Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:07:29
|
|
|
|
Tina 28
|
uf..pa danes nas didli pride potisnt na 6.del. Le kje je bla... didli..a si mela ovulacijo
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:07:57
|
|
|
|
Tina 28
|
oujea....na širok seveda
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:30:32
|
|
|
|
RMRM
|
Čer! Koriščenje dopusta - po ZDR je potrebno koristiti letni dopust za preteklo leto do konca junija naslednje leto. Praviloma je potrebno sorazmerni del dopusta za preteklo leto koristiti v preteklem letu, preostanek pa lahko preneseš v tekoče leto. So pa še vedno možne izjeme. Jaz bom normalno koristila dopust v mesecu juniju, tako da mi bo zapadlo le par dni LD za 08, upam samo, da mi ne bodo komplicirali, ker dejansko nisem uspela koristiti sorazmernega dela, ker prvi mesec zaradi službenih prioritet ni bilo možno, potem sem bila pa na bolniški do pričetka porodniškega dopusta. Če si zaposlen za nedoločen čas, ti pripada cel dopust, ne glede na bolniške odsotnosti.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:31:53
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 uf..pa danes nas didli pride potisnt na 6.del. Le kje je bla... didli..a si mela ovulacijo . Drugače bi pa res katera že bila spet . Bom vesela zanjo.
< Sporočilo je popravil RMRM -- 18.3.2009 20:32:07 >
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:34:29
|
|
|
|
mtinca1
|
A.S. in Mojca – pripada vama ves dopust iz leta 2008 – porabiti ga moraš do konca junija (2. odstavek 163. člena Zakona o delovnih razmerjih. Pa za leto 2009 ti tudi pripada celotni letni dopust, saj si kljub porodniški ves čas v delovnem razmerju pri svojem delodajalcu. Zakon o delovnih razmerjih (ZDR) Ur.l. RS, št. 42/2002, spremembe: Ur.l. RS, št. 79/2006-ZZZPB-F, 46/2007 Odl.US: U-I-45/07, Up-249/06-22, 103/2007, 45/2008-ZArbit 161. člen (pridobitev pravice do letnega dopusta) Delavec pridobi pravico do celotnega letnega dopusta, ko mu preteče čas nepretrganega delovnega razmerja, ki ne sme biti daljši od šestih mesecev, ne glede na to, ali delavec dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega. 162. člen (pravica do sorazmernega dela letnega dopusta) (1) Delavec ima pravico do izrabe 1/12 letnega dopusta za vsak mesec dela v posameznem koledarskem letu: – če v koledarskem letu, v katerem je sklenil delovno razmerje, ni pridobil pravice do celotnega letnega dopusta, – če mu preneha delovno razmerje pred potekom roka, po preteku katerega bi pridobil pravico do celotnega letnega dopusta, – če mu delovno razmerje v tekočem koledarskem letu preneha pred 1. julijem. »(2) Če delavec med koledarskim letom sklene pogodbo o zaposlitvi z drugim delodajalcem, mu je vsak delodajalec dolžan zagotoviti izrabo sorazmernega dela dopusta glede na trajanje zaposlitve delavca pri posameznem delodajalcu v tekočem koledarskem letu, razen če se delavec in delodajalec dogovorita drugače.«. (3) Pri izračunavanju sorazmernega dela letnega dopusta se najmanj polovica dneva zaokroži na cel dan letnega dopusta. 163. člen (izraba letnega dopusta) (1) Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih s tem, da mora en del trajati najmanj dva tedna. (2) Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta do konca tekočega koledarskega leta, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta. (3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:37:27
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 Ojla... ja včeraj smo se pocrklali pri Kleo. Nas je prav lepo pogostila...pripravila malico (očitno ker sem shirana ) že prej...in Meri, ki se je ravno zbudila...tudi ni dolgo rabla, da se je hitro veselo smejala. Je prava mala nasmejanka in tud Anja je bla zelo zadovoljna z družbo. No, Anji je itak povsod všeč, kjer za jest dobi. Je bla najprej ful navdušena nad Meri...je kar vanjo lezla. Moj je oblubu, da bo šel vmes mal avto porihtat...v glavnem, da naju bo pustil mal čvekat...pol se je pa kar nalepu na tist stol in veselo klepetal s Kleo. Ja ...je bla res preveč fejst in prijetna, da bi izpustil kaj zanimivga. Mi je pol reku, da je pač mislil, da bo dolgčas..in ker ni blo, je spremenil dogovor sam pri sebi . je mislu da bo umru od dolgcasa,ker bodo samo otroci na tapeti
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:38:43
|
|
|
|
RMRM
|
Lunca, vidim te. A ste se na trampoliniral ? Super uživajo tvoji trije škratki copatki . Jaz sem pa danes čist mimo. Mi je naša kuža naredila taveliiko p.i.z............j.o. Bi ji najraj vrat zavila, grdo rečeno, sam res.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:40:04
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: aleksandra silvija Mojca--mene tudi zanima to z dopusti. Razloženo mi je bilo, da mi lanskega 10 dni propade. Tako sedaj res ne vem. če lani nisi koristila nič dopusta, ti ga 10dni propade - ker po zakonu naj bi od celotnega dopusta koristil 10dni v kosu
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:41:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas je tak hud mrzel veter,in jaz pametna peljem otroka in psa na dolg sprehod.Je blo zlo utrujajoce,zivcno...sem mislila,da mi bo vozicek prevrnilo,pa se pes me je zezal.Tamala je bila nazadnje ze cist prec,se je tko kremzila in togotila,da je bila cisto rdeca v obrazek. Sem bila pa v soboto na predstavitvi Justa,sem vzela en kup izdelkov.Me zanima ce je se kera njihov fen,da mi malo izkusnje posreduje.Sem si napisala v zvezek in na skatlice,za kaj je kaj .
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:43:14
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM Jaz sem pa danes čist mimo. Mi je naša kuža naredila taveliiko p.i.z............j.o. Bi ji najraj vrat zavila, grdo rečeno, sam res. Kaj pa je blo...a se je zaljubila,in brez dovoljenja
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:45:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Se 5 min pocakam,ce ne bo nobene grem gledat film-grozljivko
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:46:58
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28 IZVIRNO SPOROČILO: RMRM Jaz sem pa danes čist mimo. Mi je naša kuža naredila taveliiko p.i.z............j.o. Bi ji najraj vrat zavila, grdo rečeno, sam res. Kaj pa je blo...a se je zaljubila,in brez dovoljenja mah, če bi blo sam to, bi do stropa skakala, tko me pa želodec boli pa ful sem
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:47:49
|
|
|
|
Anonimen
|
jst sm tukaj
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:48:11
|
|
|
|
Anonimen
|
RMRM - povej, kaj je blo
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:48:17
|
|
|
|
mtinca1
|
IZVIRNO SPOROČILO: mtinca1 A.S. in Mojca – pripada vama ves dopust iz leta 2008 – porabiti ga moraš do konca junija (2. odstavek 163. člena Zakona o delovnih razmerjih. aja, ni pa izpolnjen pogoj, da bi prejšnje leto delala vsaj 6 mesecev, tako da zgleda da res propade 10 dni.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:48:25
|
|
|
|
RMRM
|
jaz tudi
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:49:37
|
|
|
|
RMRM
|
Nya, vam bom večer pokvarila, tega pa ne želim
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:51:37
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: mtinca1 IZVIRNO SPOROČILO: mtinca1 A.S. in Mojca – pripada vama ves dopust iz leta 2008 – porabiti ga moraš do konca junija (2. odstavek 163. člena Zakona o delovnih razmerjih. aja, ni pa izpolnjen pogoj, da bi prejšnje leto delala vsaj 6 mesecev, tako da zgleda da res propade 10 dni. ups, pol bo pa men tud propadel, sam kaj ko pa še za 2007 niso pustil koristit, oz. ni blo mogoče, zaradi tistih zloglasnih dogodkov v prvih šestih mesecih 08.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:53:25
|
|
|
|
mtinca1
|
nya - a ste opravili uspešen nakup? RMRM - kaj pa lahko naredijo kužki ? se pokakajo tam, kjer se ne bi smeli ????
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:54:27
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM IZVIRNO SPOROČILO: mtinca1 A.S. in Mojca – pripada vama ves dopust iz leta 2008 – porabiti ga moraš do konca junija (2. odstavek 163. člena Zakona o delovnih razmerjih. aja, ni pa izpolnjen pogoj, da bi prejšnje leto delala vsaj 6 mesecev, tako da zgleda da res propade 10 dni. ups, pol bo pa men tud propadel, sam kaj ko pa še za 2007 niso pustil koristit, oz. ni blo mogoče, zaradi tistih zloglasnih dogodkov v prvih šestih mesecih 08. ni nujno, da delaš 6 mesecev - moraš bit samo zaposlen - tudi če si na porodniški ti pripada dopust cel teh deset dni ti propade, če jih ne koristiš - torej, če imaš 25 dni dopusta, in če ga ne koristiš, ti propade 10 dni, ostane ti 15 - je pa pogoj, da jih koristiš v kosu
< Sporočilo je popravil nya -- 18.3.2009 20:56:05 >
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:55:26
|
|
|
|
Anonimen
|
RMRM,daj povej,zdaj me pa res zanima.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:55:37
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: mtinca1 nya - a ste opravili uspešen nakup? RMRM - kaj pa lahko naredijo kužki ? se pokakajo tam, kjer se ne bi smeli ???? eno malo čivavo je napadla, so jo moral uspavat. Pa do zdej je bla naša ful mirna, vodljiva, narjen BBH, ma pes za rečt. Zdej pa to. Sem ful jezna nanjo, pa še kaznovat je nism mogla, ker je blo že vse mimo, pol pa pes tko al tko ne ve, če si prepozen s kaznijo.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:56:48
|
|
|
|
mtinca1
|
nya - spodnji člen predpisuje izjemo, npr. če je nekdo na porodniški. in pogoj, ki je določen je, da v koledarskem letu delaš vsaj 6 mesecev (in ne, da si v delovnem razmerju vsaj 6 mesecev). 163. člen (3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:57:12
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mtinca1 nya - a ste opravili uspešen nakup? ja, kupili dve letalski kapi, set lončkov, ki se zlagajo pa ene pisane pleničke :)
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008-VI.del 18.3.2009 20:58:22
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: mtinca1 nya - spodnji člen predpisuje izjemo, npr. če je nekdo na porodniški. in pogoj, ki je določen je, da v koledarskem letu delaš vsaj 6 mesecev (in ne, da si v delovnem razmerju vsaj 6 mesecev). 163. člen (3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev. o mtinca, hvala. Se mi je zdelo da je tako, sam nisem pa bila prepričana. Torej mi ne propade. Super, ker se mi tud 10 dni veliko, da kar propadejo, že tko mi jih bo ene 4 dni, pa iz leta 07 mi jih je ene 6
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?