Bety11
|
Hojla puce...Grem na sonček in spehod, pa bi rada samo nekaj napisala... Skrbi, ali bom dobra mati po rojstvu otroka in ali bom zmogla vse?????- To nekare muči! Narava dela čudeže.....In iz svojih izkušenj vam povem, da je tudi za to lepo poskrbela.... Po porodu, ko nosečniški hormoni izginjajo, nastopi obdobje velikih sprememb...Postanemo zelo skrbne, naenkrat vse obvladamo, zelo zaščitniške, polne moči..... In drugi se vam bodo umikali, ker dobro vedo, da s medvedko ni heca... .... Zeeeelo utrujene boste in kljub temu, poslušale kako otrok diha....Slišale boste še preden se bo zbudil, ko začne samo s rokicami mahati..... Če boste šle v trgovino, samo po kruh na hitro, vam bo šesti čut povedal, da se je vaš malček zbudil in mleko bo začelo teči.....In ko pritečete domov, ugotovile boste, da ste ga slišale, čeprav je kilometer proč ali pa več..... V porodnišnici, ko otroci jočejo zjutraj ob umivanju, ko vsi skupaj jočejo, boste slišale samo svojega.....Točno veš, kako joče tvoj otrok..... In še mnogo, mnogo takih neverjetnih trenutkov in zgodb..... Narava je naredila čudež in jih še dela..... ((( ///Ko sem rodila prvega otroka, leta 1986, smo v PO porodnišnici, stari, spale mamice brez otrok in prinesle so jih sestre samo na podojitev. Otročički so bili čisto na drugem koncu hodnika.....In, četrti dan, sem jaz skočila iz postelje, ker sem slišala svojega , da joče....Še zdaj mi solze potečejo, kako mi je bilo hudo in kako sem kot nora hodila po hodniku, okrog vrat njihove sobe, ustavljala sestre in spraševala, kaj počnejo, saj moj otrok joče......Srce se mi je trgalo in ti hormoni so tako močni, da me še danes zaboli....Potem sem izvedela, da so ga cepili.....uffffffff..... ....Kar eno bi jim primazala, tako me stisne, ko se spomnem.....//)) Vam se zdi brezveze.....Zagotovo...Samo, to je vpliv hormonov, ki ti psiho popolnoma spremeni..... Zato ne skrbite.....Vse bo dobro....In otroku je treba biti dovolj dobra mati in nikakor ne odlična ali idealna, ker takih ni....In na kocu, ste njegova edina mamica...Pa on si noče druge, če so še tako bolj sposobne in izvežbane....Hoče samo vas!!!! Vaš !!! Lep in sončen dan.....
|