urška13
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dali* IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Dali: js sm dajala kapljice, ko sm opazla, da jo je zvijalo, al pa, ko je bla ful tečka zvečer po podoju. Dojenje: js sm prepričana, da poje dost, če pa misliš, da ne, si pa sposodi tehtnico, 10€ na mesec, ti bo Bethany dala kontakt, js ne vem, na kteri spletni strani je že to. Če pa hočeš, mu pa kupi eno vrečkico AM v DM - tistga je za en obrok (oz. 180 ml, to jr preveč za Etiena). Naj bi pojedel cca. 100-120 ml. Jaz mu jih tudi dajem, ko ga zvija. Mah... Tehtnico sem imela 4 dni 1 teden nazaj in je bilo noro...tehtanje - dojenje - tehtanje... No...in ni se veliko zredil, v bolnici se je v treh dneh toliko kot potem v 1 tednu doma. To je bilo pred 1 tednom. No...in nikoli ni pojedel več kot 30 v 15 minutah in potem še v naslednjih 15 minutah 30 ml, recimo. In patronažna mi sploh ni povedala koliko naj bi pojedel na obrok, tko da sploh ne vem koliko naj bi pojedel v enem kosu. Ti praviš da cca 100 - 120 ml. Hvala za podatek, ker nisem nikjer zasledila. Ampak fora je, da zgleda povsem zadovoljen ko se kao naje. V bolnici, ko sem ga vozila na tehtanje je blo kul, če je pojedel 30 ml, tko da mi res ni jasno koliko je tista cifra, ki naj bi bila zadovoljiva. Sej drug teden ko bom v CE, bom poklicala patronažno naj prinese tehtnico, da ga spet malo stehtamo. Joj, zdej ko o tem pišem me še bolj skrbi. Dali ej mene so tudi te otroške sestre zasekirale v bolnici s to težo podoja tik pred odhodom domov (drugače so bili pa vsi res super v celjski porodnišnici-svaka čast). meni se še v bolnici ni tako hitro toliko mleka naredilo, tako da so potem začele dajat dodatek. mi je bilo rečeno naj bi vsega skupaj spil okoli 40-50. naš je imel dovolj pri 30 ml. takrat, sedaj po moje več poje. no, in potem sem mojega poslala nakupit flaške in dodatek, da smo imeli vse doma, ko sva prišla. no, sva mu samo enkrat dala, od takrat dalje ga še samo dojim, saj ima seveda veliko raje moje mleko, pa še kaka veliko, tako da mislim, da je ok. se poskušam ne obremenjevati s tem, ampak ravnati po občutku. po podoju on ves zadovoljen zaspi, tako da mislim, da je v redu. meni se zdi veliko, da ti poje 30 v 15 minutah. potem verjetno večkrat je. patronažna bi ti že tako rekla, če bi se je zdelo, da ne napreduje dovolj. meni ga je stehtala drugič, ko je prišla, saj sem jo prosila in se je v 4 dneh zredil za 140g. ej, kam boš pa ti poklicala patronažno? meni ni dala nobene telefonske. ti jo kar pokliči, naj ga stehta, boš bolj mirna. boš vidla, da je vse ok.
|