|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
29.4.2009 15:09:07   
mojjaka
lenika-nekaj o streptokoku b

http://www.zurnal.org/Slovenski-novorojencki-v-nevarnosti/zstil/vasotrok/casnosecnosti/64697

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2351
29.4.2009 15:11:10   
bamoocham
Sej je rekla včeraj, da jo špika pa da ima krče na trenutkeuser posted image
Upam, da user posted image še malo počakauser posted image user posted image user posted image user posted image

*alina* se pa ni nič javila danes, mogoče sta šli domov. user posted image user posted image

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 2352
29.4.2009 15:12:40   
bamoocham
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Aja pa še to me zanima. Tale Recinkt user posted image . A je to kakšna spletna trgovina?

Ja to je ona trgovina, ki dela pakete za CSD-ko lahko izbiraš med paketi (denar ali paket za novorojenčka).
In lahko pri njih naročiš posamezne stvari, pač ni treba vzet celega paketa.

http://www.recinko.si/

< Sporočilo je popravil bamoocham -- 29.4.2009 15:13:25 >

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2353
29.4.2009 15:13:08   
majana79
lenika, www.recinko.si

Oni imajo čez pakete za novorojenčke, lahko pa kupuješ tudi redno, no, brez da vzameš e-paket.

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 2354
29.4.2009 15:14:25   
lenika
Goldy upam, da bo vse OK in da še prideš v enem kosu domov.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2355
29.4.2009 15:15:00   
biba14
Problem je, da itak ne vemo kdaj točno moramo v bolnico...jaz sem bila zadnjič ful boga, pol pa so me tam čist čudno gledali, za kaj sem sploh prišla, ker je bilo po UZ in CTG vse ok....no,še vedno me fejst pritiska in boli, ampak so mi rekli,da je to normalnouser posted image  in da moram le počivat...

Upam,da se vsem vse dobro izteče in bodo naši sončki vsaj do 38.t v bušijuuser posted image

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 2356
29.4.2009 16:12:10   
lino
Goldy...držim pesti, da bosta ti inuser posted image ostala 2v1. Drži se!!!user posted image user posted image user posted image

Sedaj sem pa že čisto zmešana s temi streptokoki in klamidijami...a se boste druge dale pregledat??? Pri meni bo najverjetneje odločala cena...user posted image

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 2357
29.4.2009 16:16:33   
Tira
Ojla punce!

Jz sem se danes mal potepala, sem končno uredila papirje za CSD user posted image . Tko, da so rekli, da drug teden dobim odločbo in denar nakazan 15. Jupiii!

Zdej pa kuham govejo juho, no sej se sama user posted image . Je že dolgo nisem, pa da jo dam mal zmrznit za zalogo.

Glede isofixa, midva ga nisva kupila, itak sva dobila rabljeno lupinico in je še čist uporabna. Mislim, da je tud pritrditev z pasom varna. Se mi zdi, da bolj komipliciraš, slabše je. Aja pa še bankrotiraš zraven user posted image .

Goldy user posted image  držim pesti, da bo vse vredu z vama.

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 2358
29.4.2009 16:45:20   
bjondi
Tole bo pa treba brat že dvakrat dnevo ,ker so spet štiri strani natipkane user posted image ...

IZVIRNO SPOROČILO: sončki

ja kar se tiče moderca je res zoprno no vsaj
mene so tiščali , če ti pa rata  uzameš tiste
sp. hlačke k ti jih dajo v porodnišnici pa si
odrežeš tako, da top narediš in si daš blazinice
not in je zakon sploh za ponoč ker te nič ne tišči
sprobano in deluje moje sostanovalke v porod.
so ble vesele tega user posted image dans me pa neki dol tišči
pomojem je vreme user posted image no upam

Dobra ideja user posted image ...

JanciF,manna-hvala za tolažbo,vsaj vem da ni samo naš piko tak ,ki se bohoti po mojemu bauhiju,ki mu je zgleda premajhen...

Ovnica78-dobrodošla

MŠ sem ravno dala v aprilu čez na tako neudobnih stolih sem komaj zdržala do konca vsakih predavanj...tko da dobr da nisem na maj čakala...

Lsica-tudi mene panika grabi ker še nič nimam naštiman,vse pa so takoo že pridne...

Goldi-drži se držimo pesti da minejo krči

No pa lep dan še naprej,kljub temu da je deževen...

(odgovor članu sončki)
Neposredna povezava do sporočila: 2359
29.4.2009 17:12:29   
Lsica
bjondi, ne se dat paniki...

saj je lepo, če maš že vse urejeno, to je tko kot ko greš v šolo septembra, uživaš, ko maš knjige že zavite, pa vse v puščici pripravljeno, pa zvezke podpisane,.... ampak, tud če ne, pa mal kasneje nadoknadiš, pa je tud OK.

Sicer, pa saj mamoše nekaj  časa do PDP...če bo pa prej, bojo pa možje urejal,  ko bomo me v porodnišniciuser posted image

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 2360
29.4.2009 17:50:13   
tecka
Živjo punce. KOnčno sem prišla malo k sebi, tole vreme me ubija. Zjutraj sem sicer vstala že ob 5h, potem sem bila pa cel dan nekaj švoh in sem v glavnem preležala, malo brala in malo spala. V celem dnevu mi je uspelo samo skuhat kosilo in malo zlikat.
Otroških stvari se je pa kar nabralo tudi pri meni.1 stroj je bil samo plenic, 1 brisača in povijalne plenice. Računam, da bo še 2 stroja posteljnine (1 za kovterček in tisto obrobo, 1 pa bolj za barvaste stvari - prevleke in brisače od tamauga). Potem pa še 2 stroja cunjic, pa verjetno ne polna, le ločit moram manj občutljive stvari od bolj občutljivih - nekaj imam tudi štrikanih copatk pa eno štrikano jopico. Sem se pa odločila, da operem vse cunjice kar jih imam do velikosti 68, da imam potem mir.
Sama sem večino cunjic dobila - kupila sem samo nekaj bodijev, žabic ter dva kompletka. Kompletek za porodnišnico sem tudi jaz kupila v BC od Clara in dala 27 eur. Čist preveč, ampak bolj ko sva zbirala, slabše je bilo. V tem kompleku so poleg tudi kapica in nogavičke, če k drugim pajackom dodam še to, si kar kmalu na isti ceni. Pa še sestra mi je nabijala, da ne smem gledat na denar in da to pač mora bit. No, pa naj bo, saj ostale stvari bodo bolj ko ne rabljene.

No, v Nextu sem za probo naročila tudi en kompletek 1- 3 mesece, da sem malo sprobala tole internetno naročanje in da bom videla, kako bo rasel naš Srečko. Bil pa je samo 13 eur (samo, če primerjaš z BC). Itak sem pa "pogrnila" pri Amazonu. SEm pogledala samo v pogoje dostave in mi je čisto mimo, da za "vzhodno Evropo" piše poštnina tudi za otroške stvari, dejansko pa tega k nam vzhodnjakom ne pošiljajo.

Kuhanje na zalogo: več kolegic mi je reklo, da so si skuhale na zalogo in tudi jaz bom, ampak bolj maja, da bo bolj sveže. V mislih pa imam slivove cmoke, svaljke, golaž (in/ali bolonjsko omako), govejo juho in paradižnikovo omako. Naš ni zadovoljen samo s "pločevinko pelatov", ampak mora omakca vret vsaj 2 uri, pa dodam korenček, zeleno in malo sladkorja, ki "ubije" kislino paradižnika. To omako pa potem jeva kar tako k testeninam, ali pa jo dodajam tudi k repkom kozic ali pa k mešanim morskim sadežem, kadar niso v smetanovi omaki.
Tudi cmoki in svaljki za našga niso dobri kuhani. Tu mu dam pa prav, saj so domači z maslom in jajci dosti boljši od kupljenih.
Kupila bom pa še kakšne ravijole in mogoče pohan sir, pa kakšne piščančje krokete - skratka skrinja bo spet pokala po šivih. Aja, pa sladoleda kar dosti pojeva in za tvorjenje mleka bo idealen.
Če ima katera še kakšno idejo, pa na plan z njo, je lažje skuhat malo več in dat zmrznit kot pacat vsak dan. Tudi sicer kar precej zmrzujem, le da ponavadi tisto, kar kuham med vikendom in potem pojeva v tednu ali dveh.

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2361
29.4.2009 17:57:47   
kaminek
hvala janci za link za izračun. sej itak sm misnla na približn glede procentov, ker je tko kt si ti napisala!

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2362
29.4.2009 17:59:08   
kaminek
majana79: jst sm vlogo oddala v Trebnjem! Pokliči in vprašaj, kdaj naj pričakuješ odločbo!

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2363
29.4.2009 19:11:49   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica

Saj jaz še nimam ne isofixa ne lupinice, sem pa oboje kar pri recinku mislila kupit. Ker bom tam najbrž tud previjalno vzela, pa ne vem če ne tud posteljo...po mojem se bom kar v Kočevje odpravla pogledat, tko kot MONY25.

V kolikor je meni znano, imata lupinica in stolček različna isofix podstavka, saj so nosilci drugače narejeni.
Vsaj za PP sem 100%.

Goldy  držim pesti, da bo vse ok in da vsaj še nekaj časa ostaneta 2v1. Vsaj toliko, da dopolnita celih 34.tednov, če se pa da pa do 37.tedna.
Pošiljam ti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2364
29.4.2009 19:59:25   
10ka
lsica - potrdilo za EA - tist dokument, ki ga moraš podpisati, preden ti dajo epiduralno analgezijo (da se zavedaš stranskih učinkov itd)

tečka - ja ozimnico narest!!! to se men zdi tudi ful pametna ideja. jaz bom tudi skrinjo napolnila tam enkrat konec maja... sam nimam še čist seznama, kaj bo šlo noter.

špikanje v trebuhu - mene tudi daje to. na enem mestu me prav MOČNO boli, ko me moj user posted image brcne. na istem mestu me tudi boli, če tja pritisnem, ko mi otrdi trebuh. se mi zdi prav čudno, ker tko je že več kot en mesec. moram svojo G vprašat na naslednjem pregledu, ker je res močna bolečina in se mi zdi, da je bolj povezana z mojim telesom, kot z intenziteto brcik.

kompletek za iz porodnišnice -  glede na to, da imam rok konec junija in bo takrat predvidoma že kar vroče, bom jaz pripravila samo eno plast bombaža (brcike), bombažno kapico in majčko z dolgimi rokavi ter tanko jopico za zgoraj. itak bo ful zabubljen v lupinici na poti domov, po možnosti v vročem atomobilu kjer si ne bomo upali klime prižgat. valda bomo imeli sabo še dekico, če bo pa slučajno bolj hladno. 

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2365
29.4.2009 20:23:50   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: tecka

Sama sem večino cunjic dobila - kupila sem samo nekaj bodijev, žabic ter dva kompletka. Kompletek za porodnišnico sem tudi jaz kupila v BC od Clara in dala 27 eur. Čist preveč, ampak bolj ko sva zbirala, slabše je bilo. V tem kompleku so poleg tudi kapica in nogavičke, če k drugim pajackom dodam še to, si kar kmalu na isti ceni. Pa še sestra mi je nabijala, da ne smem gledat na denar in da to pač mora bit. No, pa naj bo, saj ostale stvari bodo bolj ko ne rabljene.

Jaz tudi. Jaz sem vzela belega. user posted image Ta firma Clar ima za moje pojme res lušne in kvalitetne stvari.

No, danes zlikala 1. rundo belih doj.oblačilc in sem opazila da imam vse več ali manj z dolgimi rokavi, da se mi pa zdi da imam precej stvari premalo - recimo bombažastih pajackov, pižamice nimam......(ker sem prala samo nevtralne barve, roza sem pustila), tko da ne vem če bom sploh dobila od sosede še cotike, ker ne vem če bo user posted image , ona pa ima menda vse bolj modro. Ah nič, za prvo silo menda bo, če ne bo pa dragi šibnu v Kika ali pa kam na razprodaje user posted image .Ma nagec menda ne bo user posted image .
Druga runda pisanih cunjic se mi pa še suši, potem moram pa še tetre oprat, posteljnino (dobr da ste me spomnileuser posted image )

Goldy user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 2366
29.4.2009 21:40:11   
*blu*
Jaz sem tudi danes imela akcijo. Že včeraj sem oprala vse cunjice, danes sem jih zlikala. Od tavelike garderobo sva iz previjalne zložili v omaro v garderobo (se ji je ful zdelo-kot mami in tati), za dojenčico pa sva nafilali previjalno. Se pa v Kranju zapira Chicco trgovina in je vse 40 posto ceneje in sem si naredila zalogo bodijev in dekc... Jutri grem še po zadnjih nakupih, v lekarno, potem pa imamo pripravljeno, sploh ko našauser posted image  res očitno hoče že ven.

Koliko pred PDP moraš zrihtati na CSD? Jaz imam v ponedeljek pregled in pomoje bom šele takrat dobila potrdilo. Imam občutek, da ste vse kar pohitele s temuser posted image .

Kompletek za iz porodnišnice imam pripravljen tanek bombažen potem pa glede na zunajnje temperature dodatke za čez in spodaj. Mah saj ni take panike.

Sprememba je kot vdih kisika, ki te poživi.

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2367
29.4.2009 22:18:39   
fragola
Dober večer punce, vse ste tako pridne in vse lepo pripravljate, no jaz bom jutri prala cunjice, nato likala!user posted image
Papirjev tudi nisem še uredila, ker čakam, da mi pošljejo iz službe, močno upam, da jih dubim jutri, tako, da bi šla drug teden vse uredit. Vzela bom pa denar.
Drugače danes sem kar trudna, bo treba počivat bolj!

Vsem novim pa en lep pozdrav!user posted image

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu *blu*)
Neposredna povezava do sporočila: 2368
29.4.2009 22:40:47   
lino
Vse cunjice pošila z različnimi sukanci, da bom vedela komu kaj vrniti...čakam na povijalno (do konca tedna) in potem začnem prat...po 15.5. pa kupim še kozmetiko za user posted image in zase in pa modrce...

Sedaj pa upam, da mi uspe prilepit še en link, ko Španci opisujejo našo Slovenijo...je zelo lepo in se splača pogledati!!! Bi se mi morali tako promovirati...
http://www.rtve.es/alacarta/todos/ultimos/index.html#381728

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 2369
30.4.2009 1:01:57   
tinca84
user posted image

Pozdravljene!!!!!

Trenutno ne spim, saj me roke neverjetno bolijo, mravljinci....

Samo da se vam na hitro javim, saj me cel teden ni bilo na spregled. Jutri vas bom brala, ker ste tolk načvekale, da si moram celo dopoldne vzet frajuser posted image . Zdaj grem pa tv gledat (zone reality), se mi ful dopadejo oddaje ki jih predvajajo, o resničnih doživetjih...

pa pa

Čudežna beseda MAMA razložiti se ne da,
zna jo le zašepetati glas otroškega srca!

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 2370
30.4.2009 5:14:25   
amaya
ah, jaz tudi nič ne spim...že tri dni se zbujam ob čudnih urah. Danes je še dobro, saj je ura 5 zjutraj...druge dni je bilo okoli 3je...user posted image Pa ne da me kaj boli...sanjam bedarije in me to vrže pokonci, potem pa tukaj v dnevni sedim kot en čuk in po PCju brckam.

Zdaj se res tu nisem oglasila že nekaj časa. Prav lumpa sem...

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 2371
30.4.2009 5:16:07   
amaya
IZVIRNO SPOROČILO: *blu*

Jaz sem tudi danes imela akcijo. Že včeraj sem oprala vse cunjice, danes sem jih zlikala. Od tavelike garderobo sva iz previjalne zložili v omaro v garderobo (se ji je ful zdelo-kot mami in tati), za dojenčico pa sva nafilali previjalno. Se pa v Kranju zapira Chicco trgovina in je vse 40 posto ceneje in sem si naredila zalogo bodijev in dekc... Jutri grem še po zadnjih nakupih, v lekarno, potem pa imamo pripravljeno, sploh ko našauser posted image  res očitno hoče že ven.

Koliko pred PDP moraš zrihtati na CSD? Jaz imam v ponedeljek pregled in pomoje bom šele takrat dobila potrdilo. Imam občutek, da ste vse kar pohitele s temuser posted image .

Kompletek za iz porodnišnice imam pripravljen tanek bombažen potem pa glede na zunajnje temperature dodatke za čez in spodaj. Mah saj ni take panike.

nekam pozni so s tem potrdilom...jaz sem ga dobila že zdavnaj...meni so na CSD rekli, da je dovolj tudi en dan prej...ampak vseeno ne bi reskirala...

(odgovor članu *blu*)
Neposredna povezava do sporočila: 2372
30.4.2009 5:18:41   
amaya
novorojenček mora imeti vedno eno plast več kot ti....ker nima razvito še uravnavanje telesne temperature.

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2373
30.4.2009 7:47:04   
majana79
O punce, sredi noči se boge oglašate. user posted image Jaz sicer tudi bolj slabo spim, ampak nekako gre...

amaya, ti si pa res lumpa, sem mislila da nas ne maraš več. user posted image Se lahko malo večkrat oglasiš tudi na naši temi. user posted image

Jaz pa odštevam delovne dneve, še 7x grem v službo potem pa nekaj dopusta in porodniška.

Uživajte v petku, čeprav vreme ni ravno najboljše. user posted image

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2374
30.4.2009 7:52:07   
bačko
Jutro!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kava, čaj, kakav, kapučino...!
Lsica saj itak nisem prišla do Ljubljane!
Bamoocham kako lepa sobica!user posted image user posted image user posted image
Goldy tebi in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !
Tečka tudi jaz sem razmišljala da bom kako hrano že v naprej pripravila za nas.Samo Žani bom sproti kuhala.
No mi gremo danes popoldne k moji mami ker ima rojstni dan.Moram pa danes še vse spakirati za na Roglo.Moram bolj topla oblačila vzeti ker je gor še hladno.Nič se javim še kasneje!

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?