|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: majčice iz MB in okolice
4.5.2009 12:45:27   
Poloma
Hej majčice!

Kak vas je lepo brat ko že izmenjavate prve nasvete, izkušnje,...jaz pa še kr čakam :)

No danes ponoči nisem spala niti nič (kr nekaj me je oblival pot in mi je blo vroče), pa sem mislila da bo zjutraj boljše če se stuširam in da bom prišla k sebi. Pa ni pomagalo in sem laboratorij prestavila na ju3, ker danes pa res ne bi bla sposobna tja hodit...še manj pa tisto ogabno sladko tekočino vase vlit :( Aja majska pikica - sem že bla 3x na pregledu za sladkorno pa je bil zdaj zadnji izvid na meji, zato grem še 1x na test...

Tako da če sklepam po današnjem odvijanju dogovodkov bom tudi jaz vsa povožena ob nespanju našega mulca. Mogoče pa bo spal? :))) Jah upanje pač umre zadnje...

Nič, grem dat kafe kuhat - pride mama malo na čvek :)

Lepo bodite, fajn se rihtajte - mamice, malčice in nosečnice :))

Papa


(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 451
   RE: majčice iz MB in okolice
4.5.2009 13:47:47   
ebetka
Evo, ravno je bla patronažna tukaj in malo smo končno dali spat, zdaj pa res lepo aja. Patronažna mi je rekla, da že lahko grem na sprehod, če je tako lepo vreme brez vetra. Ne morem verjet, ker je prejšnjič rekla, da počakamo do treh tednov, naša mala bo pa komaj jutri 2 tedna stara - no fajn, lahko torej začnemo počasi. Maj taj, kaj pa ti, že hodiš na sprehod?

Vse, ki se še mučite, mislim na vas in navijam, da se čimprej rešite in cartate svoje male razgrajače.

Vanilla in maj taj - sta bili po porodu kaj šivani? Jaz sem imela notranje in zunanje šive. Zunanji so se takoj zacelili in že ko sem prišla iz bolnice jih ni bilo več videti, le rahlo črto od brazgotine, notranji pa so še kar vendar moram priznati, da imam srečo in me ni bolelo več kot 3, 4 dni, potem sem pa lahko že normalno sedela, zdaj pa skoraj ne čutim več.

Grem zdaj jest kosilo, moj dragi je ful priden in vse naredi tako da se jaz lahko res posvetim samo bebici in počitku (temu bolj malo, ker me je vse drugje več kot v postelji user posted image ).

Uživajte, papa.

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 452
   RE: majčice iz MB in okolice
4.5.2009 14:05:48   
majska pikica
Oi punce


Sem ful dobre volje in vam sporočam da gremo jutri po pet minut slave juhu.
Danes ko sem imela CTG so se kazali rahli popadki in potem na pregledu je bila slučajno moja G in me je pregledla ugotovila da sem 2 cm odprta in me je tako vprašala če bi že rodila.Ja seveda bi sem si mislila. Potem pa je rekla da zaradi sladkorne in ker ful zatekam da bi bilo dobro če bi rodila.Joj toliko vsega mi je rekla da se polovico ne spomnim seveda pa je važno to da moram biti jutri ob 8 uri noter in da me lepo pripravijo na porod in ker je jutri moja G tudi dežurna bo lepo zraven mene.Aja pa rekla je še da imam izbočen mehur tako da bi v tem tednu mi v vsakem primeru voda sama odtekla.
Tako sedaj pa grem pregledat če je vse na svojem mestu in če je vse pripravljeno v torbi.

Se še danes kaj oglasim.
Poloma upam da ti je kaj boljše in da boš preživela tisti neokusni test s sladkorjem meni je želodec skoraj obrnilo po tisti sladkobi.
OK SE TIPKAMO

PAPA

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 453
   RE: majčice iz MB in okolice
4.5.2009 14:32:09   
vanilla
O punce, vidim, da naša tema očitno postaja živahna... Super za to, ker bomo res lahko izmenjavale izkušnje user posted image user posted image .

Maj_taj, res si me potolažila. Jaz je tut ne mislim zbujat ponoči, razen, če se bo sama. Ponavadi je pred polnočjo nazadnje, potem pa če se zbudi, ji dam, če ne, ne. Danes se je nekje ob pol petih, pa potem ob sedmih. Super tako.
Danes jo je patronažna tehtala. V soboto ko smo šli iz P, je imela 2550g, danes pa 2625g user posted image . Tak da super. In tako bomo nadaljevali.
Ja, za moje mleko ne vem do kdaj ga bo, ker res moram dajat dodatek in zato se tut mleko ne more bogvekaj tvoriti. Mah, saj četut bo na aptamilu gor zrastla ji ne bo nič manjkalo.

Jaz nisem bila šivana niti raztrgana. Ker je bila taki drobižek z malo glavico je bila to potem prednost, da me ni bilo treba šivati.

Patronažna mi je rekla, da lahko gremo recimo drug teden že malo ven za 15 minut. Aja, pa rekla je, da naj bi mala pojedla 20ml na kilogram telesne teže. Ampak če so dojenčki drobni in zaspančki potem je normalno, če pojejo manj. Važno je, da jejo in da pridobivajo na teži. Vse drugo naj odmislimo in se nehamo sekirat!

Ebetka, če tamalo napenja, potem se opazuj kaj ješ, ker je verjetno kaj od tvoje hrane. No, pa saj to verjetno že itak veš.. te samo spomnim, hehe. Jaz se izogibam, da bi kaj na čebuli jedla, al pa na česnu.... tut solate se ne upam, svežega sadja. Tako nekak po občutku probam jest.

Poloma, Sanek, Pikica..... Stiskam pesti, da končno cartate svoje pikice in da bomo potem razturale na tej temi, hehe.... Pa potem enkrat se bomo lepo vse skupaj dobile z dojenčki... Jupiii, se že veselim.

Aja, Pikica, zdaj vidim, da si napisala, da greš jutri rodit!!! Bravo!! Navijamo za čim hitrejši in čim lažji porod! Upam, da boš nekako lahko sporočila. Ti na ZS pošljem svojo telefonsko, ok?


(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 454
   RE: majčice iz MB in okolice
4.5.2009 14:35:14   
vanilla
Majska pikica, sem ti poslala ZS.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 455
   RE: majčice iz MB in okolice
4.5.2009 16:27:26   
ebetka
Pikica super !!! Sem vesela za tebe da bo jutri tvoj dan !! Pa le sporoči čimprej vanilli, da ne bomo predolgo živčne in čakale, kdaj bo.
Držimo pesti za čim lepši porod. user posted image user posted image user posted image

Vanilla, tudi jaz pazim kaj jem pa verjetno ni od tega...je rekla danes sestra, da so se lahko začele že kolike, jaz pa močno upam, da to ni to in da je bila samo ena taka noč in da bo sedaj bolje.
Si pa res srečnica, da te ni bilo treba rezati in šivati, to je dokaj nadležna zadeva.

Nič, lepo se imejte in se kmalu tipkamo - vidim, da smo podstale zdaj ko imamo manj časa bolj aktivne tukaj user posted image .


(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 456
   RE: majčice iz MB in okolice
4.5.2009 16:30:58   
ebetka
Aja punce nekaj me zanima - na koliko ur previjate malčke (če ne zavohate kakca seveda) in kako je s previjanjem ponoči pri vas?

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 457
   RE: majčice iz MB in okolice
4.5.2009 17:30:10   
vanilla
Hehe, ja, res, zdaj, ko nimamo časa, pa smo nonstop na forumu user posted image . Prej, ko sm pa samo rit grela na sedežni v nosečnosti, pa nikak nismo mogle prav vzpostavit dialogov user posted image .

Previjanje: ko je kakec, takoj. Drugače pa nekje na 3-4 ure pogledam v pleničko. Sem pa itak še malo lesena te prve dni (hehe) in sem tut že pozabla in pogledala kasneje kot po 4-ih urah user posted image . Sej se bom popravila, hehe.
Ponoči pa ne previjam: nazadnje jo previjem nekje pred polnočjo, preden papca. Potem naslednjič pa zjutraj po sedmi uri, ko jo umivam.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 458
   majčice iz MB in okolice
4.5.2009 19:27:15   
karatina
Me že dolgo ni bilo tukaj.

Pozdravljene majčice. Tudi jaz sem še v enem kosu, pa sem že tri krat pakirala za v P - vedno lažni alarm user posted image . Me to user posted image  ful heca. Pri prvi je bilo takoj jasno, kdaj je treba letet...

No upam, da ste vse dobro. Se bom poskusila več javit. Je zdaj itak več časa user posted image .

Lep pozdrav

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 459
   RE: majčice iz MB in okolice
4.5.2009 21:18:20   
Maj_taj
Majska pikica, želim ti čim lažji porod!! Komaj čakam da nam sporočiš veselo novičko. Zdaj pa se mi zdi da se naši malčki kar vrstijo. user posted image

Po porodu sem bla tudi jaz šivana, ampak čist malo, 1. stopnje al kako že oni temu rečejo. Par zunanjih in par notranjih šivov. Mene je tudi bolelo samo na začetku, zdaj pa sem že skoraj pozabila da sem bila šivana. Mene je blo tega ful strah, ker sem od nekaerih slišala da ful čaa traja da lahko normalno sediš, ipd. Moj je že nekaj sanjaril o user posted image . user posted image user posted image user posted image

Vidim da lepo napredujejo naši malčki. Glede sprehodov mi je patronažna rekla, da lahko gremo že po enem tednu ven za par miniut, potem pa postopoma vedno več. Mi smo šli po enem tednu res ven za par minutk, ta vikend pa smo bli že na enem zelo kratkem sprehodu na sončku. Vreme ni najbolj naklonjeno, ker piha veter. Ali še katero skrbi da bi user posted image na sprehodu postal lačen in bi se začel nenormalno dret? user posted image Mene to skrbi, ker moja včasih čez pl ure ko se naje hoče spet jest.

Previjam zdaj že hitreje. V poronišnici pa sem skoraj znorela s temi plenicami za široko povijanje, ker ji je blo vse preveliko in sem jo komaj previla, kaj šele obleka. Drugače pa jo jaz tudi na kake 3-4 ure ali po potrebi. Zdaj že zahovam ali pa slišim ko jo je treba previt. user posted image Ponoči ne previjam, k sreči še zaenkrat lepo spi.

Joj, jaz mislim da so se pri moji začeli koliki. Že nekaj časa jo šraufa, zato sem še toliko bolj pozorna kaj jem. Sveže zelenjave in sadja ne jem, čeprav se mi fuuuul lušta. Že zdaj sem naveličana kompotov. user posted image

Lep večer

(odgovor članu karatina)
Neposredna povezava do sporočila: 460
   RE: majčice iz MB in okolice
5.5.2009 8:35:01   
vanilla
Dobro jutro mamice in bodoče mamice...

Evo, prej sem našo Kajo lepo umila, oblekla, nahranila... Zdaj pančka, jaz sem si pa poskušala črpat mleko in spet komaj komaj kaj načrpam.... jooooj, groza res. Ona se pa na joški samo krega in malo vleče, pa z glavico opleta sem in tja... Enostavon se ji ne da... Saj vem, da zdaj, ko smo začele s flašo, se bo še manj hotela dojiti - se bo samo crkljala... Ampak res, kaj sem htela drugega, če pa ne morem pustiti otroka lačnega. Ma, čist sem zafrustrirana zaradi tega dojenja. Rada bi ji dala najboljše - moje mleko, pa ne morem. Čeprav ironično je, da mleko JE in ga imam očitno dovolj, ker ko je na joški, kar teče ven... Ampak njej, gospodični, se ne da vlečt, ta smotana črpalka mi pa skor nič ven ne potegne..... Ma, to je začaran krog....
Evo, se opravičujem, ampak mogla sem se malo skašljat...

Aja, saj ne vem, če veste, ampak, a moram zdaj dodajat še kakšno drugo tekočino? Npr. čaj, vodo? Ker večji del dneva pije Aptamil, malo je na moji zizi (kolikor se ji pač da povlečt, pa bogve, če sploh kaj povleče), malo ji dam načrpanega (kar pa res ni veliko tekom dneva)... In vem, da Aptamil ni tako kot materino mleko, ki še odžeja zraven.... Zato me skrbi, če moram dodajati če čaj?

Spali smo dobro, jedli ob 23:30, 4:30 in 7:30.

O, ve boste pa lahko šle že ven na zrak z dojenčki... Kako pa jih boste položile v voziček? Na bokeca, tako kot v postlci?

Mene je tudi strah kolik. Ebetka, Maj_taj, pravita, da bi se mogoče pri vama že začeli user posted image . Ojoj, to bo še veselica. Res me je strah tega, ampak bomo že preživeli. Evo, danes je naša flenča stara 1 teden user posted image .

Karatina, upam, da bo to tvoje dete končno dalo pravi znak, kdaj hoče ven, hehe...

Navijamo za Majsko pikico danes!!!!!!

Poloma in Sanek1 pa itak še uživata user posted image user posted image !

Lep dan vam vsem želim, z veliko sončka.....

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 461
   RE: majčice iz MB in okolice
5.5.2009 8:37:52   
vanilla
Aja, ebetka, skos te pozabim vprašat.... A so tebi potem sprožili porod takrat, ko si toliko prej notri ležala?

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 462
   RE: majčice iz MB in okolice
5.5.2009 11:02:39   
ebetka
Vanilla - moj porod se je začel čisto spontan in je potekal kot v učbeniku: zjutraj je ctg zaznal prave popadke, ki jih jaz še nisem čutila in imela sem zeloooo trd trebuh, zato me je g pregledala, in rekla, da sem komaj za koničko prsta odprta, zmehčano pa ni še nič. Potem so ti popadki začeli nastajati kot rahlo stiskanje maternice (neboleče) preko dneva in zvečer začeli boleti ter vso noč trajali nekje na 10 min in zeloooo boleli - spala nisem niti sekunde. Ob 4 zjutraj sem poklicala sestro, da so že na 5 min in sem komaj še hodla in govorila od boečin in me je pogledala in rekla, da sem še vedno komaj za en prstek odprta - meni se je htelo zmešat - sem mislila, kako dolgo bom mogla to prenašat... no , potem me je poslala nazaj v sobo in ko sem šla naslednjič na wc, se mi je odluščil krvavi čepek. Zjutraj ob 10 sem klicala mojega naj prosim hitro pride, ker mene pa že tako boli, da ne morem več...in sva merila popadke, ki pa so sedaj bili že na 3 min- Sva spet poklicala sestro in ji to povedala, pa me je htela še na ctg dat - in sem rekla, da to pa več ni normalno, da jaz grem rodit. In se vstanem in se mi vlije voda - to je bil pa samo še povod, da smo oddrveli dol v porodno sobo (me je dragi peljal na vozičku in se še zraven zezal da gremo po zadnjem kolesu user posted image ). No in ko smo prišli dol, sem bila naenkrat 7 in pol prsta odprta in po dveh popadkih na boku smo začeli pritiskat. V glavnem v manj kot eni uri v porodni je bilo dete zunaj.

Tudi jaz moram malo široko povijati, ker z enim kolkecom nekaj ni čisto vredu. Upam, da bodo po prvem pregledu rekli, da ni več potrebno, ker to mi je tako mučenje. Za mene in za njo.

Pri nas so se definitvno začeli koliki - danes spet nismo nič spali...jaz sem že taka kot zombi, glava me boli in komaj stojim na nogah. Zdaj šel moj v avstrijo po tiste kapljice, ki bi naj bile dobre in resnično upam, da bodo pomagale, ker drugače se mi bo zmešalo. Pa mala se mi takoooo smili, ko se napenja in je cela rdeča zraven in to traja celo noč. Danes smo se na eno uro zbujali in tolažili. Vanilla, bodi srečna, da ti mala tako lepo si ponoči. Naša bi tudi, če je nebi črvičlo, ker je tako pridno dete, da še ko je lačna ne joka ampak malo zajamra in mi da vedet, da hoče zizo.

Z vozičkom si sploh še ne upam ven, ne vem zakaj mogoče ker je veter stalno.
Sej res - ali jo je potrebno tudi v vozičku na stran polagati?? Bom jutri patronažno vprašala ko pride.

Kako vam gre umivanje dojenčkov? Mene je še vedno malo strah jo na trebuhec obrnit oziroma na bok ampak drugače pa kar gre...vsak dan bolj se navajamo in učimo user posted image .

Vanilla - gede pijače ji pri dojenju v prvih 6 mesecih ni potrebno dajati nobene druge tekočine. Ne vem pa, če drži to pri aptamilu. Vprašaj raje patronažno. Po moje ni neke nuje po dodatnih napitkih.

Naša je pa danes stara 2 tedna - kako bo to hitro šlo, dnevi se kr vrstijo, sploh si je ne morem predstavljat čez kakšen mesec ali dva ko bo že večja in ko bo začela sama držati glavico pokonci.

Poloma, se ti že boljše počutiš? Upam, da je vse ok in da si prišla malo k sebi.

Pikica, držimo pesti in navijamo za tebe user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 463
   RE: majčice iz MB in okolice
5.5.2009 11:37:41   
ebetka
Aja - kako pa boste oblekle dojenčke za na sprehod?? Za doma imamo mi mako majčko in preko bodi, čez to pa pajaca in nogavičke. Za ven pa je po moje to premalo - kaj žabice in hlačke čez bi bilo vredu ? Zgoraj pa majčko in bodi ter čez neko jopico ali kaj takega ? Joj, ko se moram še vse naučiti...user posted image , upam da ima katera že kak bolj koristen nasvet.
Maj taj - tudi mene je strah, da ko bomo kam šli bo htela jest. Bom si za zraven mleko v stekleničko načrpala in dala v termo torbico.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 464
   RE: majčice iz MB in okolice
5.5.2009 13:47:08   
Maj_taj
Tako, ravnokar sem se vrnila iz pvega uradnega sprehoda. Tokrat sma ble same brez mojega, tak da sem mogla sama tovorit voziček po stopnicah in še psa. Kr naporno. :)) Preden sma šle sem jo nahranila in malo počakala če jo bo kaj zvijalo in da zaspi, potem pa ni blo težav. Do zdaj je na zraku vedno spala in še ptički so jo zraven uspavali. :) Po mojem jim ful paše bit malo na zraku, tako da se niti ne spomnijo da bi jokali. user posted image Jaz jo imam tudi v vozičku na stran, ker ji lahko isto zaleti kot v pojstlici. Za ven sem jo oblekla čist normalno, le da sem ji dala gor še copatke in dekico. V košari je itak bolj toplo. Aja, pa priporočam kakšno pleničko prek pokrit če piha. To je vsa umetnost.

ebetka, jaz že imam te avstrijske kapljice, imenujejo se Antiflat. Včeraj sem ji prvič dala in po moje še ni nekega učinka. Zdaj ji dam pred vsakim obrokom. Upam da bo kaj delovalo, dugače bom pa še kakšne druge poskusla. Samo da ji bo boljše ker se mi ful smili. To noč je bla prvič kriza, bolj slabo smo spali ker jo je zvijalo.

Nič, moramo it jest. user posted image LP

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 465
   RE: majčice iz MB in okolice
5.5.2009 17:38:25   
vanilla
Ojla...

naša ima doma oblečeno majčko, bodi, pajacka brez rokavov in debele nogavičke, ker jo v nogice rado zebe in ima bolj mrzle. Pa ji ful paše in ima potem tako topla stopalca.
Ko bomo pa šli ven, jo bom pa isto oblekla, le jopico bi ji še gor dala, pa kapico, pa kakšne copatke.... Pa odejico seveda.

A tako je potem to bilo, ebetka, pri porodu. Imava kar identično zgodbo kar se popadkov tiče user posted image ... No ja, zdaj se smejim, takrat pa ni bilo smešno.

No, še jaz dolgujem svojo zgodbo.
Torej, začelo se je v noči 27.4., ko me je ob enih ponoči zbudil prvi popadek, tak rahel, bolečina čez križ in naprej proti jajčnikom... opa, kaj pa zdaj to... no, ponovil se je kmalu in potem sem že v dnevni na sedežni vsa prestrašena čakala vsakega novega. Prihajali so na 10 - 15 minut.... Zjutraj ob petih so malce ponehali in se ponavljali na pol ure.... Cel ponedeljek so trajali ves dan, vendar so bili znosni in ne tako boleči. In to na 15 minut približno... Ob osmih zvečer pa so se zgostili in začeli oreng bolet. Do polnoči so bili že na pet minut ali celo manj in sva z možekom šla v P.
Tam me priklopijo na CTG, ki pa ni kazal močnih popadkov in babica je rekla, da to ni nič, ampak me bodo vseeno obdržali. Dol pa totalno zaprta user posted image user posted image . Dajo me v eno sobo, kjer sem mela svoj tuš in wc. Dali so mi tableto Spasmex in Apaurin. Po teh tabletah pa so se popadki še zgostili in postali zeloooo boleči. Komaj sem jih predihavala, kar mešalo se mi je zraven. Res boli, nimam kaj lagati. Sem se vmes kar zibala na postelji, pa počasi globoko dihala... Proti jutru se mi je trgalo že od bolečine. Pa pride ob sedmih zjutraj (28.4.) babica me pogledat in reče, da sem 6 cm odprta in takrat mi še voda odteče...
Gremo v porodno, jaz kot nora predihavam svinjsko boleče popadke na 3 minute... Pokličem mojega, pride, skupaj predihavama, me masira po križu... Mala pa se nikak ni hotela dol spuščat... Probala sem razne poze: čepe, kleče, na wc-ju, leže na boku, hoja, sedenje.... ni da ni.... Mala pa še kar nekje gor... Dodajo mi umetne popadke pa neko protibolečinsko (ki pa itak nič ne pomaga). Bolelo ful... No, potem pa smo morali vseeno začet pritiskat kljub temu, da jaz nekih tiščalnikov glih nisem čutla... Mala se je res počasi spuščala... No, po treh urah v porodni smo ob 10:58 rodili našo Kajo user posted image . Joj, potem, ko si oddahneš in je res konec... Kako je to blažen občutek! Pa ko vidiš dojenčka... Ni besed... Res lepo. Sem se kar namučila z bolečinami, ampak važno, da je bilo vse ok.

Evo, naša nekaj jokca.... Se pišemo.

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 466
   majčice iz MB in okolice
5.5.2009 18:46:56   
karatina
Kako vas je lepo brat, ko se že pogovarjate o malih štručkah. Tudi jaz že komaj čakam, da svojo dobim v roke.

Je danes en fajn datum 5.5., a gremo še ostale kar v P user posted image ?

Glede kolik, smo pri Karin ugotovili, da ne pomaga nič user posted image , ne kapljice, ne granule, ne masaže, ne blazine iz koščic... Pa saj mine. Se mi zdi, da smo se kar nekak zorganizirali kdaj nastopijo tiste taprave močne in smo jih nekak prebrodili. Edino je bila res ful razlika, ko sem nehala dojit in smo prešaltali na Novalac AC - kot bi jih odrezal. Če je res na mleku ali bi se tudi drugače končale pa ne morem rečt.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 467
   RE: majčice iz MB in okolice
6.5.2009 9:08:52   
vanilla
PUNCE MOJE...

VČERAJ POZNO ZVEČER SEM DOBILA SMS OD NAŠE MAJSKE PIKICE... RODILA JE FANTKA Z IMENOM SAMO!!! user posted image user posted image user posted image

Čestitkeeeeee!!! Evo, pa imamo še eno štručko!

Nič pa ni napisala kdaj točno je rodila in mere malega štrumfka!

(odgovor članu karatina)
Neposredna povezava do sporočila: 468
   RE: majčice iz MB in okolice
6.5.2009 9:42:40   
ebetka
Bravo pikica !!!!! Končno, upam, da je vse vredu.
Čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 469
   RE: majčice iz MB in okolice
6.5.2009 17:06:24   
ebetka
Zdravo punce, kako ste kaj...
Pri nas je ok, edino spimo skoraj nič ponoči. Kolike še kr dajejo našo malo, kapljice so sicer malo pomagale, se pa tudi brez tega sama zbuja na dve uri za hranjenje.
Povejte mi nekaj - kako oz. koliko kaj spijo vaše bebice čez dan in koliko so pokonci?

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 470
   RE: majčice iz MB in okolice
6.5.2009 19:01:24   
vanilla
Uf, danes pa je zaspan dan... Sem prej kar zadremala na sedežni, Kaja pa je zraven spančkala v ležalniku, ampak ker je prišla njena ura za hranjenje, me je zbudila in je bilo konec mojega dremuckanja.
Danes je bolj umirjen dan. Zbuja se na tri ure. Malce jo pristavim na joško, pa se itak kregat začne, ampak vsaj toliko, da mi stimulira, da mi še mleko nastaja. Zjutraj sem si načrpala za en obrok, pa zdaj sem črpala za en obrok... Tako da danes bo dobila vsega skupaj lepo dva obroka mojega mleka, ostalo pa Aptamil. Komaj uspem nahecat tele moje joške, da mi dajo toliko, da je glih dovolj za obrok user posted image . Črpam pa tut menda več kot eno uro z vmesnimi premori za tistih par curkov vsake par minut.

Ebetka, moja se zbudi na tri ure al pa še mal več. Zvečer nazadnje jemo nekje pred polnočjo, potem pa se zbudi enkrt ob pol štirih, al pa ob pol petih... Nekje tu. Potem pa spet papcamo okrog osmih zjutraj in potem naprej na tri ure. Vmes vedno spi, ampak traja, da trdno zaspi. Nekaj časa gleda okrog in "razmišlja" user posted image . Včasih potem rata malo tečka in ji dam dudo, pa si jo potem z rokicami podpira pa se igračka... No, potem pa zaspi.

V petek gremo na UZ kolkov, ker ga v P še niso takrat naredili, ker so bli kao prazniki. Čez vikend pa se bomo že sončku pokazale tu na balkonu. Jo bova lepo dala kar v jajčki za par minutk - itak ma jajčka strehico, da ji ne bo pihalo. Na sprehodek pa verjetno drug teden. Jaz tut še nič ne hodim ven - kljub temu, da se super počutim. Nekako le probam upoštevat tisti nasvet naših babic, da se mora ženska malce paziti po porodu, ker se telo vrača v prvotno stanje in se ni dobro prve dni nekaj ven kazati.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 471
   RE: majčice iz MB in okolice
6.5.2009 19:15:16   
Poloma
Dober dan :)

Jah...kaj vam naj povem? Se mi zdi da je moje jamranje o še obstoječem trebuščku prav brezvezno ob vseh vaših lepih zgodbicah o malih nadobudnežih :)

No malo že lahko pojamram, da me je vedno bolj strah poroda, ampak sem se danes uspela "uštulit" v tisti čudežni zvezek v porodnišnici MB preko ene babice in vam morem priznat da mi je kr lažje :))

Lepo se rihtajte in mirno (ter prespano noč) vsem!

Papa

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 472
   RE: majčice iz MB in okolice
6.5.2009 19:16:40   
Poloma
Jaooo pozabla...

Majska pikica čestitaaaam za malega Samota!

Upam da je blo kratko in neboleče, da je fantek priden in da vse poteka kot si želiš! Pa dooosti cartanja vama želim!

Papa

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 473
   RE: majčice iz MB in okolice
7.5.2009 10:44:37   
vanilla
'Dan....

Kako smo kaj punce na ta čudovit sončen dan?
Pupa trenutno spančka, prej se je glih pokakala, pa je nimam še srca zbudit. Saj bo zdaj kmalu čas za hranjenje, pa bomo tudi to opravile. Včeraj in danes kaka tudi večkrat na dan, ampak po malem. Se mi zdi, da samo še to posrano rito previjam user posted image user posted image user posted image .

Poloma, ti nam kar jamraj o trebuščku, saj kdo te bo pa bolje razumel kot me, ki smo dale to čez user posted image . Meni je bilo od začetka aprila do poroda tudi kar težko. Po eni strani me je že pošteno motil trebušček, ker ponoči mi več nikak ni pasalo spat, pa čudno me je vse tiščalo, slabo mi je blo po vsaki hrani itd.. In sem potem komaj čakala, da se ga znebim, a po drugi strani me je blo blazno strah poroda in sem še kar želela nekaj časa "ga met gor", hehe.
Tisoč občutkov se mi je menjavalo zadnje tedne, predvsem strah se je povečeval. Ampak to je čisto normalno in čez to gre čisto vsaka. Ti pa moram rečt, da ko bo to za tabo in v trenutku, ko boš rodila, boš čutila taaaakšno blaaaazno olajšanje. Sicer bolečin NE pozabiš, ampak kar naenkrat ratajo nepomembne user posted image . Spomniš se jih in se zavedaš, ampak je tisto veselje ob novorojenčku večje in veličastnejše kot tiste bolečine, ki so itak že minile. In olajšanje, da je vsega konec.... Res, krasen občutek. Tak da naj te to "drži pokonci" do takrat user posted image .

Kako ste kaj mamice? Kako dojenčki? Jaz bom danes našo kar malo pokazala čez balkon sončku za par vdihov svežega zraka. Čez vikend pa že malce več.



(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 474
   RE: majčice iz MB in okolice
7.5.2009 12:10:14   
ebetka
Lep dan še od mene...Vanilla, lepo si to napisala polomi, nimam sploh kaj dodati, res bo hitro minilo, še verjeti ne boš mogla, da je mimo. Ko te pa kaj teži, pa le pojamraj user posted image . Potem, ko boš imela pa bebico pa bomo skupaj jamrali o problemih user posted image . Na primer moja je imela ob izhodu iz porodnišnice vneto ritko in izpuščaje in komaj smo pozdravili, so se danes spet pojavili,  prav hudo mi je pri srcu ko ji ne morem pomagat. Upam, da hitro to pozdravimo. Poleg tega se ji je naredil sor na jezičku in še vedno ni izginil, čeprav že en teden maževa z daktarinom... ni fajn, ko imamo take probleme.

Vanilla, praviš, da imaš malo v ležalniku - kakšnem pa, če smem vprašat, ker jaz imam tud enega doma pa je še nisem upala dati noter, bi pa zelo prav prišlo, ko noče spati, da jo lahko imam blizu sebe naprimer v dnevni sobi.

Mi bomo pa šli prvič ven v soboto, če bo lepo vreme - se bomo kar do mojih odpravili in bomo malo zunaj pred hišo



(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?