|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
7.4.2009 22:16:50   
taškica
Ona23 čestitam za teži, bravo!!!! To je zelo lepa kilaža!!!

Moj pregled je jutri, sicer UZ ne bo, bom pa izvedela kako se držim.

Lara - joj tile komentarji tudi mene ob živce spravljala in ja, najbolj si v bistvu vesel, da ti en reče da si okrogel, da imaš velik trebuh. Boš videla kako bo kasneje ko boš imela otročiče - najbolj sovražiš tiste, ki rečejo joj kako je micen, tako majhen....sem se naučila in vedno rečem vsaki mamici, da ima korenjaka....
Danes sem spet slišala kako se nisem nič zredila, samo v trebuh. Pa jade!

Snežinka - čestitam za EW - meni je ta vozek zelo lep in mislim, da je prav da imaš novega. Mislim, da si ga ti in tvoji dve pupi zaslužita. Kakšno barvo boš izbrala? Glede lupinic - moje so tudi stare 7 let - bodo že zdržale. Hvala za tvoj dolg mail, me je takoj dvignil za eno stopnico višje. Pa glede rastlinja....zgleda da smo vse nekje na istem.

Lara - ti si naš sonček, resnično. Z veseljem sem prebrala tvojo pesmico in z njo se strinjam popolnoma!!!!!

Nič jutri popoldne se vam še oglasim, vas lepo pozdravljam in lepo nočko nosečnice moje.....

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu ona23)
Neposredna povezava do sporočila: 2776
8.4.2009 8:51:20   
blanč
Dobro jutro. Kako je fajn ko te sonček zbudiuser posted image
user posted image

user posted image

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 2777
8.4.2009 8:58:44   
Snezinka4
Dober dan punce!
Tak lep sonček, zato pa kavica še ni postrežena, ne? user posted image  Jaz nudim tako bolj okorelouser posted image .

Lara in Taškica - a vesta kakšen komentar sem pa jaz dobila. Sem se tok smejala. Prijateljica mi je rekla, "joj, ti si pa taka suhica". user posted image user posted image user posted image Še v življenju nisem imela toliko kil (trenutno+12), ona pa men suhica. Pa tudi sicer nisem suhica. Ampak sliši se pa dobro.
Taškica dobro opravi na pregledu. Pa poročilo potem, a ne. Saj mi je prav hudo, da si tako brez energije, bi ti prav rada pomagala.  Povej če lahko kaj naredim zate. Jaz sem še mobilna. Po moje si tako brez energije, ker se ti fantiča veselo redita in ti vse pohrustata. Še do 36+ zdrži pa bo.
EW bo pa verjetno kar svetlo zelen. Tak, ki se hitro in fino umažeuser posted image . Čeprav so moji otroci, glede na izkušnje, bolj pri packih kot ta čistih...
Lara - ti pa si pesnica.user posted image  Nosečniško pozitivna tematika. Super, takih pa verjetno ni dosti.
No saj glede tistih starih stolčkov sem tudi jaz verjetno malce pretiravala v navalu odvečne energije. Pol ko me ta šparovna zagrabi si pa mal premislim.user posted image Moj dragi se bo pa tako odločil kot bom jaz rekla, sam da ga kdaj slučajno nebi kdaj nažirala. Če je baba mirna, je on mirenuser posted image . Meni pa, da so tudi stari dovolj dobri.

Ona - super novičke. Bravo ! Torej sedaj ti tudi samo pridobivaš še malo na teži pol pa akcija. Pa počas punce, da se na štartu ne bi katera kje spotaknila.user posted image  Hvala za informacije glede matičnih celic. Jaz sem tudi že o tem razmišljala, potem sem pa nekje zasledila, da se pri dvojčkih ne da, nisem šla pa preverjat. Mogoče pa jaz tudi kaj takega ubodem. Saj če krvi ni dosti je pa po moje tudi kar stran ne vržejo. Kakšen testek na njej naredijo...vaja dela mojstrauser posted image . Vse za znanost!user posted image

Jaz pa ne znam tickerja nalepituser posted image . Če prilepim link ne dela...Ima katera kakšen namig? Saj se je o tem že pisalo, samo ne vem kjeuser posted image

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 2778
8.4.2009 9:00:23   
Snezinka4
Aleluja Blanč! Samo, da je ena poskrbela za pravo kavico! Pa še zajtrk!
Hvala!
Kako si kaj? Nabiraš sončne žarke?

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 2779
8.4.2009 9:14:43   
lara light
Dobro jutro dvojne princeske!user posted image user posted image

O, postrežba je tu, Blančica...po mojem okusu, hvala srči!user posted image  Kako si ti? Razen, da te sonček razveseljuje?

Ona,user posted image  res zavidljivi teži, bravo!user posted image

Taški moja, kako pojejo Smelkow:problemi so, problemi bodo in k..c jih gleda, sevedauser posted image ; itak smo najboljše in najlepšeuser posted image user posted image

Snežinka, tudi tvojo smo z veseljem spile!user posted image  Včeraj sem mojemu rekla glede lupinic...zaenkrat probava s tebi, če se bosta preveč zgubljala v njih, bom šla po nove, ker se mi zdi, da so bolj obloženeuser posted image
Ticker: probaj tule, vsi ne delajo, menda mora bit v html obliki, ne vprašaj več, ker ne vemuser posted image
http://www.ringaraja.net/ticker.asp
Torej poskusi tule, potem dobljeno html obliko skopiraj v moj profil, dodaten opis; upam, da rata!

Ona, hvala glede matičnih. Če je na tam na zavodu zastonj, bi jaz tud izkoristila. Daj prosim vprašaj, kako je za dvojčke...vnaprej hvala.user posted image

Dobrovoljčica, prosim čimprej tvojo zgodbo! Ja vem, radovedna sem od nekdaj!user posted image

Kje ste ostale nosečke? Dajte povedat kaj dogaja...user posted image user posted image

Lep dan vsem!user posted image user posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

Neposredna povezava do sporočila: 2780
8.4.2009 9:14:59   
lara light
user posted image Seznam dvojnih user posted image 2009user posted image user posted image     

user posted image  
user posted image                                                             user posted image          

Na vrsti smo z-majčice!user posted image user posted image
user posted image   
Taškica (3user posted image  ; 2user posted image ) ; PDP 17. maj, dvojajčna  user posted image user posted image LJ
Lara light (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 26. maj, dvojajčna  user posted image  user posted image   GO
ona 23 (2user posted image  ; 1user posted image ) ; PDP 29. maj, dvojajčna  user posted image user posted image
buba.miska (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 30. maj, dvojajčna  user posted image  user posted image MB - MS
user posted image
Stijan (2user posted image ; 1user posted image ); PDP 5. junij, dvojajčna user posted image  user posted image MB 
Amrica (?user posted image  ; ?user posted image );  PDP 8. junij, dvojajčna user posted image  user posted image
Kicsi (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 15. juniijdvojajčna user posted image  user posted image
Rozajelka (1user posted image  ; 0user posted image );  PDP 21. junij, dvojajčna user posted image  user posted image    
_Rosa (1user posted image  ; 0user posted image );  PDP 25. junij, enojajčna user posted image    user posted image   
Snežinka4 (3user posted image  ; 2user posted image );  PDP 26. junij, dvojajčna
 user posted image    user posted image  
user posted image
Kalina (2user posted image ; 1user posted image ); PDP 5. julijdvojajčna user posted image  user posted image
Almk (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 7. julij, dvojajčna  user posted image    user posted image
Mlinčka (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 16. julij, dvojajčna  user posted image   user posted image
Evamaja (1user posted image ; 0 user posted image ) PDP 20. julij, dvojajčna user posted image   user posted image
Belen (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 27. julij, dvojajčna user posted image   user posted image
Anja3 (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 31. julij, dvojajčna  user posted image   user posted image   
user posted image  
Sr (2user posted image  ; 1user posted image ) ; PDP 6. avgust, dvojajčna  user posted image   user posted image
Blanč (1user posted image ; 0 user posted image ) PDP 10. avgust, dvojajčna user posted image   user posted image
Shadow(1user posted image ; 0 user posted image ) PDP 18. avgust, dvojajčna user posted image   user posted image MB
Barbk  (2user posted image  ;1user posted image ); PDP 20. avgust, dvojajčnauser posted image  user posted image     
user posted image
Cembi  (2user posted image  ;0user posted image ); PDP 3. september, enojajčnauser posted image  user posted image
Darjau  (3user posted image  ;2user posted image ); PDP 12. september, ?jajčnauser posted image  user posted image
Rubin  (4user posted image  ;1user posted image ); PDP 26.september, enojajčnauser posted image  user posted image   MB
user posted image  
Ninčy (1user posted image ; 0 user posted image ) PDP 5. oktober, ?jajčna user posted image   user posted image  
user posted image  

miška 73 (1user posted image ;0 user posted image ) PDP 10. november, dvojajčnauser posted image user posted image

user posted image user posted image Č I M     D L J E     3 v 1 ! user posted image user posted image

Že dobile svoja zakladka:
user posted image

Pikica5 PDP 22.2.2009 ; rodila 28.12.2008, CR
user posted image TAJ 2005g, 43,5cm in user posted image MAJ 2045g, 44cm

Persida PDP 11.3.2009 ; rodila 7.1.2009 
 user posted image TOMAŽ 1550g, 41cm in user posted image ANŽE 1840g, 43,5cm

Nokes PDP 9.3.2009 rodila 1.2.2009
user posted image  IVANA 2040g, 46cm in user posted image  VITAN 2450g, 49cm

Hedviga PDP 2.3.2009 rodila 9.2.2009
user posted image   ŠPELA 2140g, 47cm  user posted image   MIHA 2700g, 48cm 

Skorpija PDP 14.3.2009 rodila 17.2.2009 
user posted image   TILEN 2690g, 47cm  in user posted image DOMEN 2510g, 48cm

RM Maja PDP 26.4.2009 rodila 18.2.2009 
user posted image    FRAN 1205g, ?cm  in user posted image   DANE 1600g, ?cm

Šmarnogorka  PDP 15.5.2009 ; rodila 20.3.2009
user posted image    BOR 1700 g, ?cm in  user posted image  VID 1340 g, ?cm

Suncicica  PDP 28.3.2009; rodila 21.3.2009
user posted image    STELLA  2700 g, 48 cm  in user posted image  PIJA 2490 g in 47 cm

Pikatara  PDP 17.4.2009 rodila 28.3.2009
user posted image    KAROLINA 2090 g, 46cm  user posted image    PATRIK 2350 g, 46cm 

Mucka 25  PDP 8.5.2009; rodila 2.4.2009
user posted image     Tina  1530 g, ? cm  in user posted image   Nina 1970 g in ? cm

Dobrovoljčica  PDP 12.5.2009 rodila 4.4.2009
user posted image     EVA 1740 g, 44 cm  user posted image    PATRIK 2100 g, 46cm

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 2781
8.4.2009 9:54:02   
buši2
Pozdravljene punce ,
končno sem si le vzela čas, da se vam pridružim. Nekatere sem že v ˝živo˝ spoznala na predavanju o dvojčkih (če se ne motim ste to bile PikaTara, Snežinka, Mlinčka in Taškica).
Lara,  lahko  popraviš seznam in me pripišeš k junijkam! PDP 15.6., dvojajčna in dve babi, prva user posted image  in  0user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2782
8.4.2009 9:57:41   
Kicsi
Ahoj user posted image .
En prelep sončen pozdrav vsem skupaj.

Snežinaka
,itak da je prav,da imaš nov voziček.Pri lupinci pa je res pomembno to,da ni prestala kako prometno nesrečo.

Ona,kok tednov si ti noseča ,da imata tvoja dva sončka tako lepo težo? user posted image Pri meni je isto.Vsakič ko pridem k Cerarju pravi; "pri vas bi pa roko v ogenj dal,da so enojajčni".Pravi da tako skupaj rasteta in se redita,da je to skoraj možno samo pri enojajčnih.Apak moja dva cukrčka sta dokaz,da je možno tudi pri dvojajčnih user posted image .Kar se pa tiče matičnih celic,je pa povsod v sloveniji zastonj,če daš celice v javno banko.Za plačat je samo,če jih daš shranit samo zase,tako da ne rabite hodit zaradi tega v LJ,če ste od kje deleč.

Lep sončen dan želim vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 2783
8.4.2009 10:09:08   
Snezinka4
Buši2 - ja dobrodošla! Končno si le prišla nas mal pogledat! user posted image user posted image Saj smo pile skupaj kavico v P., ne? Si tista? Povej kako se kaj držiš! Še delaš ali si zdaj pa že bolj doma?
Punce, zdaj smo pa junijke številčno najmočnejše!user posted image user posted image Joj, sem važnauser posted image . Ampak čvekamo pa (še) ne kot (z)majčice...ali pač?

Še eno junijko, čakam, da se nam pridruži. Po moje nas samo na tihem malo prebira. Pa rok ima 19.6. Daj se pofočkaj no, da dokažemo, da je bil september 2008 najbolj produktiven mesecuser posted image . Ni kej, lepa jesen je bilauser posted image . A ne?

(odgovor članu Kicsi)
Neposredna povezava do sporočila: 2784
8.4.2009 10:17:00   
Snezinka4
Lara hvala za pomoč. Imam že ticker. Lep, ne?user posted image

Kisci - a ne, da je prav, da je nov. Jaz tudi tako pravim. Včasih se ti zdi butast toliko denarja dat, ampak če bom jaz zadovoljnja bodo vsi okrog mene tudiuser posted image .
Ja stolček sicer prometne nesreče ni imel, ampak je pa prevozil ene 7 otrok...torej poleg let je verjetno tudi marsikaj skoz dal...user posted image

Zdaj pa dost zabušavanja punce, jaz moram danes še kaj narest. Tale komppjuter kar precej časa požre, ne?

Aja blazina velikanka čarodejka je pa zelo hitro letela ven iz moje postelje. Že itak se težko obračam, potem mi pa še ona gužvo dela...user posted image Zdaj jo bodo uporabljali mlajši kandidati, do prihoda najmlajših, ko bo pa sigurno prav prišla pri dojenju...

Neposredna povezava do sporočila: 2785
8.4.2009 10:20:00   
Snezinka4
Danes pa ne morem in ne morem končat...

Punce, a katera razmišlja o nabavi Angel Care senzorske plošče oz. dveh?

Neposredna povezava do sporočila: 2786
8.4.2009 10:26:51   
buši2
Snežinka - sem tista ja iz kafetka v P user posted image . No kot vidiš sem toliko časa mečkala , da sem že Pikataro zamudila
na tem forumu (bomo pa se pridružile na dvočkih a ne?)
Punce, glede na to, da imate že skompletirano vse za malčke, mi prosim malo pomagajte. Namreč imam blazno težavo s tem, koliko teh majčk, pa pajackov, itd. nabavit za prvo rundo. Pa kakšen sistem oblačenja boste uporabljale (majčka in pajac čez ali obratno, kratki ali dolgi rokavi,..??). Se bojim, da bom kupila premalo ali pa totalno prevečuser posted image .
Hvala v naprej.

Neposredna povezava do sporočila: 2787
8.4.2009 10:35:42   
pikatara
Taški veliko pozitivne energije pa bo. Uživaj in počivaj dokler še lahko. Poročaj po pregledu. Joj kako hitro mine čas, kmalu se nam bosta z Laro pridružili pri dvojčkih 2009. Naša dva imata že 11 dni. Sploh ne morem verjet.

Larči ti se kar čim več sprehajaj, ja v tehle lupinicah so pa res majceni. Vzemi s sabo nekaj tetra plenic za podložit.

Ona za dvojčke je premalo celic, da bi jih na zavodu za transfuzijo jemali. Sem jih hotla dat pa ni šlo.

Buši lepo da si se nam pridružila.

Tako počasi me gre pisanje, ker si mleko zraven stiskam. Ta majhnih oblekc imam ful malo pa še te skoz perem. Naš Patrik je pravi poscanček, vsako noč se toliko polula da gre vse čez, včasih tud čez dan, Karolina pa je čez noč toliko pokakana, da je treba bodi obvezno dat prat. K sreči je še gora tetra plenic, da imam pol za en stroj in vse vržem v sušilca, likam pa nič.

(odgovor članu ona23)
Neposredna povezava do sporočila: 2788
8.4.2009 11:05:10   
_rosa
Pozdravljene nosečke.

Po dolgem času se spet javim saj smo imeli probleme z netom.

Čestitke vsem novim mamicam. Vidim, da se seznam majčic že zmanjšuje. Kmalu bomo na vrsti pa mi junijke.

Glede lupinic vidim, da ste v dvomih, če jih lahko še uporabite. Stvar je takšna, da morajo imet gor samo oznako ECE 44/03 ali ECE 44/04. Trenutno sta v veljavi samo ti dve oznali. Če teh oznak ni oz. če je kakšna bolj stara, potem te lahko policist kaznuje kakor, da sploh nimaš lupinice.

Vidim, da imate tudi že junijke veliko stvari že pripravljenih. Jaz vozička še nimam in mislim, da ga je še čas kupiti tudi potem, ko bomo z user posted image user posted image  že doma.

Dejte se malo razpisat o tem koliko oblačilc prebujem in kakšno številko. Ker sem prvič noseča si niti predstavljam ne ali bi morala biti št. 46, 50 ali kako. Koliko tetra plenic naj kupim za začetek ???

Še en nasvet potrebujem. A ve uporabljate mehčalec za pranje oblačilc ali ne??? Nam so v materinski šoli strogo rekli, da brez mehčalca samo meni se zdi, da bodo potem vsa oblačilca preveč trda za tako nežno bitjece. Kaj mislite vi???

Lep sončen pozdravček.

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 2789
8.4.2009 11:05:30   
blanč
IZVIRNO SPOROČILO: Snezinka4

Danes pa ne morem in ne morem končat...

Punce, a katera razmišlja o nabavi Angel Care senzorske plošče oz. dveh?

Točno tole sem jaz zdele hotla vprašat??? Sem gledala in se odločla, da bom naročila enkrat samo blazino z senzorjem enkrat pa skupaj z varuško, saj bosta posteljci skupaj in se bo čulo, če bo tudi tadrugi zajokal ali kako. Tiste, ki imate izkušnje svetujte prosim.
Taškica kako kaj torba?že pripravljena za vratim?
Lara kako je šele pri vas lepo, če imamo že mi tako fino vreme, ki ga jaz sicer bolj skozi okno opazujem ampak vseeno je dobrodošlo.
Snežinka bravo za vozek, res je tako, če je ženska pri hiši zadovoljna... Moj je tak srček in mi velikokrat popusti, čeprav oba veva, da ima on prav in mu včasih celo kdo kakšno na ta račun reče pa se moj začne smejat in reče "happy wife, happy lifeuser posted image user posted image
Jaz sem že kupila posteljci in lupinici, ter pri galebu naročila posteljnino in počasi ugotavljam, da bom postala miška in to tista cerkvena, obubožanauser posted image user posted image user posted image Joj kolk je vse drago, če moraš čisto vse kupituser posted image
Aja pa še nekajuser posted image Sma šla z možem v dipota kupit en tak malo večji predalnik, ki nam bo služil za cotke in jaz tam zagledam tolk cart pleničke une tetra(shadow)s takim čednim barvnim potiskom, jih je moj mogu takoj na blagajno vlečtuser posted image user posted image user posted image in komentiru, da tudi dipo ni tist, kar bi mogu bituser posted image

(Mark Twain)

Neposredna povezava do sporočila: 2790
8.4.2009 11:09:29   
blanč
Rosa jaz sem oprala brez mehčalca in vrgla v sušilca in so cotke tako mehke in nežne... Pika tole brez likanja bo pa tudi pri nas, ker jaz pa likalnik sva rahla neprijateljauser posted image

(Mark Twain)

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 2791
8.4.2009 11:40:04   
lara light
user posted image Seznam dvojnih user posted image 2009user posted image user posted image     

user posted image  
user posted image                                                             user posted image          

Na vrsti smo z-majčice!user posted image user posted image
user posted image   
Taškica (3user posted image  ; 2user posted image ) ; PDP 17. maj, dvojajčna  user posted image user posted image LJ
Lara light (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 26. maj, dvojajčna  user posted image  user posted image   GO
ona 23 (2user posted image  ; 1user posted image ) ; PDP 29. maj, dvojajčna  user posted image user posted image
buba.miska (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 30. maj, dvojajčna  user posted image  user posted image MB - MS
user posted image
Stijan (2user posted image ; 1user posted image ); PDP 5. junij, dvojajčna user posted image  user posted image MB 
Amrica (?user posted image  ; ?user posted image );  PDP 8. junij, dvojajčna user posted image  user posted image
Kicsi (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 15. juniijdvojajčna user posted image  user posted image
Buši2 (1user posted image  ; 0user posted image );  PDP 15. junij, dvojajčna user posted image   user posted image
Rozajelka (1user posted image  ; 0user posted image );  PDP 21. junij, dvojajčna user posted image  user posted image    
_Rosa (1user posted image  ; 0user posted image );  PDP 25. junij, enojajčna user posted image    user posted image   
Snežinka4 (3user posted image  ; 2user posted image );  PDP 26. junij, dvojajčna
 user posted image    user posted image  
user posted image
Kalina (2user posted image ; 1user posted image ); PDP 5. julijdvojajčna user posted image  user posted image
Almk (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 7. julij, dvojajčna  user posted image    user posted image
Mlinčka (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 16. julij, dvojajčna  user posted image   user posted image
Evamaja (1user posted image ; 0 user posted image ) PDP 20. julij, dvojajčna user posted image   user posted image
Belen (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 27. julij, dvojajčna user posted image   user posted image
Anja3 (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 31. julij, dvojajčna  user posted image   user posted image   
user posted image  
Sr (2user posted image  ; 1user posted image ) ; PDP 6. avgust, dvojajčna  user posted image   user posted image
Blanč (1user posted image ; 0 user posted image ) PDP 10. avgust, dvojajčna user posted image   user posted image
Shadow(1user posted image ; 0 user posted image ) PDP 18. avgust, dvojajčna user posted image   user posted image MB
Barbk  (2user posted image  ;1user posted image ); PDP 20. avgust, dvojajčnauser posted image  user posted image     
user posted image
Cembi  (2user posted image  ;0user posted image ); PDP 3. september, enojajčnauser posted image  user posted image
Darjau  (3user posted image  ;2user posted image ); PDP 12. september, ?jajčnauser posted image  user posted image
Rubin  (4user posted image  ;1user posted image ); PDP 26.september, enojajčnauser posted image  user posted image   MB
user posted image  
Ninčy (1user posted image ; 0 user posted image ) PDP 5. oktober, ?jajčna user posted image   user posted image  
user posted image  

miška 73 (1user posted image ;0 user posted image ) PDP 10. november, dvojajčnauser posted image user posted image

user posted image user posted image Č I M     D L J E     3 v 1 ! user posted image user posted image

Že dobile svoja zakladka:
user posted image

Pikica5 PDP 22.2.2009 ; rodila 28.12.2008, CR
user posted image TAJ 2005g, 43,5cm in user posted image MAJ 2045g, 44cm

Persida PDP 11.3.2009 ; rodila 7.1.2009 
 user posted image TOMAŽ 1550g, 41cm in user posted image ANŽE 1840g, 43,5cm

Nokes PDP 9.3.2009 rodila 1.2.2009
user posted image  IVANA 2040g, 46cm in user posted image  VITAN 2450g, 49cm

Hedviga PDP 2.3.2009 rodila 9.2.2009
user posted image   ŠPELA 2140g, 47cm  user posted image   MIHA 2700g, 48cm 

Skorpija PDP 14.3.2009 rodila 17.2.2009 
user posted image   TILEN 2690g, 47cm  in user posted image DOMEN 2510g, 48cm

RM Maja PDP 26.4.2009 rodila 18.2.2009 
user posted image    FRAN 1205g, ?cm  in user posted image   DANE 1600g, ?cm

Šmarnogorka  PDP 15.5.2009 ; rodila 20.3.2009
user posted image    BOR 1700 g, ?cm in  user posted image  VID 1340 g, ?cm

Suncicica  PDP 28.3.2009; rodila 21.3.2009
user posted image    STELLA  2700 g, 48 cm  in user posted image  PIJA 2490 g in 47 cm

Pikatara  PDP 17.4.2009 rodila 28.3.2009
user posted image    KAROLINA 2090 g, 46cm  user posted image    PATRIK 2350 g, 46cm 

Mucka 25  PDP 8.5.2009; rodila 2.4.2009
user posted image     Tina  1530 g, ? cm  in user posted image   Nina 1970 g in ? cm

Dobrovoljčica  PDP 12.5.2009 rodila 4.4.2009
user posted image     EVA 1740 g, 44 cm  user posted image    PATRIK 2100 g, 46cm

Neposredna povezava do sporočila: 2792
8.4.2009 11:41:42   
lara light
Buši, jupi, dobrodošla!!!user posted image user posted image  Bravo junijke!

Snežinka, ma maš lep tickeruser posted image

Buši, glede oblekic, jaz imam veliko 'podedovanih'...bom sproti kupovala, ker zelo hitro prerastejo...sem pa mislila tko: bodi z dolgimi, hlačke npr. pliš in majčka pliš, ko bo še topleje, hlačke in majčka bombaž...potem pa dekico po potrebi, imam dve bombažni poleg tistih zimskih...po občutku, ne sekiraj se, bomo v P vidle, kako zgledajo, potem pa ati v akcijo, če bo kaj manjalouser posted image

Pikauser posted image  vidim, da že vse 100% obvadaš, pridna mami! Hvala za nasvet, sem že mislila na to, da ju bom obložila in podložila s tetra.

Kisci, hvala za nasvet! In bravo za tvoja junaka!user posted image

Snežinka, jaz tudi z blazino ne morem spat, sva obedve preveč obilniuser posted image

Rosa, Blanč, živjo...mi zvoni na vratih, pridem še potemuser posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu buši2)
Neposredna povezava do sporočila: 2793
8.4.2009 12:23:22   
Snezinka4
Hojla!

Rosa lepo,da si nazajuser posted image . mehčalca jaz ne bom uporabljala, vsaj na začetku ne, pa tudi sušilca nimam (zaenkrat, mogoče ga nabavimo pozimi), pa likanje bomo pomoje tudi ukinili takoj ko se bo dalo. Če bosta punci tko ko se šika (neobčutljivi in dovolj veliki) bomo v perilo vlagali zelo malo energije - pranje, sušenje na prostem in zlaganjeuser posted image . Kar se pa količine oblekic tiče sem pa jaz tudi malo zgubljena. Najmanjše številke imam 50, največje trenutno oprane in pripravljene (no, ne še na poličkah) pa 62. Mislim, da se bom osredotočala kar na kombinacijo body z dolgimi rokavi in plišaste hlačke ali bombažne (odvisno od temperatur) in po potrebu še kakšna majčka ali jopica. Pa nogavičke ali copatki in kapica če bo treba. Kakšnega hudega mraza čez poletje ne bo, tako da troje dolgi rokavi (bodi, majčka, jopica) in dekica in košara vozička (zaščita pred vetrom) mora biti dovolj za še tak poletni mraz. Drugače pa dve dekiciuser posted image , al pa tri, štiri...al bomo pa kurli avgusta če bo zunaj 10 stopinjuser posted image

Blanč - sem naredila raziskavo o cenah AngelCare-a. Klicala sem tudi na angelcare.si, kjer pravijo, da mora vsak otrok biti v svoji posteljici, sicer naprava ne zazna, da en otrok ne diha (upam, da se to ne bo zgodilo!). Pa baje mora biti podlaga pod jogijem popolnoma ravna - latoflex ni v redu. To so mi pa v BC rekli. Za dvojčka v isti sobi torej kupiš eno napravo za zvok in gib ter drugo samo za gib. To znese v Slo 160€+90€. Distrubuter pravi, da da 10% popusta, torej skupaj 225€. Potem sem šla pa še na angleško stran, kjer je pa zadeva dosti bolj cenovno ugodna (http://www.angelcare-uk.co.uk/). Brez poštnine obe ti napravi staneta 155€ (140 funtov). To je pa že cena ta dražje zadeve pri nas...
Happy wife, happy life user posted image  To moram mojemu naprej prodat. user posted image  Mislim, da to zanj tudi velja. A veste kaj pa meni reče, če sem počutim preveč debelo - More of you to love...user posted image A ni lepo?user posted image
Tetra plenice - a v Rutarju dipo? Jaz jih tudi še nekaj rabim. Kaj pa je gor? Zakaj se res kdo že prej ni spomnil tega poslikat.
Pika hvala za info o mat.celicah. Torej je brez veze, da sploh kličem tja? Si pa res multiwoman! Črpanje in pisanje hkrati. user posted image Vsaka čast. Ko Napoleon. A z nogo pa posteljico zibaš?user posted image  Na štedilniku se ti pa juhca kuha?user posted image  Kar dobro ste zverzirani. Lepo. Kaj boš pa naredila ko bo možek moral v službo? Boš dobila kakšno pomoč?  Glede čišče se  pa jaz ne spomnim točno. Tko po občutku bi rekla 3-4 tedne. Ampak se zmanjšuje iz dneva v dan.

Neposredna povezava do sporočila: 2794
8.4.2009 13:01:51   
blanč
Snežinka sem šla tale tvoj link pogledat in je res ugodno, te cene pri nas so pravi ropuser posted image
Jaz sem že malo po avstrijskih in nemških straneh raziskovala samo so cene podobne kot pri nas...
A imaš kako idejo, kako to v slo spravit? Jaz bi kupla takoj.
Aja pa še nekaj, kaj pa tole od medica si kaj gledala Nanny ali Baby Sense

< Sporočilo je popravil blanč -- 8.4.2009 13:12:52 >

(Mark Twain)

Neposredna povezava do sporočila: 2795
8.4.2009 14:32:16   
taškica
Evo me čvekice!

Nič posebnega z mano, zgleda, da bom kar še zdržala. Je rekla, da moram lepo zdržati do 37tedna, da bosta že lepo razvita. Sem se z eno babico pogovarjala mi je prerokovola težo ta malih dveh - jaz sem vztrajno težila pod 3kg - 2500, 2600, ko je ona višala grame navzgoruser posted image  Skratka, poanta vsega je, da bi jaz rada rodila manjše otročiče (moj prvi je imel 3200, drugi 3500g) in niti slučajno ne želim imeti podobnih. Naj bosta manjša, baje se vsakih 100g pozna pri rojevanju.

Sem zaprt, nikamor se nam ne mudi. UZ nisem imela, to je vse. 

Glede angelcare sem brala ali v Moj malček ali v Mama, da ga mamice z normalno razvitimi in rojenimi otroci nehajo srati s temi napravami. Da je to nepotrebna šara, da pride v poštev zgolj in samo pri nedonošenčkih, kjer enakomerno dihanje ni vzpostavljeno. In da ti že v P. povedo ali ga potrebuješ ali ne. BIl pa je eden od zdravnikov.

Mehčalec - absolutno noway. Vam povem, to je ena sama kemija in jo ne priporočam dojenčkom. Pa cotke niso tako trde - če je dober bombaž, je čist ok.

Snežinka - ta izbrana barva je meni najlepša - zelo folš, zelo folš....

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 2796
8.4.2009 15:59:07   
taškica
Blanč, Snežinka - mogoče sem pregrobo zgoraj pisala o Angelcare napravi, zato sem šla poiskat odgovor dr. Lev Berganta ki pravi sledeče (bom prepisala samo par točk). Pa se potem odločita sami.

Vsako zaščitno sredstvo je namenjeno varovanju pred realno nevarnostjo. Monitor dihanja ali apnea alarm je namenjen preprečitvi smrti dihanja v zibki zaradi zastoja dihanja. V P. ga priporočamo staršem tistih novorojenčkov, ki so bili rojeni veliko prezgodaj ali je ob porodu prišlo do kakršnekoli težave z dihanjem, srčnim utripom ali motnjo zavesti. Pri nedonošenčkih je lahko dihalni center nezrel in se slabo odziva na spremembo plinov v krvi, zato opazimo da otrok diha periodično. Do dneva ko je mati imela PDP naj bi nedonošenček toliko dozorel, da ne pričakujemo več prekinitve dihanja.

Naslednja situacija, kjer je smiseln nakup dihanja je podatek o pojavu smrti v zibelki pri starejšem sorojencu. V teh primerih svetujemo nekajmesečni nadzor nad dihanjem dojenčka. Monitor ni drag, ni pa zastojn. Rabi baterije, ki končajo na smetišču.  Opazili pa smo še eno neugodno posledico: starši se na monitor tako navežejo, da sebi ne zaupajo več in se ni upajo ugasniti aparata ko otrok že shodi. Če je otrok donošen, zdrav in krepak, ne potrebuje nobenih pomagal. Zakaj bi uporabljali berglo, če imate dve zdravi nogi?

dr. Lev Bergant
Revija Mama, april 2009 , str. 51

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 2797
8.4.2009 16:05:41   
pikatara
Rosa pred porodom sem vse oblekce in plenice oprala brez mehčalca in zlikala, sedaj pa uporabljam silan sensitive (bel) in ne likam več. Oblekce rabiš kje od 50 naprej. Po pomoti sem kupila tri bodije 44, so Karolini glih prav, vendar le še nekaj tednov. Kar je 62 je absolutno preveliko. Imam ene 8 bodijev, 4 pajacke, ter še dva kompletka. Če bi imela punci, bi bilo dovolj, problem je pa naš fante, ker ga po dvakrat na da preoblačim, ker je polulan. Plenice moram zaradi popka vihat navzdol, pol gre pa vse pri vrhu ven. tako da perem vsaj vsak drug dan. Tetra plenic imam 30, Noki predlaga 40. Odvisno kolk pereš.

Snežinka nobene pomoči ne bom mela ko gre možek delat, sicer smo pa že sedaj vsak dan nekaj ur sami. Razni sestanki in tenisi. Naj uživa. Srečen možek, rečna žena (hecam se). Meni zaenkrat še ni do potepanja oziroma problem je da še ne morem športat, ko pa bom bova pa vsak en večer doma. Z dvema sploh ni panike, da ju ne bi mogel zrihtat, edino če bosta oba tulila kot jesihar ne vem kaj bom. Oba bom dala na blazino za dojenje in carkljala.

Blazina za dojenje se obnese. Kupila sem tisto trdo, ne ono ko ima taka zrnca not, da sta mala fiksirana. Oporabljam jo vsak drug obrok za 10 min. Edini problem je ker sem malo presuha za njo, mi ostane na vsaki strani trebuha preveč prostora in mala not padeta. Dojim ju le malo časa, ker sta pol tok zmatrana da ne moreta več jest. tako da si raje mleko stiskam. Od chiccota pumpica je zanič, mi je pa všeč od aventa. Obe sem dobila na posodo, s tem da je od aventa stara že 11 let in zgleda isto kot je tale in super dela.

Taški bravo za pregled. Glede teže boš pa videla kaj bo, večinoma trofijo, pri meni so pa fejst zgrešili. Malima nič ne manjka ker sta tako drobna, sam malo bolj pogosto ju futramo. Novilac se dobro obnese. Je bil edini v lekarni, kjer sem se ustavila na poti iz porodnišnice in se mi zdi boljši od bebe, ki so jima ju dajali v porodnišnici. Patronažna sestra priporoča, da se hrana kupuje v lekarni in ne v Mullerju. Ne vem sicer zakaj, če en bi začela v lekarni bi verjetno kupila v Mullerju. Sam mi je lažje do lekarne prit, ker je bližje in ti vzame manj časa.

(odgovor članu _rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 2798
8.4.2009 18:32:56   
Shadow
Ufff, ok, zadnje štiri dni ni nobena rodila. user posted image  Vsaj ne kakšna takšna, ki še glede na vozni red naj ne bi.

Vidim da ste vse že v polni boljni pripravljenosti in nabavljate potrebščine. No, jaz bom menda še danes naročila voziček - tak, kot ga ima Pikatara - izbrati moram le še barvno kombinacijo. Pikatara, a lupinica se pa ne da direkt na ogrodje pripeti, ali pač?

Opažam tudi, da ste vse ekološko zavedne in uporabljate tetra pleničke (Blanč, zdaj končno vem, kaj so to zaene zadeve... user posted image ). Dvomim, da bom jaz tako pridna.

Sama čakam še na morfologijo v porodnišnici drug teden, pol pa gas in dolge luči, pa v nabavo. V materinsko šolo pa takoj v začetku maja. Gre katera iz Mb ali okolice tudi 5.5. na prvo srečanje v MB UKC?

Komaj pa čakam, da začnem kupovati cotke, samo omare še prištimamo, da jih bom imela kam dati.

Pogovarjate se o tem, koliko oblačite svoje bebice. Če se bodo temperature še naprej tako hitro dvigovale, jih bomo avgustovke kar nage po svetu okoli vozile, da se nam deca ne skuhajo.user posted image

Pridne bodite!

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 2799
8.4.2009 19:32:14   
blanč
Opažam tudi, da ste vse ekološko zavedne in uporabljate tetra pleničke (Blanč, zdaj končno vem, kaj so to zaene zadeve... user posted image ). Dvomim, da bom jaz tako pridna.

Ha hauser posted image na ekologijo pa res nisem pomislilauser posted image Jih bom imela samo za podlagat pa za kupčke podirat, pa za kaj pobrisat.

(Mark Twain)

(odgovor članu Shadow)
Neposredna povezava do sporočila: 2800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?