|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  147 148 [149] 150 151   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005- 2. del
16.3.2009 10:07:03   
ninocka
Jst sem pa spet doma - zdej ma pa Evan vnet usesekuser posted image . Mi sploh ni jasno od kod, ker ni ne kasljal, smrkal, v soboto zvecer pa ful v histericni jok, da ga boli zobek. Potem se je pa k meni stisnil in rekel, da naj ga bozam po usesku. Sem mu dala se calpol in je zaspal in presenteljivo spal do jutra.
Do jutra se mu je spet zlil gnojcek (tko da pol sem bila ziher, da je usesek in ne zobek), smo sli na metelkovo  (in smo meli sreco, ker so delale same nase sestre in P) in je dobil amoksiklav na 12 ur. Sicer ga usesek ni vec bolel, je pa rekla, da ima ful vneto.
Tko da danes in jutri sem se doma z njim, v sredo gre pa al v vrtec al pa ga bo moja mami cuvala. Bom vidla glede na pocutje in tecnobo user posted image
Je pa vceraj zjutraj rekel, da ne bo pil kakavcka, ampak vodico, da ga ne bo bolel se drug usesek, zvecer mi pa rece, da ne bo kakavcka, ker  ga ne mores pit, ker ima vnet usesek user posted image
Smo naredili pa en pomemben premik - njegova flaska oz. duda je bila ze ful nagrizena in sem mu skoz govorila, da ko se bo pa cist unicla, bova pa vrgla flasko v smeti in bo zacel pit po salcki. PA je rekel, da ne, da bova pa kupila novo, in sicer ruumeno flasko. Na koncu sva ze zmenila, da bova kupila rumeno salcko. Vceraj smo pa potem, ko smo sli v Spar, sli se na oddelek gospodinjstva in si je tam izbral eno salcko z zebrami v neki rumeno oranzni barvi. Flaska je pa (kao) romala v smeti. user posted image user posted image user posted image user posted image
Sam klinc, ko pol ni hotu pit iz salcke, ker ga je usesek bolel user posted image Bo mo pa danes vidli kako bo. V glavnem flaske pa ne dobi vec.

A vam povem, kaj se je v petek nardilo - Samo je Evanu rekel, da je zdaj pa ze dovolj pojedel in naj neha user posted image A si morte mislit user posted image Evan je pojedel 3 fruchzwergete, potem je popil tamali Ego in potem je sel v hladilnik se po tevelikega Egota. Zraven je pa se kruh jedel...Ej, tale nas otrok je ratal ful zerka user posted image

Benika, kako jepa Beni in hrana? A je ze kaj boljs?
A ze mate avto? Ce ja, se lahko jutri dobiva na kaksni kavici - lahko tudi v Qlandiji, ce hoces. Sam da greva z Evanom nekam se igrat. Pa Pety tud, pa Valla...

V soboto smo prebarvali Evanovo in Rubnovo sobico. je Evan ful pomagal, zdaj se pa soba ze 2 dni na polno lufta, ker tolk tista barva smrdi. In imava mal problemov, ker ne gre vse noter - ce dava v sobo Rubnovo pojstlico, ne more bit vec not previjalka in morva zdej spet 100 omar prevekslat in razmenjat user posted image user posted image

Popoldne smo sli na en RD, je Evan ful uzival, bubi se  je pa najprej skor 1/2 ure k men stiskal, pol je pa odlutal se igrat.

V nedeljo smo imeli pa plan it na morje, in sicer pogledat kita (Evan ima neko novo manijo s kiti in nemotom + ledeno dobo), pa nam jo je usesek in vreme zagodlo. Sta pa popoldne prisli necakinji na obisk in se je Evan pol cist raznorel. Starejsa samo divja in nori in sta pol samo divjala po sobi. Tamala je kuhala, Ruben se je pa pritozeval, ker je Ela kuhala pr njegovem stedilniku, potem je pa ful krical in tekel k njim in spet nazaj. Smo se mu ful narezali user posted image
Mi je pa svakinja govorila, da je dobila Ana v vrtcu eno pisemce od enga sovrtcikarja (napisala ga je mamicea), kjer ji izpoveduje svojo ljubezen user posted image Meni je blo to malo mimo, OK, ce bi tamal narisal slikico in napisal ana, rad te imam, ne pa celo ljubezensko psimo...kr neki..je rekla, da ji sploh ni prebrala tega...no, sej jst tud ne bi...

Teta beta, ni panike. Ce bomo se kaksno dobili, ti posljem. Men s edruigac samo valjajo tle po bajti, pa Ruben jih 100x raztrese, pa proba odlepit...Raj jih dam enmu, ki mu te manjkajo, kot da jih bom cez 2 meseca v smeti metala. sem pa razmisljala, da bi mu zdaj kupila se album Mojstra Mihata. Aja, pa danes ti verjetno posljem se st. 99 in 57.

Nika, ful lustne slikice malih zaljubljencev user posted image user posted image Javni promet pa - kaj naj recem - HB, da sem velika in imam avto user posted image user posted image user posted image Se spomnem enkrat, ko sem bla na faxu in sem sla domov, sem cakala 7ko 1.5 ure, s tem da je snezil, ko pr norcih, nog nisem vec cutila, vsa sem bla premrznjena, na jok mi je slo, lulat me je tiscal, pa se vedla sem, da bo naslednji bus, ki pripelje, tolk nabit, da niti gor ne bom mogla.Bi bla prej pes doma, kot pa da sem tam stala - samo ko je blo tko mrzlo, pa sem ze dejansko na postajo primrznila user posted image user posted image

Tazana in Katarinca, pozdravita se. Jst mam pa zdej ful apetit, sploh na sladko. Mi pase nuttela na zlico in se pri tem vedno na Pety spomnem, ko je bila noseca s Kajo user posted image .

Zobozdravnik - Evan je bil do zdaj samo 1x, pa se to takrta, ko ni imel zob, Ruben pa psloh se ni bil. Cist vsakic, ko grem  k P, si recem, da jih gremn narocit, pol pa pozabim user posted image user posted image
Igrica spomin - sem jo v soboto kupila Evanu  od Carsov. sva vceraj igrala, ampak tam z enimi 8 pari najvec. A ve ful igrate po pravilih in kolkiko hitro so jih zastekali. Ker Evan bi rad najdu en par , in ce narobe obrne, pol hoce se kar naprej odpirat. Pa ful mi take psiholoske nabija - bom zalosten, ce ne bom zmagal user posted image

Evo, nasa zerka spet je - zjutraj je pojedel 1 toast, zdaj pa 1/2 tosta in se nesquick krogllice.

Sem ga danes vprasala, kaj bova pocela. Pa rece bova igrala spomin, pa knjigico bova brala, pa rozice bova zalila, ti bos pa se likala user posted image WTF???

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 3701
   [Brisano sporočilo]
16.3.2009 11:09:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3702
16.3.2009 11:45:36   
Nika v službi
Oj, Ninočka!

Mi igramo vse igre po pravilih. Če ne igra tako, kot se šika, se ne igramo oz. se lahko igra sama. Glede tega smo kar "strogi". Ni problema, če se ji ne da, ampak če se hoče igrat, igramo tako, kot je treba. Vse igre je ful hitro poštekala, tudi spomin ful dobro in brez problemov igra (praviloma nas itak šije po celi črti). V zadnjem času pa najraje igra Človek ne jezi se in brez problema zdrži tudi dve, tri igre zapored, kar je opazen premik. Zgublja tudi Nika zelo nerada in če ji ne gre (kar pa je res izjemno redko, saj ji šestke kar letijo izpod prstov), hitreje izgubi voljo za nadaljevanje. Ampak moram priznati, da jo mi vsi zelo urimo v vztrajanju. Ji pač vedno znova razložim, kaj je pomen teh iger (zabava), vendar da zabava mora biti za vse in ne samo za enega in da je tudi zaradi tega pomembno, da spoštujemo pravila (kot na cesti - jaz bi tudi najraje prevozila rdečo luč, ker je tako najhitreje... ). Da je poraz nekaj normalnega, da pač enkrat en dobiva, drugič izgublja, da je zabavno, če koga ven vržeš, itd. Očitno s tem načinom kar uspevamo, saj razno razne igre lepo igra. Še vedno pa ima tendenco h goljufanjuuser posted image - če je ne nadziraš, ko prestavlja figurico, jo kaj hitro prestavi za eno polje naprej.user posted image

Tale količina hrane, ki jo poje Evan, je zame nepredstavljiva. Že večkrat sem opazila, da omenjate za moje pojme ogrooomne količine, če pa pogledam Niko in njeno kilažo, mi ni jasno, od kod ji toliko kg, kolikor jih ima (okoli 16k g). V soboto mi je npr. Benika povedala, da Jakob poje dnevno po 5 banan! Nika komaj zmaže eno. V petek je npr. za večerjo pojedla celo hrenovko (obe polovički!), kar je bilo zame čisto za dol past, saj običajno komaj zmaže eno polovico. Je pa jedla skoraj brez kruha, to je res. Očitno bomo na to temo lahko marsikatero rekle na našem meetingu..user posted image  Za primerjavo lahko povem npr. naš včerajšnji jedilnik, ki je precej tipičen (količinsko):

zajtrk: skledica corn-flaksa (2 dcl mleka in noter koruzni kosmiči + čokoladne kroglice)
kosilo: juha (normalna porcija), eno mini sv. reberce, kakih 5 žlic pireja in špinače
malica: hruška, kasneje je pojedla v Tivoliju še kepico čokoladnega sladoleda s smetano
večerja: mini tuna Rio mare (ni pojedla vsega) in pol koščka kruha

To je normalna količina; če Nika toliko poje, sem povsem zadovoljna. Običajno sladoleda ni in pač večerjo poje v normalni količini (torej celo mini konzervo tune, hrenovko, 2 palačinki, kos kruha + nek namaz, ipd.), pogosto pa poje še manj.

Nisem vedela, da ste vi še na flaški... No, to je definitivno korak naprej, le vztrajaj, saj korakamo proti 4. letu, čas za flaške je res že zdavnaj mimo!

Pa glede zobozdravnika se poboljšaj - mi hodimo redno vsake pol leta že od njenega 6. meseca. Je bolje, da se čimprej navadi.

To me spomni - Daša, bravo za zvezdici!

Ninočka, tole z ušeski pa res ni uredu. Kaj če bi vam vaša P dala napotnico za otolaringologa? Pri neki znanki je tudi dečko pogosto oboleval za vnetji ušesk in so kasneje ugotovili, da je težava v žrelnici. Bi bilo vredno preveriti, saj tale vnetja vplivajo na kvaliteto sluha...

Sicer pa smo mi včerajšnji dan preživeli v Tivoliju na spehodu, igrišču, kavici (sladoledu!) v Čolnarni. Je bilo nabito polno - tako igrišče kot lokal.

Danes bomo verjetno štihali na vrtu, za preostanek tedna pa še nimam posebnih planov (razen četrtkove večerje s prijateljico).

Lep dan vsem! 

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3703
16.3.2009 11:58:38   
Nika v službi
Ojej, Valla, še eni bubančki. Le pozdravite se čimprej.

Moram pa odkomentirat tisto o vlakih (saj vem, da je bilo mišljeno malo za šalo malo zaresuser posted image ): "malo" čakanja pomeni eno uro na mrazu na klopci z Niko, ki je bila utrujena in lačna po celem dnevu (presenetljivo sploh ni bila sitna), naju s Tomažem je zeblo v noge kot psa, pa še WC-ja nikjer nobenega normalnega. Je Niko že pred šesto prijelo na kakanje, pa sem jo prepričala, da zdrži še nekaj minut, da pride vlak. Ki ga seveda ni bilo od nikoder. No, pa je potem zdržala (očitno jo je minilo) kar do doma, niti na vlaku ni šla.

Žalostno je, da ne premoremo normalnih pogojev na železniških in avtobusnih postajah (pa s tem ne mislim samo Kranja, ampak na splošno) - WC-ji so katastrofalni, čakalnic ni ali pa so zaprte (kot je bil primer v KR), obvestila so prepozna in netočna, itd. Kritiziram splošno stanje v slovenskem javnem prevozu, da ne bo pomote. 

Po drugih evropskih mestih z največjim veseljem uporabljam javni transport, mi niti na kraj pameti ne pride, da bi se v mesto ali pač na potep, odpravila z avtom. Je pa seveda nivo storitev neprimerljiv z našim - busi, tramvaji, metro... vse živo na voljo, udobno, hitro, točno. Svetlobna leta pred SLO!

Absolutno je vlak doživetje, zato smo tudi šli. Je pa res, da smo narejeni bolj na komot in navajeni na avto, ki je zame zakon. Z mestnim busom sem se prevažala v času šolanja in imam na to prav lepe spomine. Verjetno jih bo imela tudi Nika, za take izlete z vlakom pa se bomo v bodoče bolje logistično pripravili.user posted image

Eto, sem morala pokomentirati, brez zamere.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3704
   [Brisano sporočilo]
16.3.2009 12:16:59   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3705
16.3.2009 13:25:48   
spelka12
Nika ti kar popluvej našo železniško user posted image , ne bomo čisto nič hude. To je res prava kranjska sramota. Sicer so načrti za novo že ene 10 let pripravljeni, ampak napredka pa od nikoder. Isto velja tudi za glavno avtobusno, ki ni niti malo taka, kot bi glavna postaja morala biti. Res ne vem, kam gre ves občinski denar.

Meni je pa kr malo žal, ker 27 ne bo otrok zravenuser posted image . Mi bo dolgčas.

Neposredna povezava do sporočila: 3706
16.3.2009 14:02:23   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: spelka12

Nika ti kar popluvej našo železniško user posted image , ne bomo čisto nič hude. To je res prava kranjska sramota. Sicer so načrti za novo že ene 10 let pripravljeni, ampak napredka pa od nikoder. Isto velja tudi za glavno avtobusno, ki ni niti malo taka, kot bi glavna postaja morala biti. Res ne vem, kam gre ves občinski denar.

Mah, vsi so glih. Tule v LJ tudi pacajo in pacajo, čeprav je v primerjavi s kranjsko, tole čisti luksuz.user posted image

Meni je pa kr malo žal, ker 27 ne bo otrok zravenuser posted image . Mi bo dolgčas.

Dolgčas?! Pa ti nisi zdrava, ej!user posted image  Globoko sem užaljena in po moje tudi vse ostale. Njej bo dolgčas z nami, ej, punce, tole bo dvojna runda! Da ji ne bo dolgčas!!user posted image user posted image user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 3707
16.3.2009 17:37:41   
pety78
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A si hotla povedat, da smo dolgcajtne babe, a?user posted image

Cuj, pri meni si dobrodosla 24 ur na dan, ce zelis otroke merkat. Pa za tvoj uzitek ti se placam. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3708
16.3.2009 19:20:21   
benika
Meni je pa kr malo žal, ker 27 ne bo otrok zravenuser posted image . Mi bo dolgčas

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 3709
   [Brisano sporočilo]
16.3.2009 19:34:20   
Brisani uporabnik

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3710
16.3.2009 19:55:04   
pety78
Kaj je pol za jutri, kdo, kje, kaj, zakaj, pa zakaj ne? user posted image
Valla. cimprej se pozdravte.

Vida bom mela jutri se doma, tako da pride zraven.

Neposredna povezava do sporočila: 3711
16.3.2009 20:05:03   
ninocka
Jutri bo baje lepo, tko da lahko tudi na tistem igriscu Gibi gib, ce je ze odprto. Samo do njega ne znam priti. 

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3712
16.3.2009 20:30:52   
pety78

IZVIRNO SPOROČILO: ninocka

Jutri bo baje lepo, tko da lahko tudi na tistem igriscu Gibi gib, ce je ze odprto. Samo do njega ne znam priti. 

Ninocka, ni odprt. user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3713
16.3.2009 20:47:23   
benika
Kaj pa če bi se zmenile v Planet Tušu gor pri bowlingu? Tam je en lušten kafič. Zraven je sicer igralnica, ki pa je dopoldne odprta al pa zaprta...kakor jih piči. Morajo biti pa otroci sicer stari 4 leta za vstop v igralnico, ampak jaz Benija kr mal postaram. Drugače je pa polno placa za letat, pa če kak avto prineseta s sabo....

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3714
16.3.2009 21:41:42   
Nika v službi
Valla, držim pesti, da so Tilnove težave samo prehodne! Pozdravite se!

Ostale pa, ki boste kofetkale (kok sem vam fouš!) - uživajte, pa kjerkoli že boste!

Nočko!

F. Lainšček

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3715
17.3.2009 7:27:01   
ninocka
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Kaj pa če bi se zmenile v Planet Tušu gor pri bowlingu? Tam je en lušten kafič. Zraven je sicer igralnica, ki pa je dopoldne odprta al pa zaprta...kakor jih piči. Morajo biti pa otroci sicer stari 4 leta za vstop v igralnico, ampak jaz Benija kr mal postaram. Drugače je pa polno placa za letat, pa če kak avto prineseta s sabo....

OK, kdaj pa? Ob 10ih? A bi vam blo to kul, al je prehitro? Jst moram ob 14ih it iz KR ker grem se po Rubna v vrtec (ma Samo danes fax).

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3716
17.3.2009 7:45:45   
benika
Jaz pridem okol pol enajstih.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3717
17.3.2009 8:11:07   
Pia67
Bom poslušala bit kratka in jedrnata, ker me bo cenzura štrafala user posted image ...

Najprej sem bila presenečena koliko bolničkov je na vsem lepem na našem forumu. Nekaj user posted image user posted image user posted image  za hitro ozdravitev. Tažana zanimiv recept za prsni ovoj, še nisem zasledila, pa upam, da mi ga ne bo treba uporabljat.
Igra spomin: goljufamo na vse mile viže, če dobljeni par ni po okusu Nine, ga vrne nazaj user posted image .
Količina hrane: zelo niha, odvisno koliko se Nina giblje. Ta vikend je bila kot termitek: kos namazanega kruha s skuto in medom, kakav za zajtrk. Za malico čokoladni rogljiček in pol jabolka, kosilo riba in nekaj riža z zelenjavo ter rdečo peso, popoldne, ko smo šli na Vogar, pa 2 frutabeli med potjo, nekaj majhnih kifeljčkov, pomaranča in zvečer še 1/4 pizze (majhen krožnik). Poleg tega popije kar nekaj navadne vode. No, to je bil ekstrem, ker smo ves dan migali, druga skrajnost je polovica manj. Kaj prida se ne sekiram, saj poje toliko kolikor rabi in mislim, da ni lačna.
Podaljšan vikend je minil zelo lepo, snega vrh glave, sonce, Nina je sklenila, da bo smučala upam, da jo bo naslednje leto res še držalo, videli smo kar nekaj zanimivih naravnih pojavov in spoznali ljudi, ki živijo mal bolj odmaknjeno in vedo veliko zanimivih dogodivščin. Skratka presmučali in prehodili smo košček bohinjskih planin. Kaj več ne bi napisala, saj je to dovolj...

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3718
17.3.2009 8:17:34   
ninocka
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Jaz pridem okol pol enajstih.

OK, se vidimo. ce se pa zgubim, smo pa na vezi user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3719
17.3.2009 8:19:06   
pety78
Mi pridemo med 10. in 11..

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3720
17.3.2009 8:22:47   
benika
Kaj več ne bi napisala, saj je to dovolj...

Boš pa 27. bolj zgovornauser posted image Le glej, da te ne bomo pogrešaleuser posted image

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3721
17.3.2009 17:21:35   
pety78
Kuc, kuc.

Itak, da mi ni dalo miru in sem mogla se enkrat, natancneje 3x. Tako da ima Vid sedaj eno cebelco doma. user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3722
17.3.2009 20:26:19   
tažana
pety: za firbce podnapise, prosim.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3723
17.3.2009 20:33:34   
benika
pety: za firbce podnapise, prosim.

V Planetu Tuš imajo škatlo s pliški, ki jih z ročico ven potegneš. In Pety je zmetala polno enih €, da je dobila čebelico.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 3724
17.3.2009 20:34:57   
spelka12
Če mene nafilaš z € se bom potrudila, pa ti nakvačkam čbelco, pa še kenguruja zraven user posted image user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  147 148 [149] 150 151   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  147 148 [149] 150 151   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.