|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
4.4.2009 21:22:08   
Snezinka4
Taškica je prevzela vodstvo !!!!! Lahko še požiraš slino? user posted image  (a sem malo zlobna? ne zameri malo se hecamuser posted image )
Dej, ti se pa malo zgleduj po Pikatari in še kakšna dva tedna počakaj. Tale spid majčic je še mene prestrašil.user posted image  Naslednji teden jaz definitivno perem oblekce. Pa tudi če jih zložim nazaj po vrečkah, ker še nimam omare...

Sicer punce jaz se pa tudi "samo" enkrat na dan tuširam, ampak se pa že dva dni luščim v plahtah. user posted image  Po trebuhu samo. Ko grem na wc in odstrem trenirko s trebuha se kar zakadi od moje kože. Bljak. Kljub mazanju s kremo ali oljem 2x na dan.
Lara sem pa tudi jaz en dan dobila drobne rdeče pikice po bokih in ritnicah. Naslednje dni sem imela kožo kot brusni papir, čez kakšen teden se je pa zadeva vrnila v normalo...
Imam pa eno vprašanje: Ali katero tudi stiskajo vezi nad dimljami? Mene lahko iz nule zaboli, drži nekaj časa potem pa spusti. Niso popadki. In najhuje je ko se ponoči zbudim zaradi te bolečine, boli ko hudič, jaz pa na hrbtu kot želva, ki se ne more obrnit. In na hrbtu itak ni udobno in potem čakam da vsaj toliko mine, da se lahko počasi nekako spravim na bok. Saj na zadevo sem se že skor navadla, ker me to spremlja od kar mi je začel rasti trebuh, ampak postaja pa vedno bolj moteča, tako da če ima katera kakšen nasvet jo prosim, da ga deli z mano. Masaža ne pomaga, sprememba položaja ne pomaga.

Kar se pa Pike tiče mi je pa zdaj jasno. Punca je na ekstremu Gaussove krivulje.user posted image Ampak skoraj nebi verjela, če nebi doživela. Da greš se sprehajat za eno uro en teden po porodu in to še dvojčkov? Vsaka ti čast! Jaz upam, da bom lahko vsaj po stopnicah do splanice prišlauser posted image . Ni samo emšo, je tudi položaj na Gaussu jaz pravim in Taškica, eni moramo biti tudi v srediniuser posted image user posted image .

Sunci - briga te za kile. Očitno sta princeski tako pridni, da imaš čas se ukvarjat s kilami. Najvažnejše ste zdaj ve tri in vaše zdravje, kile ti bodo pa že punce popile!

Lara - ne pospravljajte preveč? user posted image user posted image  Ta je pa dobra. Zame bi morala napisat, kdaj kljub vsemu lahko kdaj pospravite. Ne vem no, ampak tudi če posesam, je čez dva dni enako kot pred sesanjem. A se sploh splača matrat? Zdaj se pa otroci še zunaj igrajo in samo na hitro, na šverc, obuti skočijo v svojo sobo po kakšen rekvizit...saj so hitri, jih ne izslediš, samo blatne stopinje na stopnicah pa vseeno ostanejo...user posted image Dodi ima zame perfect slogan. Približno takole: Pospravljanje hiše ko imaš majhne otroke je tako kot kidanje snega medtem ko sneži. Jaz se lahko kar poistovetim s tem. Pa še dve snežinkici prihajatauser posted image . Ni še konec kidanja pri nasuser posted image user posted image

Mlinčka - Čestitke za pregled! Samo da je vse ok! Kako pa kaj adaptacija poteka?

Belen - lepo da si se oglasila. user posted image Daj še kdaj kaj napiši. Kako si? Kaj se dogaja s tabo?

Kalina - brce v nožnico so nekaj normalnega in kot že sama veš, silno neugodnega...user posted image

JUNIJKE!!!! Dajte kaj še napisat no. Ne samo bratuser posted image .

sr - ti kar jamraj. Saj zato smo pa tukaj. Če mal pojamraš je pol prec boljeuser posted image . Vsaj pri meni...

Anja3 - kako ti gre? So te že izpustili? Držim pesti, da ste v redu! mv 3cm ni panike, ampak počivat je pa vseeno treba. Drži se, pa oglasi se!

Rubin - čestitam za brcike!

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
4.4.2009 21:35:35   
lara light
Majku milu, dobrovoljčica!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja čestitam!!!! Lepo si nas presenetila!!!! Iskrene čestitke za Evo in Maja tebi in očku! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Saj ne morem verjet, kdaj je bila zmenjena s Cerarjem? 14.4.??? Tamala nista počakala na Cr, sta ga kar sama določila!user posted image ta dva ji bosta še dala vetrauser posted image ...pa še rekla je, kako bo to, da se datum določi, da bi raje vidla, da jo narava preseneti....uslišana!!!user posted image user posted image
Bravo, bravo! A kera ve kje je rodila? Očka? Hvala.user posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

Neposredna povezava do sporočila: 2727
4.4.2009 21:49:41   
lara light
user posted image Seznam dvojnih user posted image 2009user posted image user posted image     

user posted image  
user posted image                                                             user posted image          

Na vrsti smo z-majčice!user posted image user posted image
user posted image   
Taškica (3user posted image  ; 2user posted image ) ; PDP 17. maj, dvojajčna  user posted image user posted image LJ
Lara light (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 26. maj, dvojajčna  user posted image  user posted image   GO
ona 23 (2user posted image  ; 1user posted image ) ; PDP 29. maj, dvojajčna  user posted image user posted image
buba.miska (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 30. maj, dvojajčna  user posted image  user posted image MB - MS
user posted image
Stijan (2user posted image ; 1user posted image ); PDP 5. junij, dvojajčna user posted image  user posted image MB 
Amrica (?user posted image  ; ?user posted image );  PDP 8. junij, dvojajčna user posted image  user posted image
Kicsi (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 15. juniijdvojajčna user posted image  user posted image
Rozajelka (1user posted image  ; 0user posted image );  PDP 21. junij, dvojajčna user posted image  user posted image    
_Rosa (1user posted image  ; 0user posted image );  PDP 25. junij, enojajčna user posted image    user posted image   
Snežinka4 (3user posted image  ; 2user posted image );  PDP 26. junij, dvojajčna
 user posted image    user posted image  
user posted image
Kalina (2user posted image ; 1user posted image ); PDP 5. julijdvojajčna user posted image  user posted image
Almk (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 7. julij, dvojajčna  user posted image    user posted image
Mlinčka (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 16. julij, dvojajčna  user posted image   user posted image
Evamaja (1user posted image ; 0 user posted image ) PDP 20. julij, dvojajčna user posted image   user posted image
Belen (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 27. julij, dvojajčna user posted image   user posted image
Anja3 (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 31. julij, dvojajčna  user posted image   user posted image   
user posted image  
Sr (2user posted image  ; 1user posted image ) ; PDP 6. avgust, dvojajčna  user posted image   user posted image
Blanč (1user posted image ; 0 user posted image ) PDP 10. avgust, dvojajčna user posted image   user posted image
Shadow(1user posted image ; 0 user posted image ) PDP 18. avgust, dvojajčna user posted image   user posted image MB
Barbk  (2user posted image  ;1user posted image ); PDP 20. avgust, dvojajčnauser posted image  user posted image     
user posted image
Cembi  (2user posted image  ;0user posted image ); PDP 3. september, enojajčnauser posted image  user posted image
Darjau  (3user posted image  ;2user posted image ); PDP 12. september, ?jajčnauser posted image  user posted image
Rubin  (4user posted image  ;1user posted image ); PDP 26.september, enojajčnauser posted image  user posted image   MB
user posted image  
Ninčy (1user posted image ; 0 user posted image ) PDP 5. oktober, ?jajčna user posted image   user posted image  
user posted image  

miška 73 (1user posted image ;0 user posted image ) PDP 10. november, dvojajčnauser posted image user posted image

user posted image user posted image Č I M     D L J E     3 v 1 ! user posted image user posted image

Že dobile svoja zakladka:
user posted image

Pikica5 PDP 22.2.2009 ; rodila 28.12.2008, CR
user posted image TAJ 2005g, 43,5cm in user posted image MAJ 2045g, 44cm

Persida PDP 11.3.2009 ; rodila 7.1.2009 
 user posted image TOMAŽ 1550g, 41cm in user posted image ANŽE 1840g, 43,5cm

Nokes PDP 9.3.2009 rodila 1.2.2009
user posted image  IVANA 2040g, 46cm in user posted image  VITAN 2450g, 49cm

Hedviga PDP 2.3.2009 rodila 9.2.2009
user posted image   ŠPELA 2140g, 47cm  user posted image   MIHA 2700g, 48cm 

Skorpija PDP 14.3.2009 rodila 17.2.2009 
user posted image   TILEN 2690g, 47cm  in user posted image DOMEN 2510g, 48cm

RM Maja PDP 26.4.2009 rodila 18.2.2009 
user posted image    FRAN 1205g, ?cm  in user posted image   DANE 1600g, ?cm

Šmarnogorka  PDP 15.5.2009 ; rodila 20.3.2009
user posted image    BOR 1700 g, ?cm in  user posted image  VID 1340 g, ?cm

Suncicica  PDP 28.3.2009; rodila 21.3.2009
user posted image    STELLA  2700 g, 48 cm  in user posted image  PIJA 2490 g in 47 cm

Pikatara  PDP 17.4.2009 rodila 28.3.2009
user posted image    KAROLINA 2090 g, 46cm  user posted image    PATRIK 2350 g, 46cm 

Mucka 25  PDP 8.5.2009; rodila 2.4.2009
user posted image     Tina  1530 g, ? cm  in user posted image   Nina 1970 g in ? cm

Dobrovoljčica  PDP 12.5.2009 rodila 4.4.2009
user posted image     EVA 1740 g, 44 cm  user posted image    PATRIK 2100 g, 46cm

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 2728
4.4.2009 21:57:14   
taškica
IZVIRNO SPOROČILO: Snezinka4

Taškica je prevzela vodstvo !!!!! Lahko še požiraš slino? user posted image  (a sem malo zlobna? ne zameri malo se hecamuser posted image )
Dej, ti se pa malo zgleduj po Pikatari in še kakšna dva tedna počakaj.

PROSIM? KAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ? DOBROVOLJČICA?

SLJPPPPP
(v tem momentu tezko pozrem slino)

JA ČEEESTITKEEEEEE!!!!!!! BARVO, SAM DA STE VSI OK - OČKA, DAJ KAJ POVEJ, KAKO TO, ZAKAJ, VSE OK?user posted image user posted image

Madona, grem kar pripravljat že torbe za v P. nimam še nič. Naj ena obnovi seznamček, da vidim kako zgleda bit na prvem mestu. me je zazeblo, me je stisnilo, me je pogrelo. Lara, kako tole prenašaš?

Snežinka - jaz nič ne zamerim. A ti maš tut probleme z kožo. To v dimljah imam tut jaz (saj ne vem kaj nimam :((((), ko zaštiha pa ne spusti, ampak posledično spusti.  To je vse raztegovanje, pa pritiski ta malih dveh. Draga moja, a veš da si to tako dobro utemeljila - tole z Gaussovo krivuljo. user posted image  Bravo! Glede sloganja v zvezi s kidanjem, pa se pridružujem klubu. Enkrat na teden (pa še to nekdo drug), ostalo lahko počaka. Likala nisem že ene tri tedne - ampak zdaj pa se mi je malce nabralo (srajce). vse ostalo pa kar zlagam, po vašem nasvetu (pozitivna stran forumov!!!!!!).

Madona saj ne morem verjet glede Dobrovoljčice, grem gledat poste nazaj, če je kaj opisovala kako in kaj.....me je čist ven vrglo......Še mal moram počakat, še malo, teden, dva......

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

Neposredna povezava do sporočila: 2729
4.4.2009 21:58:42   
taškica
IZVIRNO SPOROČILO: lara light

Taškica (3user posted image  ; 2user posted image ) ; PDP 17. maj, dvojajčna  user posted image user posted image LJ
Lara light (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 26. maj, dvojajčna  user posted image  user posted image   GO
ona 23 (2user posted image  ; 1user posted image ) ; PDP 29. maj, dvojajčna  user posted image user posted image
buba.miska (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 30. maj, dvojajčna  user posted image  user posted image MB - MS

Lara, mene pa stiska. Fajn stiska.

Neposredna povezava do sporočila: 2730
4.4.2009 22:04:57   
lara light
O, punce, ta pomlad pa nosi otroke kot po tekočem...Taškica, ni heca? Zdaj sva medve, dekle mojeuser posted image user posted image ! Saj bova tko kot Pika, mala malica, poročale iz bolnice kao da se ništa desilo, prišle domov v kavbojkah, možeki naju pa bodo prosili, da končno greva malo na sprehod in se spočijevauser posted image user posted image

Blanči, Snežinka, priznam, da je malo stisnilouser posted image
Pa še včeraj je govorila, da jo dol tišči in da ne gre nikamor...a se spomnite, pa glej, kako se hitro to odvije.

Taškica, špikanje je v spodnjem delu maternice, vsaj tako se mi zdi in špika kar fejst, kot bi nekaj prebadalo...gre v presledkih, povezano s premikanjem, čim trznem je slabše, pomaga lulat...to malo sprosti ta občutek. Je pa več al manj stalno prisoten. Zvečer bolj intenzivno, precej bolj boleče. A ni za jokat. Na trenutke pa potiho zacvilim, ko je tista špica bolečine. Potem mine, pa spet znova. Mah, upam, da mine.

Snežinka, Taškica, jaz sem tudi v glavnem 1x, če me kaj spoti 2x, vedno z eucerin oljem za tuširanje, zelo malo ga uporabim....pa se isto kadi z mene vse od novembra dalje. Obupno je tole. Mažem se pa 2x/ dan, obilno, z mandljevim oljem vsake 2 dni, ko se potem odenem v kopalni plašč, da se lepo vpije, a nič.

Mislim, da so te pikice posledica preveč izsušene kože, ki dopušča raznim alergenom vstop in s tem draženje kože. Bo minilo, verjamem, je pa zoprno, ker zelo srbi, posebno po kopanju, oz. ko se po pometi dregnem in začnem praskat.
Tole v dimljah je en shit. Vem, nič ne pomaga. Mene je od 15t dalje bolelo, po 28t se je umirilo, sedaj spet čutim. Je bilo pa povezano s premikanjem. Meni je pomagal edino obilen počitek...a ker pri miru nisem mogla bit, se je s hojo potem malo umirilo in zbledelo...ne vem kaj ti svetovat, poskusi malo noge skupaj stiskat, morda še nosečniški pas, ja, to zadnje je Pušenjak priporočal eni s to težavo, da medenične kosti skupaj tišči.

Nikar Pike iskat v gausovi krivulji, je ne boste našle, punca je fenomen, o katerem so bodo naši otroci enkrat učiliuser posted image

Snežinka, verjemem, da je z dvemi pestro, pa s štirimi...ja, ja, poznam tisto od Dodi, me vedno nasmejeuser posted image

Grem kavč peglat, lepe sanje!user posted image

Coelho

Neposredna povezava do sporočila: 2731
4.4.2009 22:09:41   
lara light
IZVIRNO SPOROČILO: taškica

Lara, mene pa stiska. Fajn stiska.

Srčica moja, res se je hitro odvilo, da smo na prvem in drugem, ni mi jasno. Kar naenkrat!! Še piko smo par dni nazaj postavljale na prvo, pa ni šlo in je bila mesec pred tabo...zdaj pa kar medeve??
Oh, saj veš, da ti to vse zmoreš, si že 2 dokazala...itak si najboljša! Pa še lepa zraven!user posted image Zadihaj globoko, vse bo ok! Pomisli na tvoja lepotca, ki čakata ugoden trenutek...same lepe reči te čakajo! Poljubček!user posted image

Coelho

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 2732
4.4.2009 22:15:25   
taškica

O, punce, ta pomlad pa nosi otroke kot po tekočem...Taškica, ni heca? Zdaj sva medve, dekle mojeuser posted image user posted image ! Saj bova tko kot Pika, mala malica, poročale iz bolnice kao da se ništa desilo, prišle domov v kavbojkah, možeki naju pa bodo prosili, da končno greva malo na sprehod in se spočijevauser posted image user posted image

Sem se naglas smejala..........ha, ha, ha moje stare kavbojke, si normalna? user posted image Veš kako ozke so? Za komarja oblečt, ne pa poporodno debelotaškico. Se ne morem nehat smejati tvojemu zadnjemu stavku......pri 4 otrocih doma bova tekmovala, kdo se bo zjutraj prej zbudil in zbrisal od doma, vsaj za nekaj časa (zajtrki, kosila in večerja so highlighti stresa....). Kavbojke pa bom oblekla, ko se bodo sise osušile in bom pretekla prvi sežanski maraton. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2733
4.4.2009 22:43:21   
Rubin.
Dobrovoljčica iskrene čestike!!!!!!!!!!!!

user posted image

(odgovor članu dobrovoljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2734
4.4.2009 22:59:17   
Rubin.
Dober večer user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: pikatara

Taški že nosim svoje kavbojke, sicer tele taelastične in razstegljive. Sem pa ful ponosna nase, teden po porodu imam le 1,5 kg več kot pred nosečnostjo. Je pa res, da bom lahko nosila le te kavbojke, ker so mi ostale že prej bile tesne. Kako kilco sem zgubila od hrane v porodnišnici. Vsega skupi sem se v nosečnosti zredila 14 kg.

Kaj sem ti rekla Pika, bravo user posted image , pri samo 14 kg + ti nima kaj ostat.
No jaz sem zaenkrat 2kg+ ampak imam še dolgo pot pred sabo user posted image .
A ste že sprobali voziček?

Taški - hvala. Sem pogledala tvoj album in te čist razumem, da ti je težko, tvoj buši je sice zelo lep, ampak veeeeliiiik. Sicer pa kot se mi zdi, se tudi ti nisi veliko zredila.

Lara - sej vem da si se Taškici požalila, ampak sem vseeno prebrala user posted image . A misliš, da to špikanje ne bo prenehalo? Vseeno ti želim za cel mesec mirnih noči, ker potem, ti garantiram jih še kar nekaj časa ne bo. Mala miss je prvo noč prespala pri 2,5 letih. Sicer sem bila sama kriva za to, ker sem imela napačen prijem za uspavanje. Pri meni je zaspala vedno ob dojenju in na začetku je to prav fino. Nobenega nošenja, božanja, petja, samo joška pa je. Aha, se to vrne kot bumerang. In seveda se vsi ljudje ponoči zbujamo in zaspimo nazaj, ker znamo, doječki pa če jih navadiš, da zaspi pri dojenju, seveda zahteva dojenje, da lahko zaspi. No šola za drugič.

Snežinka tudi tebi hvala. Jaz sem tudi rekla dva meseca pred PDP imam vse pripravljeno, pa ne toliko zaradi tega, da bo prej, kot zaradi tega, ker bom verjetno kot nasedli kit user posted image , ki se mu nič ne da. Sicer pa sem si že izbral termin poroda 9.9.2009 - a ni faj datum user posted image .

Taški - sedaj ko si prevzela vodstvo, glej da tam tudi nekaj časa ostaneš, to ni prošnja, to je ukaz.

Mi smo pa danes maximalno uživali, sonček 22 stopinj, kaj češ lepšega. Sem imela ful energije sem pospravljala, kaj se je nabralo čez teden, se igrala v peskovniku, sva delali gradove, zunaj smo postavili mizico in stole, še ležalnik, samo, da ostane tako user posted image .

Še dva dni nazaj mi je bilo slabo za umret, še bruhala sem user posted image , danes pa high energy, upam da se je začelo kazat na boljše, barem za tri mesece.

Lepo vas je brat, ostanite takšne kot ste, babike moje user posted image .

user posted image

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 2735
5.4.2009 10:56:08   
amrica
DOBROVOLJCICA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image CESTITKE HUUUUURRRAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
5.4.2009 11:52:08   
lara light
Srčice moje, dan! Morda pozna kavica?user posted image
user posted image

A vse pridno kuhate? Upam, da niste preplašene, ker se seznam tko hitro 'podira'user posted image .

Taški, upam, da si dobro spala.user posted image

Rubin, hvalauser posted image , si mi poslala dobre želje in je def. pomagalo...bolje sem spala in sedaj se fajn počutimuser posted image
Pravim, da pojamrat na forumu vedno pomaga...upam, da se še koža uredi, ker srbi kot user posted image .

Vsem lepo nedeljo!

Coelho

(odgovor članu amrica)
Neposredna povezava do sporočila: 2737
5.4.2009 11:56:02   
pikatara
Larči tale moja postava je sam od plavanja do 35. tedna, ker sem pravi požeruh in sam jem, zato moram pa migat, ker bi drugače imela 100 kil. Ja oči je pa takoj nabavil loparje, je moral vse veze uporabit, da so v celi Sloveniji našli dva tako majčkena. Sicer bosta ene dve leti spala, ampak pomemben je začetek. Tele tvoje težave s špikanjem in kožo bodo kmalu gotove, moram sicer vse do konca prebrat ampak že vem, da je Taškica zasedla prvo mesto, torej ona še 3. tedne ti pa 4. to bo pa tako hitro mimo da si mislit ne moreš. Sploh si ne predstavljaš kako je pol met dva taka škrata ko te z velkimi očkami gledata, tako sta srčkana, da si sploh ne morem mislit da ju ne bi bilo.

taškica da ne boš mislila, da mene porod ni izčrpal, me je zelo zelo. poleg vsega napora sem izgubila še 750 ml krvi, prišlo je do poškodbe materničnega vratu, šivana sem od zunaj in znotraj. tako švoh se počutim, takoj sem zmatrana in moram še naprej železo jemat. Je pa vsak dan bolje, ker mi domača hrana pomaga. Na sprehod grem še počasneje kot zadnje dni nosečnosti. Ampak se ne damo, počasi pa bo.

Aha da ne pozabim voziček je sproban. Sicer za 10 min okoli hiše po asvaltu. Otroka sta malo jokcala sploh če sem zapeljala na pesek pol pa uživala. Patrik je spet malo rumen, bomo videli kaj bo jutri rekla patronažna, so pa rekli v porodnišnici čim več dnevne svetlobe in sonca. Gremo pol k babici in bomo še tam voziček sprobali.

Čestitke dobrovoljičica in da boste čim prej doma, ker sem ugotovila da je najpomembneje. Punce kam hitite?

Punce bodite vesele, da vas vse špika in narazen tišči sploh v vezeh. Mene ni nič in so mi morali pol dat 2 tableti za odpiranje. pol pa boli ko sam vrag ko se ti mora v enem dnevu vse razširit kar se vam počasi. Glede teh bolečin, ki jih opisuješ Snežinka so meni rekli ob sprožitvi da to niso popadki ampak širjenje vezi, da se telo pripravlja na porod. Lahko traja tudi en mesec.

Joj punce kolk vi mene nasmejite. Brez vas pa dan ni popoln. Čez 5 min moram pa moja škrata zbudit.

Neposredna povezava do sporočila: 2738
5.4.2009 12:06:02   
suncicica
dobrovoljcica cestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image
joj punce kaj boste vse naenkrat rodile????? saj sploh ne sledim vec temu seznamuuser posted image user posted image user posted image .
bravo za nase dojencijeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Stella in Pia

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 2739
5.4.2009 13:17:04   
Snezinka4
Jaz sem se tudi včeraj smejala, ko sem brala tale forum. user posted image  Ni kej, res neka posebna vez nastane med mamicami dvojčkov (sem prebrala v knjigi, pol že mora držatuser posted image ).

Lara - seveda smo vse preplašene, še na forum si več ne upamo pogledat, da slučajno ne prevzamemo prvega mesta...user posted image user posted image
Jaz sem danes presortirala in preštela oblekice in jih deložirala pred pralni stroj. Se mi zdi da jih imam ogromno, samo št.50 pa manjka...Bodijev imamo za izvoz, hlače bomo pa še nakupili. Moram kakšen seznam najti, da vidim po koliko komadov imate. Sanja se mi ne koliko rabim. Sicer se pa vse še da kupit tudi ko bodo otročki doma.
Zdaj odpeljem mladino k njihovi prababici na kosilo, potem pa še mal k sovrstnikom, da se ne bodo samo s starši ukvarjaluser posted image

Ojej Pika glede na to, da si zgubila skorja toliko krvi kot jaz pri prvem porodu ti povem, da sem jaz 12 dan po porodu komaj vstala in prisla do avta (sem morala na pregled, ker sem imela vnetje - je smrdelo ko hudič) in stala sem tudi komaj, ker se mi je tako vrtelo. Ti si super! Samo občudujem in se čudim.user posted image

Lepo nedeljo vam želim!

(odgovor članu suncicica)
Neposredna povezava do sporočila: 2740
5.4.2009 18:29:54   
taškica
IZVIRNO SPOROČILO: pikatara

Taškica da ne boš mislila, da mene porod ni izčrpal, me je zelo zelo. poleg vsega napora sem izgubila še 750 ml krvi, prišlo je do poškodbe materničnega vratu, šivana sem od zunaj in znotraj. tako švoh se počutim, takoj sem zmatrana in moram še naprej železo jemat. Je pa vsak dan bolje, ker mi domača hrana pomaga. Na sprehod grem še počasneje kot zadnje dni nosečnosti. Ampak se ne damo, počasi pa bo.

Ej punčka, moramo te kovat v ekstreme, saj veš, da nam je pol kr mal lažje, da si rečemo, ok - Pikatare ne bomo upoštevale, ženska je superwoman.  Bravo za voziček, pa da že ven hodite!!!!! To je res super. Boš poročala kaj je kej patronažna rekla?

Ja Snežinka - se kar strinjam s teboj; jaz sem bila po obeh porodih kar boga. Sicer vnetja nisem imela, sem pa po tistih 3h v porodni sobi prišla v navadno soba, bila blazno lačna, pojedla večerjo, se mi je pa rolati v glavi začelo, zgubljala sem zavest (vsa kri je šla v želodec), pa je HB cimra poklicala sestre, da je nekaj narobe...in so prišle hitro in začele vpiti: Odpri oči, odpri oči....pa so me nekak spravile skupi, da se nisem povsem razlezla ali pa celo padla....

Je pa resnica staro reklo, da se porodnici smrt pod posteljo valja še 8 tednov po rojstvu (čeprav se grozno sliši je resnično) - toliko nekako traja, da se vsi organi namestijo na svoje mesto, da telo dobi svojo funkcijo nazaj, hormoni umirijo itd. Skratka - teh 6 ali 8 tednov se je treba čuvati.......

Snežinkica - vidim da si kar zalaufala svojo mašino BRAVO!!!

Larica, super za dobro spanje in upam, da se ti koža umiri.

Vse ostale dečve - držte se!!!

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 2741
5.4.2009 19:24:22   
_anja3_
Pozdravljeneuser posted image Vidim,da imate vse neke manjše težave in nisem edinauser posted image Mene so včeraj hvala bogu spustili iz bolnice domov...sem mislila,da me še dolgo ne bo,kot me je ustrašila v petek zdravnica na viziti in mi rekla,da imam strogo ležanje in,da bom v bolnici na opazovanju še najmanj en teden...potem je bila včeraj na viziti druga zdravnica,k je pa rekla,da lahko grem domov in naj samol počivam in pijem tablete,ki so mi jih dali za kri(retafer) in Buscopan za bolečine..Sej človek ne ve,koga bi poslušal...Drugače sem pa zdaj v redu,me več nič ne boliuser posted image "Snežinka in Lara",hvala za skrbuser posted image Dobrovoljčica,ČESTITAM!!!!!***LP***

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 2742
5.4.2009 20:12:12   
lara light
Cel dan sem pohajala! Nepoboljšljivauser posted image

Anja, fajn, da si domauser posted image .... ne vem, malo so smešni ti zdravniki s temi kontra nasveti ...počivaj pa vseeno tudi doma.

Pika, lepo te je brat. Saj vem, da nam vsega ne poveš in da znaš stisnit zobe, toliko te že poznam, da vem, da si res ena krasna oseba. Je pa zagotovo ta kondicija (s plavanjem do pozne nosečnosti) zelo pomagala pri vseh naporih.
Ja hitro gre vse skupaj, zelo hitro. Se mi zdi, da še ni tko dolgo nazaj, ko smo bile vse tri na začetku nosečnosti, zdaj se pa vi že crtate, mi pa brojimo sitnouser posted image  in user posted image za prvo vožnjo.
Patronažno o vsem povprašaj!

sunči, kako ste? princeski pridno rasteta? ti si v redu? spita tudi lepo? daj povej nam več,ko utegnešuser posted image

Snežinka in ostale, jaz imam le nekaj kosov št.50, manjših od 50 sploh nimamuser posted image  Mislim, da bomo leteli kupovat še vsaj nekaj komadov 50 ali manjših, ko škrata prideta.

Taškica, res se je treba čuvat po porodu, nikar ne pozabi, ko bo šlo zateuser posted image . Hvala lepotička, naj te usliši, da se mi tole srbenje umiri...ko se spomnim in začnem praskat, je joj!user posted image

Lepotičke moje, grem gledat Roberta na A s'ti tud...LN!user posted image

Coelho

(odgovor članu _anja3_)
Neposredna povezava do sporočila: 2743
5.4.2009 20:59:28   
buba.miska
dobrovoljčica čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image .

Moj je reko da zdaj več ni heca in da morem pripravit stvari za ta malauser posted image .
Jutri mam pregled pa bomo vildli kaj bo g rekla. V sredo bom mela 32. teden
če bom šla po stopinjah dobrovoljčice potem imam samo dva tedna še časuser posted image
no jaz sem še vedno velik optimist in bom čakala do koncauser posted image .

Jutri se vam javim kako in kajuser posted image
Se vidi da še nisem zdrava in nimam moči pisati

Lepe sanje in čim več prespanih uruser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2744
5.4.2009 21:12:58   
l.daisy
vaaaaaaaaau, kar naenkrat boom dvojčkov 2009... user posted image user posted image user posted image user posted image
ja bravo vsem... user posted image
suncicica za dopolnjene tedne nosečnosti, bravo... user posted image
pikatara za tvojo kilažo, bravo... user posted image punce, poslušajte njen nasvet glede časa zase po porodu.... drži kot pribito... glede kg se pa ne sekirajte... jaz sem od 7. do 11. tedna bruhala sto na uro in živela samo od prepečenca in navadnega jogurta, pa še to je moral biti tisti "čvrsti" v lončku, ne tekoči.... rezultat: - 8 kg.... G mi je grozila z infuzijo... no, potem me je vzela v roke mami in sem dobila nazaj vseh 8 pa še 16 zraven... user posted image zdaj me pa tisti minus od začetka rešuje in sem na -4... ampak mi ni dovolj, jaz bi -8... nikoli nismo zadovoljne, kajne? user posted image

se še živo spomnim lanskega aprila, sem bila junijčica, pa me je še ena kasnejša junijčica z user posted image user posted image prehitela... no, takrat me je pa stisnilo.... ampak sem potem počakala vse majčice, potem smo šli pa mi na deložacijo (sproženje pri 38 2/7)... še dobro, da so se spomnili, že tako sta imela vsak skoraj 3,3 kg... user posted image posledično so odpadle vse cunjice št. 50 in prvi teden tudi večina št. 56... user posted image user posted image
pri 9ih mesecih sta imela 10,5 kg, velika sta bila 77 cm... nekatere cunjice imata že št. 86... sicer hvala bogu, da rasteta kot gobe po dežju, ampak cunj imamo pa za izvoz... user posted image še dobro, da imamo v širši familiji še dva dojenčka letnik 2008... user posted image

čeprav berem, da so tudi tisti user posted image user posted image , ki prehitevajo brez smernika, vsi OK, vsem želim, da čim bližje PDPju ostanete 3v1, ok? saj na koncu ni fino, jaz nisem mogla zavezat čevljev, nisem mogla spat, muka mi je bila it po stopnicah gor in dol, vse me je zategovalo...... ampak se splača.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

28.05.2008: 1 + 1 = 4

Neposredna povezava do sporočila: 2745
5.4.2009 22:02:32   
taškica
Anja, super da si iz bolnice, doma je najlepše - tudi počivanje. Srečno in noge v luft!!!!

Buba.miska jaz tudi še nimam pripravljenih stvari - bom jutri.

L.daisy - lepo da si se javila in povedala svojo zgodbo. Meni ostajajo tedni, ki bodo zame precej naporni.

Danes zvečer me je prvič udarila zgaga. A kera kaj ve, kaj se lahko jemlje proti kislini?

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2746
6.4.2009 10:06:05   
lara light
Jutro punce!user posted image

Buba, fajn opravi in sporočiuser posted image . Kakšno torbo, ne se hecat, nisi na vrsti, najprej Taškica, potem jaz, nikar ne coprajuser posted image

Taškica, počasi začni s pripravami, ko boš vse fertik, bom jaz en teden za tabo zrihtalauser posted image ...lubica zgaga, šele sedaj prvič?srečkauser posted image  pomaga počasi donat pit, spat z dvignjenim vzglavjem, lahka kuahana, ne preveč začinjena hrana. Mene je npr. pekla po kakšni kupljeni barilla paradajz omaki v kozarčku, pa po preveč sladicah, pa tudi po enem nevemveč katerem čaju,...pij veliko vode in pojej kakšno banano, ta tudi obloži želodček...bova se še kaj spomnili, upam, da mineuser posted image

L.daisy, lepa in spodbudna zgodba. Bravo mami! Še pridi! In lp vsem tvojimuser posted image user posted image

Grem ven na cappuccino in briossuser posted image

user posted image

Coelho

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 2747
6.4.2009 10:13:27   
Kicsi
Ojla mamice in bodoče mamice.Me že dolg ni blo na forumu.Čestitke vsem,ki ste že povile.user posted image user posted image user posted image

Mam pa eno vprašanje.
Predtazadnje,ko sem bila pri G sta moja dva fantiča imela eden glavično vstavo,ta drug pa je bil na ritki in sta bila en zraven drugega.Dva tedna nazaj sem bla pa pri Cerarju in smo ugotovili,da imata že oba glavično vstavo,pozabila sem pa vprašat kje točno ležita.Imam pa občutek oz.brcike čutim samo na sredini trebuha in na levi strani trebuha,na desni strani,pa se mi včasih zazdi,da kaj začutim,nisem pa 100%..
Moje vprašanje je.Kako ste ve oz.kako čutite brcike pri dvojčkih? Mene je strah,ker se mi zdi,da čutim samo enega user posted image .

< Sporočilo je popravil Kicsi -- 6.4.2009 10:14:27 >

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 2748
6.4.2009 11:55:00   
amrica
NAJPREJ ENO LEPO DOBRO JUTRO VSEM NOSECKAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PUNCE JAZ SAMO SPIM IN SPIM NON STOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!                                                                                                                   

(odgovor članu Kicsi)
Neposredna povezava do sporočila: 2749
6.4.2009 12:07:41   
amrica
KISCI:Jaz mam  pregled cez dva dni tri tedne nazaj sta bila moji dve pikici obrnjeni glavicno.Takrat sem jaz cutila in videla premike samo na desni strani,brcike sem pa cutla ful nisko na levi strani ce sem lezala na levi.Vprasala sem mojo G pa mi je rekla da to je normalno ker se ta lev nagiba proti desni stani. Tako da v bistvu lahko oba brcata na desno stran.

SEDAJ PA CUTIM BRCIKE NA OBEH STANEH VISOKO POD REBRI SKRBI PA ME TO KER JIH TUDCUTIM ZELO ZELO NISKO!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Kicsi)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?