opatija
|
Ojla ! Končno sem si utrgala malo časa da vas preberem in kaj napišem. Po pričakovanjih imam dela za znoret, do juri moram zaključiti tri projekte in sem kot zombi, zato bom danes po vsej verjetnosti delala še dolgo v noč OOOOh, kako bom srečna, ko se vkrcamo na trajekt za Hvar... Aprilčica mislim, da gremo med Jelso in Vrbosko. Stanovali bomo v apartmaju tik ob morju, nekje bolj na samem. Sporočim kako bo... Vaša varianta s hiško je slišat super. A nam boš izdala lokacijo ali jo čuvate pred inazijo turistov? ] Porod pa je pri meni zgledal takole: en teden čez rok sem prišla v porodnišnico, da mi sprožijo porod. Okoli 17h popoldne so mi dali vaginaleto za odpiranje in kmalu sem začela čutiti popadke, ves čas sem bila na WCju, vendar CTG ni zaznal nič. Zdravnica je ob 18.30h rekla mojemu naj gre domov, ker dela gužvo, da bom jaz itak rodila z umetnimi popadki enkrat popoldne naslednji dan, ker je vse zabetonirano. Pred odhodom mi je še rekel, da se mu ful smilim kako bom zdržala celo noč, če me že sedaj tako boli. Počutila sem se res kot najhujši hipohonder. Kmalu zatem so me punce, ki so bile z mano v sobi, pokrivale s svojimi dekami, ker sem imela od bolečin obupno mrzlico, ena pa je tekla po sestro. Tkrat je nastala panika, češ da že rojevam. Ob 19.45h sem poklicala naj pride takoj. Na poti v porodno so mi predrli mehur, časa za klistir ni bilo, ctg v porodni sobi pa je norel in kazal popadke najhujše stopnje. Injekcija proti bolečinam tako hitro ne prime, maske pa nisem mogla imeti, ker sem od bolečin bruhala. Okoli mene so skakale 4 babce, ki so bile res zlate, saj sem se jim tako smilila. V glavi sem imela le, da moram poslušat navodila babce. Ko je rekla, sedaj pa lahko, mi je bilo noro olajšanje. Pritisnila sem le dvakrat, prvič je bila zunaj glavica, drugič pa moj Nikec, ura je bila 20.40 Ko so mi dali na trebuh mojo težko pričakovano štručko sem se smejala in jokala hkrati je porod žal zamudil, čeprav je prinorel v 15h min in je ves čas stal na hodniku! K meni so ga spustili, ko so me že šivali. Tolaživa se s tem, da morda še dobro da ga ni bil zraven, ker je bilo precej divje, poleg tega pa je itak omedlel med šivanjem Ravno takrat me je šele uspela priti pogledat zdravnica, ki je rekla le: ja, vi ste ga pa kar izstrelila!, mojega pa je namesto opravičila nadrla, da še dobro da ga ni bilo, ker se ne bi bilo časa še z njim ukvarjati Potem drage punce, pa so bili najlepši trenutki v mojem življenju! Vsi trije smo bili v porodni sobi, v naročju sem imela čupavega sinčka, ki ga je babca tako luškano počesala da je imel 5cm irokezo, on pa je že cmokal Babca mi ga je pomagala pristavit in že se je dojil... Arwen: EA tudi pri meni ne bi prišla v poštev ... Vseeno upam, da bo šlo tudi tokrat hitro, upal le, da ne bom spet tako raztrgana Tko drage moje, uživajte med prazniki, jaz se nekaj časa ne bom javljala, se pa veselim prebiranja vaših čvekic ko pridemo domov!
|