Nika v službi
|
Ninočka, jaz sem pogledala tvoje slikice, samo sem pozabila povedat. Sorči. Luštne. Bi se priporočila, če mi jih lahko daš na CD in prineseš k Ančki. Glede spanja pa ti jaz lahko povem, kako mi delamo z Niko, ko jo zvečer popade želja, da bi rada spala pri nama. Ob tem moram povedat, da se v mansardo še nismo preselili... Ja, saj vem, nemogoči smo. Prej smo imeli razlog, da ni bilo stopnic, zdaj pa imamo vse, pa morava najti moč, da en vikend razstaviva najino spalnico in jo preseliva gor. Potem pa preselit vse Nikine stvari in nastavit novo logistiko v kopalnici... uf, projekt. Torej, Nika še vedno spi pri nama v spalnici v svoji posteljici s stranico. Občasno si zvečer želi, da bi šla kar v najino posteljo spat in ko je prvič tako trmarila, sem ji rekla, da lahko, ampak da potem bomo pa dali njeno posteljo drugim otrokom, ki nimajo te sreče, da imajo sploh svojo posteljo. Ko se je prvič zgodilo in sem to rekla, sva potem imeli celo debato na temo otrok, ki so brez doma, staršev, lačni.... Itak je že videla na TV... Takrat se je potem hitro pomirila in pozabila na svojo željo, da bi šla ven iz svoje postelje. Zdaj pa, ko jo to pograbi, ji povem isto, s to razliko, da dodam še, da bomo tudi njeno novo posteljo iz njene sobice dali tem otrokom, kar je u iber huje. Torej, ne bo imela nobene svoje postelje. Jo vprašam, če to želi in je seveda odgovor, da ne želi. Je pa res, da občasno ponoči, ko se zbudi (itak še vedno spi nemirno, sanja, govori, se useda...) in želi priti k nama, takrat pa jo vzamem in ne kompliciram. Potem praviloma spi mirno do jutra. Ampak to je zgolj občasno, za pocrkljat nekaj uric (ker se to ponavadi zgodi ob dveh, treh zjutraj ali še kasneje).