rumba
|
IZVIRNO SPOROČILO: bačko Tejči boga Larisa!So pa grozni eni otroci v vrtcu a ne? Prosim brez zamere, a tale stavek me je kar nekako zabolel. Naša izkušnja: Hana je vsake toliko fajn ugriznila. Seveda ji nismo pustili, smo ji vedno razložili, da se to ne dela, da boli, jo odstranili od dogodka... Enkrat smo bili na enem rojstnodnevnem kosuli z žlahto v restavraciji. Otroci se igrajo. Naenkra pa nečakinja grozno zajoče in pride s krvavim ugrizom. Ja, Hana jo je zelo močno ugriznila. Ponosimo celoten postopek, Hana to se ne dela, to boli..... tra lala.... Pri vsem tem mi je bilo seveda zelo hudo za nečakinjo, jo je bolelo, bogica mala. A vsi so s prstom kazali na Hano, kako grozna je, kako grize... ali celo, ziher imajo kake probleme... Smo se spokali v avto in domov. Po poti domov me še mož nadere v avtu, da saj sem jaz cele dneve z njo in jo večinoma jaz vzgajam, zatorej sem seveda jaz kriva... Ne bom pisala, kako sem se počutila. Eni otroci grizejo, drugi nikoli. To je faza v razvoju! Naša naloga je otroka gledat in ga opozarjat, da se to ne počne, poskušat pravočasno preusmeriti pozornost in podobno. Nikakor pa ne moramo reči, da so taki otroci grozni. Julija ne grize, vsaj zaenkrat še ne, je pa že kar nekajkrat prišla fajn pogrižena z vrtca. Sva namazali, dvakrat, trikrat in je bilo ok. Ne obsojam pa drugih otrok, sploh, če vem, da se starši trudijo, da bi grizenje omilili. Tako pač je, bo minilo. Otrok naredi to ali v afektu ali stiski ali preprosto želi pozornost, ker je v tem trenutnu ne dobi. Res da ve, da to ni prav, a se še ne zna kontrolirati. Na, sem se razpisala. Mi smo zdravi, Julija je uspela brez antibiotika premagati vneto uho in grlo. Mene zadnje čase dajejo hudi glavoboli, zdravnica je prepričana, da je migrena. Zato iščem kakega zdravilca, ki bi mi mogoče lahko pomagal. A katera pozna kaj te alternativce? Ajvy, si že našla ime? Uradna medicina namreč migrene, ki je kronična bolezen, sploh ne zna pozdraviti, te pač nafila s konjskimi tabletami in to je to. Jaz pa se ne vdam in sem prepričana, da bom glavobole premagala tudi drugače. Češnca, držim pesti, da izveš spol!!! madejka, so Majeve učke že v redu? Mi smo vedno dobili gel (sploh ne poznam kapljic , tako da Ulla, hvala za info, bom drugič zatežila, naj mi da raje te). Če ni šlo drugače, sem jih kar zavila v kovterček na veliki postelji, da sem jih nekako "onesposobila" , potem pa lovila tise oči na glavi, ki je do onemoglosti švigala levo in desno. Glede cukra, meni je v drugi in tretji nosečnosti nonstop skakal. Enkrat je pokazalo fuuuul preveč, drugič spet ok, tako da sem kar nekajkrat visela na teh testih. Ulla, poročaj, kako je bilo v vrtcu! kapica, kako si pridna s telovadbo. A mi lahko malo bolj podrobno napišeš, kake vaje delaš, lahko na zs, ker se tudi jaz neki trudim, pa ni haska... Pridna si in sem prav vesela zate, da ti gre tako dobro.
|