vanilla
|
O, ebetka, super za prvi sprehod. Prav hecno ne, kak lepo spijo zunaj na zraku in v gibanju... Menda če bi cel dan tako okrog hodila, pa bi dete kar spalo... Sploh ne vem, če bi se potem spomnili, da so lačni, hehe. Upam samo, da jo bo črvičenje minilo in da si boš potem tudi ti lahko kaj odpočila, ker verjamem, da ni enostavno jo uspavat in nosit nonstop. Boga pikica. No, mi smo bli na UZ kolkov. Moram priznat, da je bil to najin prvi izhod in sem mela kar malce tremo preden smo šli od doma . No, pa je bla pridna tam, le posračkala se jim je, hihi. Kolkeci so na meji, tako da ni potrebno strogo široko povijanje, ampak kar takšno, kot ga delam tudi sedaj (pamperska, dve zloženi tetra plenici in povijalna čez). Čez 6 tednov imava ponovno kontrolo. No, potem pa sva bla z mojim možekom že tolko samozavestna (ker sva vidla, da itak samo spančka v jajčki), da smo šli kar v Hoferja . Tak da je mela prvi sprehod po trgovini, hahaha. In je ves čas spala in spala. Tako da zdaj si bomo že upali počasi ven. Kaj vašim bebicam je že odpadel popek? Nam je danes patronažna rekla, da bi že naslednjič mogoče znal odpast. No, bomo vidli. Pol bo pa itak kmalu na vrsti prvo kopanje. Jaz jo zdaj vsako jutro po sedmi uri lepo s celega umijem z vodo, pregibe namažem z mandljevim oljem, jo počešem in oblečem. Se pa ful lušči - tista prva koža še od rojstva, kar je normalno. Pa so mi svetovali naj je z ničemer ne mažem, ker bo ta koža itak odpadla, pa bo potem ok. Ker če bi jo mazala s kakimi olji in kremami bi samo mašila pore. Ko pa bomo prvič kopali pa še ne vem, če bomo potem to delali vsak dan al recimo samo dvakrat-trikrat na teden (dokler ni poletne vročine in se bodo bolj potili). Mislim, da je ne bomo kopali vsak dan. Danes sem neka polna energije. Prej ko je spančkala, sem vsa okna spucala, prah pobrisala, tla posesala... Zdaj pa si črpam mleko...
|