Nika v službi
|
Dober večer! Kaj je zdaj, se vse še sončite? Ali praznujete? Če se najprej navežem na naš sobotni dan in srečanje, naj ponovim Pety-jine besede, da je bil prav lušten klepet v fini družbi. Bernard nas je podučil o nekaterih trikih, kako uspavati dojenčka... Midve z Niko sva jo potem iz Koloseja mahnili še do Kika, ker sem Niki obljubila, da gremo pogledat za kakšne jaknice ali nekaj prehodnega. No, pa potem nisva našli nič primernega in sva se dokaj hitro pobrali domov. Zvečer sva si s Tomažem naredila en zares lep večer - končno sva realizirala najino večerjo v dvoje. Današnji dan je minil v znamenju sprehoda in nabiranja zvončkov. Smo se zapeljali do Depale vasi, kjer se je Nika najprej podila s Saro in Manco s kolesi, potem sta sestrični odšli domov (so pričakovali obiske), mi pa smo jo mahnili peš čez polja proti gradu Jable. Tam je potok, pa ribice in račke ter cela plantaža zvončkov. Nika in mama sta jih nabrali cel šopek, ostali pa smo se zabavali z "našim" Lumpijem - to je novi član družine pri mami in atu. Mešanček med labradorcem (očka) in zlato prinašalko (mamico), star slabe tri mesece. Po očku je povsem črn in neznansko ljubka kepica. Stari Medo je namreč pred tremi tedni umrl in odločili so se, da praznino zapolnejo z novo pasjo mrcino. Po Lumpija so se odpeljali vse tja do Ptuja. Torej, Lumpi je bil poleg Nike in njenih domislic glavna atrakcija, na sprehod pa smo šli vsi - mi3, ata, mama ter Klemen in Sonja. In Lumpi, jasno. Obvezni postanek na kavici smo realizirali v gostilni Orhideja, kjer sva s Tomažem kar po vrsti srečevala znance. In to take, ki jih res že nekaj časa nismo videli. Kako je svet majhen. No, prigodo s petkovega sprehoda Nike + treh fantičev ter ogleda konjev, pa povem, ko dobim slikovni material od kolegice Tanje (Lukatove mamice). Bo bolj zanimivo... p.s. V Koloseju je Nika precej grdo varala Benija z Vidom.