biba 78 -> RE: rojeni v 24. tednu (28.12.2008 23:44:57)
|
Mislim na vas.....ker vem kaj preživljate...traheostoma.....tudi naši pikici ni dosti manjkalo, da bi jo dobila.....ampak v našem primeru so se hvala bogu odločili drugače.....res pa je, ko so mi rekli, da je velika verjetnost, da jo bo dobila, sem jokala kot dež. Namreč Alina je bila stara že eno leto....in to je bil šok zame...sem pa sama pri sebi potem razčistila, da če je že potrebno narest traheostomo, ji bodo to naredili z namenom, da ji pomagajo čimperj razpihat pljuča, razširit prsni koš in da se potem čimprej znebimo kisika....zato sem bila pripravljena tudi na to.....hvala bogu so se potem odločili, da ni potrebno vstavit traheostome, ampak so mnenja, da se bo prsni koš s tem, ko bo Alina rastla in se redila, tudi sam začel širit....in s tem se bodo pljuča tudi lažje razvijala. Enako je bilo z gastrostomo.....za vstavitev gastrosotme sem se takoj odločila in mi še danes ni žal.....S tem sem sebi in pikici olajšala hranjenje in še zelo lepo je začela pridobivat na teži......res pa je, da bo kmalu stara 2 leti in se še nič ne hranima skozi usta...ampak tudi to nam bo uspelo.....tem našim otročkom je pač treba dat čas..... Tako da, polagam ti na srce, kakor koli se bodo zdravniki odločili, veš, da s tem hočejo samo najboljše za otroka....zate bo veliko neprespanih noči, veliko truda in časa boš namenila tvoji Maši, ampak jaz vem, da boš to zmogla, ker si dobra in ljubeča mamica....Pa še en stavek, ki mi ga je povedala moja prijateljica......Bog ti naloži toliko, kolikor si zmožen prenesti.....ta izkušnja te bo naredila še močnejšo in ti morda spremenila pogled na določene stvari...jaz osebno, sem postala boljši človek.... Lep pozdrav
|
|
|
|