|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: rojeni v 24. tednu
2.2.2009 0:01:07   
Anonimen
Bravo Masa!

jaz sicer nimam nedonosenckov, vendar pa redno spremljam vaso borko. le tako naprej naj napreduje. Drzimo pesti za vas in mislimo na vas vse!

(odgovor članu 24.teden)
  Neposredna povezava do sporočila: 201
2.2.2009 8:19:56   
Janeja
Bravo Maša. user posted image Ti kar izkoristi vse prioritete.
Kolikor poznam sestre in zdravnike na EINT verjamem, da je Maša njihova ljubica in se hodijo k njej mal cartat in jo razvajat. user posted image   Ko se je rodila Lea, je bila v sobi 1 pri oknu tudi ena punčka stara že 5 mesecev. In poznam vse te prioritete za velike otroke. Sta bili prav posrečeni sosedi: Lara največja, Lea pa najmanjša na oddelku. user posted image   Ko so Laro kasneje odpeljali na kirurgijo - tako kot Maša, je bila tudi ona že prevelika za EINT - so imele vse sestre in zdravniki solzice v očeh. Prav ganljivo je bilo, ko sem videla, kako se navežejo na te naše sončke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 202
2.2.2009 9:43:59   
Sonnja
user posted image prava kraljična!

glede zdravnice pa groza, da taki obstajajo.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 203
2.2.2009 9:48:28   
Noseckica
IZVIRNO SPOROČILO: 24.teden
user posted image

Maša je stara koregirano 2meseca( drugače pa pet in pol), ker je že »velika«, sedaj največja na tem oddelku ima določene prioritete- stolček in glasbenega klovna, ki ji igra uspvanko, en ts lep trenutek sem ujela na sliko- za vas user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 204
2.2.2009 12:32:55   
Andromeda
Luštna slikica oz. gospodična na njej user posted image

Ja, ko bo šla takšna lepotička ven iz EINT, bo tam kar poplava od solz zaposlenih.

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 205
2.2.2009 17:49:15   
gloria
Bravo Maša...user posted image user posted image user posted image user posted image
...skoz berem vašo zgodbo in iz srca želim da je Maša čim prej domauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 206
3.2.2009 10:10:05   
24.teden
LP, Maša je zaenkrat vredu, sicer še na SIMV aparatu, malo ji stoji teža 3270g- 3300g, a nasmejana in pridna. Sicer je zamenjala dan in noč, tako da čez dan večinoma spi, ko sem pri njej občasno odpre eno učko in preveri, če sem še tamuser posted image , ko jo pestujem je pa brez preverjanjauser posted image .
Smo pa v današnji Jani...

Vam pa vsemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
in uživajte v snegu.

24.teden
Pikica, ki se je rodila 110 dni prezgodaj

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 207
3.2.2009 11:57:03   
žabicamala
Joj, 24. teden so mi kar solze stopile v oči, ko sem videla to luštno slikico. Sem se spomnila na naš čas na INT in kako lep občutek je ko gre tvojemu otroku na boljše.
Maša mislimo na vaju z mamico, kar tako naprej.

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 208
3.2.2009 12:31:09   
anchy82
24.teden...Najprej iskrene čestitke tebi in vsem tvojim, najbolj pa mali veliki borki Maši, ki je res čudovita!user posted image user posted image user posted image Čeprav js nimam nedonošenčka, Vas redno spremljam in navijam za Mašo! Veste, Bog resnično ve komu lahko da takšne pikice! Zato Vaju še toliko bolj občudujem!
Maša ima take lepe ličke kot moja mala Vita!user posted image
Danes sem pa na naslovnici Jane prebrala naslov Potrebujejo nedonošenčki mame in obiskovalke? in sem revijo takoj kupila, saj sem vedela, da boste Vi in Maša glavni v tem članku.

Js Vam želim, da se čimprej skupaj z Mašo vrnete domov! Maši pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za njen nadaljni napredek, obema pa pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ! SREČNO!!!!

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 209
3.2.2009 13:18:04   
Noseckica
24.teden, a v današnji Jani ste? To pa moram videt oz. prebrat.

Pa vse dobro še naprej tvoji Maši!

(odgovor članu anchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 210
3.2.2009 14:12:19   
gold fish
user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: gloria

Bravo Maša...user posted image user posted image user posted image user posted image
...skoz berem vašo zgodbo in iz srca želim da je Maša čim prej domauser posted image user posted image user posted image

se pridružujem tud jaz user posted image user posted image user posted image

p.s.
24 teden...... tud jaz sem rodila na 17.8.2008 ....sicer v36/37t  in tud moj pikec je moral na pediatrijo - dihalna stiska  in je bil 4 dni intubiran, imel plučnico (dobival 2 močna antibiotika), potem še močno zlatenico..........    Je bil vsega skupaj 18 dni not - jaz najprej nisem niti smela k njemu, ker sem zaradi cr bila na intenzivni......sem pa imela priliko doživeti podobno stvar in hkrati videti vse te "male borce" na lastne oči... in rečem lahko samo to.....kapo dol pred njimi ....in pred starši, ki to doživljajo....

...Želim vam vso srečo....... Maši pa moči in energije, da prebrodi vse skupajuser posted image

...SG je pa mimogrede moj rodni kraj...user posted image

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 211
3.2.2009 18:28:46   
Noseckica
24.teden, sem prebrala........resnično upam, da se bo še koga drugega tako dotaknilo - mislim na za to pristojne, seveda.

Je pa še nekaj.........v MB porodnišnici nedonošenčke, ki imajo kakšne težave "prestavijo" na pediatrijo. Tam (na pediatriji) pa mamice (zaradi prostorske stiske) sploh nimajo možnosti ostati s svojimi nedonošenčki v času zdravljenja. Mamice sprejmejo cca. 10 dni pred odhodom domov, da se naučijo nege user posted image .

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 212
3.2.2009 19:38:24   
24.teden
LP- gold fish- me veseli, da sva rojakinji.
Da povem tako iz srca, za ta intervju sem se odločila, ker se očitno nobena mamica ni hotela izpostaviti,  vem, da jaz od tega ne bom imela nič, a bodo mogoče mamice, ki bodo za mano rodile in šle skozi to...vendarle imele boljše možnosti. Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom, so zavarovalnico večkrat o tem opozarjali, pa so jim odgovarjali, da so neumni in tako naprej...Šele sedaj so skapirali, da se nedonošenčki, sploh tisti majhni ne dojijo- pol se pa vidi, kdo je neumen. Sploh pa sprenevedanje ZZZS-ja,da ne vedo o tem nič.   Javnost premalo ve, za nas starše teh otrok in kako so zakoni pomakljivi- seveda jih pišejo tisti, ki nimajo pojma o praksi. Manjšina pa je vedno nekje zadaj in jo kar nekako izpustijo...včasih verjetno celo kar pohodijo. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image - sem jezna, kot tale

24.teden

Neposredna povezava do sporočila: 213
3.2.2009 21:38:31   
mettyy
Ojla!

24.teden - danes sem prebrala prispevek, ki je bil objavljen v reviji Jana. user posted image Morem priznati, da je zelo čustven, sploh za vse nas, ki smo imele svoje otroke na EINT-u. Zelo sem vesela, da Maša tako lepo napreduje in želim tvoji družini , da boste Mašo čimprej dobili v svoje 100% oskrbo ter ji dajali 500% ljubezen. Če se že zavarovalnica dela tako pametno, potem naj sprejmejo nov zakon, ki bo zajemal v enem izmed členov samo prezgodaj rojene otroke. 24.teden a si pozdravili sestre v laktariju in na intenzivni? 

Je pa zanimivo pri vsem tem to -  v porodnišnici pravijo, da primanjkuje prostora, zakaj pa potem omogočajo nekaterim "znanim" osebnostim, da imajo sobo za sebe. Odgovor se verjetno nahaja - v denarju. Sama sem imela priložnost videti kar nekaj mamic, ki so si lastile svojo sobo, mene pa so kar 3 tedne, dan za dnem, poskusili spraviti domov. Na srečo me niso motile mamice, ki so imele otroke pri sebi, ampak sem lepo na tihem čakala dan, ko bo k meni v sobo prišel moj sinko. Sreča pri vsem je samo ta, da vse mine. So si verjetno kar oddahnili ko sem končno zapustila porodnišnico.  

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 214
3.2.2009 22:14:00   
biba 78
Tudi jaz sem prebrala članek in res srčno upam, da se bo kaj naredilo v tej smeri za mamice nedonošenih otrok.
Rada bi pa dodala še eno stvar in sicer koriščenje očetovskega dopusta. S partnerjem sva bila zelo razočarana, ko ob prihodu Aline iz bolnišnice (po 8 mesecih) ni imel pravice izkoristit očetovskega dopusta, z razlago, da se ta dopust lahko koristi do otrokovega 6 meseca starosti. Pa sva lepo razložila, da je najina hči bila hospitalizirana 8 mesecev in če ni res nobene možnosti. Namreč jaz bi ga bila takrat resnično potrebovala ob sebi. In so nama na CZSD  razložili, da nama ne morajo nič pomagat, ker pač je po zakonu samo do otrokovega 6 meseca. Tudi tukaj bi morali upoštevati to, da smo starši nedonošenega otroka. In v takšnem primeru je očkova prisotnost ob dojenčku in mamici doma bistvenega pomena. Tako da se mi zdi, da smo starši nedonošenčkov za marsikaj prikrajšani....in mislim, da smo takšni starši potrebni drugačne obravnave....to je samo moje mnenje!

lp

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu mettyy)
Neposredna povezava do sporočila: 215
4.2.2009 9:14:32   
24.teden
biba 78, imaš prav, moj partner bo ta dopust pravkar koristil, ker potem propade....žal je tako a je bedarija.
Naj vam povem še to, naslednji teden se dobim z združenjem za varstvo bolnih otrok, bom videla, kaj bom lahko dosegla pri njih....moram vam pa povedat, da se bom za naše nedonošenčke borila, dokler bo Maša v bolnici, do takrat imam "čas", poem se bom posvetila samo njejuser posted image . Upoštevala bom vse, kar ste napisale in povedala naprej, nekaj vendar moramo storiti.
Mettyy- sem prenesla pozdraveuser posted image
LP

24.teden

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 216
4.2.2009 9:39:38   
Noseckica
IZVIRNO SPOROČILO: biba 78
S partnerjem sva bila zelo razočarana, ko ob prihodu Aline iz bolnišnice (po 8 mesecih) ni imel pravice izkoristit očetovskega dopusta, z razlago, da se ta dopust lahko koristi do otrokovega 6 meseca starosti.

Bom se vzdržala komentarja. user posted image

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 217
4.2.2009 9:43:38   
Noseckica
IZVIRNO SPOROČILO: 24.teden
biba 78, imaš prav, moj partner bo ta dopust pravkar koristil, ker potem propade....žal je tako a je bedarija.

Morda bi mu pa v službi šli "na roko" in bi kao uradno (da pač ne propade) koristil očetovski dopust zdaj in bi pač delal, ko bi pa Maša prišla domov, bi pa ostal doma.

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 218
4.2.2009 10:08:32   
biba 78
Ja kar naj ga koristi, čimprej....ampak midva sva takrat bolj razmišljla v tej smeri, da bo ati raje takrat doma, ko bo Alina prišla iz bolnice. Nesmiselno se nama je zdelo, da bi bil 14 dni doma, pri otroku pa je lahko največ 1 uro na dan....no potem pa tako ni bilo nič iz tega dopusta...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 219
4.2.2009 10:31:25   
Noseckica
IZVIRNO SPOROČILO: biba 78
Ja kar naj ga koristi, čimprej....ampak midva sva takrat bolj razmišljla v tej smeri, da bo ati raje takrat doma, ko bo Alina prišla iz bolnice. Nesmiselno se nama je zdelo, da bi bil 14 dni doma, pri otroku pa je lahko največ 1 uro na dan....no potem pa tako ni bilo nič iz tega dopusta...user posted image

Zato pa bi se moral mož od 24.teden v službi zmeniti.....upam, da bodo razumeli in poskušali vsaj malo pomagati.....

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 220
4.2.2009 15:09:04   
biba 78
Ja, tudi jaz bi bila vesela, če bi lahko bil potem doma, ko bo Maša iz bolnišnice prišla....Takrat bo v veliko pomoč mamici....držim pesti, da si bo uredil!!!

Neposredna povezava do sporočila: 221
4.2.2009 21:25:43   
Andromeda
Hello!

Sem tudi jaz prebrala prispevek v Jani, 24. teden, tebe sem 1x videla v laktariju, si mi ostala v spominu, čeprav se nisva pogovarjali. Drugače pa kapo dol, da si si upala spregovorit o vsej tej problematiki. Samo upamo lahko, da se bo nekdo zganil in uredil zakon kar se tiče nedonošenčkov, saj je navsezadnje tudi teh čedalje več, glede na to, da narašča število rojstev. Uni na ZZZS so pa navadna banda in še kaj bi rekla, pa sem raje user posted image
Problem, ki ga omenja biba78 je pa še en absurd - kako naj oče koristi očetovski dopust, če je pa njegovo dete v bolnišnici? Nihče nima nič od tega... Take stvari kažejo, da živimo v navadni republiki banani in da ni vse tako popolno, kot nam skušajo prikazat tisti na oblasti.

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 222
4.2.2009 21:42:56   
24.teden
LP, tako, da vam povem, da sem že kontaktirala z osebo, ki bo nekaj resnično naredila- vsaj tak imam občutek...če hočemo, da se zakon spremeni, je potrebno dati pobudo in ta gospa dela ravno na tem področju. Ne bom v naprej preveč govorila, bomo videli, kako in kaj.
Andromeda- mi je kar žal, da nisva že takrat katero rekli...a je pač tako, žal se te ne morem "spomnit", saj veš nisem videla tvoje slikeuser posted image . No, saj ni pomembno...hja, resnično upam, da vas in sebe hkrati ne bom razočarala.  Obljubim pa, da se bom potrudila in dala od sebe vse, zakaj bi morali biti prikrajšani, ko smo že itak, ko prehitro rodimo. Takrat smo oropani za največji zaklad...

Biba 78, kako pa je v MB za obiske nedonošenčkov. Nisem ravno razumela kaj pomeni tista ena ura, ko je lahko očka pri otroku? Tole, za očetovski dopust, bo pa tudi treba urediti. Že delam na tem. 

24.teden

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 223
4.2.2009 22:08:17   
Janeja
24.teden, prav občudujem te, da imaš še toliko energije ob vsem kar prestajaš, da se še za vse druge boriš. Vsaka čast in res si izredna oseba. Vse dobro, ki ga daješ drugim, se ti bo večkratno povrnilo. Tvoja mala sreča in zaklad bo kmalu pri vas doma, boš videla. Vsi držimo pesti zanjo in molimo, da se pljučka kmalu okrepijo in da trebušček ostane zdrav!

Članek sem pa prebrala danes med kosilom in preden sem šla nazaj v službo, sem si morala konkretno make-up popravit. user posted image   Še po 4 letih, se me te zgodbe in nepravice tako zelo dotaknejo, da ne gre brez solz.
Upam, da bodo tudi drugi, ki dejansko lahko kaj naredijo glede teh nepravičnih zakonov, vsaj približno tako doživeto občutili tvoje besede. Da bodo končno razumeli in priznali, da so naši nedonošenčki res posebni in jih ne morejo enačiti z donošenimi otroci.
Če ti lahko kakorkoli pomagam v tem boju proti ZZZS in za spremembe samo povej. Sem takoj za in verjetno še katera mamica na tem forumu!

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 224
4.2.2009 23:24:17   
biba 78
Res 24. teden, kapo dol pred tabo, da si si upala o tej temi spregovorit in sem ponosna nate, da se trudiš še na tem področju.

V Mb smo lahko starši svoje otročke obiskovli samo v času obiskov in to samo eno uro. Potem si se poslovil in komaj čakal naslednji dan, da si oddrvel spet k svojemu sončku. Ko pa je prišel čas za odhod dojenčka domov, takrat pa je bil eden od staršev oz. mamica  (čeprav sem jaz naletela v času svojega bivanja v bolnišnici tudi na primer, ko je bil očka z otrokom)  sprejet za približno deset dni na priučevanje. V mojem primeru sem jaz bila z Alino v bolnišnici cela 2 meseca, da sem se naučila rokovanja z nazogastrično sondo za hranjenje, da sem se naučila aspirirat, da so mi pokazali, kako se uporablja ambu balon v primeru otrokove dihalne stiske......in še in še......in šele takrat sem se dobro zavedala, da sem mama svoje pikice in še le takrat sva midve začeli vzpostavljati tiste prave vezi....saj v tisti eni uri si lahko samo malo pocarkljal svoje dete, se pogovarjal z njo in jo ljubkoval...če ni spala seveda...ker tista ena ura je minila kot šus....

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?