detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalini ojla. mi smo ok ... mali je priden kak mami ... glede otroških sester v porodnišnici - - katastrofa,.... le ena si zasluži vse pohvale (je delala 2x nočno, ko sem bila tam in me je prišla večkrat pogledat .... je rekla, da bo malemu dala dodatek, da bova vsaj malo spala ... ker je mali nonstop visel na meni ..... ampak na srečo sem ponoči dobila mleko in sem rekla, da ni potrebno .... - sem pa pozabila vprašat kako ji je ime - je pa bila starejša, visoka s kratkimi lasmi) me je pa zmotilo to, da jim dajo dodatek zjutraj pri negi - saj mojemu so, ker je fajn ven zbruhal in meni ni bilo jasno kak je lahko ob osmih bruhnil na polno, če sva se pa midva dojila ob petih .... pa čudno mi je bilo zakaj je prva dva dni tak fajn vedno po negi spal 2-3 ure ..... potem pa cel dan nič ...... ko sem pa prvi dan popoldne rekla, da je mali lačen sem pa dobila tak odgovor, da mi je bilo kar slabo ..... eh, škoda besed ..... jaz sem se tolažila s tem, da greva hitro domov in da je z malim vse ok .... si pa ne predstavljam kak bi se obnašale, če nama dojenje nebi steklo ...itd..... midva na srečo nisva imela s tem nobenih težav pa še jaz sem bila po porodu super ..... dvomim pa, da so ti v veliko pomoč .... glede nato, da so po porodu, ko sem prišla na oddelek, prišle med 11 in 20. uro točno 3x v sobo poškilit ...... in se niti niso zanimale kak nama gre dojenje, če mali vleče, če sem jaz ok,....... sem zadnji dan v P razmišljala o eni sestri, ki je bila tak zamorjena,.. nič ni vprašala, ni se nasmejala - kot, da bi bile me tam nevidne ..... - kak dejansko lahko dela na tem oddelku ... bom raje nehala, ker bi se dalo napisati cel roman...... uživajte no, muve sve meli tej problem...skoz so lejtale pa samo spitavale kda so v sobo priletele "kak vama ide, ga dojite" pa li je ena gučala ka je dečko pa če je pol ure težila pa san ji pravla ka je deklica pa je sama pravla maja je za min. pa pravla kao ka je dečko...so mi že vsi lasje pokonci stali...nobena ta otroška sestra nič ne pomaga...vsen je vse logično in enostavno...mala pa nej znala joškice prigejti...še dobro ka so splošne sestre bilej prijazne...ene so se resno z meno mantrale po ure...pa so same pravle ka to tak nede nič...ka mo z nastavkon probali tej otroške pa so pa težile pa težile...v sob. kda bi mogla iti domov san že jokala, ker so mi skoz gučale ka je dehidriran otrok ka je shujšan otrok itd...kao najslabša mati si...te pa je še cimra odišla pa je bilo vse telko težje...še dobro ka je obsevanje pomagalo ka sve šle te naslednji den domov...ne ven ka bi se zgodilo, če bi kera pravla ka nešče dojiti...siliti nišče nikoga nemre, ker je to naša volja ka mo napravile...pa nemo nikoli pozabila kda je prišla v sobo ta otroška sestra pa z njo splošna sestra pa san prosila, če mi kera pomaga pri dojenji pa je ta otroška tak hinavsko pravla ovi daj ti pokaže kak se pravilno dojij, če malomi nejde...samo to bi mogle čuti pa še kakšni hinavski nasmeh je bil poleg...za bruhanje...kda pa so moški poleg pa so cejle medene pa kda san šla domov je bila tak prijazna ka san drisko dobila poleg njej...P je res lejpa, samo osebje bi pa trbelo menjati..nej vse, večino pa ja...tudi nan so dodavali dodatek...sicer pa hrana v bolnici je katastrofa...saki den dobiš neka ka deco šrajfa...mene je nej ka ne bi dejte...ge san mejla takšne prebavne motnje ka san na konci že prosila, če mi lejko kaj dajo samo zaradi dojenja san nič nej smela vzeti + toga pa san bila šivana pa je nej prijetno sakih 5 min leteti na wc...z glukozo pa dodatkon pa jih itak krmijo preden jih previjajo...ker kda jih skup vozijo je takšni jok ka se ti srcej para kda pomisiš ka če je to tvoj otrok pa ka z njin delajo te pa v momemti tišina..toga še tudi nikoli nemo pozabila, kda san 1x previjala malo pa vidin krv med urinon pa ide moj (glih čas obiskov bil) po med. brata pa mu povej ka je pa je pravo pač ka on to ne vej ka moremo otroške sestre zvati in te ena nateknjena prileti pa pravi ja, ka to nič nej ka je to menzis dobila zaradi mojih hormonov...ampak to je tak pravla kak kao kak ti je te to nej jasno...ja halo...mene je skoraj kap kda san vidla kri nej pa ka bi pomislila ka takšni otrok lejko menzus že ma...sicer to san že čujla nej san si pa mislila ka de to glih moj otrok mel...ten v bolnici je vse tak logično in izgleda ka bi nan tudi moglo biti...
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|