Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 13:56:29
|
|
|
|
KOKICA32
|
No, da še jaz po dolgem času pripopam dve slikici mojega zvončka: Ko sem dobre volje : in ko se igram : Sedaj pa prosim odgovorne, da izberejo eno slikico in jo zamenjajo z ono, ki je na seznamu in je sedaj že zares stara! Hvala!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 13:57:42
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: jjasna85 IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: jjasna85 Ej dečve... na FB se v našo skupino vklapljajo tudi punce, ki niso RR marčevke ampak so samo rodile marca.. kaj jih pustim not al jim rečem ADDDIJJJOOOOO??? po želji šefica tak odgovor mi ne pomaga prow nič, hvala lepa Lahko ti pomagam jaz, ki tam ne sodelujem. reči jim ADIJOOOOO!!!!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 14:35:58
|
|
|
|
PERSIDA
|
jjasna85 - tvoj ,pa je že res velik dedec se vidi ,da mu ni hudega .Ma fajn mamo :) kokica32 - ja vi tudi fajn rastete ni kaj Meni zdaj začnejo bit ful,ful lušni ti naši zvončki in trobentice ,ko se tako spreminjajo.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 14:39:32
|
|
|
|
Piruri
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m dobro jutro punce. Imam malo časa, gospodična še spi v taveliki postelji. Kakali še vedno nismo (razen včeraj tist malo pri P.) ..zdaj sem ji spet naredila sladkano vodo. Upam, da ji lahko dam tak pogosto (vsak dan?) Tasa...se zna zgodit, da dojeni otroci tudi po par dni ne kakajo, ker telo porabi vse mleko za rast...se spominjam, da je naša Mia skozi kakala, od kolegice punčka pa tudi po 10 dni skupaj nič...no, in jaz sem čakala, da bi bilo pri Mii tako, pa tega nismo dočakali ...mogoče je tvoja tudi zdaj v tej fazi...
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 14:44:50
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa tasa kok je lepa mala! Čuj, z mojim sva se ravno danes pričkala, da dokler Tija ni bila v vrtcu, sem jo vsak dan peljala ven, pa čeprav s prevleko čez voziček, če je deževalo ali s palerinami in dežniki. In je bila res redko bolana... Zdaj pa ko je v vrtcu in skoz bolana, jo pa še bolj zavijamo v vato in ne hodimo ven... kar je meni čisto brezveze, ker če otrok nima vročine, je dobro da gre malo na svež zrak. Imam prav?? Dejte mi vsaj ve potrdit to, moj pravi da ni tako! jaz se strinjam. Midve sva zunaj noč in dan (no, ponoči nisma da nebom kake socialne na vrata dobila ). Ko sem v stanovanju se mi taaak spi in vse, ko pa sem zunaj pa sem polna energije. Koda mi sploh spanca ne primanjkuje.. Najaa..saj moj bi tud bil enakega mnenja kot tvoj dragi,tak da.. obračanje.. mi je znano. Zdaj sem jo že parkrat "dobila"ko jo vzamem iz postelje da leži frajerka na hrbtu. Pol pa mi ni nič jasno ali sem tak zaspana bla da sem jo dla ponočina hrbet spat ali ne. Pa jo vredu podpolcam z pojštri.Ampak očitno ima voljo in moč,da se obrne.. sanna..super da ste se porihtali.. persida.. ma danes mi je glih ena rekla.je še tak malakoda je mesec stara,pa ne 2. Ampak sem bila pametno tiho.. Ma midve jemljema okol 800g /mesec gor. Mi je sestra rekla da je OK, zdravnice ni bilo-je zbolela. MalaČebelica.. ja moja mami ji stalno nekaj novega naredi. Imam že vsega tolko doma da joj. Počasi bom mogla mami rečt naj nabavi novo omaro.. novo... Kak je lepa Zoja A nam je tu hotela povedat kak vic, kak se smejčka?? IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA Eno vprašanje? A mi pride katera maladva cartat jaz sem rekla da grem spat z njima ,pa me ignorirata ker je skoz eden buden in mu nekaj fali.Kaj le carta . pripeli jih k meni..moja spi,jaz pa namesto da bi šla zraven..se tu po RR potepam. jjasna.. lepi je Leon..pa pravi jedec očitno. Zdaj pa si predstavljaj našo mini žabo zraven z 3800g..
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 14:48:11
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: Piruri Tasa...se zna zgodit, da dojeni otroci tudi po par dni ne kakajo, ker telo porabi vse mleko za rast...se spominjam, da je naša Mia skozi kakala, od kolegice punčka pa tudi po 10 dni skupaj nič...no, in jaz sem čakala, da bi bilo pri Mii tako, pa tega nismo dočakali ...mogoče je tvoja tudi zdaj v tej fazi... Piruri..smo kakali in to tako, da je vrezalo čez vse kar je imela oblečeno. In zdaj je ne sfolgam niti previjat,ko mi tolko spušča v plenico. Očitno bi rada nadoknadla zamujeno za 4 dni Je pa res ja, da lahko traja do 10 dni da ne kakajo. Saj ni panike, ker ne kaka,..panika je kr tak joče ker jo napenja. Kokica..full je lep Valentin. Pravi smeško je..
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 14:55:23
|
|
|
|
Piruri
|
Hojla...danes imamo mi prvi mesec...joj, kako je šibnil ta čas... Mala Čebelica...ribje mazilo dobiš v lekarni...s tem jih mažejo v porodnišnici... Julam...duda...tudi jaz sem vesela, da je pri nas tokrat vžgala, ker čene bi ga imela skozi na joški...
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 14:58:00
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: Piruri Hojla...danes imamo mi prvi mesec...joj, kako je šibnil ta čas... Bravo Neo za 1.mesec..
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 15:07:36
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA novo - prava babika je že,šarmirat pa zna hvala, ja je res prava baba, ko se jezi tudi!
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 15:09:21
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: Najaa tasa kok je lepa mala! Čuj, z mojim sva se ravno danes pričkala, da dokler Tija ni bila v vrtcu, sem jo vsak dan peljala ven, pa čeprav s prevleko čez voziček, če je deževalo ali s palerinami in dežniki. In je bila res redko bolana... Zdaj pa ko je v vrtcu in skoz bolana, jo pa še bolj zavijamo v vato in ne hodimo ven... kar je meni čisto brezveze, ker če otrok nima vročine, je dobro da gre malo na svež zrak. Imam prav?? Dejte mi vsaj ve potrdit to, moj pravi da ni tako! jaz se strinjam. Midve sva zunaj noč in dan (no, ponoči nisma da nebom kake socialne na vrata dobila ). Ko sem v stanovanju se mi taaak spi in vse, ko pa sem zunaj pa sem polna energije. Koda mi sploh spanca ne primanjkuje.. Najaa..saj moj bi tud bil enakega mnenja kot tvoj dragi,tak da.. obračanje.. mi je znano. Zdaj sem jo že parkrat "dobila"ko jo vzamem iz postelje da leži frajerka na hrbtu. Pol pa mi ni nič jasno ali sem tak zaspana bla da sem jo dla ponočina hrbet spat ali ne. Pa jo vredu podpolcam z pojštri.Ampak očitno ima voljo in moč,da se obrne.. sanna..super da ste se porihtali.. persida.. ma danes mi je glih ena rekla.je še tak malakoda je mesec stara,pa ne 2. Ampak sem bila pametno tiho.. Ma midve jemljema okol 800g /mesec gor. Mi je sestra rekla da je OK, zdravnice ni bilo-je zbolela. MalaČebelica.. ja moja mami ji stalno nekaj novega naredi. Imam že vsega tolko doma da joj. Počasi bom mogla mami rečt naj nabavi novo omaro.. novo... Kak je lepa Zoja A nam je tu hotela povedat kak vic, kak se smejčka?? IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA Eno vprašanje? A mi pride katera maladva cartat jaz sem rekla da grem spat z njima ,pa me ignorirata ker je skoz eden buden in mu nekaj fali.Kaj le carta . pripeli jih k meni..moja spi,jaz pa namesto da bi šla zraven..se tu po RR potepam. jjasna.. lepi je Leon..pa pravi jedec očitno. Zdaj pa si predstavljaj našo mini žabo zraven z 3800g.. Zoja je tudi v enem mesecu pridobila 600g, pa je čist ok, sam da so zdravi !
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 15:14:39
|
|
|
|
jjasna85
|
IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA jjasna85 - tvoj ,pa je že res velik dedec se vidi ,da mu ni hudega .Ma fajn mamo :) kokica32 - ja vi tudi fajn rastete ni kaj Meni zdaj začnejo bit ful,ful lušni ti naši zvončki in trobentice ,ko se tako spreminjajo. hvala persida... čeprav si nam marčevkam po mojem bol ti vzor
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 15:16:05
|
|
|
|
jjasna85
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: Najaa tasa kok je lepa mala! Čuj, z mojim sva se ravno danes pričkala, da dokler Tija ni bila v vrtcu, sem jo vsak dan peljala ven, pa čeprav s prevleko čez voziček, če je deževalo ali s palerinami in dežniki. In je bila res redko bolana... Zdaj pa ko je v vrtcu in skoz bolana, jo pa še bolj zavijamo v vato in ne hodimo ven... kar je meni čisto brezveze, ker če otrok nima vročine, je dobro da gre malo na svež zrak. Imam prav?? Dejte mi vsaj ve potrdit to, moj pravi da ni tako! jaz se strinjam. Midve sva zunaj noč in dan (no, ponoči nisma da nebom kake socialne na vrata dobila ). Ko sem v stanovanju se mi taaak spi in vse, ko pa sem zunaj pa sem polna energije. Koda mi sploh spanca ne primanjkuje.. Najaa..saj moj bi tud bil enakega mnenja kot tvoj dragi,tak da.. obračanje.. mi je znano. Zdaj sem jo že parkrat "dobila"ko jo vzamem iz postelje da leži frajerka na hrbtu. Pol pa mi ni nič jasno ali sem tak zaspana bla da sem jo dla ponočina hrbet spat ali ne. Pa jo vredu podpolcam z pojštri.Ampak očitno ima voljo in moč,da se obrne.. sanna..super da ste se porihtali.. persida.. ma danes mi je glih ena rekla.je še tak malakoda je mesec stara,pa ne 2. Ampak sem bila pametno tiho.. Ma midve jemljema okol 800g /mesec gor. Mi je sestra rekla da je OK, zdravnice ni bilo-je zbolela. MalaČebelica.. ja moja mami ji stalno nekaj novega naredi. Imam že vsega tolko doma da joj. Počasi bom mogla mami rečt naj nabavi novo omaro.. novo... Kak je lepa Zoja A nam je tu hotela povedat kak vic, kak se smejčka?? IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA Eno vprašanje? A mi pride katera maladva cartat jaz sem rekla da grem spat z njima ,pa me ignorirata ker je skoz eden buden in mu nekaj fali.Kaj le carta . pripeli jih k meni..moja spi,jaz pa namesto da bi šla zraven..se tu po RR potepam. jjasna.. lepi je Leon..pa pravi jedec očitno. Zdaj pa si predstavljaj našo mini žabo zraven z 3800g.. ja, tvoja je itak čista kokica... Leon bi bil kot kakšen čuden velikan zraven verjetno Tvoja pupca ga po moje nebi hotla na zmenku
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 15:17:00
|
|
|
|
jjasna85
|
IZVIRNO SPOROČILO: Piruri Hojla...danes imamo mi prvi mesec...joj, kako je šibnil ta čas... mi pa dva mesca ne mi niti govorit.. se mi zdi, kot da sem včeraj rodila čeprav se spownem bolj malo
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 15:27:49
|
|
|
|
Grahec
|
Ojla, samo pozdravček in vsem ki praznujete obmesečnico ali dvomesečnico... hm, saj bo tudi Lucija že kmalu 2 meseca. Kako čas leti..., se mi po svoje zdi, kot da se je včeraj rodila po drugi strani pa sem se že tako navadila da jo imamo, da se mi zdi da je od vedno z nami, sem malo zafilozofirala Včeraj sem nekaj zabluzila s slikacami, jaz ne znam, bom zdaj še enkrat poskušala, pa naj ena zmanjša za seznam, da ne bo tako mičkena slikica, kot je zdaj. in
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 15:28:27
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: Piruri Hojla...danes imamo mi prvi mesec...joj, kako je šibnil ta čas... Bravo Neo za 1.mesec.. Pa Leon čestitke še tukaj!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 15:28:49
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: Najaa tasa kok je lepa mala! Čuj, z mojim sva se ravno danes pričkala, da dokler Tija ni bila v vrtcu, sem jo vsak dan peljala ven, pa čeprav s prevleko čez voziček, če je deževalo ali s palerinami in dežniki. In je bila res redko bolana... Zdaj pa ko je v vrtcu in skoz bolana, jo pa še bolj zavijamo v vato in ne hodimo ven... kar je meni čisto brezveze, ker če otrok nima vročine, je dobro da gre malo na svež zrak. Imam prav?? Dejte mi vsaj ve potrdit to, moj pravi da ni tako! jaz se strinjam. Midve sva zunaj noč in dan (no, ponoči nisma da nebom kake socialne na vrata dobila ). Ko sem v stanovanju se mi taaak spi in vse, ko pa sem zunaj pa sem polna energije. Koda mi sploh spanca ne primanjkuje.. Najaa..saj moj bi tud bil enakega mnenja kot tvoj dragi,tak da.. Kar začni ga prepričevati v nasprotno, ker je potem samo še huje! Večji so otroci, bolj jih hočejo zavijat v vato.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 15:29:14
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: jjasna85 Drugače smo bli pa danes že drugič v posvetovalnici... ni blo zdravnice, je bla samo sestra iz razvojne... HB ni blo nobenega drugega pacienta (ker je doktarca na dopustu) in se je posvetila samo meni... sem ugotovila, da pol stvari ne delam prav oz. da sem na dobri poti, da bo Leon pri enem letu pristal v razvojni ambulanti... HB sem šla danes tja in slučajno neki prašala, pa mi je takoj pokazala vse kar morem vedet.. se samo meni zdi al nam dandanes res noben več ne pove kako se pravilno dela stvari?? (sem ugotovila, da Leona sploh nisem pravilno dvigala iz pojstelce alpa druge podlage, nisem ga pravilno obračala, ko sem ga previjala...) sem se počutla res kot največji bumbar tam... Midve imava jutri razvojno... in me že kar skrbi, ker tud jaz marsikaj ne delam pravilno... se trudim vsaj tole dvigovanje in previjanje... ti jutri povem kaj več. Pa prosi P, da vaju pošlje v razvojno. Ko sva že ravno pri tem - kje pa je v Kp ta razvojna?
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 15:29:40
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA Eno vprašanje? A mi pride katera maladva cartat jaz sem rekla da grem spat z njima ,pa me ignorirata ker je skoz eden buden in mu nekaj fali.Kaj le carta . Jaz sem mela iste probleme. Nika je spala, Tija je pa po men hodila, me masirala, brcala, se igrala... mal mi je pa le ratal, no... tak da sem malo boljša.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 15:40:23
|
|
|
|
jjasna85
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: jjasna85 Drugače smo bli pa danes že drugič v posvetovalnici... ni blo zdravnice, je bla samo sestra iz razvojne... HB ni blo nobenega drugega pacienta (ker je doktarca na dopustu) in se je posvetila samo meni... sem ugotovila, da pol stvari ne delam prav oz. da sem na dobri poti, da bo Leon pri enem letu pristal v razvojni ambulanti... HB sem šla danes tja in slučajno neki prašala, pa mi je takoj pokazala vse kar morem vedet.. se samo meni zdi al nam dandanes res noben več ne pove kako se pravilno dela stvari?? (sem ugotovila, da Leona sploh nisem pravilno dvigala iz pojstelce alpa druge podlage, nisem ga pravilno obračala, ko sem ga previjala...) sem se počutla res kot največji bumbar tam... Midve imava jutri razvojno... in me že kar skrbi, ker tud jaz marsikaj ne delam pravilno... se trudim vsaj tole dvigovanje in previjanje... ti jutri povem kaj več. Pa prosi P, da vaju pošlje v razvojno. Ko sva že ravno pri tem - kje pa je v Kp ta razvojna? sej danes sem v bistvu bla v razvojni - je bla sestra oz. zdravnica (ne vem kaj je bla ) od razvojne tam tako, da se je ona ukvarjala z mano in Leonom. Je pa to v starem ZD v Kopru - spodaj. Una desna vrata pri stopnicah v pritličju.
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 15:43:38
|
|
|
|
Najaa
|
Aja, sta bla v razvojni... Te lahka pokličem, če ne bom našla?
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 16:04:38
|
|
|
|
jjasna85
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Aja, sta bla v razvojni... Te lahka pokličem, če ne bom našla? veš da
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 16:15:43
|
|
|
|
Piruri
|
IZVIRNO SPOROČILO: jjasna85 Drugače smo bli pa danes že drugič v posvetovalnici... ni blo zdravnice, je bla samo sestra iz razvojne... HB ni blo nobenega drugega pacienta (ker je doktarca na dopustu) in se je posvetila samo meni... sem ugotovila, da pol stvari ne delam prav oz. da sem na dobri poti, da bo Leon pri enem letu pristal v razvojni ambulanti... HB sem šla danes tja in slučajno neki prašala, pa mi je takoj pokazala vse kar morem vedet.. se samo meni zdi al nam dandanes res noben več ne pove kako se pravilno dela stvari?? (sem ugotovila, da Leona sploh nisem pravilno dvigala iz pojstelce alpa druge podlage, nisem ga pravilno obračala, ko sem ga previjala...) sem se počutla res kot največji bumbar tam... Kako pa to pravilno delaš?...nam so v MŠ pokazali, samo, če bi ga jaz na tak način previjala, bi lahko med dojenji kar preživela na previjalni...pa še to, da se Neo ne mara preoblačit in začne tulit samo da mu začnem hlače slačit, zato mu rajši ne "povzročam" večjih travm in ga kar na hitro preoblečem... Aja, mamice fantkov...kaj so vam rekli glede lulčkov...kako "operirat" z zadevo? Vleči ali ne vleči kožice dol?...
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 16:21:19
|
|
|
|
Piruri
|
Evo še par današnjih...našega spečega princa
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 18:31:13
|
|
|
|
tasa_m
|
Piruri.. full je lepi
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 2009 21.4.2009 18:44:02
|
|
|
|
Pupa7
|
pupe eno vprašanje za tiste ki dodajate in ma otroček cca 5kg, koliko poje? naš je non stop (beri vsake 2 uri lačen) nekaj popije pri meni, ma je bolj za vzorec in za crkljanje, potem pa poje tud po 100 ml dodatka, pa je lačen čez 2 uri... ko popije pa še malo protestira da bi še... patronažna je rekla, da pojedo 1/6 teže na dan, če ma 5 kg in 6 obrokov pride ravno 130ml? povsod pa so samo podatki koliko poje 1mesečni dojenček (vsi pa vemo, da so razlike v teži 1 mesečnika precejšnje)... hvala za odgovor
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?