|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke2007- 2.del
7.4.2009 7:23:39   
Češnca
Dobro juuutroooooo!

Kje se skrivate?
Takole, mal kavice, kapučinčka, čaja, kakava - da vas na RR prikličem! user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
7.4.2009 8:14:23   
bačko
Dobro jutro!
Evo me ne Češnca!
No danes pride agent poslikati stanovanje.user posted image user posted image user posted image user posted image Moram potem malo pospraviti.
Žana je že uredu samo malo kašlja ampak tudi to bo pozdravili.Jutri pa grem po dolgem času z mamo v mesto.Že zelooooo dologo nisem bila v centru Ljubljane.
Ajvy kako si?
In ti Češnca?
Malo me skrbi ker sem včeraj bolj malo čutila našo pupo.Moram potem z Angelsoundom malo preveriti situacijo.

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
7.4.2009 8:59:12   
SANEK1
Dobro jutro......

Evo še meni, po dooooooooooooooolgem cajtuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tak, zdaj pa vam oblubim, da bom bolj pridna user posted image .
Sem včeraj oddala diplomo, zgubila sem upanje da diplomiram še pred rojstvom, ker ima mentor ful dela in ne ve kdaj bo lahko sploh prebral, je pa rekel da se bo zelo potrudiluser posted image
Sma se pa oba strinjala, da upava da bo čim manj za popravljatuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Komentirat, pa vas začnem od danes naprejuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
7.4.2009 9:29:29   
bačko
Sanek pridna si!user posted image user posted image user posted image user posted image
Kako se počutiš?

(odgovor članu SANEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
7.4.2009 10:48:30   
SANEK1
Bačko, bouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Prejšnji mesec je blo bolj tak-tak, Živa je bila bolana, pol jaz, ful sem se spabo počutla, skoz me je nekaj špikalo, sem imela že ful občutek, da se nekja dogajauser posted image user posted image
Zdaj, pa odkar je sonček, pa kot da bi odrezal:
-počutje superuser posted image
- trebuh superuser posted image
- spanje izredno superuser posted image
- Živa ful pridna, smo do "lune" zunaj. Sma ji kupila hišico za zunaj in se ful, ful  igra. Mislim, da je to prva igrača, s ktero se pa res igrauser posted image user posted image user posted image

V glavnem uživamo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa vi in seveda ostle Julikeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
7.4.2009 11:43:13   
Anonimen
danuser posted image

mi smo ful ful zunej, zdej ko je tolk mega vremeuser posted image res, jst sem tolk vesela, k sem res že bla naveličana dežja in štirh stenuser posted image ula je v vrtcu, zaenkrat je ok, zdrava, morm kr potrkat nekamuser posted image neo je še zmeri priden, zadovoljen otrok, uglavnem smo kul, morm rečt....edin noči so bolj katastrofa, ule se zbuja tud vsako uro, če je treba, čeprov dons je pa spala celo nočuser posted image vsake tolk naju razveseli, oz. nama da za koštat, kok je luštno, če ponoči spiš...drgač mamo pa gvantanamouser posted image

grem jest, sm lačna ko pesuser posted image

(odgovor članu SANEK1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1281
7.4.2009 11:56:50   
kapica
Ojla babike!
Res je tak krasno vreme, da smo tud skoz sam zunaj. Mogoce zato Dino spi tak fajn, da rekorde podira. In to od vecera, ko ga polozim, pa zjutraj do 8.30h. Sploh nisem navajena. Zato ga pa Nias mal biksa, danes ponoci sva bolj prebedela kot pa spala. Koza ga matra in vse ga srbi...
Sanek, super za diplomo, da si oddala. Sam ti nam dajes skoz ene prazne obljube, se spomnim, da si ze zadnjic enkrat pisala, kako bos bolj pridna in se bos javila. Pa ni blo kaj iz tegauser posted image . Ja, ko je zunaj soncek se mi zdi da nam vsem boljse gre.
Ulla, zakaj pa mala Ula ne spi? A kaj sanja? A jo se dojis?
Cesnca, hvala za jutranjo kavico, men je prav prisla, sem jo rabilauser posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1282
7.4.2009 11:58:17   
kapica
Backo, a se niste vi ravno pred kratkim selili? Pa se bosta spet selila?

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
7.4.2009 12:00:36   
Anonimen
Ulla, zakaj pa mala Ula ne spi? A kaj sanja? A jo se dojis?

joj k bi vedlauser posted image zbudi se pa se dere maaaamiiiitaaaaa.....ati taaaatiiiiiuser posted image pol jo morš pa za roko prjet, pa zaspi nazajuser posted image
ponoči se že ful dolg ne doji, res dolgo, zdej en mesec se pa sploh ne doji več....se je lepo sama odstavla, tko da to je kul. res ne vem...se ji že more kej sanjatuser posted image

(odgovor članu kapica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1284
7.4.2009 12:23:44   
bačko
Kapica ja smo se prekratkim preselili.Vendar sva se malo zafrknila.Nimaš kaj.Bo bolje!Me veseli da Dino rekorde podira.user posted image user posted image user posted image
Midve sva šle z Žano ven pa je gospodična nekaj tečna in sva kar hitro nazaj prišli.Ni hotela hoditi, jaz pa je ne morem nositi tako da bova počakale očija da pride domov in bomo potem šli ven.
Mogoče pa Ulla res kaj sanja.Tudi naša včasih začne vpiti oči, oči.Ampak sama zaspi nazaj, jo nič ne dvigujem.Saj bo tudi Ulla spala tako kot treba.

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
8.4.2009 7:33:35   
Češnca
Helou! user posted image  Spet se obeta en lep sončen dan...

Mi smo ok, Anžeju samo še malo teče iz noska, mene pa zob boli. Moram poklicat zobozdravnico...
Jutri gremo pa spalnico naročit! user posted image user posted image user posted image  Jupiiiii!

bačko a Žana je pa na sprehodu protestirala? Kaj ji pa ni pasalo? Anžej se je pa včeri spomnu, da bi na eni ograji sedel in okolico opazoval. Men se je pa mudilo domov, ker sem mela inštrukcije... user posted image  Še dobro, da se ga je dal prepričat, ker ma tega fanta, ki pride, ful rad. user posted image

Sanek lepo, da si se po dolgem času spet mal oglasila. Pridna si bla z diplomo - pa ti je vse oproščeno! user posted image user posted image  Te bom morala v prihodnjih dneh mal za zgled vzet...
Fajn, da ste zdravi, pa da se tud ti dobro počutiš. Še mal, še mal, pa boste 4! user posted image user posted image user posted image

ulla no krasno, da ste tud vi zdravi! Joj, res je tole vreme superca, smo lohk cele dneve zunaj, to je za naše otročke tko fajn! A Ula pa še zmeri mal štrajka ponoči? Mene pa skrbi če bo pri nas ravno obratno in bo ta drugo dete cel user posted image  kar se spanja tiče! user posted image

Kje se ostale skrivate???
Ajvy kako si? Pa tvoje srčice in možek?
madejka??? Freycha??? Rumba, corfu??? No, ne bom vseh naštevala, ampak POGREŠANE STE!

< Sporočilo je popravil Češnca -- 8.4.2009 7:36:49 >

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
8.4.2009 8:20:31   
bačko
Jutro!
Češnca ja včeraj je kar nekaj protestirala.Nimam kaj!Danes je pa pri babici in dediju in se bo malo grdo slišalo ampak paše malo miru.user posted image A novo splanico boste imeli.Ja super!user posted image user posted image user posted image
Jaz grem pa malo kasneje z mojo mamo v mesto.
K nama pa je včeraj prišel agent poslikal stanovanje in rekel da se bomo do julija sigurno selili.Mu kar verjamem ker je že najino prejšne stanovanje zelo hitro prodal.Je full uredu tip.Pa tudi pomagal nama bo iskati najino novo stanovanje ki nama bo resnično všeč in ki bo dokončno tisto pravo.
Jaz tudi pogrešam punce.user posted image user posted image user posted image Ja sonce je naredilo svoje.
No lepo se imejte!

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 1287
8.4.2009 8:25:15   
SANEK1
Dobro juro...

Kapica, maš prav....pravijo, da gre v tretje rado, tak da bomo vidliuser posted image user posted image user posted image user posted image

Češnica, jaz pa si želim, da bi blo pri nas obratno, ker Živa še kot mala beba ni bla lih neka vlka zaspanka.

Jaz sem bla včeraj na pregledu in prvič na CTGju in pridem pol do svoje g. in me prvo vpraša, če imam že kake popadke, špikanje v križu....in jaz s prve, da ne. user posted image user posted image user posted image
Je rekla, da je CTG zaznal popadkeuser posted image in pol mi ni dalo mira in malo študiram za nazaj in se spomnim, da me je vsake tolko križ bolel (bolečino sem pripisovala sedečemu položaju in prehladu) in da je verjetno to ko me tak zategne otrdevenje trebuhauser posted image user posted image user posted image user posted image

Sem se počutla, kot da sem prvič tam in nisem še sploh rodilauser posted image user posted image , samo pri Živi vsega tega ni bilo.

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
8.4.2009 8:36:52   
SANEK1
Me je mama zmotla in sem raje kar poslala, da me ne bi ven vrglouser posted image

No, pol me je še pregledala in še je vse apdekanouser posted image , nardila UZ, polodovnice dovolj, vse ok, napovedala velikega  mi je spetuser posted image  in rekla, da lahko komot že rodim.

Jaz še ne bi, ker gre atko 19. 04. službeno v tujino in že delava spisek, kdo ga bo nadomeščal. Res bi nama blo ful hudo, če ne bo mogel bit prisoten pri porodu, samo kaj čema, če so taki časi, kar se služb tičeuser posted image user posted image user posted image .
Bomo moćno noge skup držala, Živa bo pa verjetno pri babici.

nslednji pregled imam že danes teden, bomo vidli kaj bo stric CTG tokrat povedaluser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SANEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
8.4.2009 14:28:23   
madejka
Helou babike!
Spet sem bla lena za pisanjeuser posted image

Sanek Najprej user posted image za diplomo!!!
Huh, tole je pa fajn novica, da user posted image že lahko pride... pa naj še kar počaka!user posted image Jaz sem mu tud prepovedala ven silit do 29.4. ko pridemo z morjauser posted image Mi pa vsak dan ful otrdeva trebuh in tud magnezij ne zaleže kaj dost... se kar bojim, da me ne bo prehitro odneslouser posted image Pol bi naj pa počivala... ja itak... včeraj sva bila z dragim v Ikei, da sva nabavila posteljnino in še nekaj prčkarij za malega škratkauser posted image ... če pa sem doma pa itak za Majem skoz laufam.user posted image

A majo vaši tud zdaj to fazo, da hočejo vse sami??? Maj nonstop, že ene 14 dni goni SAM SAM SAAAAAAM!user posted image user posted image user posted image Vse bi sam... jedel, pil, se obuval, se oblačil, znosil stvari okoli, štihal na vrtu, pometal, spaluser posted image Seveda potem ne zaspi sam, tud če ga pustim pri miruuser posted image Pa bognedaj da mu hočem kaj pomagat, je pa tako dretje da me ušesa bolijo...

Bačko tole gre pa pri vas hitro s stanovanjemuser posted image user posted image user posted image

Češnca user posted image za spalnico! Jaz tud komaj čakam, da me bodo take stvari lahko zanimaleuser posted image
Pa kak lepo, da me pogrešašuser posted image

Ulla Maja je tud treba ponoči za roko prijet, če se kaj predrami, pa je koj boljše. Si pa ne predstavljam kako bi blo, če bi bil že v svoji sobiuser posted image Za vsak drek pač ne bi k njemu letalauser posted image

Kapica a ni fajn, ko se tako zlaufajo zunajuser posted image Midva tud čimveč ven hodiva... meni sicer ne paše najbolj po celem dvorišču za njim letat (če pa ne, pa si vodo odpre na vrtu, z motiko tolče po novonarejeni gredi, potiska kolo po bregu gor in laufa za njimuser posted image ). Da bi bil malo bolj na miru!!! Zdaj ima pa itak spet očke vnete, pa ne vem, če bova šla ven, ko ful pihauser posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu SANEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
8.4.2009 16:10:53   
madejka
Rumba še maš kje oni seznamček za novorojenčka, ko si nam ga dala na Čvekanju v pričakovanju??? Mi je zelo prav prišel, pa bi rada še malo pogledla, kaj še dodatno rabim za tegauser posted image ...
Mater, da sem v 20. mesecih pozabla kak je z novorojenčkomuser posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
8.4.2009 20:23:57   
baja*
dobr večer babeuser posted image

evo še enga lenuha za pisanjeuser posted image user posted image

Dans sem mela pregled pri G (btw, še 2 tedna pa bom na poloviciuser posted image ) z otročkom je vse v reduuser posted image  edino trebuh mi že zdaj otrdeva (kljub Mg) pa boli me in mi je predpisala buscopan in bolniško za vseh 8 ur. Sem javila šefici pa ni glih dobro sprejelauser posted image  mater ji...

Rene je mel zdaj par dni dneve NE-jev in se nam je že kr fajn rolalouser posted image ne nogavice oblečt, ne majčke, ne it ven, ne it not, ne to ne onouser posted image  zdaj ga že po malem mineva, upam vsajuser posted image  

mama in sestra mi velikokrat prideta pomagat (sploh ko dragi dela popoldan, pomoč še kako prav pride) res sta zlateuser posted image danes ga je sestra peljala na igrišče, jaz pa sem celo malo odmaralauser posted image  me je malo streznila G, ko mi je dala napotnico za P za vsak slučaj, tako da sem zares počivala, nič pucala itd.user posted image

prejšnji teden so meli naši mali bauci v vrtcu nastopuser posted image user posted image user posted image  jeeeeej, kak so bli fajniuser posted image  sicer so bolj kot ne vsak zase bluzli, pa tu in tam je kdo koga prtisno al pa zlasaluser posted image sam vseeno so bli za pojest lušniuser posted image

to je to, zaenkrat... upam, da ste okuser posted image
saj zdaj, ko sem na bolniški, se bom verjetno spet kaj pogosteje javla, oblubla pa raje nič nemuser posted image

uživajte!

< Sporočilo je popravil baja* -- 8.4.2009 20:25:58 >

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 1292
8.4.2009 22:41:35   
madejka
Baja le počivaj! Sitno je to otrdevanjeuser posted image
user posted image za mami in sestro! Jaz se tud ne branim, ko mi babice Maja poberejo za kak popoldanuser posted image

Mi smo pa dans dobili paketek za novorojenčkauser posted image Zdaj gre pa zaresuser posted image Pa voucher za dopustuser posted image Pa oprala sem nekaj cotk in posteljnino za user posted image ... Me je že res začelo stiskatuser posted image Sploh ko sem vidla, da so že 4 majčice rodileuser posted image Sicer res 3 z dvojčki ili ipakuser posted image

Tak, zdaj pa pride možek pa pičima spat... pa se sploh ne veselim noči, ko tak težko spimuser posted image Kaj šele bouser posted image
Nočko babike!user posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
9.4.2009 7:18:14   
kapica
Nosecke, ve pa ze pridno lezete proti koncu, ko vas tak spika in te zadeve, vas je prav lusno prebrat. Pa sploh ko se spomnim, kako je bilo meni.

Jaz sem spet tako nenaspana, tako kot pri Dinu takrat. Niasa tako koza mtra, vse ga srbi in posledicno vsako uro vstajam, mu dam dudo, zizo, kar je pac treba. Zraven mene ne more vec prav lezat, ne vem a mu ne pase, pa tu dojit se noce vec, ce lezim. Tako da spi pac v svoji posteljci, jaz pa vstanem. Ampak vsaj Dino, on je se vedno super spankouser posted image .
Zdqaj za vikend pride spet mama za kak dan, sem mislila, da grem po trgovinah v miru in izkoristim, ampak ne vem ce se ne bi raje kr naspala.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 1294
9.4.2009 7:32:31   
Češnca
Dobro jutro! Pa ste se le malo oglasile! user posted image

bačko super, da sta našla takega agenta! Da bi le vse potekalo po načrtih in boste kmalu zares na svojem - tam kjer se boste najboljš počutili! user posted image

Sanek sej Anžej je zdej v bistvu večji zaspanec, kot je bil. Pri 2 mesecih včasih tud cel dan ni nič spal. Je bil pa zmeraj dokaj priden čez noč in naju je totalno razvadil... user posted image
Nikar se ne sekiraj, vsaka nosečnost je drugačna! Men se tud sanjalo ne bo, kaj se dogaja, če mi tokrat ne bo voda odtekla... user posted image  Ali pač???
Ti kar fino noge skup drži. user posted image  Jst pa držim pesti, da greste v akcijo, ko se Živin atko vrne!

madejka nč hudga, če si lena za pisanje, ti sam občasno napiši pozdravček od nas 3! user posted image  Tolk, da vemo, kolk vas je! user posted image user posted image user posted image
Ja, noro, no, zdej bo že kar čas za nove user posted image ... Mi mamo tud samo še 98 dni!
Anžej ma tud fazo SAM in je prov noro, kaj vse sam hoče... Tud v postlo ga ne smemo dat! Ker ograjce še ne more preplezat, skoči s previjalne mize. user posted image  Te tud povsem razumem, kako je z "letanjem" za Majem, ker je pri nas isto. Pa vse mora posnemat, kar oči počne; če mu ne gre je pa joooooj! user posted image
Kdaj greste na dopust? Zdaj kmalu, ne?!?

IZVIRNO SPOROČILO: madejka

Rumba še maš kje oni seznamček za novorojenčka, ko si nam ga dala na Čvekanju v pričakovanju??? Mi je zelo prav prišel, pa bi rada še malo pogledla, kaj še dodatno rabim za tegauser posted image ...
Mater, da sem v 20. mesecih pozabla kak je z novorojenčkomuser posted image

Ja, rumba, prosiiiiiim, tud meni bi prav prišel. user posted image  
madejka meni je prijateljičin 5-mesečnik tko mini. Pa ni nič manjši od Anžeja v enaki starosti... user posted image  Nimam pojma, kako bom našega novorojenčka hendlala... user posted image

baja počivaj in misli nase, pa na user posted image ! Naj bo šefica zadovoljna al pa ne - takšna je pač situacija, se bo že sprijaznila!!!

Jst sm že iz laboratorija. Mi je slabo za znort - pa ne zarad odvzema krvi, ampak zarad miljona ljudi v čakalnici, ki nima okna - posledično je pa zrak user posted image .

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 1295
9.4.2009 7:35:27   
Češnca
kapica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za Niasa in njegovo kožo. Bošček, si kar predstavljam, kako je to neprijetno, ker meni se meša, ko me koža srbi zaradi alergije!
user posted image user posted image user posted image  za Dinovo spanje! Ti se pa odloči, ko bo mama prišla. Mogoče je res najboljš, da se naspiš. user posted image  Boš videla! Fajn, da pride spet mal pomoči, boš takoj lažje zadihala.

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 1296
9.4.2009 10:28:21   
bačko
Dan!
Baja le počivaj!Bodi vesela da kdo pride k tebi in ti pomaga.Ko pride moja sestra k meni samo leži na kavču.Je bolj lene sorte.
No Madejka zdaj pa gre zares.Kmalu boš imela svojo štručko v naročju.user posted image user posted image user posted image
Kapica bogi Nias.Upam da bo kmalu bolje.user posted image user posted image user posted image
Mi smo to noč bolj slabo spali ker je Žana kar naprej kašljala.Sem ji danes začela dajati slezov sirup in upam da bo to noč kaj bolje.Prav smilila se mi je!
No lepo se imejte!
Aja jutri ima pregled in verjetno tudi UZ.Komaj čakam da zopet vidim svojo pikico in da še enkrat vprašam če je res punčka.

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 1297
9.4.2009 16:04:15   
Anonimen
babike, ula še jutr zdrži, pa bo cel teden v vrtcu, brez da bi zbolelauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
to sem vam mogla prit povedat, ker je čudež, huj k un iz međugorjauser posted image user posted image user posted image

k to se menda še ni zgodilouser posted image

(odgovor članu bačko)
  Neposredna povezava do sporočila: 1298
9.4.2009 16:08:40   
bačko
Madejka jaz imam ta seznam! A bo uredu?user posted image zloženec sterilni 5x5cm, 1 x 50 kosov
70% alkohol
aspirator za nos
avtosedež

blazinice za dojenje (2 škatli- raje več, če ne želite  takoj 1 teden pošiljati v trgovino( mleko na začetku kar teče ven-no vsaj pri meni je ali pralne - jaz nisem bila zadovoljnja z njimi, ker se ne pritrdijo in potem kar lezejo po svoje)

body “Clar” (Baby Center; 2 kom št. 56, 2 kom št. 62, kasneje večji) -moj nasvet je, da si zapomnite koliko je vaš otrok velik tam nekje 32 teden- moja je imela 1600g( za orientacijo) in je še pri 2 mesecih nosila št. 56 ( torej boste kupile več kot samo 2 majički št. 56 oz 62)- pa še zmeraj ima otrok oblečena 2 rokava in pajaca čez!! - sigurno več, ker včasih porabiš lahko tudi dva naenkrat oz. na dan - pri previjanju ti ga polula ali plenička popusti ali se pobruhca

bombažna majčka 4x (2x2 različne velikosti) - enako

bombažna spodnja kapica 4x (2x2 različne velikosti)

bombažne spodnje žabice 4x (2x2 različne velikosti)- bombažnih jaz nisem rabila( razen če imate pajace brez stopal)- ker je premrzlo, če jih pa pod pajaca oblečem, je pa prevroče za notri, za zunaj pa še vedno premalo in sem raje kupila žabice ( v DMu ali H&M..) - enako mnenje

bombažne povijalne pleničke 6x

bombažne povijalne pleničke MALE 3x
bombažne tetra krpice 6x -10X

čaj proti trebušnim krčem za novorojenčke (lekarna) (lahko kupiš kasneje po potrebi - naša je sicer imela krče, a ga ni hotela pit in smo ji raje dajali kapljice, ki pa tudi niso kaj dosti pomagale)

čaj za dojenje 3x- to je odvisno koliko ga boš pač pila  (uporabljala sem čaj v filtru od Nesetleja ali navadni Bebi čaj)

dekica (lahko tudi več, saj jo rabiš za v avto, za v voziček,... in da ti jo ni treba skoz prenašati sem in tja)

fiziološka raztopina - za noska si kupite v Mullerju od NIVEA Baby ( Nasen frei), v lekarni pa eno fiziološko razt. za nosek( da imate flaško, ki jo potem nafilate s temi iz Mullerja- je ceneje!!) za popek uporabljate isto!!
grelnik za stekleničke -NE (praktično le v primeru, če ne dojiš - kupiš kasneje)- mleko si črpam- grela v grelniku 1 mesec- dela prepočasi, zdaj stekleničko pogrejem v vodi na štedilniku  - prvič ga nisem imela in ga tudi nisem pogrešala. Nisem uporabljala.

komplet (majica, hlače, kapica)
kombinezon / bundica
kopalna brisača 2x + rokavica za umivanje + goba

koš za plenice (plastičen s pokrovom) -NE - jaz tak koš ( imajo jih v Baby centru) uporabljam za umazane cunjice od

krema za bradavice -LANOLIN_MULTIMAM - ni nujno, da jo sploh potrebuješ. Bepanthen mazlo je zakon. Sem ga uporabljala že v porodnišnici. Namažeš bradavico - kar lepo na debelo, gor položiš en zloženec in razpokane bradavice so hitro rešene. Pa še spirati ga ni potrebno pred dojenjem.

krema za obraz - NE (mi je nismo uporabljali, le poleti baby kremo za sončenje)- super je krema od Aventa Magic cream, ali pa od Nivee za veter in mraz  ali od Bubchna za veter in mraz

krema za ritko / hladilno mazilo / praška pasta

mehka krtačka za lase - Ni nujno (mi je nismo skoraj nič uporabjali)- mehka krtača je za vsak dan- masiraš lasišče, glavniček uporabljaš, ko ima  temenca( rekla patronažna sestra)  - za temence obstaja poseben glavnik. Je nismo nikoli imeli.

mehka glasbena igrača

mokri robčki sensitive -NE (le kasneje za na pot)

nedrček za dojenje 2x (raje 4x)

negovalna kopel za umivanje- na začetku le navadno otroško milo ( brez vseh dodatkov, ker je lahko na kaj alergičen) 

nepremočljica podloga za posteljo - ni nujno (mi je nismo nikoli uporabili) oz. ko otroka odvajaš plenic

newborn plenice

odeja

olje proti strijam- če jih imaš( pa ponavadi ne deluje- škoda denarja)  - mazati se je smiselno pred nastankom in še takrat ni nujno da pomaga

olje ali mleko za telo- za otroka mandeljevo olje, v porodnišnici uporabljajo(lj) od Bubchen (Calendula Pflege Ol) 

otroška kad / čebriček

otroški dnevnik

papirnate brisače- raje od Tosame krpice za 1x uporabo  - te se res OK, se pa v Dm in Mullerju dobijo ene krpice za umivanje za enkratno uporabo, jih bom sedaj sprobala. Jaz sem navadno bombažno pleničko prerezala na 4 četrtine in obrobila. Tako sem naredila okoli 30 krpic, ki sem jih močila z vodo in uporabljala za umivanje.  

posodica za vodo (za na previjalno mizo)

posteljnina -2X

postelja
previjalna miza
previjalna podloga

prilagojeno mleko (Novalac, Milupa, Aptamil- kupujte v Mullerju če lahko, je boljše kvalitete) - lahko kupiš kasneje, če ne moreš dojiti. Ga nisem nikoli imela.

priročnik za nego otroka  - meni so bili dovolj zapiski iz materinske šole in rr 

prsna črpalka -NE-v sili se kasneje lahko kupi. Zguba denarja. Če je potrebno, kupiš naknadno.

rokavičke 2x-4X

seznam, koga obvestiti o rojstvu

slinčki (plastični na spodnji strani) - so res boljši, sicer jih skoz menjaš in še je  moker (če se veliko slini ali poliva)
spalna vreča - večja za kasneje

Spitaderm – za dezinfekcijo rok  - ni nujno - mi nismo imeli - dovolj je če si roke umivaš z vodo in milom,  ne živi v sterilnem okolju - moje mnenje je enako oz. mi je enkrat v lekarni rekla, da ne  "zavijati v vatko", saj je to še slabše. Nikoli uporabljali.

sproščujoča glasba, raje kakšne otroške pesmice, da jim jih boste pele 

steklenička 125 ml + manjši cucelj pri flaškah pozorno berite za koliko mesecev in za kaj so cuclji ( Aventove imajo cuclje po mesecih 0+, 1+, 3+, Nukove imajo cuclje od 0-6mesecev, ampak pazite kaj piše na flaški ali je za čaj, mleko ali gosto hrano) Kupi naknadno, po potrebi. Če polno dojiš, je ne potrebuješ.

steklenička 250 ml + večji cucelj - za kasneje - kupiš kasneje ali če si mleko črpaš- prav pride večja flaška Kupi naknadno, po potrebi.

sterilizator ? -NE, lahko samo sterilizacijska tekočina - če polno dojiš, ne rabiš nič od tega , mleko si črpam, pije po flaški in nimam sterilizatorja, flaške prekuhaš ( jst sm jih ene 5x- ni dobro preveč, ker  se mora navaditi na vse- nasvet pediatra) Nikoli uporabljali. Tudi dudico sem prekuhala le pred prvo uporabo. Tak je bil tudi nasvet naše zlate pediatrinje.

ščetka za čiščenje stekleničk - če polno dojiš, tega vsaj na začetku ne rabiš

škarjice / ščipalec za nohte
štorklja / kengurujček
termometer za telesno temperaturo Najboljši je navaden za merjenje pod pazduho. Ušesni pokaže vedno drugače, pa novorojenčku je prevelik.

termovka za stekleničko -NE, če ne dojiš- JA- pa še kakšna termo flaša za prekuhano vodo- za na pot

tetra pleničke 30x

tolažilna duda 2x ( kupite vsaj 2 različni- ne marajo vsi Aventovih ali vsi Nukovih oz. imajo še iz kavčuka in silikona- otroci so izbirčni   Kupili naknadno, po potrebi.

tople nogavičke ali copatke 2x - ne kupujte malih bombažnih za zimo!!!

vata cik cak - otroška, ki se lepo trga in se ne mucka

vatirane palčke -DEBELE

vodni termometer
voziček
vrtiljak za nad posteljico - ni nujno (mi smo raje obešali gor različne igračke)
vrečke za umazane plenice (Merkator, 100(?) na roli) - to tudi mi uporabljamo namesto palčka zavijalčka - jaz sem šla kupit palčka zavijalčka pri 6 M, ker ko je začela jesti še kaj drugega so kakci ful smrdeli, le ta pa zadrži smrad

vzmetnica

SEZNM STVARI ZA V PORODNIŠNICO

zobna ščetka in krema
vazelin za ustnice
krema za telo (ni nujno- jaz je nisem uporabljala) Jaz nisem uporabljala nobene kreme, pa še milo sem imela čimbolj nevtralno, brez vonje, saj je dojenčku vsak drugi vojn (razen po mamici) tuj!
krema za obraz
vložki (Always, Cathrine- NE- so pregrobi, Vir 80, raje vir extra) Najboljši so vatiranci iz Tosame – ti so podobni Vir vložkom, samo da so večji. Dobiš jih v porodni, pol pa nič več.
zloženci - za kaj že - vse za  imajo v porodnišnici
šampon - 3 dni že zdržiš z umazano glavo ( jst nisem imela časa da bi si jo sušila- vsaj jst sem se nahitro stuširala in že poslušala če se  joka) - se strinjam
gel za tuširanje
deodorant
Bepanthen mazilo + Bepanthen Plus( samo kremo za bradavice- to pa nujno , kakršnokoli) LANOLIN-MULTIMAM
obroč za plavanje (da sediš na njem zaradi šivov)
Bivacyn sprej- tudi nisem rabila 
Slivov sok od hipa - če boš imela slučajno probleme s prebavo

ROKAVIČKE ZA OTROKA  in DUDO ( za vsak slučaj)
če imate vdrte prsne bradavice vzemite s sabo še nastavke za dojenje - sicer ponavadi to ugotoviš šele kasneje, ko je čas za dojenje

sušilec za lase-
natikači (taki za na plažo, za v kopalnico) - ni nujno, greš noter pač bos, copate pa pustiš pred vrati
blazinice za dojenje in nedrček za dojenje (vsaj 2)
škarjice in pilica za nohte - narediš že doma, če si notri več kot 3 dni ti pa že mož prinese

denar (za avtomat) - kave ti res ne dajo, vsega drugega je pa dovolj
nogavice
halja - ni nujno - dobiš v porodnišnici - bog ne daj, rabiš potem celo potovalko s sabo, ki pa je nimaš kam dati
svoje spodnje hlačke (2-3) - jaz sem potrebovala le ene za domov, drugače raje uporabljala tiste iz porodnišnice

spalna srajca- dobiš v porodnišnici 
oblačila za domov - naj ti jih mož prinese ko greš domov ( pa pripravi mu preden greš v porodnišnico!!!!)
(mrežaste) spodnje hlačke za enkratno uporabo (kupiš v lekarni Sanolabor ali Tosami) - mi smo jih dobili v porodnišnici (LJ)

piškoti, če slučajno ostaneš brez večerje
sadje- po porodu raje ne- gre v mleko in  zvija (edino kakšna banana lahko - pa še to ne pretiravat, ker sta lahko potem oba zaprta) 
voda v plastenki

poročni list
potrjena zdravstvena kartica
napotnica ginekologinje
materinska knjižica
blokec + pisalo (za vsa vprašanja, ki jih na viziti zagotovo pozabiš)
mobitel + polnilec
fotoaparat

OPREMA, KI JO POTREBUJE NOVOROJENČEK ZA ODHOD IZ PORODNIŠNICE

newborn plenice
1 povijalna plenica 
4 tetra plenice ( pravijo v MŠ)
1 žabice ali pajac z naramnicami
1 tetra/mako majčka ali 2 majčki brez bodya
1 clar body
1 kapica, pozimi 1 bombažna in 1 topla (flis ali volna) razen če bo 20 stopinj zunaj
1 nogavičke ( tople za pozimi) 
1 (volnena) odejica
1 rokavičke
1 topel kombinezon/pajacek
avtosedež - lupinica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
9.4.2009 21:01:23   
madejka
Ooo hvala Bačko... to sem mislila ja!user posted image user posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zanimivosti o januarčkih
Začetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.
Kaj jesti ob prehladu?
Prehlad, viroza dihal in gripa so bolj ali manj močni procesi čiščenja organizma, ki jih je dobro podpirati, ne pa zatre...

Takoj po menstruaciji?
qloq

Imam eno bolj splošno vprašanje, zanima me namreč kakšna je pri ženski možnost zanositve takoj po menstruaciji, kakšen dan ali dva ali 5.dni po mesnstruaciji ali je možnost večja ali manjša?

Da (60%)

Ne (9%)

Mogoče (12%)

Nevem (5%)

Obstaja (13%)

Ali je sploh ni (1%)

Število vseh glasov: 108

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!