Anonimen
|
Tanja_ ne obupavat, tudi jaz nimam skoraj nič pripravljeno. Izjema so oblekice (zlikati sem uspela samo tiste za iz porodnišnice). Prenoviti moramo še wc, spalnico urediti tako, da bomo lahko vsi štirje spali v njej,... pa se mi sploh ne da gnezditi. Kar čakam in čakam. Blueeyes rojeva? Držim pestke zanjo in malčico! Se mi zdi, da sem zjutraj imela tudi sama rahle popadke... ampak je minilo, karkoli je bilo. Kasija pri prvi nosečnosti sem takoj po porodu prekinila s strogo dieto. Ne toliko zaradi sebe temveč zaradi porodnišnične hrane. Kljub temu, da sem imela napisano, da imam diabetično hrano, so mi za zajtrk prinesli kruh z maslom in marmelado pa kakav in jabolko, kosilo je bilo tudi čisto običajno,... pa sem si mislila, da če se oni ne obremenjujejo s tem, se tudi jaz ne bom. Pol leta po porodu sem opravila ponoven test za sladkor in je bilo vse ok. Kako bo tokrat, ko sem na insulinu, ne vem... bom jutri vprašala, ko imam pregled na diabetološki. Dobila sem nasvet, da si s seboj na porod prinesem merilec sladkorja,... Drugače pa je dobro, da se še naprej zdravo prehranjuješ... zaradi dobrega počutja. In če se zdravo prehranjuješ, potem je tudi mleko v redu. Sama se nisem izogibala nobeni posebni stvari, ko sem dojila (to je trajalo 8 mesecev in pol, potem pa se je malček sam odločil, da nehava) izjemoma alkoholu (prave kave itak ne pijem) in tudi sladkarijam sem se še naprej izogibala. Jedla sem sadje, zelenjavo,... in naš malček je prišel skozi brez krčkov. Ampak je čisto različno od otročka do otročka. Za dobro pridelavo mleka sem po maminem navodilu pila kneippovo belo kavo, ki mi je vsako jutro tako zelo lepo dišala... BarbyD ko sem rodila Oskarja (prav v Kranju), sem bila trdno prepričana, da mu za nobeno sceno ne bom dala dudice in ko so mi ga v pripeljali s kopanja, je imel v ustih prisesano porodnišnično dudico,... sem mislila, da se tudi oni izogibajo temu, a če vidijo, da otroka pomiri? Tokrat bom dudico verjetno nesla kar s seboj, da ne bo imel sposojene, če bo potreba po njej. Pa sem se zopet zasedela za računalnikom... Bo treba spat. Lahko noč. Imejte se skrajno lepo!
|