yania
|
Lejca,,,glej, tvoj mali je imel sokraj 4 kilce...a ga kaj tehtaš zdaj? Oz. ste ga že kaj tehtali? Če pridobiva na teži se nimaš česa bati. Res, da to je teorija, doji, doji, pa mleko nastaja, in ne dodajati. To je mogoče lahko zelo komplicirana zadeva. Jaz sem pri moji prvorojenki imela resne težave in sem imela stalno tehtnico doma iz zdr.doma, pa patronažna je hodila jo tehtati ( kadar smo morali tehtnico vrniti)...ma celo sranje...a zakaj? Ker je bila mala cel lenuh, jedla bi samo 4x pa še to čisto malo, in se teža ni nikamor premaknila...mogoče 10 dni 100 g gor...jaz cela vesela, patronažno pa skor kap, ko mi razloži, kako mora to napredovati....no in pravijo, ne se sekirati, če zaspi, je že zadovoljen in sit...ma ja...fasali smo še zlatenco, u bistvu smo bili na meji....ma kar nekaj,,skratka, to mojo zgodbo sem že prevečkrat pisala tu gor..ne da se mi pogrevati...hočem samo reči, da res mora vsaka mama pogruntati svojega ...če nimaš tehtince, uporabi kuhinjsko..mi smo ga zdaj tehtali na digitalni kuhinjski, ko pa je šlo čez 3 kg, pa na navadni...najprej grem jaz z njim gor, in potem brez njega....to je približno, 100 g odstopanja...samo jaz se sedaj res ne bojim, ker je hudiča šel 1600 gor v enem mesecu...sem ravno prej gledala, da jih ni veliko naših na seznamu, ki tako bašejo...Marcel, pa od Jasne mala...no ja,,zdaj sem pa na obratni zadevi...Najo smo silili z mlekom, tu pa branimo...no hecam se,,,branim mu ne.sem pa vesela, če kake 20 minut zavlečemo, oz,če mi kak čaj popije vmes...pri Naji je bilo strogo odsvetovano čaj dajat, ker je bila potem spet preveč polna v želodčku.... Tako kot pravi Naja,z vsakim otročkom je drugače in narediš cel doktorat, preden ga pogruntaš.... Najaa ja mi imamo 2ml za cel dan....dopoldan sem ga nahecala pred hranjenjem, samo se tako revež kremži, ja glih tolk da ne bruha...sem pa sirup dala noter v ampulco, prazno, od fiziološke, a veš tiste male od Nivee...kak cm je bilo noter, pa sem mu 2x stisnola...revček se mi je kar smilil... Sem pa ful srečna mamica, res...je tako priden naš fant,,,samo spančka al pa čekira...no tudi crklja se rad, samo res ni problema, tudi če kam gremo...danes npr,smo šli v šoping center z mojimi starši vred,,,ob 17ih je jedel doma....bil je večinoma buden, je samo gledal iz lupinice ven, pa malo spal vmes, no ob 19.20 je že malo nabiral, in ker je ob 17ih pojedel le 100 se mi je zdelo da bo prej alarm, no in ker smo se mi zadržali, sem mu dala čajček, 40 ml sem imela pripravljenega , zelo blagega Hipovega, brez okusa, kak sladkor se sploh ne čuti,,,in ker sem preveč segrela ga z vročo vodo, v lokalu, sem noter vlila 20ml Zale,...vse je popil...in zaspal...jedel je šele doma in to ob 21....ma res je luškan, greš lahko kamor češ z njim..pa tak mali pišek je...čeprav ima skor 5 kg, se mi zdi, kot bi bil star ene 14 dni....pa vsi me sprašujejo, kolko je star.... Tako da je danes popil čaja 40, pa še 60 ml....napredek....je pa na 3 in pol ure oz.4, okrog 120 ml..