kot sem mogoče opisala. Babca Mateja, ki je vodila moj porod je bila naravnost fantastična in še ena druga, ki me je vodila skozi zadnjo porodno fazo iztisa mi je tako lepo povedala katere mišice točno moram uporabit, da bom lahko potisnila in nobena se ni name metalauser posted image . V glavnem je konec koncev porod potekal tako kot sem si zamislila.

Se popolnoma strinjam, da je fino prebrat kakšno stvar o nosečnosti in porodu. Jaz sem zelo uživala, ko sem prebirala to literaturo.

No sem se pa razpisala...
Zdej se morm pa učit mam ful pomembn kolokvij v petekuser posted image

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
11.5.2009 18:10:56   
tassika

user posted image

user posted image  Pi82ka 11t

user posted image tassika 12t

user posted image nezy85 13t

user posted image  Valerija77 12t3d

user posted image  sashy 12t2d

user posted image  giotti 11t

user posted image  mashy 13t

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
11.5.2009 18:21:39   
valerija77
No jaz sem že 13 tednov in 3 dni pa bebice še ne čutim. Trebuh pa je velik zato, ker imam pač maternico bolj spredaj in tudi prvega sem nosila spredaj in sem imela ogromen trebuh. Sem pa bolj majhna in se mi očitno hitro "pozna" nosečnost.
Glede poroda pa je tko da pr men so pa z umetnimi čakal tako dolgo, da so mi potem sina na porodu oživljali, ker so predolgo čakali. V porodnišnico sem namreč prišla ob 22 uri z popadki na 1-2 minuti. Pa so mi šele ob 7 uri zjutraj ko sem bila odprta komaj 3 cm, dali umetne in še to je potem trajal 3 ure. tolk o tem kolk se jim mudi. K sreči sem imela ob sebi vsaj čudovito babico, ker bivšega itak ni bilo blizu.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
11.5.2009 18:55:45   
Bojana82
Jaz tudi že čutim brcike par dniuser posted image .....

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
11.5.2009 20:27:23   
rožica13
Evo, še moj buši

http://album.ringaraja.net/index.php?page=album&ID=13815&hash=4f25c7eed08e7e37824e576493b87876

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
11.5.2009 20:53:54   
karmyka
Pozdravljeneuser posted image

Sedaj se vam tudi jaz pridružujem po menstruaciji imam rok 25.11 po ultrazvoku pa 30.11 bomo videli kako bo na NS.

NS imam 19.5 v Domžalah pri dr.Strah.
Redni pregled pa 16.6

Stara sem 22 let, doma imamo že dve 18 mesečni navihani pupikiuser posted image user posted image ki sta tudi rojeni novembra bomo videli kako bo tokratuser posted image ?
Prvič sem imela carski rez upam da mi bo tokrat uspelo roditi naravno kar si tudi zelo želim je pa mogoče katera tukaj, ki je imela casrki rez in je drugič rodila naravno??

Ne obljubim da bom skoz z vami ker mi čas ne dopušča me malike čez dan zdaj pa sploh ko je toplo na polno ukopirajo bom vas pa prišla tu pa tam pogledat in pokomentiratuser posted image user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
11.5.2009 21:02:39   
iribiri
Cao novebrčice!user posted image
Jest se kr pozno javlam,ampak pregovor pravi da nikoli ni pepozno. Ko sem imela meritev NS mi je napovedala da imam rok 16 november.Žau nism računaniški tip oz. sm na računalniku ko sm v službi, ker pač brez tega ne gre v prostem času pa takrat ko je res kaj nujnega.Dons sm si vzela mau časa pa prebrala vaš forum oz. vaše izjave,vprašanja,itd.. Pa ste res vse luštne,prijetne,zabavne tudi informativne!user posted image user posted image  user posted image   Pa seveda lepe bušije imateuser posted image user posted image !!! Kar tako naprej punce!user posted image  
Pa lep večer še naprej!!

Cau,cauuser posted image user posted image

-

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
11.5.2009 21:13:02   
Lupinca
sashy user posted image za NS!!

pa iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kaki lepi bušiji!!!!user posted image user posted image user posted image giotti, sashy in tassika!Kere manekenske mamici boste ve!!user posted image user posted image suhice maleuser posted image
mashy tudi tvoj buši je lep lep, ampak tudi kuhinja zadaj mi je všečuser posted image user posted image
Valerija77 tvoj buši je pa zelo podoben mojemuuser posted image user posted image

Bi dala tud svojo slikco gor, pa sem se nazadnje slikala v 12t, zdej sem pa že v 15t in se mi zdi da je kar razlika že...more že bit če sem že na 62kg aneuser posted image user posted image user posted image (+5kg)

Nič, zdej pa grem malo v hladilnik pokukat, nisem bruhala že 3 dni in sem čiz naspidirana, celo učim se lahko spet in tolčem po tipkovnici očitnouser posted image

pridno božajte svoje pipi bušije še naprej, grem se pol zvalit na kavč in ajatuser posted image

(odgovor članu iribiri)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
11.5.2009 21:16:22   
Lupinca
user posted image ups skoraj pozabila!
karmyka in iribiri DOBRODOŠLI!!user posted image user posted image
karmyka kar dvojčici imaš?user posted image lepo! Verjamem da ti vzameta veliko časa, ampak tkole ko zaspančkara pa le pridi kaj na forum pokukatuser posted image

(odgovor članu Lupinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
11.5.2009 21:18:01   
Lupinca
IZVIRNO SPOROČILO: Bojana82

Jaz tudi že čutim brcike par dniuser posted image .....

ja iiiiiiiiiiiiiiiiiiii sem šele zdej vidla! user posted image user posted image user posted image no sej počasi se bo začelo in vas bomo vse ujele!user posted image v kerem tednu si sedaj bojana?

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
12.5.2009 8:45:00   
toba
Dobro jutro!
Prav čedne trebuščke imate- same manekenke. Sama svojga ne bi kazala...je preveč obloženuser posted image .
Sem se pa že 2kg zredila user posted image !
Novim želim dobrodošlico, Bojana82 čestitke za brcike.
Kar se pa poroda tiče pa bi rekla samo to, da je pravzaprav vse odvisno od babice (tudi od naše psihične pripravljenosti). Sama sem imela super babici - rodila oz. CR pa sem imela v Ljubljani.

(odgovor članu Lupinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
12.5.2009 9:21:18   
nikolinca
čao puce, mene je pa danes začelo boleti na levi strani spodaj(jajčniki)in me zelo skrbi ,da ni kaj narobeuser posted image

(odgovor članu toba)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
12.5.2009 9:50:20   
mayamaya
ejla, punce!

nikolinca - vse bo v redu, misli pozitivno.

jaz imam pa eno vprašanje (mogoče malo neumno): kaj ve se že kej mažete s kakšnimi kremami po trebuhu proti strijam - preventivno?

(odgovor članu nikolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
12.5.2009 10:13:18   
Bojana82
O, Lupinica šele zdele sem videla......v petnajstem tednu sem, brcike sem pa začela čutit na začetku petnajstegauser posted image ....

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
12.5.2009 10:39:54   
nikolinca
IZVIRNO SPOROČILO: mayamaya

ejla, punce!

nikolinca - vse bo v redu, misli pozitivno.

jaz imam pa eno vprašanje (mogoče malo neumno): kaj ve se že kej mažete s kakšnimi kremami po trebuhu proti strijam - preventivno?

že mislim pozitivno in je boljeuser posted image ja jst sm se že začela mazat s kremico MUSTELA in je fulll dobra, sem zadovoljna

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
12.5.2009 10:45:38   
summer410
zdravo punce....
včeraj sem mela cel popoldan neke obiske in sem kasneje utrujena padla v postlo...tak da dans bom slikala bušija....
pa jz se mažem skoz z kremo od bubchen.....ker mi edina ne smrdi...:)))še ...zaenkrat

(odgovor članu nikolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
12.5.2009 11:07:50   
giotti
Hellou

ja, najbrž je porodnih izkušenj in zgodb točno toliko, kolikor je otročičkov ... ma, vsaka ima svoj odnos do tega. Jaz vedno ful rada preštudiram, kaj se bo vse z mano delalo, dogajalo, podobno kot takrat, ko sem šla na operacijo odstranitve pregrade, sem ful naštudirala, kam iti, kako, ... kaj ti dajo proti bolečinam, kakšne so sestavine teh tablet, stranski učinki ... pač, že od nekdaj mi ni vsseno, kaj dajem vase in kaj se z mano dogaja.

Zato tudi se po bušiju mažem kar z domačim biološko pridelanim olivnim oljem, nič kemično obdelanim, in mi je super.

Ja, bušiji so pa res vsi tako lepi. Joj, kako je to vznemirljivo, ko rastejo in veš zakaj.

Welcome vse nove, čimveč gibanja na svežem zraku vam želim user posted image

Brcik pa še dolgo ne pričakujem, ker sem prvič noseča in si mislim, da to pride kasneje v prvo kot v drugo.

Imam vprašanje za tiste, ki ste že rodile brez komplikacij. Je bila z vami samo babica ali tudi zdravnik? Je babica vodila porod ali zdravnik? Se da babico izbirati ali pač ne moreš in je tista, na katero tisti trenutek naletiš? Imaš lahko takoj po rojstvu in potem skoz otroka ves čas pri sebi ali ti ga vzamejo? Si lahko doplačaš in si sam v sobi?

Hvala za vse odgovore.

Vsem želim čudovit dan s čim manj utrujenosti in slabosti!

< Sporočilo je popravil giotti -- 12.5.2009 11:09:43 >

(odgovor članu summer410)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
12.5.2009 11:49:53   
tassika
Giotti nisem prava za odgovor, ampak če bom kaj narobe povedala, me bo vsaj katera popravila.

Za LJ porodnišnico ne vem, v KR lahko doplačaš nadstandardno sobo in si notri sam, mislim, da je doplačila cca 20 eur na dan.

Glede babice pa tudi mene zanima, včasih se je dalo dogovorit in je bila s tabo, zdaj pa ne vem nekaj so govorili, da se to ne da več. Jaz močno upam, da se da, ker imam eno babico, ki je spravila na svet mislim da tudi mene, če pa ne mene pa moji sestri in se poznamo in bi bila zelo vesela, če bi bila ob meni. Mene je močno mikala Kr porodnišnica, ampak mislim, da se bom na koncu vseeno odločila za Lj. Porod pa v večini vodi babica, porodničar naredi samo glavno stvar, vsaj tako sem slišala.

Punce popravite me če se motim.

Evo jaz pa danes ustvarjam tole, sem že lačnauser posted image

SKUTINO PECIVO

PRVA PLAST:
250 g zmletih Albert piškotov preliješ s 200 g stopljenega masla. Dobljeno maso razporediš na pekač, obložen s peka papirjem. Pečeš 10 minut (150 stopinj) in ohladiš.

DRUGA PLAST:
Penasto zmešaš 5 jajc, 17 dag sladkorja in 1 vanilijev sladkor. Dodaš ½ kg skute, dobro premešaš in preliješ preko prve plasti. Pečeš 30-40 minut (150 stopinj) in ohladiš.

TRETJA PLAST:
Zmešaš 3 kisle smetane, 15 dag sladkorja, 1 vanilijev sladkor in preliješ preko druge plasti.
Pečeš 20 minut (150 stopinj).

Ohladiš in pustiš v hladilniku 12 ur!

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
12.5.2009 12:00:43   
summer410
joj...predolgo se čaka:)

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
12.5.2009 12:13:40   
tassika
Saj jaz ne bom čakala toliko časa, toliko, da se ohladi, dalj ko pustiš bolj je trden in pa malo bolj navlažen zaradi skute, jaz mislim, da ga bom okoli 6 zvečer že napadlauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu summer410)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
12.5.2009 12:42:34   
rožica13
Pozdravljene nove!

Giotti jaz sem v reviji Mama našla cel opis sicer za Trboveljsko porodnišnico (ravno tja bi rada šla).
Piše da se babico da izbirati, otroka dobiš takoj po rojstvu in sicer jih dajo v poporodno sobo, kjer se vsi trije cartajo, potem pa imaš otroka tudi pri sebi (to je čisto odvisno od porodnišnice ali ti ga prinesejo samo dojit ali pa ga imaš v košarci skoz zraven).

Kok ti zavidam tassika da imaš čas peči, jaz pa gnijem za računalnikom cel dan, upa da kmalu mine ta projekt!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?