|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: majčice iz MB in okolice
31.3.2009 21:49:21   
majska pikica
Oi pupike

Danes je spet tako fuj vreme in HB so napovedi za čez vikend dobre sončne in tople hihi.
Vanilla ko berem o tem kakšne bolečine prestajaš ob migrenah mi je kar slabo ker sama sem imela hude zobobole pa so me na koncu moj ati in sosed pod roke peljala k privatni zobozdravnici.No od takrat imam mir HB.
Porod pa ni niti senca teh bolečin verjami da ni.Res da med popadkom zmoliš vse hudiče ampak to so minutne bolečine pa niso ravno bolečine.
Vama bom poskušala nenako razložit kako sem jaz to občutla čeprav ne vem če mi uspe.
Popadek je tak kot krč in vedno veš da se bo mogočaj čez uro dve končal.Ko te začne prijemat imaš občutek da ti vse nekje hoče skočit ven in da če poskusiš pritisnit je občutek manj boleč.Smešno če zdaj pomislim je tako kot da bi te začelo šraufat in da imaš potrebo po akanju ampak si nekje na gondoli in res ne moreš it.Mogočaj se vama je kdaj zgodil primer ko bi mogle na veliko potrebo pa ni šlo ker ste bile nekje kjer wc ravno ni pred nosom.No če sta ga potem temu dodajta kanček bolečine ki pa se ne more primerjat z migreno in tako nekako zgleda popadek.Huda je verjetno samo tista prisilna drža ko med popadkom preverjajo odprtost drugače pa si vsaka že nagonsko najde pozo v kateri ji je najbolj ugodno.Jaz sem pri prvem najraje sedela in imela glavo naslonjeno na posteljo.Pri drugem pa mi ni uspelo se vsest je prehitro prišel na svet se mu je mudilo pa še danes je tak da se mu povsod mudi.
No sedaj imam občutek da sem vama vsaj malo prikazala kako zgleda no ja bolje rečeno občuti popadek.Je pa res da to ni zlato pravilo in je pri vsaki lahko drugače vseeno pa si želim da bi ga tako sprejeli ker ga bosta najlažje prenašali.Ja si pač med porodom v mislih zavrtita naša dopisovanja in se temu malo nasmejeta.Saj vem da v tistem trenutku ne bosta niti pomislili kaj smo si pisali ampak do takrat v tolažbo.Verjamita pa da ni tako hudo in boleče kot pa mingrena ali pa zobobol.
Pa lepo se imejta in uživajta v zadnjih dneh ko sta še v dvoje

PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: majčice iz MB in okolice
1.4.2009 8:56:19   
ebetka
Dobro jutro babike,

Jaz danes spet nisem nič spala, ne vem kaj je to zdaj.

Ko opisujeta hude migrene in zobobole, se spomnim svojega najhujšega zobobola, ko mi je htelo glavo odpret in celo noč nisem zatisnila očesa. Upam, da je popadek res druga vrsta bolečine. Pikica, lepo si to opisala, sem si tudi sama mislila, da je nekaj podobnega, vendar si ne morem kaj, da si še vedno nebi predstavljala tega kot zeloooo hude bolečine. Ampak si me kar malo potolažila user posted image . Ena moja kolegica je celo rekla, da so njo menstrualni krči bolj boleli kot porodni (je pa res imela take menstruacije, da je mogla včasih na bolniški ostat in htela znoret od bolečine). Bomo videli, kako bo to pri nas, sej vsaka drugače občuti.

Danes se moram spravit do službe, da nesem bolniški list od včeraj ko sem bila pri zdravniku. Mi bo uspelo? Ob takem vremenu in počutju še nisem čist ziher user posted image . Jaz vedno znova ne morem verjet, da lahko vreme taaaako močno na mene vpliva. Že prej je bil vedno problem, zdaj, v pozni nosečnosti pa je neznosno. Nazadnje, ko je bil sonček pred par dnevi sploh nisem vedela, da imam trebuh in da je kaj težko, zdaj pa hočem znoret od bolečin v križu, slabega počutja, nespečnosti....samo jamram. Me pa zadnja dva dneva tud občasno rahlo boli v spodnjem delu trebuha - isto kot pri nežnih menstrualnih bolečinah. Ja, pripravlja se.

Spet mi bojo v službi težili, kako imam majhen trebuh. Ampak me več ne gane.

V petek se mi začne uradno porodniška. Že.



(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: majčice iz MB in okolice
1.4.2009 10:48:34   
ebetka
Evo mene iz službe... in seveda spet: "kako imaš majhen trebuh..."  - res ne morem verjet. Je to res vse, kar imajo nekateri za povedat ?! No, bolniško sem oddala in zdaj ne rabim več tja hodit.

Zdaj pa grem eno pecivo spečt, ker še nimam dovolj sladkarij ČISTO vsak dan user posted image .

Se pišemo, papa.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: majčice iz MB in okolice
1.4.2009 11:18:50   
vanilla
Ojla bejbe...

Evo, spet grejem sedežno user posted image .
Ja, tale naša Pikica je res zlata... Tako lepo nas tolaži, tako lepo nam vse realno predstavi user posted image . Res, super!! No, Pikica, upam, da čimveč počivaš... Še malo, pa lahko dojenček pride na svet... Še kaka 2 tedna dajmo zdržat.

Hehe, Ebetka, a spet so komentirali trebuh?? Neverjetno no. To zard faušije, ker nimaš nič dodatnega špeha in si lepo fit user posted image !!! Dojenčica pa ima vseeno prave mere! Jaz mam tut taki trebuh kot ti, le da sem manjša od tebe in zato deluje nekoliko večji. In mi je super tako. Tamala je pa itak v okviru povprečja, tak da veličina trebuha še zdaleč ni sinonim za to, če je vse v redu ali ni.

No, dans sem si pobarvala lase in se takoj boljše počutim. Saj v bistvu pri barvi nič ne eksperimentiram, ker sem itak temno rjava in potem dam ravno tako rjavo s kakim pridihom rdeče al pa kaj... Ampak se takoj boljše počutim, ker sem bolj "friška", hehe... Moramo se malo razvajat.

Ja, name tut vreme noro vpliva.... Tole zdaj me prav ubija. Pa še ko smo doma cele dneve in manj socializirane in skos samo o tem porodu in dojenčku razmišljamo... Ni čudno, da se nam že možgani kisajo.

Ja, meni se pa 4.4. začne porodniška. Kako hitro je res to prišlo.

Pikica, si že izbrala ime za dojenčka??

Kje je pa kaj Poloma???

Nič, punce.... grem nekaj za jest iskat.... Jaz bi tut kakšno pecivo jedla. Moram malo pogledat kake mam sestavine, pa mogoče tut jaz kaj nardim. V trgovino se mi pa ne da user posted image .

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 304
   RE: majčice iz MB in okolice
1.4.2009 12:45:41   
ebetka
Evo, pecivo narejeno...upam, da bo dobro.

Ma ja, to da smo skoz doma in malo med ljudmi je že prav moreče....vsaj meni. Pa se porodniška še niti prav začela ni. Zdaj je nekje ene mesec in malo zraven odkar sem doma in se mi res že malo kisa user posted image . Pol pa je še grdo zunaj in poudari to razpoloženje. Ampak.... zelo kmalu več ne bomo same in bo direndaj v hiši user posted image , potem pa bomo mogoče celo pogrešale malo tega miru. Tako da se dajmo zdaj napočivat in uživat dokler še lahko.

Moja mala je bila včeraj zvečer tako neverjetno aktivna kako uro, da sem resnično mislila, da bo nekje pri trebuhu ven pogledala. Takega norenja pa še ne, me je že prav trebuh bolel proti koncu njene telovadbe. To so kar hkrati po tri izbokline ven gledale in se premikale 100/h, več niti nisem vedela kaj naj si mislim - kot bi bili trije notri user posted image . Pa sej fajn, bolje, da jo vidim in čutim, kot pa ne.

Tak, zdaj pa še grem malo pospravit moje razdejanje v kuhinji...se pišemo.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 305
   RE: majčice iz MB in okolice
1.4.2009 13:37:47   
vanilla
Joj, kak mi je spet tečen dan... No, pa je vseeno treba izkoristit te dni, ko smo še same in brez "siren" v hiši, da se relaksiramo in počivamo.
Hehe, moja je tut včeraj zvečer brcala kot nora. Oz. nekak čudno se je pretegovala na vse strani. Samo bunke so ven pogledovale na vseh koncih. Pa nekam pod rebra se je zagozdila, pa nekam v luliko je silila, pa nekam zadaj desno k ledvicam.. hehe user posted image .
No, dans je bolj pridna. Opažam, da je bolj migetajoča takrat, ko tudi jaz dosti govorim, ko je hrup, ko so ljudje okrog... Ko pa sem sama doma, takrat je pa tut ona mirna, ker sama s sabo se pač naglas ne pogovarjam user posted image . Nisem pa take vrste človek, da bi recimo pela v trebuh oz. se pogovarjala s tem "virtualnim dojenčkom", hehe.

Ebetka, danes je točno še 1 mesec do tvojega PDP. Huh, sem kar cmok v grlu dobila, hehe user posted image . Jutri bo pa še en mesec do mojega in Pikičinega user posted image .

Moram si nekako začet dopovedovat, da moram it rodit čimbolj sproščena, flegma. Ker vse punce rečejo, da potem lažje in hitreje rodijo. Saj je tut fora v teh ultivah in epiduralnih, da se v bistvu sprostiš, ker toliko ne čutiš popadkov in zato lepše vse skupaj poteka. Tako da moram tut jaz "past v nek trans sproščenosti" in lepo predihavat vse skupaj.... No ja, teorija je eno, praksa pa...


(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: majčice iz MB in okolice
1.4.2009 13:50:23   
ebetka
Res je tečno ko ne vem kaj... No, zdaj pride malo mama k meni tako da bo boljše za nekaj časa...user posted image .

Ja, glede sproščenosti je itak res to in popolnoma drži. Samo fora je v tem, koliko ti uspe ostat sproščen ob teh krčih in bolečinah - enim manj, drugim bolj. Tako pač je to. Jaz tud upam, da bom čimbolj sproščena šla v porodnišnico. Samo po naravi sem pa paničar kar zadeva bolnice in zdravnike in vse v zvezi s tem tako bomo videli, koliko mi bo to dejansko uspelo. Upam, da čim bolje.

Pa ja, moja mala je tud tiščala pri vseh straneh bunke ven in se pretegovala, potem pa vmes kr naenkrat nekaj na hitro migala kot bi...ne znam razložit....kot bi migala v nekem hitrem ritmu...ne vem user posted image , v glavnem ful smešno.

Evo moje mame, fajn.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   RE: majčice iz MB in okolice
1.4.2009 22:00:05   
majska pikica
Hajli babike

Ebetka ne sekiraj se kaj pravijo glede trebuščka glavno je da je bebika zdrava.Meni so danes spet vsi težili kako velik trebuh imam in da verjetno nosim trojčke in da bom počla je bil en komentar mamine znanke ki je bila danes na obisku.Smešno je samo to da nekateri pač ne morajo sprejet da nismo vse nosečke enake. Veš če bi imela velik trebušček bi pa ti težili tako kot meni pa kaj me briga me prav zanima kakšne nosečke so šele one bile.
Uf toto vreme je pa že predolgo kislo pa še april se je začel in verjetno bo tudi vreme temu primerno kislo.
Aja pa berem glede sproščenosti pred porodom a veta kaj vse tiste ki govorijo da so šle rodit povsem sproščene ravno niso iskrene jaz grem rodit tretjič pa še vedno je neki strah v meni in čeprav vem kako poteka porod še vedno pomislim kaj pa če..... No toliko o tem da vam ne bom spet na široko razglabljala teh zadev ker se me bosta naveličali.Hihi če pa se tako rada spuščam v take debate.
Edino en nasvet vama bi rada dala na vsak način naj bosta vajina draga zraven ker verjamita da so res v veliko oporo in da znajo bit zelo čustveni.
Moj je na žalos bil samo pri prvem drugi porod je zamudil ker sem rodila prehitro.
Naj vama zaupam da se je moj odločil da bomo našemu baucu dali ime Samo.
Sedaj pa vaju prosim da mi poveta za mnenje men je pač tak no saj je lepo ampak ali imata vidve kakšna imena za fantke
Poloma pa se nam je izgubila le kje se potika.
Tako punce sedaj pa grem počasi v horizontalo
P.S.  Dajta se še sedaj čimveč posvetit svojim možekom ker čez nekaj tednov boste že trijo in bo najmlajši vam določal urnik. Čas tako beži da je skoraj že neverjetno da smo pri koncu


Lepo se imejte in uživajte

Joj pa še to sta mi pa kar fajn luštov naredile z pecivom jaz pa ga ne smem jest zaradi sladkorne

PAPA

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: majčice iz MB in okolice
1.4.2009 22:34:11   
Maj_taj
Hello...

če niste jezne se bom še jaz malo pridružla debati mariborskih majčic, čeprav komaj zdaj na koncu. :) Zadnjih par meecev sem bla bolj pasivna na forumu. Zdaj pa me je spet malo zamikalo, da vidim kako se ostale počutite v zadnjem mesecu. user posted image

pa pa




(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: majčice iz MB in okolice
2.4.2009 9:25:43   
ebetka
Dobro jutro,

Maj taj seveda se nam pridruži, nič ni prepozno. Od kod pa si, če ni skrivnost?

Pikica, niti približno se te ne bomo naveličali zaradi tvojih pisanj...meni je prav fajn brat od nekoga z izkušnjami pa še ti to tako lepo napišeš vse skupaj. Glede imena pa je meni Samo všeč - kratko in preprosto. Ti se strinjaš z njim ali je bil to samo predlog s strani tvojega dragega?

Kaj pa ko je spet vreme za kozlat...jaz se nikakor ne morem naspat ta teden, ne vem kaj še naj nardim, da bom kak dan malo bolj "živa". Kaj drug teden pa neke visoke temperature napovedujejo al kaj...sej več ne vem.

Čist sem že zakrnela, ko sem samo notri - nardim par korakov iz ene sobe v drugo in sem čist zadihana, tak brez kondicije še nisem bila nikdar, kriza user posted image . Mogoče pa se danes spravim na kak sprehod (hm...vsak dan to rečem pa mi še ni uspelo).

Uživajte in pišite kaj.



(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: majčice iz MB in okolice
2.4.2009 10:36:12   
majska pikica
Maj taj dobrodošla bolje pozno kot nikoli.user posted image user posted image user posted image user posted image
Ebetka sedaj se začenja spomladanska utrujenost hihi bomo na koncu čisto zakrnele zato ve ki se lahko gibate brez omejitev kar dajte ker vam bo to v veliko korist.Sama sebe gledam ko komaj stopam ker me sramne koti tako bolijo da rabim kar nekaj časa da bolečina vsaj malo popusti.Pa saj bo boljše. Kolk bi bila jaz vesela če bi se lahko sprehajala brez skrbi pa se na žalost ne morem.Pa tudi to bo minlo.No kaj je sedaj z našo kavico a bi naslednji teden šlo bi me moj pripeljal.Jaz imam 7.4 UZ ob 11.30 tako da javite.Tudi ti se nam pridruži Maj taj če imaš čas.
Kar pa se tiče imena pa sem prvima dala ime jaz sedaj pa ga je moj dragi nekako določil.No saj res ni tako slabo ampak se mi zdi nekako strogo ne vem no.A bo to ime pasalo k mojima prvima Marsel Rene Samo saj ni tako slabo
Joj s kakimi se jaz obremenjujem se vidi da nimam kaj druga za počet.
Lepo bodite in uživajte

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: majčice iz MB in okolice
2.4.2009 10:58:15   
ebetka
Hehe pikica, vidiš, ti ki se ne smeš gibat, bi se rada, me pa ki lahko, pa smo lene user posted image .  Sej je vedno tako. Samo jaz bom danes definitivno šla na sprehod, mi ne uide. Tvoja tri imena pa ful lepo pašejo skupaj, zdaj komaj vidim, ko si vse tri napisala skupaj...res mi je všeč.
A ti imaš pa v torek uz. Jaz mam jutri, tudi ob 11:30 - upam, da takrat več ne bo take gužve, vsaj do sedaj je ob taki uri nikoli ni bilo, ker zjutraj je pa tam za znoret, čakaš lahko tudi dve uri. Komot se zmenimo za kavico potem. Jaz sem za.



(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: majčice iz MB in okolice
2.4.2009 12:07:48   
vanilla
Ojla!

Evo, sm bla pri zobozdravniku. Že nisem bla fuuuul dolgo, pa sem zdej končno šla. No, mi je popravla en mali karies, pa še za 17.4. me je naročila, ker je našla še enega user posted image . Sem se pohecala, da upam, da se res 17-ega vidimo, ker to bodo že "nevarni" tedni za rodit, hehe....

Maj_taj, super, da si se nam pridružila. Daj, povej kaj o sebi, kdaj imaš rok, od kje si? Kolikor vidim po tvojem tickerju imaš rok 1. al pa 2. maja? Ne znam prav računat, hehe...... Ker če maš res takrat rok, potem smo kar 4 na kupu z istimi roki user posted image user posted image user posted image . Me le zanima, katera bo naredila otvoritev user posted image .

Pikica, ti se kar brez problema spusti v debate, ker tudi me rade čvekamo, kot vidiš user posted image . In meni moj itak vedno reče, da bi morala bit psiholog al neki, ker vedno udarim kake psiho/čustvene/globoke teme, hehe. Pač, taka sem, rada se pogovarjam itd. Pa še tvoje izkušnje so nam v veliko tolažbo user posted image .
Aja, glede imena: SAMO. Ime mi je všečno, le da moram priznati, da imaš imena za prva dva fanta (Marsel in Rene) ČUDOVITA!! Taka s francoskim pridihom, hehe. In prav probam razmišljat, kaj bi še lahko pasalo zraven. Za kaka bolj moderna (in pogosta imena) so mi všeč: Gal, Tian, Mark. Med bolj "evergreen" imeni pa recimo David. Ne vem, ne spomnim se več, hehe.

Ebetka, joj, midve sva čist iste... obe lene kot gnoj in čist zakrnele user posted image . Mogoče smo zato take, ker nimamo otročkov od prej, katerim bi se morale vsakodnevno posvečat... Zato pa lahko lenuharimo cele dneve, hehe. "Sindrom gnezdenja" smo že potešile, pospravljeno in zglancano je tudi več al manj ves čas... tako da.... Rit samo poknemo na sedežno in to je to. Jaz niti po sprehodih ne morem več hodit, ker me fuuul kosti bolijo, pa trebuh mi potem nekam naprej vleče.

Aja, kavica... Ja, dajmo ja!! Jaz mam 7.4. tudi pregled - ampak nekje ob 11:30. Pa še tisti dan je moj rojstni dan in popoldan pričakujem obiske. Tako da ta dan ne bom mogla.
Probajmo se nekak uskladit. Upam, da nam rata. Pikica, a tebe lahko tvoj pripelje tudi kateri drugi dan do MB? Midve z Ebetko mislim da nimava težav z avtom. Poloma pa tudi ne.... Maj_taj, se nam pridružiš?

Nič, grem pred hišo stopnice spucat... sej so samo tri, so pa tako popacane od tacanja od psa. Nimava še asfalta, ker ga bodo zdaj spomladi oz. poleti delali, mava samo navožen pesek, pa se vse nosi okrog. Pa še pomivalca moram prej spraznit - uh, kakšen projekt zame, ki me lenitis daje user posted image .

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: majčice iz MB in okolice
2.4.2009 13:34:19   
majska pikica
Hajli babike

Vanilla res imata prva dva pridih francozov ampak sedaj bi po mojem tudi kakšno francosko ime izbrala pa se me še ni dotaknilo.Pa si po drugi strani mislim naj bo tokrat po njegovem če sem sama lahko izbirala prva dva.Do poroda se še vse spremeni.
Res imaš 7.4 svoj dan sem nekam čist pozabila.Upam da ne zameriš seveda ni ravno na mestu da bi te še me okupirale.Boš tako imela preveč dela z gosti.
Saj ni problem jaz lahko tudi kak drugi dan pa saj bi se sama pripelala pa se malo bojim ko pa mi moj trebuh občasno tako otrdeva.Tak da moj dragi pa mi bo tak ustregel če le ne bo imel kakšnega nujnega dela.Ampak jaz še vedno trdim da smo me nosečke sedaj najpomembnejše opravilo naših dragih.Hihi sem hudobna.No punce dajte se razvajat pa ne pozabite na sprehode koliko vam pač počutje dopušča pa še to ko bosta kaj sladkega pekli lepo prosim pomislita na mene in še kakšen košček za mene pojejta hihi mi bo mogočaj lažje.Se mi zdi da bolj ko sem pri koncu težje se upiram sladkemu pa ocvrtemu in kakšnim pečenim rebrcam same bedarije mi gredo po glavi grem si sedaj nekaj dietnega privoščit joj pa kakšno pašteto bi tudi na kruhu pojedla.Mast sedaj pa bo dovolj.
Maj taj upam da se nam boš tudi ti pridružla na kavici.
Poloma kje si se izgubila da se kaj javi no.

Lep dan še naprej in veliko veliko lepih zadnjih trenutkov v dvoje.
P.S. pri men to odpade smo že štirjeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   RE: majčice iz MB in okolice
2.4.2009 13:58:30   
ebetka
Hehe, danes pa smo čvekave...se vidi da je vreme na delu in zadnji mesec, ko smo že vse bolj doma.
Pikica, res ti ne zavidam, ko ne smeš jest nobenih dobrot in se morš držat diete. Samo po drugi strani si pa vsaj ne boš nabrala odvečnih kg in maščobic, ki se meni kar pridno kopičijo (čeprav se baje ne vidi). Nisem menda celo življenje pojedla take količine sladkarij, kot sedaj v 8 mesecih. Sploh nisem imela potrebe po sladkem, zdaj pa je noro. Ja, glede razvajanja pa se jaz tud ne pustim motit, ker je res zadnji mesec, ko sva z dragim sama in "prosta". Tako da me danes pelje na kosilo user posted image , jutri pa ima dopust in gre z mano na uz. Lepo, ni kaj.

Pikica, meni tudi vsak dan trebuh nenormalno otrdeva (že od 30. tedna), še ekstremno bolj pa v avtu tak da se sama tud le še na kratke - mestne razdalje vozim. Sem se na začetku ko je začel otrdevat ful sekirala kaj je narobe, potem sem dosti na netu prebrala o teh lažnih popadkih, da so nenevarni... zdaj sem pa itak že tako daleč, da se ne sekiram več najbolj...ko bojo postali redni in zraven še boleči, bomo pač spokali culo in šli....

Vanilla, si pomila 3 stopnice, je bilo zežko user posted image ? Jaz sem pobrala perilo s stojala in zložila pa malo sem prah po bodoči otroški sobici pobrisala. Tak in to je to za danes od mojih podvigov.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 315
   RE: majčice iz MB in okolice
2.4.2009 14:24:18   
vanilla
Evo, konc mojega dela za dans. Mi je uspelo pomit tiste stopnice, še celo okno sem zraven spucala user posted image . Pol sem še malo službene maile pogledala in to je to.
Ja, res smo ratale čvekave... Super to user posted image .

Meni pa trebuh redko otrdeva, če pa že, pa zvečer in ponoči. Danes ponoči je bil ves čas takoooo trd, pa medenična kost me je zelo bolela. Sem se kar naprej rahlo zbujala zaradi tega. Kar strah me je bilo vstat in it lulat, ker je bil trebuh tako trd, da sem kar nek čudn občutek dobila, kaj če bom vstala in mi bo voda odtekla, hehe user posted image .
Sicer pa bomo ta vikend že vse (razen Polome) nastopile 36. teden.

O, ebetka, tvoj dragi pa je res priden in te lepo razvaja user posted image . Moj tudi mene - mi kupi kebab, ko greva iz materinske šole vsak četrtek in meni valjda paše "junk-food", hehe. Ja, meni tut nenormalno pašejo sladke stvari, pa bolj močna hrana. Kakšen pomfri, kaj ocvrtega itd. Pa vse kar ima jagode.... Saj sem vedno imela rada jagode, ampak zdaj bi pa nonstop kake sladice z jagodami jedla user posted image . No, po porodu, če bom dojila, bom pa morala opustit take želje, ker so baje alergene in naj jih nekaj časa ne bi jedla... Ampak poleti bo glih sezona za same fine stvari: jagode, češnje....

Sem prej nekaj brala pri Majčicah, da jih že kar oreng popadki dajejo, pa se hodijo v P kazat itd.... Me prav zanima, če bomo me, ki smo čisto na začetku maja res dočakale maj.
Če ne, bomo lahko pošiljale sms-e na način: Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj, na svet sem privekal/a kar zdaj... (če bo še april) user posted image .

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 316
   RE: majčice iz MB in okolice
2.4.2009 15:11:17   
vanilla
Punce, prej sem pri majčicah prebrala, da je ena pripopala link, kjer lahko izpolnimo ter podpišemo obrazec za brezplačen paket za nego dojenčka. Velja pa to za vse, ki bomo rodile v MB ali Ptuju.

Obrazec je potrebno izpolniti, ga sprintati in podpisati ter nato poslati na naveden naslov. Potem nas pokličejo po telefonu za neko anketo o varnosti otrok in nato pošljejo brezplačen paket. Poštnino pa plačamo sami (par evrov).

Če katero zanima:

http://www.varnaprihodnost.org/index.html


(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   RE: majčice iz MB in okolice
2.4.2009 19:26:27   
Maj_taj
Hej,

tukaj pa ste pridne, aktivne z debatami ..lepo. :) Sem iz mb, rok pa imam tako kot še nekaj ostalih članic - 1. maj, smo poskrbeli za nataliteto. user posted image Čeprav imam že kar občutek da bo prej. No, al pa si tako želim, ker me že tak sramne kosti bolijo, spim bolj slabo. Če bi mogla bit tak še celi mesec bi se mi zmešalo. :) Drugače pa nimam nobenih težav, gliljem se še lahko normalno, ker še trebušček ni nevem kako ogromen. Verjetno niti ne bo sile. user posted image

A kavica, to prav organizirate, super. Povejte kdaj se boste dogovorile, mogoče se pa res pridružim. LP

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 318
   RE: majčice iz MB in okolice
2.4.2009 21:10:08   
ebetka
Zdravo še enkrat od mene danes...
Cel popoldan mi je tako trebuh otredeval in to v zelo pogostih intervalih, da sem bila že v nizkem štartu za v porodnišnico. Pa se kar nisem htela dat user posted image ... no zdaj je malo popustilo (še vedno sicer otrdeva vendar ne več tako pogosto) in upam, da bo noč mirna. Jaz res ne vem, če ne bom pred majem rodila, če pa ne, sem pa fenomen kar se tega tiče.

Vanilla, za ta zavitek so nam dali prijavnice v šoli za starše in sem ga že prejela...večinoma so reklamni materiali - brošure, revije in testerčki krem, flaška od aventa... je kar nekaj.

No, jaz grem zdaj ležat, da se mi telo malo umiri in z njim ti lažni (upam) popadki...vsaj še kak teden nebi šla rodit, zato upam, da minejo.

Lepo se naspite in se pišemo jutri.

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 319
   RE: majčice iz MB in okolice
2.4.2009 23:44:24   
Maj_taj
Meni se tudi zdi da mi včasih trebuh otrdeva, tak čudni občutek. Nisem sicer sigurna da je to to. Pa včasih se mi zdi kot da bi me čist na momente hoteli jajčniki bolet in se že pripravim, če se bo slučajno kaj razvilo in k sreči ni nič. Zgleda da se telo prpravlja na porod. Čez vikend si grem nabavit še nekaj stvari za v porodnišnico, da mam potem mir oz. da me nena kaj preseneti.

Za ta paket varna prihodnost sem zdaj prvič slišala, ni slabo. Hvala za info. ;)

Lepo noč vsem


(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   RE: majčice iz MB in okolice
3.4.2009 9:43:48   
vanilla
Dobro jutro....

Joj, ebetka, ne nam še pobegnit v P user posted image . Pa glih lepo smo babe začele čvekat, hehe...
Saj to so lažni popadki, veš. Važno je, da ti mala brca tako kot ponavadi oz. da jo čutiš. Če bi kak dan opazila, da je ekstra mirna, tebi pa otrdeva trebuh, je dobro, da se greš pokazat. Drugače pa ni panike. Ravno včeraj, ko sva še zadnjič mela materinsko šolo je babica rekla, da se naj ne sekiramo zard tega otrdevanja v zadnjih tednih, ker je to kao od 30-ega tedna čisto normalno. Samo poznorne naj bomo na gibe, morebitne obarvane izcedke itd. Pa počivaj, nič se naprezat.
Maj_taj, mene tudi rahlo jajčniki včasih pobolevajo. Oz. tak nežen občutek bolečine spodaj kot pred menstruacijo. Ja, takrat se tut jaz ustrašim, da se ni mogoče že kaj začelo.

Zdaj pa se grem počasi uštimat in v trgovino. Se pišemo!


(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   RE: majčice iz MB in okolice
3.4.2009 13:49:50   
majska pikica
Hajli babike


Ste pa bile še včeraj aktivne mene je zmanjkalo včeraj tako da sem spala prvič tako kot angelček dokler me zjutraj ob 4 ni zbudilo vztrajno lajanje mojih dveh psov.Sem skoraj ponorela ko se nista umirila.Sedaj pa ti mrcini spita tak da se niti zganeta ne ko grem mimo njuju.Hudička sta.Pa saj sem sama kriva ko pa sem si želela velike pse sedaj pa imam dva slona doma pa še tako močen glas imata da te kar obrne ko se oglasita.
Hehe to z otrdevanjem je res čist normalno samo da ti preveč pogosto ne začne in v rednih intervalih to pa le bodi pozorna.Pa ja še malo počakaj da vsaj polovico aprila mine in da se vsaj na kavici dobimo.
Punce dajte povejte kdaj se lahko zmenimo jaz bom že kako prišla. Maj taj tudi ti poskusi prit bo še bolj zanimivo.
Ebetka ti pa le glej da ne boš prehitevala in da se res dobimo preden katera prehitro pobegne v Rim hihi.
Sedaj pa grem malo pse mučit da bodo ponoči spali samo moj mi še bo lepo gugalnik ven odnesel da bom udobno sedela
Tak se še pišemo danes grem preden začne deževat
Ebetka pa javi kako si kaj danes na UZ rihtala

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 322
   RE: majčice iz MB in okolice
3.4.2009 14:16:28   
vanilla
O, Pikica, ti kar lepo uživaj zunaj..... Ja, vem, kako je to z velikimi psi. Mi mamo doma nemškega ovčarja, pa tukaj zdaj, ko z mojim živiva, je tut nemška ovčarka. In ko jo nekaj piči, potem kar brezveze laja - sploh proti jutru rada. Še posebej mojega to grozno moti in potem vstaja in hodi na balkon ter kriči na njo in jo miri user posted image . Saj nekaj časa je tiho, potem pa spet začne user posted image .

Ja, komaj čakamo novičke od Ebetke - ker ima UZ, ja.... Upam, da čimprej poroča!

Kavica: jaz lahko kadarkoli razen torka! Upam, da se Maj_taj pridruži, pa da se Poloma končno spet javi user posted image . Naj vsaka pove, če ma kateri dan kakšno obveznost, pa da takrat ne bi mogla.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 323
   RE: majčice iz MB in okolice
3.4.2009 14:46:18   
majska pikica
Vanilla potem me pa res razumeš kako je ko se moji mrcini začneta dret hihi jaz imam pa argentinsko dogo in rotwelerja tako še bolj popolno pa je to da imajo vsi sosedje pse in ko začne eden mu drugi kar zvesto sledijo madoniš ko bi vsakemu gobčke zvezala.
Ja meni je vseeno kateri dan samo tako da bomo vse uspele priti.
Upam da je z Ebetko vse ok sedaj bi bil že čas da se javi kako je bilo.
Joj sem prav nestrpna.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 324
   RE: majčice iz MB in okolice
3.4.2009 14:56:27   
ebetka
Evo mene punce. Sem imela UZ danes, potem pa sva bila še pri tastu na kosilu.
No, novice iz uz niso nič kaj dobre...mala baje zaostaja v rasti - AC (premer trebuščka) je za nekaj tednov premajhen. Glavica in nogice so sicer vredu velike za to obdobje. Teža je ocenjena na pibližno 2058 g, kar je tudi premalo user posted image . Poleg tega pa je tudi količina plodovnice na meji. Tako sem slabe volje danes, da ne vem, kaj naj. Kontrolo uz imam spet čez en teden in priporočal mi je ctg 2x na teden. To bom verjetno imela v sredo, ko imam pregled pri svoji g in me bo kar ona poslala tja. Tako da ja...ne vem, kaj si naj mislim.

Pa še ta zdravnik, ki mi je delal uz je bil tako brezoseben (niti dober dan in nasvidenje) in neprijazen...res katastrofa.

Glede kavice velja z moje strani tako da imam čas v pon, tor, čet.

Nič, lepo se imejte, uživajte in pišite kaj.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




IME ZA PUNČKO
gugla

Katero ime za punčko bi izbrali?

Tara (20%)

Neli (15%)

Mishel (5%)

Lori (5%)

Zala (56%)


Število vseh glasov: 342

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!