tecka
|
Živjo punce. KOnčno sem prišla malo k sebi, tole vreme me ubija. Zjutraj sem sicer vstala že ob 5h, potem sem bila pa cel dan nekaj švoh in sem v glavnem preležala, malo brala in malo spala. V celem dnevu mi je uspelo samo skuhat kosilo in malo zlikat. Otroških stvari se je pa kar nabralo tudi pri meni.1 stroj je bil samo plenic, 1 brisača in povijalne plenice. Računam, da bo še 2 stroja posteljnine (1 za kovterček in tisto obrobo, 1 pa bolj za barvaste stvari - prevleke in brisače od tamauga). Potem pa še 2 stroja cunjic, pa verjetno ne polna, le ločit moram manj občutljive stvari od bolj občutljivih - nekaj imam tudi štrikanih copatk pa eno štrikano jopico. Sem se pa odločila, da operem vse cunjice kar jih imam do velikosti 68, da imam potem mir. Sama sem večino cunjic dobila - kupila sem samo nekaj bodijev, žabic ter dva kompletka. Kompletek za porodnišnico sem tudi jaz kupila v BC od Clara in dala 27 eur. Čist preveč, ampak bolj ko sva zbirala, slabše je bilo. V tem kompleku so poleg tudi kapica in nogavičke, če k drugim pajackom dodam še to, si kar kmalu na isti ceni. Pa še sestra mi je nabijala, da ne smem gledat na denar in da to pač mora bit. No, pa naj bo, saj ostale stvari bodo bolj ko ne rabljene. No, v Nextu sem za probo naročila tudi en kompletek 1- 3 mesece, da sem malo sprobala tole internetno naročanje in da bom videla, kako bo rasel naš Srečko. Bil pa je samo 13 eur (samo, če primerjaš z BC). Itak sem pa "pogrnila" pri Amazonu. SEm pogledala samo v pogoje dostave in mi je čisto mimo, da za "vzhodno Evropo" piše poštnina tudi za otroške stvari, dejansko pa tega k nam vzhodnjakom ne pošiljajo. Kuhanje na zalogo: več kolegic mi je reklo, da so si skuhale na zalogo in tudi jaz bom, ampak bolj maja, da bo bolj sveže. V mislih pa imam slivove cmoke, svaljke, golaž (in/ali bolonjsko omako), govejo juho in paradižnikovo omako. Naš ni zadovoljen samo s "pločevinko pelatov", ampak mora omakca vret vsaj 2 uri, pa dodam korenček, zeleno in malo sladkorja, ki "ubije" kislino paradižnika. To omako pa potem jeva kar tako k testeninam, ali pa jo dodajam tudi k repkom kozic ali pa k mešanim morskim sadežem, kadar niso v smetanovi omaki. Tudi cmoki in svaljki za našga niso dobri kuhani. Tu mu dam pa prav, saj so domači z maslom in jajci dosti boljši od kupljenih. Kupila bom pa še kakšne ravijole in mogoče pohan sir, pa kakšne piščančje krokete - skratka skrinja bo spet pokala po šivih. Aja, pa sladoleda kar dosti pojeva in za tvorjenje mleka bo idealen. Če ima katera še kakšno idejo, pa na plan z njo, je lažje skuhat malo več in dat zmrznit kot pacat vsak dan. Tudi sicer kar precej zmrzujem, le da ponavadi tisto, kar kuham med vikendom in potem pojeva v tednu ali dveh.
|