|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: **** V pričakovanju + ****
6.3.2009 18:26:01   
malaMravljica
Ne nobenega, ker moja sestra je vse in res cist vse dala naprej zaradi pomankanja prostora, tukaj par kolegic ima tudi otroke ze 10 let stare in so vse ze potalal. Ena je shranila dve nosecniski oblekci in mi bo dala. Slo kolegice so pa vse se brez otrok.
Ma ves, midva bova ze naredila tako, da bova imela vse in ne bova neke super drage zadeve kupvala. Moj ima itak veze in poznanstva ter znanja, da dobiva vse po tako nizkih cenah da te kap. To bova unovcila pri sobi in vozku, oblekce pa niso tolk drage, itak znam dobro z denarjem in bo dojencek dobro a ne drago oblecen.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3051
6.3.2009 18:27:25   
malaMravljica
Tassika, jaz bi pa tako segedin golaz jedla, ga se nisem naredila, ker ne vem katero zelje tu kupit.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 3052
6.3.2009 18:33:44   
tassika
Ma kupiš enega kislega, jaz pri nas kupim kar mercatorjevega.
Glede cunc je pa pri nas daleč najcenejši okaidi in h&m imajo lepe in nedrage zadeve. Pa tudi v c&a se kaj najde. Joj preveč otrok imam okoli sebe že vse vem, sploh ne bo zanimivouser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

Neposredna povezava do sporočila: 3053
6.3.2009 18:48:22   
malaMravljica
Ja Tasiika, merkatorjevega, sam tega tu ni in glih tega bi imela. Moj je reku, ce sem nora, da v dezeli kilsega zelja ne najdem zelja. Sam sem ga vidla sam v plocevinki in sem se bala, da je rdece. Bom sedaj naredila zalogo v Slo. Ves, jaz ostajam vedno zvesta preverjeni robi.

Za cunce pa vem, HM, pa Esprit ima veliko zadev znizanih. Imam ze veliko ogledano, pa nisem hotla vse na enkrat kupit, da bo dlje casa zabavno.

Ej Tassika, kaj bos ti delala test takrat ko bom jaz imela nuhalno? Ce ga bos takrat bo zihr plus user posted image user posted image  

Ves kaj, lahko bi sedaj mal pogledala na esprit ce je kaj znizano za mini clovecke user posted image  

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3054
6.3.2009 18:49:18   
tassika
ja prej ne morem, če nimam testauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

Neposredna povezava do sporočila: 3055
6.3.2009 18:51:18   
sonček85
po moje ni notri železa,jaz nisem imela nbenih str.užinkovuser posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

Neposredna povezava do sporočila: 3056
6.3.2009 18:55:30   
malaMravljica
user posted image user posted image  a res, brez testa ne gre user posted image user posted image

Soncek profi mami, kaj moj dojencek rabi bundico st 56, ce bo oktober topel slucajno, al rabi takoj vreco.  Esprit ima eno poceni. Sedaj sem pa na oblekcah za puncke, kooooolk je vse lepo.

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3057
6.3.2009 19:10:19   
tassika
evo me nazaj, sem mogla it po jufko ni šlo drugač, njamiuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

Neposredna povezava do sporočila: 3058
6.3.2009 19:19:32   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

user posted image user posted image  a res, brez testa ne gre user posted image user posted image

Soncek profi mami, kaj moj dojencek rabi bundico st 56, ce bo oktober topel slucajno, al rabi takoj vreco.  Esprit ima eno poceni. Sedaj sem pa na oblekcah za puncke, kooooolk je vse lepo.
joj kaj pa vem ,
po moje oktobra še ni tko mrzlo.Jaz bi kupila eno jaknico in en pajacek ki ni tko debel pa boš videla glede na to kako bo vreme.Jaz sem za sedaj kupila kr dve jaknici 56 in nič pajacka pa bomo videli,če bo pa mrzlo bom pa še pajacek kupla.gre pa isto prehod kot pri tebi iz toplega na mrzlo in meni  mrzlega na toplouser posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

Neposredna povezava do sporočila: 3059
6.3.2009 19:26:44   
malaMravljica
Soncek, imas ti kaksen seznam po katerem si kupila oblekce?

Tassika ima pa spet polna usta user posted image  jaz tudi razmisljam kaj bi se jedla.

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3060
6.3.2009 19:29:15   
sonček85
niti ne ,ker je veliko teh seznamov lahko ti pa enega sedaj poiščem k smo ga imele aprilke ,smao je res veliko tega ,kar ne potrebuješ toliko
samo malo

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

Neposredna povezava do sporočila: 3061
6.3.2009 19:32:04   
malaMravljica
o Soncek hvala. Bom pocakala, sem si sla iskat zalogo rafaelotov.

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3062
6.3.2009 19:39:26   
sonček85

perilo ***** 
30 tetra plenic - TUD 20 BO DOVOLJ, CE NI POTREBNO SIROKO PROVIJANJE,
10 povijalnih plenic (lahko, da jih sploh ne boste rabile, zato jih ne kupujte toliko!- SE STRINJAM), 7 hlačk ali pajackov, 2 kapici, 5 parov nogavičk, 3 pare copatk, paket ali dva plenic za enkratno uporabo - NI NUJNO, DA PLENICE OTROKOVI RITKI ODGOVARJAJO, ZATO NA ZACETKU NE DELAJTE ZALOG, 2 brisači, bombažne krpice za umivanje, 2-3 pajacka z dolgimi rokavihlače do pasumajčke na preklop (raje kakšen več!) - vsaj 7 bodijev na preklop (vsaj za vsak dan v tednu enega!)

En komentar na dekice iz opreme - tega ni nikol prevec. Pa plis, pa flis, pa bombaz, pa taka in onaka. VSe prav pridejo. Ena za jajcko, ena za doma na kavc, ena za vozicek,ena za v posteljco, ena da pase k oblekci hahaha ... In lepo pol prilagajas debelino glede na potrebe  Naj bodo pa to une male dekice 1x1m max. H&M jih ima ful -take mislim. Jaz sem kupila eno fuuul lepo od Nouki-ja, pa je 140x70 in ni bila uporabna  Morda za na tla ja..

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

Neposredna povezava do sporočila: 3063
6.3.2009 19:40:39   
sonček85

Seznam za v/iz porodnišnice

v porodnišnico - mame

- potrjeno zdravstveno izkaznico,
- materinsko knjižico,
- napotnico od ginekologa,
- fotokopijo poročnega lista,
- potrdilo za očete iz MŠ in potrdilo o plačilu prisotnosti pri porodu
- toaletne potrebščine (pasto in ščetko za zobe, glavnik, kremo za roke in obraz, gel za tuširanje, ščipalko za lase....)
- copate (z gumo spodaj, da ti ne zdrsne v koplanici)
- bombažne nogavice (včasih zna zebst v noge),
- brisačo (za rezervo; v izoli so ti jih zjutraj prinesli 3kom),
- vložke VIR 80 (pri nas jih sicer dobiš v porodnišnici ampak za razervo)
- spodnje perilo (lih da imaš sicer dobiš v P spodnjice za enkratno uporabo)
- modrček za dojenje (za odhod domov)
- lanolin mazilo za prsa,
- piškote (če rodiš zvečer, ponoči se zna zgodit da si lačna)
- vodo, sokec
- telefon in polnilec
- oblačila za odhod iz bolnišnice (tista v katerih si prišla oziroma ti partner prinese druga)  
fotoaparat
plavalni obroč

Seznam za dojenčka
(ko gre iz porodnišnice)

- 4-5tetra pleni,

- 1povijalno plenico,

- nogavičke + copatke

- kapico za na glavo (bombažno, volneno)

- 2xbenkico (oz. 2x body na preklop)

- 1x majčko

- bombažni kompletek (majčka + hlače = trenirkica)

- bundica,

- dekica,

- lupinica,

- duda (mi smo jo pri Žigcu potrebovali, ker je kričal kot sraka ko smo odhajali domov)

Baby kozmetika in potrebščine

user posted image

*****pripomočki za nego otroka*****

1 banjica
2 skledici za umivanje
1 steklenička mandljevega olja
1 steklenička 70% alkohola
10-15 kom 5x5cm sterilne gazice
1 otroško trdo milo
1 škarjice za striženje nohtov
1 glavnik + 1 mehka ščetka za laske
1 zavitek palčk za ušesa
1 hladilno mazilo
1 praško pasto
fiziološko raztopino
1zavitek vate
1 telesni termometer
pumpica za nosek
micropore trak
***** pribor*****

1 steklenička
1 duda
2 mali silikonski žlički
1 steklen strgalnik
1 čaj za krčke

***** postelja in posteljnina *****

1 otroško posteljico
1 obroba za posteljico
3 kompletki rjuhic (jogi)
2 odejici

**** ostali pripomočki *****

1 otroški voziček
1 lupinico
1 ležalnik
1 banjico ali čerbriček za kopanje
1 stajico - kasneje
1 ščetko za čiščenje stekleničk
1 flaško sterilne vode za flaške in dude
pumpico za nosek

***** perilo *****

30 tetra plenic
10 povijalnih plenic
5 hlačk ali pajackov
5 kapic triko
1 bombažna debelejša kapica
5 parov nogavičk
3 pare copatk
paket ali sva plenic za enkratno uporabo
2 kvadratni brisači
bombažne krpice za umivanje
2-3 pajacka z dolgimi rokavi
hlače do pasu
majčke na preklop - benkica
bodiji na preklop - body benkica
bundico (za iz porodnišnice)
slinček

***** za mamo *****

2-3 modrček za dojenje
blazinice za prsi
lanolin mazilo
nastavek za dojenje
vložki
čaj za dojenje

user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

Neposredna povezava do sporočila: 3064
6.3.2009 19:41:18   
sonček85
sam tega zadnjega so punce veliko poravile

ne potrebuješ pa rči kot piše,lahko manj

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3065
6.3.2009 19:47:21   
malaMravljica
Soncek,

ti si en zlat soncek. Hmmm le s cim bi ti lahko poplacala?
Se nekaj te bom vprasala, kaj pa material, kaj kupujes. Pajacki so itak vsi z malo poliestra ali kaj podobnega, pa kompletki tudi a ne. Ce je 80% naraven materail in 20% umeten, gre to pri dojencku? Ker jaz recimo ne prenesem teh umetnih materialov in sedaj ne vem kaj naj kupujem.

Grem sezname studirat, HVALA TI!

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3066
6.3.2009 19:53:33   
malaMravljica
Sedaj pa berem seznam in kam vse grejo dekce. Joj, me je ratalo tako strah, da ne bom vedla kaj s tem malim bitjem. Kako bom vedela, da morem v lupinico dekco podlozit? Kaj mislite, da bo moj dojencek vedel, da sem prvic mama in da se ucim na njem, pa bo zelo uvideven do mene ? Soncek, je bilo tudi tebe kdaj strah?

Neposredna povezava do sporočila: 3067
6.3.2009 19:56:19   
tassika
MM baje da to pride samo od sebe, če pogledam mojo frizerko, ki ni imela nobenih ampak res nobenih izkušenj z dojenčki, zdaj ji je pa to mala šala. Mene bolj skrbi umivanje in dojenje, pa da ne bom vedela kaj mi hoče povedat, zakaj joka. Mene je tega groza. V voziček pa lupinco ga bom že znala dat, sej to ni tko težko, če pa ne verjameš pa poskusi s kakšno igračkouser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

Neposredna povezava do sporočila: 3068
6.3.2009 19:56:34   
sonček85
material glej da je čim bolj 100% bombaž,če imaš tu pa tam kako cotko ki ni listi  bombaž še ne bo tko hudo.

ti kr preuči seznam ,sam sej boš videla k se boste menle s puncami .ni vse potrebno toliko,

npr.
*ne potrebuješ 10 povijalnih plenic ,ker niti ne veš ali boste povijal na široko ali ne,jaz sem kupila za začetek dve
*ležalnik:če želiš
*plenice kupiš najprej 1 paket saj ne veš niti koliko bo otrk imel k se bo rodil(jaz sem kupila 1 paket 3-6kg)
*za odhod iz P pa ti bo tko G povedala kaj potrebuješ-Meni je dala kar seznam  in ne potrebujem veliko
*ne potrebuješ fotokopijo poročnega lista če ga nimaš lahko imaš tudi svoj roj.list
*plavalni obroč:če boš šivana ,ker potem vse boli baje,si ne želimuser posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

Neposredna povezava do sporočila: 3069
6.3.2009 20:02:23   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

Sedaj pa berem seznam in kam vse grejo dekce. Joj, me je ratalo tako strah, da ne bom vedla kaj s tem malim bitjem. Kako bom vedela, da morem v lupinico dekco podlozit? Kaj mislite, da bo moj dojencek vedel, da sem prvic mama in da se ucim na njem, pa bo zelo uvideven do mene ? Soncek, je bilo tudi tebe kdaj strah?
eh dekice boš imela za pokrit ni potrebno devat pod bebija,ker potem mu bo tesno.Jaz vem da jih ne bom
Kupila sem pa dve dekice iz flisa,1 še imam  k sem bila sama mala in jo bomo imeli za voziček in eno tko za lepše tudi moja iz otroštva,je k nova

ne skrbi saj bo šlo,zato je pa dragi poleg za začetek da sta dva ,da nisi sama.Jaz sem glih včeraj razmišljala da bo moji mami ves čas telefon zvonil saj jo bom kar naprej klicalauser posted image user posted image user posted image
Res je da sem navajena delat z user posted image ker sem bila prej z enim 7 let in je dobil malega bratca pa sem bila z njim od začetka do 6 leta  in tudi tašča ima privat varstvo tko da sem navajena.

sam tvoj otrok je le tvoj in je malo drgačuser posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

Neposredna povezava do sporočila: 3070
6.3.2009 20:03:28   
malaMravljica
Punce, ta dojencek je pravi projekt. Tolk zadev za prestudirat, saj mi je v najvecje veselje, na vseh koncih berem in pol me je vcasih strah, da ne bom kaj vedla. prej sem brala o dekic v tistem seznamu in pise, da jih rabis cim vec za tja in tja in tja, pa za v jajcko tudi, me je spreletelo kako bom vedla, da jo mores dat v jajcko, pa saj verjetno vidis, ce je treba kje podlozit.

Za porodnisnico ze imam en seznam, je napisan v eni reviji, ki sem jo dobila pri ginekologu.

Bom pol rajsi cim vec res bombaz kupila, pa en bodi sem vidla v HM, je bil volna , sam ne taka da pika, lepo obdelana. Saj kar imam do sedaj je vse bombaz ali celo bio bombaz.

Tassika, ma ves enostavno se tako veselim, da bo tisto bitje v mojih rokcah. Joj, ti si zihr tudi ze nosecka in bos kmalu mene za rokav kje je tisti seznam od Soncka user posted image user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3071
6.3.2009 20:05:05   
malaMravljica
Soncek, moji mami bom tudi mogla naredit se eno linijo, da bo rezervirana zame user posted image user posted image user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 3072
6.3.2009 20:07:42   
tassika
MM saj ravno študiram kam ga vtaknit, ker bo večkrat prišel prav. Ah ja počasi bom šla pod tuš in še malo pred tv, zdaj sem se dobesedno nažrla in me tišči v želodcu in vem da bom spet celo noč žejna. Ampak je bilo tako dobrouser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

Neposredna povezava do sporočila: 3073
6.3.2009 20:09:08   
malaMravljica
Punce moje zlate, jaz grem pod tus, pa en piling s soljo bom naredila - imam eno profi sol z mentolom, pol pa v posteljo in brat revije tipa My baby. In vodo nesem s seboj, da pridem na 2 litra preden zaspim. Upam, da bo moj lubi kmalu doma.

Neposredna povezava do sporočila: 3074
6.3.2009 20:10:31   
malaMravljica
Kaj kam utaknit? In to sprasujes sedaj, ko pravis, da gres proti postelji user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

No, lahko noc!

Neposredna povezava do sporočila: 3075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
RESNIČNO: Najbolj nori komentarji na noseč...
Zbrali smo povsem resnične (pa četudi kdaj povsem neverjetne!) komentarje, ki jih nosečnice prejemajo od nevljudnih in n...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?